Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » DOL Web Tasarım Uzmanı Arıyor - Benim Yerime :)

Kapalı Konu

LinkBack Seçenekler
Old 02.07.2004   #31 (permalink)

DesignSTRATEGY's Avatar

Yer: istanbul
Re: DOL Web Tasarım Uzmanı Arıyor - Benim Yerime :)

//Ben kendimden gayet eminim, yaptığım işler de çoğunuzun bookmark larını süslüyordur Ben Türkiye'nin sayılı portal tasarımcılarından biriyim,

bu ne demek oluyor yani, ben burada tasarımcı olarak kimsenin ekolay'la ilgili birşeyi bookmarkına eklediğini düşünmüyorum ve ayrıca türkiyenin sayılı portallarında tasarımcı olarak çalışmak hiç te zor değil bende zamanında türkiyenin en büyük portalında çalışmıştım ama hiçte öyle kendimle gurur falanda duymadım ve çıktığımda burada ilanda vermedim benim yerime TASARIMCI arıyolar benim yaptığım iş yükünü kaldırabilecek birisi varsa başvursun diye, çünkü böyle portallarda çalışmanın getirdiği iş yükünü herkes bilir ancak çok zor durumda kalmış insanlar tercih eder ki buralarda bu tür yerlerdir zaten, gelelim yaptığın tasarımlara eğer gerçekten Visual Communication Expert olarak kendinden emin şekilde çıkardığın çok süper uçuk kaçık vs. tasarımların varsa gösterde bizde seninle gurur duyalım çünkü buradan hiçbirşey anlaşılmıyor sadece aklın sıra marka yapmışsın kendince ama bana göre öyle değilsin....
DesignSTRATEGY şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 02.07.2004   #32 (permalink)

enemy's Avatar

Yer: Horlanda

Alıntı:
TASARIMCI tarafından gönderilen mesaj:
Walla yazdıklarının hepsini okumadım...
ama şunu söyleyim, insanları bu şekilde eleştirerek, tanımadığım birileri hakkında bu şekilde yorum yaparak bir yere gelemezsin! Ben kendimden gayet eminim, yaptığım işler de çoğunuzun bookmark larını süslüyordur Ben Türkiye'nin sayılı portal tasarımcılarından biriyim, ama her zaman her şekilde amatör ruhumu korur, şirketimi sahiplenir ona verebileceğimin maksimumunu veririm, bu tip kurumsal şirketlerde bu iyi niyet ve azim kötü şekilde sömürülüyor ve karşılığını alamıyorsun ben bunu dile getirdim, benden beklediklerinin çok daha fazlasını verdim, herhalde bu sebeptendir benden hala tasarım istiyorlar, ifade anlamında haklı olduğun noktalar var... 9-6 çalışsaydım bana neee benim mesaim bitti diye çıkıp gitseydim ödedikleri ücret beni tatmin edebilirdi, ama ben orada sınırları çok aştım haa bunu zaman zaman onlar taleb ettiler zaman zaman ben yaptım bu tartışılır ama DOL den kiminle konuşsan IK dan da normal orada çalışanlardan da kime sorsan beni sana anlatır
Ben buraya bu ilanı koydum çünkü gercekten onların bir an önce elaman bulmasını istiyorum aynı şekilde başka gruplara da gönderdim ama sordular ben de anlattım çünkü sonuçta benim istifa ederek ayrıldığım bir yer ve eğrisiyle doğrusuyla bütün gerçekleri anlattım, hoş bu sadece DOL ün değil tüm kurumsal şirketlerin genel sorunudur ve eminim ki bu sorunları kabul ederek çalışacak pek çok insan da vardır tıpkı benim 2 sene önceki halim gibi...
Herhalde başka birşeye sinirlendin ve sinirini buraya kustun çünkü ben bu yazılanların yarısını bile ciddiye almadım, senin gibi insanların sinirlerimi bozmasına izin verseydim çoktaaaannn tımarhaneyi boylamıştım...
Umarım hayatında başarılı olursun, bence CV ni gönder
Oncelikle, buram buram ego kokan mesajinizi gozlerim dolarak okudugumu bilmenizi isterim.

Yazmis oldugum yorumu, sizi hedef alarak yapmadigimi bir kez daha okuyarak idrak edebilirsiniz. Goreceli olarak, pek populer bir tabir ile kokusmus duzenden bahsetmeye calistigimda acikca gozlenmektedir. Sizin, sizin oldugu kadarda bircok kisinin problemi "$eytan azapta gerek" modeli. I$ kabul edilir, her denilen ve denilenden fazlasi memnuniyetle yapilir, sonrada 'Daha fazlasini hakediyorum' gibi havalara burunulur e$, dost, arkada$ icerisinde.

Cok cok uzun zaman once, freelance ile ilgili tartismada yazmis oldugum ve sizin "zamanim yok, sonra cevaplayacagim" diyerek cevaplamadiginiz yorumumda da belirtmis oldugum gibi "arkadan gelen muthis bir potansiyel kitle var" mevzusu gozunuzden kacirdiginiz bir gercek. Diyorsunuz ki; "Ben bu isin Allah'i degil ama Peygamberlerinden biriyim." Bende diyorum ki; Peygamberliginiz icin size cennette neresi vaadedildi?(maasiniz ne?) ve, hangi kitaplar indirildi(bookmarklarimizdaki portallariniz/calismalariniz ne?)

Agir tempo diye bahsettiginiz calisma tipinizi burada cok cok iyi kotaran onlarca insan var/dir. Yine belirtiyorum, "ulu onderliginiz" degil, sadece ve sadece i$e baslarken calisma sartlarini, haklarini gozetmeden "cagin populer meslegine" dahil olan meslektaslarimin(grafiker degilim) kasti ladeslerinizi sizin durumunuz ile ozlestirdim: $eytan azapta gerek hadisesi yani.

Grafikerlerin/Yazilimcilarin hali neden boyle? DOL gibi, kendi grubuna ait kocaman sirketler icin cozumler ureten bir ekibe dahil calisanin bu sozlerinin arkasindaki nedenler, illa DOL'un dayatmalarimidir? Yoksa, yasal haklari isverenine veren kisinin kabahatlerimidir?

Siz isyeri referanslari kisminiza "DOL'de 2 sene calistim" diye eklemeyecekmisiniz? Sizde 2-3 sayfa CV hazirlayip, saga sola o sekilde basvuru yapmayacakmisiniz? Elbette yapacaksiniz. Hickimse demiyorum ama, burada bulunan sayili kisiler harici, tutupta birileri "Hayir efendim, biz multimedya cv kullaniyoruz. Calismalarimizin hepsi, CVCD'lerimiz icerisinde var. Onlari veriyoruz firmalara" demesin. Cunku, gonder CV demissiniz.

Benim icin asil onemli boyuta geleyim(Son mesajinizdan sonra, benim gibi bir sefile lutfedip cevap yazarsaniz tabi)

/: Sirketiniz sizi ne yonde somurdu/kullandi(maas meselesini, mesai saatlerini anladik). Attiginiz mesajlarin tamaminda "Ilgili arkadaslara bildirdim", "Merciye ilettim", "Hede..", "Hodo.." gibi ibareler var. Buradaki insanlarin engin bilgisine duydugum saygiyi, yorumlarimin bazilarinda belrttim ama, koskoca DOL ve DOL'un calisanlarinin birinin TEST asamasina getirdigi, yayinladigi urunler, kullanicisi oldugumuz bu forumlarda bu kadar cok elestiriliyorsa, degistirilmesine yonelik tenkitler iletiliyorsa, DOL ne yapsin? Belli ki adamlar verim alamiyorlar...

/: Koskoca DOL, 750m/1milyar maas verip, iyi bir calisma arkadasi bulamiyor mu?

/: Ilan'da "Calisma arkadaslari ariyoruz" diyor. Yani 1 degil, 2 ve/veya more than 2.

/: Madem sadece 1 tane freelance isten maasiniz kadar para kazaniyorsunuz, ne diye gidipte calisacaksiniz? Calisma arzunuzun bu kadar agir basmasindaki sebep nedir?

/: "internet yayınlarının tasarım çizgisinin oluşmasına katkıda bulunacak" diye personel ariyorsunuz. Peki, iceriden biri olarak, ise baslayacak olan kisi kac tane "Visual Communication Expert" ile birarada calismak durumunda kalacak? Ho$, Dunya'da(ki Google dunyayi tarar) VCE sadece 6 tane var. Birde siz, etti 7.

/: Bookmarklarimizi susleyen islerinizi bize sunarmisiniz? Yada portfolyo siteniz? Kisisel kanim: Yapmis oldugunuz isler, hicte yeterli degil.

Kafamda soracak cok soru var ama, gerek yok. Siz simdi bunu kisisel bir kavga olarak nitelendirirsiniz.

Son olarak; Buram buram ego kokan mesajiniz icin, kiniyorum sizi.

Mesaj enemy tarafından 02.07.2004 (14:45) yeniden düzenlendi.
enemy şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 02.07.2004   #33 (permalink)

ssonmez's Avatar

Yer: Şehr-i İstanbul - Kıtaların Busesi
Görsel: 104

Çok merak ediyorum.
Bakalım kim daha alt edilmez cümleler kuracak,
Kim daha kırıcı olacak,
En iyi tasarımı kim yapmış,
DOL ne biçim bir yermiş,
Bir başkası da bu kavgaya katılacak mı?
Önemli olan bir şeyler yazmak mı?

Bu bölümün amacı iş arayan insanlara iş, eleman arayanlara eleman bulmak mı ve diğer izleyici üyeler bu duruma daha ne kadar tahammül edecek ?
ssonmez şu an çevrimdışı  
Old 02.07.2004   #34 (permalink)

stNonStop's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 5

ssonmez +1

box maçını izliyor gibi oladum yaw. Kim knock-out edecek

Biraz kendimize gelelim bu bölüm iş ilanı bölümü. Siz benim yaptıklarımı yapamazsınız veya senin yaptıklarını herkes yapar diye tartışma bölümü değil.

Elektronik ve Haberleşme Mühendisi
Aziz DURMAZ
stNonStop şu an çevrimdışı  
Old 02.07.2004   #35 (permalink)

gameover's Avatar

Yer: Istanbul

şuanda olduğu gibi -ve benim yaptığım gibi- konunun dağılması konusu her forumda sıklıkla karşılaşılan bir durum ama kabul edilmesi gerekli ki forumların zevkli de budur (kişisel tartışmaları kastetmiyorum). misal iş ilanınına birisi birşey der, bir diğeri hayır efendim yanılıyorsunuz der vesaire vesaire, sonuçta forumun amacı -tartışma ortamı olması durumu- gerçekleşir. bu yüzden çok abartı şekilde dağılan konulara birşey diyemeyeceğim lakin bir işin etiğine, olması gerektiği haline dair tartışmalar ve burdaki gibi başta yapılan -belki- yanlış bir tanımlamanın düzeltilmesine yönelik sürdürülen ve kişisel gibi görünse de aslında olmayan tartışmaların doğal karşılanmasını düşünüyorum.

sonuçta daha önceden de örneklerini gördük "hadi arkadaşlar şu konuyu tartışalım" içerikli mesajlar pek rağbet görmezken başka bir konu içerisinde dallanıp budaklanan düşüncelerin tartışılmasında çok daha tatmin edici sonuçlara varılabiliyor; forum, forum olmanın gerektirdiği eylemi gerçekleştirebiliyor.
Old 02.07.2004   #36 (permalink)

ssonmez's Avatar

Yer: Şehr-i İstanbul - Kıtaların Busesi
Görsel: 104

Sayın arkadaşlarım, mesajımı açıklasam iyi olur.
Birincisi ben bu konuşma da tartışılan konunun aslından uzaklaştığını söylemek için yazdım, bu tartışma da kişileri şahsen tanımadığım gibi herhangi birini korumam / koruyamam da .

Ancak açılan iş imkanları konu başlıklarında çoğunlukla iş tanımları, ortamları ve kişisel görüşler nedeniyle sık sık tartışma oluyor. Böylece bu bölümün işlevselliği zedeleniyor.

İnsanların bu forumda asla ben merkezci hareket etmemeleri gerektiği ortadadır. Bir insanın yaptığı çalışmaları beğenmesi , sevmesi doğaldır ama asla bir ayrıcalık nedeni değildir. Forumda pek çok kez bu tür yaklaşımlar şimdi olduğu gibi diğer üyelerce sert karşılanmıştır.

Bu forumun üyeleri tevazuyu saygıyı sever ödüllendirir ve sevgilerini paylaşan yaptıklarından bahsetmeye gerek duymayan insanlara sunarlar yıllardır .

Ancak bununla birlikte kişilerin çalışma şartlarının neler olması gerektiğini, bir tasarımcının ne şartlarda işe girmesi gerektiğini veya büyük şirketlerin durumlarını tartışmak istiyorsak ve bunu güzel üslupla devam ettireceksek neden smalltalk ta bir konu açıp sektörü tanımıyoruz ?

Bunun dışında kişilerin kişisel özelliklerinin ve direkt şahsi özelliklerinin konuya girmesini üzüntüyle izliyorum. Bence soğukkanlılıkla ve net bir şekilde birbirimize hatalarımızı söyleyebilmeliyiz. Ve birbirimize güvenebilmeliyiz.
Öteki türlü hepimizin kusursuz olması lazım en ufacık hatamızda bunu bulacak biri mutlaka çıkacaktır sonuçta.
ssonmez şu an çevrimdışı  
Old 02.07.2004   #37 (permalink)

gameover's Avatar

Yer: Istanbul

Alıntı:
ssonmez tarafından gönderilen mesaj:
Ancak bununla birlikte kişilerin çalışma şartlarının neler olması gerektiğini, bir tasarımcının ne şartlarda işe girmesi gerektiğini veya büyük şirketlerin durumlarını tartışmak istiyorsak ve bunu güzel üslupla devam ettireceksek neden smalltalk ta bir konu açıp sektörü tanımıyoruz ?
işte bunu diyorum. herşey sıcakken tartışılabiliyor. "hadi buna yeni bir konu altında devam edelim" gibisinden bir davranış sonrası nedendir bilinmez o konu hakkında fikir belirtenlerin sayısı azalıyor, olay yapmacık bir hal alabiliyor.

şuanda olduğu gibi, forum yapısıyla ilgili birşeyi tutup internet ve iş forumunda tartışıyoruz alakası olmadığı halde, çünkü yeri geldi. ama birisi tutup da "sizce başlıklar içerisinde yapılan tartışmalar başka yönlere kayıyorsa ne yapalım" türünden başka bir başlık açsaydı eminim ki ben burda yazdıklarımı oraya yazamayabilirdim. herşey sıcağı sıcağınayken güzel
Old 02.07.2004   #38 (permalink)

stNonStop's Avatar

Görsel: 5

Madem bu kadar yaydık konuyu bende bir iki şey söyleyecem. İstenildiği takdirde forum yöneticileri konuyu small talka taşıyıp ilk mesajı sadece bu bölümde bırakabilirler. Eğer iş ilanı için baş vuracak birisi varsa kafası daha fazla karışmaz. Bu şekilde bu bölümün amacında uzaklaştığını söylüyorum. Belki haklısınız yeni konu açıldığı zaman bir şekilde dikkatler, ilgiler dağılıyor. Ama konu olduğu gibi taşındığı zaman bunun minumuma inip, Bölümlerin açılış amaçlarıda maximum şekilde korunmuş olur gibime geliyor.

Elektronik ve Haberleşme Mühendisi
Aziz DURMAZ
stNonStop şu an çevrimdışı  
Old 03.07.2004   #39 (permalink)

Alıntı:
TASARIMCI tarafından gönderilen mesaj:
Ben kendimden gayet eminim, yaptığım işler de çoğunuzun bookmark larını süslüyordur Ben Türkiye'nin sayılı portal tasarımcılarından biriyim,
Sunca mesaj sonrasında ben bu ıslerı gormek ısterım.Bookmarklarımda varmı merak ederım.Ha ama bunca "kendıne guven""vısual communication expert" laflarından sonra karsımda gercekten hayranlık uyandırıcak bır tasarım beklerım ben.Acıkcası konunun buraya kayması hıc umrumda degıl,burada acıkcası bır cok kısıye yapılmıs ufak caplı bır hakaret soz konusudur.Bu durumda artık ınsanlar sussu ıslerı konussun dıyorum.Eger guven göstergesi bu kadar yüksek rakamları gösteriyorsa.
Old 03.07.2004   #40 (permalink)

Punisher999's Avatar

Alıntı:
Walla yazdıklarının hepsini okumadım...
Öncelikle TASARIMCI'yı sektörden bir bayan arkadaşımız olduğu için hep dikkatle okumuşumdur. Çünkü erkeklere göre bence oldukça farklı bir perspektiften yansıtılacak fikirlerle, yaptığım iş hakkında farklı görüşler elde etme şansım olabilir böylece diye düşünmüşümdür hep.

Belki de bu yüzden mesajlarından birindeki bu tek cümle beni gerçekten üzdü. Çünkü bu birebir dialog sırasında size dakikalarca konuşan birinin yüzüne "pardon seni dinlemedim ne demiştin?" demekle eşdeğerdir bence forum ortamında bile olsa. Ki tartışmada taraf pozisyonunda kalan enemy, bence çok rasyonel bir mesaj yazmıştı ve mesajı özneden bağımsız sorular soruyor, yorumlar yapıyordu.

Bunlara cevap vermek yerine şu cümlelerle kapattığın mesajın eminim seni takip eden herkesi de üzmüştür.
Alıntı:
Herhalde başka birşeye sinirlendin ve sinirini buraya kustun çünkü ben bu yazılanların yarısını bile ciddiye almadım, senin gibi insanların sinirlerimi bozmasına izin verseydim çoktaaaannn tımarhaneyi boylamıştım...
Umarım o mesajını yok sayıp enemy'yi ve tüm forumdaşlarımızı ciddiye alarak bizleri bilgilendirirsin. Ben mesajının öfke ile yazıldığını düşündüğümden sakin kafayla bunu yapacağını umut ediyorum.

Bir de bu kadar sözden sonra ben de aldığın maaşı çok merak ettim. "Kadına yaşı erkeğe maaşı sorulmazmış" derler ya işte şakayla karışık yaşını değil maaşını soran bizleri aydınlatırsan sevinirim. Çünkü denklemdeki bir parametreye sürekli atıf yapıyorsun ama o parametreyi bilmeyenlerin görece azlık çokluk fikirleri ile kafalarının karışmasına sebep oluyorsun bu konuda bizleri aydınlatmayarak.

Son olarak etik açıdan ben de veda edilen bir işyeri hakkında, veda edenin (kovulanın da demiyorum çünkü böyle bir durum olmamış) olumsuz şeyler söylemesini doğru bulmuyorum. Bunu yapmak yerine somut kanıtlarla olumlu ve olumsuz yanlarının olabildiğince objektif (zor da olsa bunu yapmak) aktarılması doğrudur bence.
Şu anda sanırım herkesin kafasında DOL hakkında şimşek yüklü olumsuz fikirler oluşmuştur.

Lütfen eleştirilerimi şahsına alma.
Yeni işinde ve hayatında başarılar diliyorum umarım senin için en hayırlısı olur.

Mesaj Punisher999 tarafından 03.07.2004 (03:41) yeniden düzenlendi.
Punisher999 şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Kapalı Konu

Etiketler

yerime , benim , ariyor , uzmani , tasarim , web , dol

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html