|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Bandırma
|
Yazılım firması, Türkiye şartları vs..
Selam arkadaşlar; Şimdi be Tükiye'de ilk önceleri internet için yazılımlar üretecek, gelişime göre de daha çeşitli varyasyonlar ortaya koyabilecek bir yazılım firması kurmayı düşünüyorum. Hedefim Türkiye dışına yazılım ihraç etmek.. Aranızda böyle fikirleri olan ya da daha önceleri bu tarz firma kurmuş olan kişiler varsa böyle bir firmanın Türkiye'de tutunabimesi (amacım kesinlikle muhasebe yazılımları vb. yazılımlar üretmek değildir) için yapması gerekenler, ülke dışına ihraç edilebilecek yazılımlarda bulunması gereken minimum standartlar varmıdır, varsa nelerdir, ne olur nasıl olur falan filan gibi bana ayrıntılı bilgi verebilecek arkadaşlara minnettar olurum.. Saygılarımla Hakan Çeliker |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) | |
|
Re: Yazılım firması, Türkiye şartları vs..
Alıntı:
Açıkcası yapacağın yazılıma bağlı olarak değişir. Fakat bildiğim kadarı ile devlet teşviklerinden yararlanabiliyorsunuz. Yurt dışında bayi açmanız durumunda bayinin açılış giderlerinin büyük kısmını devlet karşılıyor. Daha önceleri (muhasebe yazılımlarınında içeren ERP tarzında bir program üreten ) bir şirkette çalışıyordum. Bu tarzda bir firmanın tutumabilmesi için ilk önce sağlam bir bütçeye ihtiyaç duyuyor. Çünkü personel giderleri ve diğer masrafları, bilgisayar ortamı için yapılan (web dizayn, bilgisayar satış vb.) diğer işlere oranla bir hayli yüksek oluyor. Bunun yanından satış yapılabilmesi için en azından minimum 1 yılın üzerinde bir zaman yazılımla uğraşılmalı. Bu süre içerisinden reklam stratejileri geliştirilmeli. Testerlar ayarlanmalı. Yazılım ihraç edeceğiniz yerlerde bürolar açılmalı. Buralarda teknik personel bulunldurulmalı.... Tabi birde ticaret üzerine bir yazılım yapıyorsanız bu daha zor çünkü o ülkenin ticaret mantığına göre hareket etmeniz gerekmektedir.
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
merhaba benimde sana önerecek bazı durumlarım var.
"sütten ağzı yana yoğurdu üfleyer yermiş" bende ERP iş yapan bir firmada çalışıyorudum taki bundan 2 hafta evveline kadar fakat şirketimizin durumu hiç de ii değildisenin içini karartmak için söylemiyorum bunları fakat ben patronumla bukonuları uzun uzun müşahide ettim ve ortaya muazzam bir bütçenin çıktığını gördüm. bu baülamda patronumun söylediği tek keleime "Türkiye'de henüz bu tarz şirketlerin barına bilmesi için gerçekten ii yazılımcıların yetişmesi ve bunalrın sayısının baya bi çok olması lazımki ancak ozaman burdaki yazılımcılık kalitesi artacak ve bu işlere yatırılaln paralar daha az riskli olucak" işte böyle . şimdi benim fikrimi anlatayın sana. gerçekten bu konuda patronuma katılıyorum.bir örnekle açıklayım konuyu.benim hocam MARX&spencer adlı firmalara ve garanti bankasına yazılım yapmış bi şirkette çalışıyor.bir proje almışlar bi bankadan proje süresi tam bir yıl . şimdi bu adam ne yapacak hiç para kazanmadan tam bir yıl belkide daha az bi süre zarfında sürekle belki 10 veya daha fazla yazılımcıya maaaş verecek ülkemizde 1,5 milyardan aşşağa yazılımcı bulamkyacağı için ayda minimum 15 milyar para harcıyacak ve an ayda bitirse yapar 150 milyar.diğer masrafları daha hesaplamadım bu parayla bu ülkede kimse bu yatırıma girmez. hevesini kırmak istemezdim ama maalesef durumun bu yönü içler acısı.biz AR-GE ciyiz şu anda ancak bir holding veya bir şirket himayesin de kurulmuş kısım veya bölümlerde çalışa biliriz (en azından bi süre daha) bir yazılım şirketi kurmak ve buna (senin bütçeni veya palnlamanı bilmiyorum ama) bence tam bir maacera olur. saygılarımla aykut çalışkan |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
Valla böyle bir şirket kurmak istiyorsan üniversitelerin teknokentleri
senin şirketin için en uygun yerler..vergi olayında belirli kolaylıklar var.. ayrıca üniversitenin teknoloji olanaklarından da yararlanabiliyorsun.... yanlız teknokentlere kabul edilmek için iyi bir projen olması lazım. çağu buyuk yazılım şirketi teknokentlere geçmeye başladı... örnek vermek gerekirse türkiye nin yazılım devlerinden havelsan bile odtu teknokente geçti.. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
İnsan isteyince yapamayacağı hiçbir şey yok. Ama özellikle yazılım gibi bir yüksek teknoloji işine girmeden, çok iyi planlama ve analiz yapmak lazım. Bir de böyle işlere girerken sermayeniz yoksa, sermayesi olmadan büyük başarılar elde etmiş örnekleri iyi inceleyip motivasyonunuzu daima yüksek tutmaya çalışabilirsiniz. Yazılım gibi bir alanda bu bağlamda niş fikirler bulmaya çalışmak lazım bence.
Napster desem yeterli bir örnek olur sanırım. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Bandırma
|
Ewt soruyu yazan benim ve aslında bence bu konuyu bu konuda tecrübeli arkadaşlar tarafından verilecek örneklerle devam ettirsek hiç fena olmaz bu konuyu merak eden arkadaşlar tarafından.
Bu arada şimdilik böyle bir işten vazgeçtim tabii ki.. Ama lütfen tecrübeli arkadaşlarımız bu konuda bilgilerini yazsın da burdaki tüm arkadaşlar faydalansın bu konudan... |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!