|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Webtasarım işi arıyorum
Sanıyorum bu tür mesajlar ile iş alanlar olduğu için bu yönteme başvuruluyor... Bilinçsiz bir yaklaşım maalesef. İnternette bir çok forum var ve büyük bir çoğunluğu ciddiyet seviyesi açısından burası kadar sağlam değil. 10 tane foruma böyle mesaj atarsanız biri yakalnıyorsa (ki bu enteresan) alın size iş başlangıcı. Mesaj sahibini tamamen dışarıda tutarak bir analiz yapsak olay aydınlanır (Emre'nin bu girişimini kesinlikle kınamadığımı belirteyim): Üniversitedesiniz ve bir şekilde eğlenceli bir şeyler yaparak hızlı yoldan nasıl para kazanacağınızı düşünüyorsunuz. Aynı zamanda kim bilir belki de bu sizin mesleğiniz oluverir. Ancak yaklaşım açısından çevreden edinilen bilgi ve izlenimden dolayı bir hata söz konusu. Temasını tasarım ve yazılımın oluşturduğu bir foruma bu tür bir mesaj atmak bilinçsizliktir bana göre. Bu konuda arkadaşımız yalnız değil. İstediği fiyatı da verebilir ama öncelikle yaklaşımını değiştirmeli gibi geliyor. Herkesi aynı kefeye koymak iş olarak yapmayı düşündüğü (eğer düşünüyorsa) ikinci mesleğinin sonunu da çabucak hazırlamak anlamına geliyor. Sanırım kendisi bir daha bu foruma uğramaz. Uğrarsa kendisi için iyidir. Doğru gözlemler doğru sonuçlar doğurur. Forumda kendi yaşıtı bir çok arkadaş var... en azından o arkadaşları izlemesi yeterlidir sanıyorum. Dış kapının dış mandalı olarak ahkam kesiyorum gibi görünebilir. Genelde burada yazarken tasarım açısından pek fazla yazmıyorum çünkü zaten fazla da haddim değil. Ancak bir gerçek var ki işinizi ne kadar iyi yaparsanız yapın yaklaşımınız uygun değilse iyi yaptığınız işinizle başbaşa kalırsınız. Her işin bir raconu olabilir ama her işi iyi yapmak için tek racon vardır... o da iyi analiz etmek. İşi ne kadar iyi yaptığınız işin doğal bir uzantısı olarak gelirinize yansır. Küçük düşünen zaten görebileceği küçük sonuçlarla yetiniyor, ancak büyük düşünen karşılaşacağı sonuçları ancak tahmin edebiliyor.
|
|
|
#12 (permalink) | |
|
Alıntı:
Yaptığınız el emeğiniz göz nurunuz olan tasarımlarınız programlarınızın bu şekilde düşük değerlere satılması ve pazarının bu şekilde yerlerde sürünmesi pek hoş bir şey değildir. Bence kardeşimiz hakikaten baltayı taşa vurdu. Kendisinin yapmış olduğu işler çok iyi süper olabilir. Zaten ben konuda herhangi bir fikir belirtemem çünkü görmedik. Ama izlediği fiyat politikası yanlıştır. Eğer bu yapacağı işi meslek olarak görüyorsa ona kapılarımız sonuna kadar açıktır. Kendisini geliştirmesi ve hatta iş bulması için elimizden geleni yaparız. Bu arada Exploit ortaya konuşurken biraz daha dikkatli davranmanı rica ediyorum burada kimse ukalalık yaptığını ve sana karşı ukala dediğini sanmıyorum.
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Merhaba,
Evet yine ben... Bu mesaja bu kadar yanıt gelceğini ve bu kadar ilgi çekeceğini beklemiyodum açıkcası.. Çoook hoşuma gitti, bazen yersiz ve gereksiz ama genelde güzel cevaplar okudum, herkese de teşekkür ediyorum. Anladığım önemli şeylerden biri bir insanın tüm işleri aynı anda yapmasının gereksizliği ve belki de profesyonellik dediğiniz de bu olmalı; çünkü site dışında ne PHP ne de ASP çalışmalarımdan birini görmediniz ve okuduğum mesajlarda da siteye laf söyleyebilen çıkmamış. Doğru bulduğum ve yapıcı eleştiriler doğrultusunda kendimi geliştireceğimden eminim. Şu ana kadar hiç bir iş almadım referanslar da kendi başıma yaptığım sişteleri koyucaktım ama ona da üşendim tüm eski işleri toparlamaya... bu yüzden referans konusunda haklısınız ama ben iş yaptıkça koyarım gibi düşündüm. Haa bide aramızda matematiği çok iyi olan bi arkadaş var ona çook teşekkür ediyorum benim 100$'ı hesaplamamdaki hatayı söylemiş ve bi daha deniyim diye ve doğruyu kendim bulayım diye cevabı da söylememiş Neyse amacım herkese tek tek cevap vermek değil, amacım kendimi biraz daha iyileştirmek. Bi de son olarak iş buluruz diyen bi arkadaş vardı yanlış hatırlamıyosam Teşekkürler, Hepinize iyi çalışmalar... |
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: İSTANBUL
|
İyi niyet hep sizinle olsun..
stNonStop ve heady olayı mükemmel irdelemiş..bana göre laf bile söylenemez.. bana gelince özelimden gelen mesajları ve konu hakkında yapılan mesajları görünce forumun beni birazcık ukala gördüğünü düşünmüştüm..Herşeyin başı eğitim
|
|
|
|
|
|
#16 (permalink) | |
|
Alıntı:
İstersen onun hakkında da konuşabiliriz Herneyse bu arada Ankara'da olman bu yardım olayını biraz zorlaştırıyor. Ama sanırım ki Ankarada bir iş imkanı çıkarsa buradan duyabilirsin...
|
|
|
|
#17 (permalink) | |
|
Yer: Horlanda
|
Alıntı:
Tavir, 100-200$ tavri degil. Buraya yorum yazanlarin dertleri baska. Bak yukari "ASP-PHP kullanabiliyorum" demesine dem vurulmus. Cok akilli olmaya gerek yok bunun ne anlama geldigini kavrayabilmek icin. Hem "GENC" dedigin nedir? 19 yas, bu is icin GENC denilebilecek bir yasmidir? Asil olan sey, "yeni baslayan" insanlari bir kenara birakin, bazi "bu isin ka$ari olmus" kisileri tarafindan da gozardi ediliyor. 100$'a olsun, benim olsun mantigi nedir? Giderin yoktur, yeni basliyorsundur, anlarim. Basit bir istir, efor gerektirmiyordur, anlarim... Iyi de kardesim, sen emeginin karsiligini hesaplamayi bilmiyorsan bize ne bundan? Senin 1 aylik calismanin karsiligi 200$ ise, benim bir aylik calisma karsiligi aldigim 500$'in fazlaligi harammi bana? 20'li yaslarinda, belki teenage yaslarinda, bireysel yada, 3-4 arkadas bu isin icine girenleri goruyoruz. Kimsede girmesin demiyor. Kaldi ki, bunlardan birtanesi sensin. Hatta, olusumun adi deltadesing. Ve sen, tum dunyada 21.400 sonuctan birtanesisin. Sende 3-4 kisisin. Sende webbased yapiyorsun bu isi. Seninde isyerin yok. Sende amator ruhlusun. Belkide, sende 100-200$'a yapiyorsunda, gocunan sensin. Desteklenecek bir yanini bulamiyorum bu yorumun. Kara-sivri dusunen biriyim ama bir gercek var. Herkes sabahlara kadar gozlerini bilgisayar karsisinda curuturken, birilerinin 100$ sevdalarina degil ama, isi bildigini iddia eden kisilerin boyle seyleri desteklemesini sindiremiyorum. Bastada dedim, 2003'teki bir tartismada da dedim. 100$'a da, bedavayada yapilir bu isler. Ancak, "sektorun icerisinde oldugunu" iddia eden her insan, emeginin karsiligini almali. Yada, almaya calismali. Bu kadar "patronun yaninda yeralirim, cok canlar yakarim" megalomanisi, gereksiz soluk almaktan ileri birsey degildir. Kendini boylesine gelistirmis ve ufuklara yelken acan insanlar varken bu forumda, tahammul edememeyi surdurecegim sanirim boyle seylere. Tam anlamiyla profesyonelligi yakalayipta, tutunabilmek icin hakkinin cok cok(x15) altinda calismaya, is yapmaya devam eden hicbir sektor calisanininda, omrunun sonuna kadar hedeflerine maddi olarak ulasamayacagida a$ikar. Ve, benim acimdan onemli bir not; Emre Jr. Yuce kardesim. ODTU'de okuyorsun ve Matematik 2. siniftasin. Yapmayi becerebilecegin daha iyi isler vardir. Git, mesleginle ilgili daha onemli seyler yap. Ve, diger bir mesele; Bir kere daha heady ile karsi karsiya gelecegim sanirim ama, bilgisayar adi altinda yeralan herhangi bir is kolunu, neden "hobi" vari yaklasimlarla degerlendiriyorsunuz? Yada degerlendiriyoruz... Basli basina, uzerine egitim alinmasi gereken bir konu iken, neden hala "belki ileride meslegi olur" deme gereksinimi duyuyoruz? Gecmiste yanlis meslek secimi, sektore insan ihtiyaci varken, ileriyi goren, analitik dusunen, hede, hodo insanlara ihtiyac vardi. O insanlar egitim almadan geldiler, is yaptilar, masallah cokta super yerlere geldiler ama her biri, ya egitim aldi sonrasinda, yada suanda egitim almayi dusunenlerde var. 20'sindan sonra kimse meslek degistiremez demiyorum. Degistiren degistirsin ama, 25-30 yasinda en ustlerde olmayi dusleyin birazda. "Nede olsa zamanim var" diyerek, daldan dala atlamak cok komik... bilgisayar'da elbette bos zamanlarimizi degerlendirebiliriz. Sohbet odalari, siirler, ekartlar, mp3ler, oyunlar, civcivli gonul temalari isleyen siteler dolu. Ancak bu sektor "bos zamanlarin degerlendirilmesi ile voltran haline donusmus" yeni personeli kaldiracak nitelkte yada hafiflikte degil. Gecmiste bunun orneklerini cok gormedik mi? Kirikci ablalar, penisilin igneleri vurabilen teyzeler. Azmi kolu sakat kalan oldu? Azmi o igneler yuzunden sagi solu curuyen, vucud normlari bozulan insan oldu? Azmi doktor/prof. cikip televizyonlarda "yaptirmayin kardesim boyle seyler" diye haykirdi? Hadi, o zaman egitimsizdik. Hadi, o isleri yapanlar koy egitim merkezlerinde 3 sene okumus teyzelerdi. Ama, aferin bize ki, simdi daha komik birseyin arkasina siginiyoruz. Ticaret, ticaret anlayisi "fiyat kirmak" ise, anlayis eksenimizide masallah cok gelistirmisiz. Bu isin icine girmek icin, ciddi bir egitim, ciddi bir gelisim, ciddi bir egilim gerekmektedir. Standartlarda kalacak insanlar icin konusmuyorum tabi. O insanlar, bugun bilgisayar isini birakip, elektronik iside yapabilirler yada elektrik. O insanlar icin, mesleki zorluklar yoktur. Onemli olan hic bilmedigi halde zevk alabilmesidir. Alir eline ne$teri, 2 cizik atar; "Iste, ameliyat ettim" olur. @Exploit, kardesim. Karakoy esnafi agiziyla "arz talep meselesi" demen cok komikti. Bir seminer, bir toplanti veya benzeri zumre gruplasmalarinda karsinda yeralip, bu fikirlerini suratima karsi dillendirmeni cok isterdim. Ne kadar komiktir ki, onca seminerde toplantida biride karsina gecip, "Hoop! Ne diyorsun sen birader?" dememis. Belkide, herkesin boyle dusundugu bir toplantinin icerisine dusmussundur.
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
|
site hakkında bir şey söylemek istemiyorum şahsen... Ondan önce daha önemli detaylar vardı Ama şunu söyleyebilirim. Bu yaklaşımın potansiyelin olduğunu gösteriyor. Bunu iş olarak düşünüyorsan, tek söyleyebileceğim acele etmeden hareket etmen. Portföyden önce kendine yatırım yap... Okuduğun bölümün faydalarını zaten göreceksin
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Yer: İSTANBUL
|
@enemy ben yazdığım zaman olayı kişiselleştirmek oluyor..Sen yazdığın zaman yada forumda tutulan üst kademe birisi yazdığı zaman kişiselleştirilmiş yazı olmuyor..
beni tanımadan bana bunları kesin yazamazsın...Bende 19 yaşındayım ve o siteye yazmadım çözüm ortaklıklarım var ve bunların isimleri dahi yazmıyorum.. Bu desing design yazılışından laf geçirmeye çalışmışmışsın ama olmamış.. Benim kaç para fiyat söyledim ne yaptığım hiç bir şahısı ilgilendirmez..Çözüm ortaklıklarımın kim olduğu hangi büyük ajanlar ile iş yaptığım hangi öğrenciler web eğitimi verdiğim gibi şeylerde kimiseyi ilgilendirmez.. Evet bugün Türkiyede bir çok büyük ve küçük şirket var..Biz yardımcı olmaya çalıştığımızda herkese adamına göre fiyat veriyoruz..Yaptığımız işler arasında da üniversitlerden holding sitelerine kadar geniş bir referans listesi var..Ödül bile almışlımız var..Tasarımcılar ben dahil hepsi okuyor ve çalışıyor..Kimi mühendis kimisi öğrenci kimisi çalışan.. yazım sırasına dikkat etmiyorsunuz..Elinde bilgi var ve benim bilmediğim şeylere yorum yazıyorsun..Tekrar ediyorum zamanlama çok önemli.. Ben yine ortaya konuşurum..Bilmeyen birisi varsa öğretin bu fiyat vermede olabilir,bu web sitesi yapmada olabilir..Bende buişi cocukkenden yapıyorum bende biliyorum gecenin bir yarısı yatak alınıp şirkete götürülmeyi..Sen biliyormusun.. Yaş ile alakası yok bu işlerin deneyim ile var..Kaç yıldan beri profosyonel tasarım ve web var Türkyede 1996 önce varmı..En büyük web tasarım firması türkiyede kaç yılında kurulmuş.. Ben daha yazı yazmıyacam..Bu forumda bazı kesin hem ukala,hem bilgisini saklıyorum..Bazı arkadaşlar hem bilgisini paylaşıyor hemde çatır çatır kod yazıyor..Her zaman söylerim tasarım değil yazılım önemlidir.. |
|
|
|
|
|
#20 (permalink) |
|
|
@enemy'nin yine heyheyleri gelmiş
Karşı karşıya gelmeyeceğiz ama yazdıklarının tercümesini yapmak zorunda hissediyorum... üstüme vazife değil ama elim durmuyor...Profesyonellik tanımını yapmak gerekirse şunu tercih ederim: Kendi yaptığı işi en iyi şekilde yapmak, gereksiz eleştirilere ve ilişkilere girmemek. Herkes geçmişte hatalı kararlar verebilir. Hatalardan dönülemez diye bir şey yok. Geçmişiniz geleceğinizi belirler kuralının geçerli olduğunu düşünmüyorum. Yaptıklarımız da yapacaklarımızın teminatı değil ancak göstergesi olabilir. Yaşadıklarınızı sindirerek ve sorgulayarak yaşarsanız pişman olacağınız seçimleri yapmamayı öğrenebilirsiniz. Hobi olarak seçilen bir iş, keyif alıyorsak mesleğimiz olabilir. Geleceği bilemeyiz. Geleceğimizi seçimlerimiz yönlendirir. Şu an için bile bir dakika sonrası "gelecek"tir. Ben tasarıma hobi olarak başladım ama içten içe keşke benim zamanımda olsaydı diye düşündüm. Şu anda iş olarak yapıyorum ve bir şekilde para kazanıyorum Pardon yani...@enemy, seni özelden de yaptığımız yazışmalarda tanıdığımı düşünüyorum, o yüzden burada tartışalım. Burada tartışalım ki insanlar da seni tanısınlar. Aynı paralel de düşünüyoruz ama yaklaşımlarımızdan dolayı sanki farklıymış gibi görünüyor. O yüzden sana da yazdığım fikrimi buraya da yazayım: ne tür bir tepki verirsen o tür bir tepki alırsın. Ben fikrine katılmadığım birine "ne biçim düşünüyorsun" dediğim zaman alacağım karşılık doğal olarak "sana ne" olacaktır. Sonuç? Koca bir hiç ![]() Sayenizde davranış uzmanı gibi görüneceğim Sinir yapmayın...
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail |