Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » DOL Web Tasarım Uzmanı Arıyor - Benim Yerime :)

Kapalı Konu

LinkBack Seçenekler
Old 06.07.2004   #61 (permalink)

automatisch's Avatar

Yer: Istanbul,TR
Görsel: 38
Re: DOL Web Tasarım Uzmanı Arıyor - Benim Yerime :)

benim fikrimce insanların sınıflandırılması yada insanların kendini sınıflandırması toplum içinde böyle tartışmalara, sürtüşmelere itiyor insanları..

başından beri konuyu takip ediyorum, bence bu konunun düğümü "visual communication expert" kelimesidir.

bir insan bir firmada zor şartlar altında çalıştığını iddaa edebilir, ama o onun kişisel yapısıyla alakalıdır. bir insana zor gelen bir iş bir başkasına çok rahat gelebilir.. bu tamamen insanın yapısına bağlı..

biz(forum.zoque) madem bir zümreyiz ve kurallarımız var, bu tür etik dışı olaylara da tepki veriyoruz.. ama bu tepkinin konunun buraya kadar gelmesinde bence bir etki yok.. kişisel egoyu tatmin amacıyla atılan mesajlar, üstte de dediğim gibi kendine "visual communication expert" demek belki bir suç değildir, ama egoistçe atılan mesajların sonucunda sahip olduğu ünvan toplum içinde onu sivriltiyor ve kendisini çok üstün gördüğünü zannedilmesine(öyledir yada değildir bilinmiyor) yol açıyor.. "türkiyenin en büyük portal yapımcılarından biriyim" demek, insanları "madem sen osun, sen "visual communication expert"sin göster bakalım yaptıklarını" gibi bir duruma getiriyor.. bence TASARIMCI kendini FİŞLEMESEYDİ, sanırım hiçbir şey bu kadar büyümezdi.. ki içimizde türkiye'nin en iyi tasarımcı ve programcıları var ve onlar kendilerini FİŞLEMİYORLAR..

heady ve enemy'yi kötü çocuk olarak nitelendirip, küfür kadar ağır bir mesaj atılmasını hiç tasvip etmiyorum..

@enemy, bence misilleme değil, bu yolda devam

birde aklıma takılan birşey var, insanlar neden kendilerini FİŞLEME ihtiyacı duyarlarki?

_blog : www.interaktifhareketler.com - "memleketten advergame havadisleri"
automatisch şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 07.07.2004   #62 (permalink)

stNonStop's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 5

Açıkcası artık bu konunun ne kendimize nede zoque forum ailesi olan hepimize bir fayda getireceği inancımı yitirdim. Birbirimiz suçlayı rencide edici bir hal almıştı ve bu hal artarak devam etmekte. TASARIMCI arkadaşımızdan Punisher, zoque ve diğer arkadaşlarımızın beklediği bazı cevaplar vardı. Belki tüm yazılaı okumadığı için atlamış olabilir. Bunlara yanıt vermek istiyorsa onlara yanıt versin. Denklemin bilinmeyenleri biraz su yüzüne çıksın.

Eğer vermek istemiyorsa bu konunun kapatılması taraftarıyım. Herkez kendi bookmarklarında en olduğunu bilir.

Elektronik ve Haberleşme Mühendisi
Aziz DURMAZ
stNonStop şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 07.07.2004   #63 (permalink)
naesse

Bu konuyu basindan beri takip ediyorum ve acikcasi benim bu konudan artik tek beklentim ' TASARIMCI NIN TASARIMLARI ' ...

TASARIMCI arkadasimiz tartismanin basladigi noktada ' Iste benim calismalarim ' diyerek bir kac calismasini sergileseydi, o kadar elestiri yerine belkide ovguler alacakti...

Old 07.07.2004   #64 (permalink)

heady's Avatar

Yer: İstanbul

Yahu ben n'apıcam sizle bilmiyorum (fiziksel yaşım yüksek ya kendime pay çıkardım)

Sizlerle aynı fikirdeyim.

Söylediğim şu: tartışma gereksiz. Size ne birisi "ben şöyle iyiyim, ben böyle iyiyim" dese? Bunu ispat etse ne oluuur, etmese ne olur? Kendisinin başı arş-ı alaya değse bize ne? Önemli olan insanın yaptıklarıyla övünmemesi. Ben sadece kızgınlık anında yazıldığını düşündüm. Tanıdığımdan değil, içinde bulunduğu durumun kafamda simülasyonunu yapmaya çalıştığımdan. Her sorunun cevabı yoktur. Direkt cevap beklemeye ne gerek var? Zaten bütün soruları cevaplamış (almadığınızı sandıklarınızı bile). Birazcık düşünün yeter.

Birisi sevmeyerek çalıştığı bir firmada 5 milyar TL maaş alsa ne olur hiç düşündünüz mü? Çalışır değil mi? Bu kadar basit. Ben vermem o kadar para o ayrı. Ayrıca bana ne elalemin kazandığı paradan, yaptığı işlerden (kızım sana söylüyorum gelinim sen anla)? Ben sadece ve sadece yaklaşıma bakarım. Burada da diyorum ki yaklaşım ciddiye alınmayacak seviyedeydi. Ben de kendimi o an kaptırıp dalga geçtim. O yüzden hatalıydım. Yazmasaydım daha iyiydi.

@enemy'nin yazdıkları doğrudur ama "bu yaşta kalp krizi geçireceksin" denecek kadar sert yazmış. Niye ki? Ne gerek var? O yüzden ona cevap verdim. Tartışmalar kişisel çatışmaya dönüştüğü zaman keyifli olmuyor benim için.

Öfkeyle kalkan zararla oturur, keskin sirke küpüne zarar. Bunlar da doğrudur. Tavrınızı kontrol etmezseniz karşınızdaki insanı yaralarsınız (kendinizle beraber). Birinin övündüğünü düşünüyorsanız bırakın övünsün; niye cevap veriyorsunuz? Siz cevap verdiğiniz ölçüde amaç gerçekleşiyor. Bir sefer de "konu kilitlenmeden bitsin" arzu ediyorum kendimce ama bakalım ne zaman olur?

Arkadaşlar, işlerinize bakın. Bırakın bulanık sularda kürek çekerken yüzmeye çalışmayı. Amazon Piranha kaynıyor. Ben de aynı nehirde kürek çekiyorum. Bu forum olmasaydı (mecazi anlamda) tahtalı köyü boylardım. Her canımı sıkana aynı sertlikte cevap vermeye çalışsaydım vaktim ve enerjim heba olurdu. Gözünüzü seveyim yapmayın, etmeyin. Bu forumda benim için değerli bir sürü insan var. Değer verdiğim insanların ayrıntılarda boğulmasını istememiştim o kadar.

Son mesajım açıktı aslında. Biraz kendimizi sorgulamaya alışırsak bu ayrıntılara girmemeye başlarız... Bunlar gerçekten bizi geliştirmeyecek ayrıntılar. İnanır mısınız bilemiyorum ama ben daha önceden bu tür ayrıntılara çok girdiğim ve sonucunu gördüğüm için sizlerle paylaşıyorum.
Old 07.07.2004   #65 (permalink)

Punisher999's Avatar

Konu başladığı yerden çok farklı yerlere geldi ama bazı şeyleri belirtmek istiyorum.

Başa dönersek bence herşey TASARIMCI'nın web tasarım > dergi mizanpajı yapmak şeklinde yorumlara sebep olan mesajından başladı. Akabinde enemy'nin son derece doğru tespitlerini hafif sert ama kesinlikle hakarete varmayan bir üslupla anlatması ile devam etti. (DOL'ün iyiliğine kötülüğüne değil adına bakanların olduğunu sürece çalışacak insanların daima bulunabilecek olması, kariyerin CV'deki firma isimlerinden ibaret olmaması, baştan konuşulan-kabul edilen gerçeklere sonradan isyan edilmesinin yanlışlığı, ayrıldığınız işyeri hakkında söylediklerinizin etik açıdan kabul edilebilir olup olmadığı, iş ilanı diye atılan bir mesajın arkasından görünüşteki amacın sapması ve mesaja bakanın işe girmeyin ilanı olarak algılayabilecek olması ve böyle bir mesajı okuyan şirketin, CV'sinde referans olsun diye düşük ücretine, eziyetlerine katlanan eski çalışanına artık CV'de ters tepecek firma misyonu yüklenecek olması ihtimali gibi)

TASARIMCI'nın bu mesajı okumadığını ifade eden (cevabı tersini ifade etsede) cevabı ise asıl yangını başlatan mesaj oldu.

Bir kere bu cevap öfke ile yazılmıştır diye düşünenler akabindeki cevaptan yanıldıklarını anladılar. İkincisi çok kişi, bu derece alçakgönüllülükten uzak ve BEN zamiri ile süslenmiş betimlemelerden rahatsız oldu. Çünkü biz millet olarak benden çok bizi mantıklı bulan, egosu yüksek bir insanın bile kendini ifade ederken alçakgönüllü olmasından yana olan bir milletiz. Durum böyle olunca UZMAN olduğunu title'ına yazmış bir kişinin üstüne bu kadar benli cümle kurması, insanların sen uzmansan uzmanlığını kanıtla gibi aslında bu konu ile doğrudan ilgili olmayan bir boyuta sapmalarına sebep oldu. Doğal bir reaksiyon bence bu.

Şahsen ben tartışma doğru eksene tekrar dönsün istiyorum, bu kadar mesajı boş yere okumadığımı, ortaya sürülen DOL ile ilgili iddiaların kanıtlanması için bir takım bilgilerin bize sunulmasını istiyorum. Ama hepimiz gördük ki bu bilgileri öğrenemeyeceğiz ve ortada doğruluğunu yanlışlığını bilemeyeceğimiz iddialarla kalacağız.

Benim kabul edemediğim TASARIMCI'nın kendi ile ilgili söyledikleri değil mesajları okumadığını ifade eden ve bu foruma ve kendisine yakıştıramadığım söylemidir. Akabinde forumda bu hep oluyor yine olacaksa yazmayayım başka forumlarda yazayım şeklindeki serzenişli tehdit cümleleridir. Her mesajınıza lay lay lom cevap alamazsınız ve negatif ve söylediklerinizin tersi şeyler söyleyen bir mesajı gayet normal şekilde cevaplamak yerine bana kin kustun sen, bundan sonra beni hedef alan mesajlara cevap vermeyeceğim diyemezsiniz.

Bence sorgulanması gereken bu üsluptur. Yoksa dünyanın en büyük tasarımcısı olmuş olmamış, bookmarklarımızda yer almış almamış çok ta önemli değil bunlar, iddiadır doğruluğu asla tespit edilemez iddialardır üstelik.

Çok açıktır ki bu üslup çok ama çok yanlıştır. Bu üsluba bir kere ses çıkarmadığınız anda artık forum forum olmaktan çıkar ve her tartışma "ben seni okumuyorum artık, eğer olumlu yazacaksan okuyayım yazmayacaksan güle güle" boyutuna gelir. Bu yanlışı karşımızdaki 40 senelik dostumuz bile olsa hatırlatmak durumundayız.

Ondan sonra başa dönüp iddialarını lütfen kanıtla diyebiliriz. Maaş bu yüzden soruldu çoğu insan tarafından. Kimse meraklı değil DOL'de kim ne kadar alıyor diye. Soruldu çünkü TASARIMCI'nın AZ dediği belki çoğunluk için ÇOK idi veya çok dediğine biz az diyecektik. Bilemedik ve bilemeyeceğiz.

Eğer bir iddiada bulunur ve kanıtlamak zahmetine girmezseniz iddialarınız geçersiz ve saygıyı haketmeyen laf salatası durumuna gelir. Bu durumda da kızılması gereken bunu size hatırlatanlar değil kendiniz olursunuz.

Biliyorum uzattım ama dayanamadım. Benim TASARIMCI ile bir sorunum yok umarım dediği gibi biridir umarım başarılı olur sonraki hayatında, ama ben konuyu soyutlarsak, bu tarz bir üslubu bu forumda görmek istemem. Bu tarz monologlar ne kadar artarsa, bu forumdan o kadar değerli dostu kaçırırız onu çok iyi biliyorum.
Punisher999 şu an çevrimdışı  
Old 11.07.2004   #66 (permalink)

cihangir's Avatar

Yer: Karlsruhe / Freiburg
Görsel: 169

forum adminleri olarak aramizda aldigimiza karara göre, bu konu icindeki sergiledigi tutumundan dolayi TASARIMCI'nin forum üyeligini iptal etmis bulunuyoruz. ayrintilar icin buraya bakilabilir.
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Kapalı Konu

Etiketler

yerime , benim , ariyor , uzmani , tasarim , web , dol

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 05:14.