Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » Webtasarım işi arıyorum

İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları...

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 12.07.2004   #21 (permalink)
nurkan

nurkan's Avatar

Yer: ankara
Re: Webtasarım işi arıyorum

harabe bir ev aldık elektrikçiye 1 milyar 500 milyon su ustasına 1 milyar 250 milyon lira verdim. kimseye enteresan gelmedi... aslına bakarsanız 100 dolar isteseydi o zaman enteresan gelirdi . eğer bu işi iş olarak görüp elektrik kadar su kadar gerekli görürseniz karşılığını vermek zorundasınız.... eğer iş olarak görmüyorsanız burada zaten işiniz olmamalı...
nurkan şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 12.07.2004   #22 (permalink)
blurise

blurise's Avatar

Yer: İstanbul

Alıntı:
enemy tarafından gönderilen mesaj:
. Ve sen, tum dunyada 21.400 sonuctan birtanesisin.
sanki bir yerde yanlışlık var: 6.440.000
blurise şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 12.07.2004   #23 (permalink)
gameover

gameover's Avatar

Yer: Istanbul

@blurise, "web desing" sorgusuna göre ~21,000 sonuç çıkıyor. yanlışlık yok gibi.

@exploit, ortaya söylediğini iddia etsen de kişisel tartışmayı başlatan sensin, buna rağmen kendimi tutan benim. yarı kişisel yarı topluma yönelik mesajlarından dolayı sana karşılık gelmesi gayet doğal, zira bu kişiselleştirme değil, kişisel bir saldırıya karşı söylenendir. dolayısıyla "bu forumda bazı kişiler kayırılıyor" gibisinden bir imayı hakaret olarak görüyorum.

ayrıca Türkçe imla ve yazım kurallarına dikkat etmek, devrik ve manasız cümleler kurmamaya çalışmak da yerinde olacaktır.

ve buyrun, son hakaret:

Alıntı:
Her zaman söylerim tasarım değil yazılım önemlidir..
nasıl bir bilgiçliktir ki bu kendi yaptığı işi överek tasarımcıları alaşağı etme hakkını sana veriyor?
Old 12.07.2004   #24 (permalink)
enemy

enemy's Avatar

Yer: Horlanda

Alıntı:
Exploit tarafından gönderilen mesaj:
@enemy ben yazdığım zaman olayı kişiselleştirmek oluyor..Sen yazdığın zaman yada forumda tutulan üst kademe birisi yazdığı zaman kişiselleştirilmiş yazı olmuyor..

beni tanımadan bana bunları kesin yazamazsın...Bende 19 yaşındayım ve o siteye yazmadım çözüm ortaklıklarım var ve bunların isimleri dahi yazmıyorum..

Bu desing design yazılışından laf geçirmeye çalışmışmışsın ama olmamış..
Benim kaç para fiyat söyledim ne yaptığım hiç bir şahısı ilgilendirmez..Çözüm ortaklıklarımın kim olduğu hangi büyük ajanlar ile iş yaptığım hangi öğrenciler web eğitimi verdiğim gibi şeylerde kimiseyi ilgilendirmez..

Evet bugün Türkiyede bir çok büyük ve küçük şirket var..Biz yardımcı olmaya çalıştığımızda herkese adamına göre fiyat veriyoruz..Yaptığımız işler arasında da üniversitlerden holding sitelerine kadar geniş bir referans listesi var..Ödül bile almışlımız var..Tasarımcılar ben dahil hepsi okuyor ve çalışıyor..Kimi mühendis kimisi öğrenci kimisi çalışan..

yazım sırasına dikkat etmiyorsunuz..Elinde bilgi var ve benim bilmediğim şeylere yorum yazıyorsun..Tekrar ediyorum zamanlama çok önemli..

Ben yine ortaya konuşurum..Bilmeyen birisi varsa öğretin bu fiyat vermede olabilir,bu web sitesi yapmada olabilir..Bende buişi cocukkenden yapıyorum bende biliyorum gecenin bir yarısı yatak alınıp şirkete götürülmeyi..Sen biliyormusun..

Yaş ile alakası yok bu işlerin deneyim ile var..Kaç yıldan beri profosyonel tasarım ve web var Türkyede 1996 önce varmı..En büyük web tasarım firması türkiyede kaç yılında kurulmuş..

Ben daha yazı yazmıyacam..Bu forumda bazı kesin hem ukala,hem bilgisini saklıyorum..Bazı arkadaşlar hem bilgisini paylaşıyor hemde çatır çatır kod yazıyor..Her zaman söylerim tasarım değil yazılım önemlidir..
Hag(n)i ajanlarla calistiginiz, hag(n)i adama ne fiyat verdiginiz ile ilgili birseyler soyledigimi, hatirlamiyorum yukaridaki mesajda. Yada, "exploit bey, anlatirmisiniz bize kendinizi?" diyede sormadim. Suphesiz, herkesin bilgisi kendisinedir. Ne kazaniyorsaniz, ne yapiyorsaniz sizedir.

Ancak, yine onemli birsey var. Ortakliklikliklarinizin kimlerle oldugu, hangi holdig(n)e ne fiyat verdiginiz degil, zamaninizin ne degerde oldugu onemli olan. Oh ne guzel... Holding buldugunda tirmala, gariban buldugunda sirtini sivazla. Holding cok kazaniyor diye keriz, kobi "eh iste" oldugu icin oksanabilir, az gelirli bir esnaf ise, acinacak insan. Yok oyle birsey efendi!

Sen, paran olmayinca yapiyorsan, desteklemeni dogal karsilarim. Turkiye'nin hali bu. Para yok diye, dustugumuz durumlara bak.

Daha dun, TRT'de izledim. IpekYOL isimli firmadan birisiydi. Hakan bilmemne. "Isci maaslarini dusunmek yerine, calisalim, uretelim kardesim" diyor adam acik acik. Marka olalim ey efendi diyor... Kisaca; "Isci ucuza calissin, bosverin isci maaslariyla" diyor. O zaman git sen fabrikada calis amca. 300-500'e calistirdigin iscilerin islerini sen yap fabrikanda. Bizim isimizde cok seker ha, zaten kabullenmisiz bunu. "Param olmayinca yapiyorum..." ama param varsa "yuzune bakmam", "hakkini alirim" hadisesi.

Bu sebeple diyorum ki; 100$ a is yapanlar degil, bu isleri destekleyenler "tehlikeli"
Buyurun iste... Sen ki holdinglerle, ajanlarla, ortaklikliklarla is yapan insan, parasiz kaliyorsun, bu tamamen ve tamamen senin ticari ahlakinla ilgili problemdir. Ticari ahlak ile ilgili problemdir cunku, sen bu kadar genis cevre icinde parasizlik ile boyle seyleri fiyat kirarak yapiyorsan, baska bir izahati yoktur. Var ise bir izahati aciklayin bana. Neymis sebebi bu kadar buyuk bir cevre ile calisip, parasiz kalmanin? Parasiz kalinca yaparim, referans icin yaparim, holding oldugu icin yaparim, arkadas oldugu icin yaparim, komsu, amca, teyze, dayi, ilkokul ogretmeni, ilk askim oldugu icin yaparim.

Insanlara "fiyatlari belirli bir kaliba oturtun" demiyorum. Demeye hakkim olmadigi gibi, fiyat gibi esnek bir seyin kaliba oturtulmasininda karsisindayim. Ancak, 1+5 sayfa = 50melyon, 1+10 sayfa + flash banner = 80melyon gibi komik ifadelerdende sakinin artik. Siber boslukta, sinirsizca, futursuzca is yapmak varken, hala dergi sablonlari kafalarda.

Ne kadar iktidarsiz universiteler varmiski, o kadar bilgisayar siniflari varken, tutupta size is yaptiriyorlar(Eger okudugunuz universitenin isini yaptiysaniz, bunu birde referanslariniza eklediyseniz, oh ne ala). Odullerinizede saygilar, sevgiler.

/*/*/*/
{exploit ile ilgili degildir burasi. zaten cevapta yazmayacakmis}

Dahada onemlisi $u. Bir istatistik yapin tasarimcilar/yazilimcilar arasinda. Alinan ucretleri karsilastirin. 2xasgari ucret'ten fazla alanlarin sayisi komik denecek kadar az. Ama, piyasa oyle degil. Patronlarin cebinde parasi var. Ama iscinin cebinde parasi yok. Kazanc dustugu zaman isci isten cikar ama, patronun standartlari dusmez. Olamaz cunku oyle birsey, olmamali... Patron buyuk adamdir... "Patronun yaninda yer alirim, cok canlar yakarim" hadiseside budur. Patronun dedigi isi, dedigi saat kadar calisip, dedigi ucrete yaparsan, hic sesini cikarmazsan, menfaatinde o maas bordrosundan 1 milim otede olamaz. Cunku sen, bilgisayar gibi, onemli bir isi yapan insan olmana ragmen, rustunu ispat etmeyen, etmekten korkan, edemeyen birisin. Ve, cok calisip az kazanmaya mecbursun.

/*/*/*/
{heady amca }

Biz seninle cok iyi anlasiyoruz. Dedigim gibi, 2 seferdir dedigin sey, "belki bilgisayar isine girecek" kelimesi. Bu biraz bogazimda gicik yapiyor o kadar. Heyheylerimin uzerinde olmasi meseleside belki bu. Herkesin bildigi uzere, bu isin eksperi degilim, fikri anlamda benim herseyim.

Soyle bir ornek vereyim;

Kucucukken, minicikken, yanaklarim al alken babam bir hediye almisti bana. Baski devre ve degisik elektronik parcaciklardan olusuyordu. Parcalari duzgun yerlestirdiginde, radyo, el feneri ve benzeri oyuncaklar yapabiliyordun kendine. Bir nevi, cocuklarin zihnini gelistirmek icin oyuncaklar yapilabilen bir oyuncakti. Cok sevmistim ve "ben birgun elektronik okuyacagim" demistim bilgisayar ile zehirlenmeden once.

Bilgisayarda boyle iste. Kafani nereye cevirsen, www ile baslayan bir adres, bilgisayar, oyun, oyun konsollari, mouse, klavye, taksitli kampanya, internet paketleri goruyorsun. Bilgisayarin kullanim amaci ise internet suanda. Ekstra birsey yapan insan yok. Oyun ve internet olmasa, bilgisayar basina oturacak insan sayisida cok az. Sektorel boslugumuzda buradan geliyor zaten. Adama diyorsun ki, "bana oyle bir program yap ki, musteri bilgilerimi uzerinde tutabiliyim. Ama, network uyumlu olmasin." diyorsun, herif hemen makinene iis(pws) kuruyor ve basliyor ASP ile yapmaya. E oha be kardesim! Herseyde internet degil ki...

Bu sebeple; Fiyat korkusu aslinda buradan basliyor. bilgisayar, suanda herkesin onunde duran, para kazanilacak gibi bir oyuncak. 3 gun internette dolastiktan sonra, 4. gun birseyler yapmaya basliyorsun ve 1-2 aya kadar sen artik bir tasarimcisin. Hele hele, server side ugrastiginda komple bir bilgisayarcisin. Allahima hakan bin sukur korkmuyorum ben. Cunku isim tasarim degil. Kapiyi caldigim yerde is buluyorum. Hos, bizim taraftada isler pek icacici degil. Genc diye bahsedilen ama, benim daha cok zehir diye nitelendirdigim beyinler, oylesine manyakca bilgi ile dolu ki. Secdeye yatasi geliyor insanin o kisiler karsisinda. Kaldi ki, bende ahim sahim bir insan degilim. bilgisayar okurken kactim universiteden, bitirmedim yani.

Konuyu yine dagittim ama;

bilgisayar ozunde hemen ogrenilebielcek birsey gibi gozuksede, kolay degil. Doktora, Mimara, Makine Muhendisine gosterilen saygi gosterilmeli. Onlarin isine duyulan saygi, bizlerede gosterilmeli. 3-4 gunde bilgisayar isine atilan bir insanin, catir catir is yapmasindan dolayi gocunmuyorum ama, boyle olusumlarin desteklenmesinin karsisindayim. Buralar onlemini almis bunun. Sertifikan, diploman yoksa is vermiyorlar adama. Turkiye oyle mi peki?

O yuzden dedim @heady'ye, seninle yine catisacagiz galiba diye. Hazmedemedigim bazi dusunceler olsada sektorumuzde, insanlarinda bunu artik basit olarak gormesi isin ciddiyetini dahada arttiriyor.

Kendimiz ediyoruz, kendimiz buluyoruz.
Sonrada, "param yoksa ucuza is yaparim" oluyor.
Emrah Jr. Yuce arkadasimin yerine, ben gidip baskalarina Matematik dersi versem yada, onun yerine gidip bir Kursta, Devlet veya Ozel Okul'da 5000 tane soru cozup, Matematigi ogrendim diye ogretmen olsam, bunu ne kadar hazmedebilir? Yada, madem kendisi hala buralarda, sorayim ona; HAZMEDEBILIRMISIN? diye.

Yada ben sagda solda onlarca bina diksem 3-5 kurusa, mimarlar ne derler bana? Ki, zaten onlardan muteahhitlerden dolayi cok sikintililar.

bilgisayar'in sadece bazi kollari part-time is olarak nitelendirilebilir ama, ozunde Dunya'nin uzerinde dondugu bir sektordur.

Ancak, @exploit'in mesajlarindan sonrada acikca goruluyor ki, universite okumak, muhendis olmakta zihniyete tesir etmiyor/edemiyor maalesef.

Huoooorggghh
{kustum yine}
Old 12.07.2004   #25 (permalink)
Kudak

Kudak's Avatar

Yer: izmir

ya arkadaşlar siz uçuyorsunuz.
ülkemizde asgari ücret 300küsür milyonken bunu kazanmak için yerleri bile temizleyen insanlar varken (kokuları siz tahmin edin) bildiğimiz bir devlet (bilgisayar) sayesinde 100$ kazanmak size ne kadar az geliyor böyle? tabii ayda 2milyara alışmışsanız az gelir..! abartmayın bence insanlarada saygılı olun. isterse 20$'a yapar.
Old 12.07.2004   #26 (permalink)
enemy

enemy's Avatar

Yer: Horlanda

Bir temizlikcinin gorevi, temizlik yapmaktir. Kistasida, her koseyi cok iyi temizlemektir.
Bir bilgisayarcinin gorevi ile, temizlikcinin gorevinin karsilastirilmasi cok yanlistir. Gereksizdir ayrica.

Temalar cok farkli.
Old 12.07.2004   #27 (permalink)
absconder

absconder's Avatar

Yer: istanbul

bakış açısı biraz yanlış gibi geldi bana @kudak. insanların 300 küsür milyona çalışıyor olması onların 300 küsür milyon almayı haketmesi anlamına gelmez. zaten bu ücret, bu anlayıştan ortaya çıkar. 300 küsür değil, 250 milyona çalışmak isteyecek binlerce kişi vardır. bu durumda diyemezsiniz ki; "kardeşim, insanlar 250 milyona çalışmak istiyor, buna hazırlar, ister al 250 milyonu, istersen işte kapı orda". kaldı ki bazı durumlarda bu denebiliyor. bu doru bir davranış değildir.

sorun, ister kol gücü, ister kafa gücü olsun, emeğin ücretlendirilmesinde ortaya çıkıyor zaten. bu ücretin artmasındaki kıstaslar, tecrübe, profosyonellik gibi şeylerdir.

elbette bu gün, "ben 100 milyona yapayorum", diyenler ortada olacaktır. ama bu ücretle ortaya çıkan şey, isteneni vermeyecektir. üzerinde çok vakit ayrılmamıştır. ortaya çıkan şey, -web açısından konuşursak- broşürden farksız olacaktır -broşürü aşağılamak için söylemedim, fonksiyonu açısından değerlendirdim sadece-. ha, üzerinde çok çalışılmış, fonksiyonalitesi yüksek birşey ortaya çıkarılmış, ancak hala fiyat çok aşağılarda tutuluyorsa, bu hem kendi emeğini, hemde ortak sektördeki insanların emeğini harcamaktan farksızdır.

sorun, elde edilen şeyin sadece maliyet yönünden değerlendirilmesi, ama ortaya çıkan artı değerin gözardı edilmesinde yatmaktadır.
Old 12.07.2004   #28 (permalink)
Exploit

Exploit's Avatar

Yer: İSTANBUL

Sen kalk kobiye yıllık geliri kadar fiyat çek akıllıca mı ? soruyorum akıllıca mı ?
Şimdi bizim çalışma yapımız önemli değil..Ben ne yaptığımda önemli değil..Benim misyonum önemli..
Insanlara internetin ne olduğu,ne için site yapılması gerektiği,nasıl kullanılması gerektiği gibi şeyleri anlatıyoruz seminer veriyoruz..öyle oturduğumuz yerden ukalaca formu post atarak değil..Sanayi sitelerine gidip insalara neyin nasıl olacaığını değil..Burası Türkiye..canım usa değil..

Gün gelecek sende benim seminerime katılacaksın..inşallah ama o zaman ben kalk birşey demeyiceğim..Böyle düşük fiyat çeken cocuklar varsa yada iş yapan insanlar onları eğitin..Neyin nasıl olması gerkiği hakkında..Biz bunu zaten yapıyoruz..Bana ve bu forumu açan çocuğa ukalık yapar bir yere varınmıyor..

Beni geç..yazmıyacaktım ama duramadım..Ben eğitim diyorum,yazılım diyorum,ortaklık diyorum ,Bilgi paylaşamı diyorum sen karalama,kişiyi hedef alma,birisini ezerek üste çıkma,kişilerin aldığı eğitimi ve konumu ezmeye çalışma vs gibi bütün forum kurallarını çiğniyorsun bende buradan açık açık şikayet ediyorum eğer bu forum adam gibi yönetiliyorsa herkesin hakkı korunsun..İftira atmak ile olmuyor..

Açıkca yönetemler yada iş geliştirme tartışılabilir ama kim ne olursa olsun
Alıntı:
Ancak, @exploit'in mesajlarindan sonrada acikca goruluyor ki, universite okumak, muhendis olmakta zihniyete tesir etmiyor/edemiyor maalesef.
aşağıdaki şey yazılamaz
Exploit şu an çevrimdışı  
Old 12.07.2004   #29 (permalink)
heady

heady's Avatar

Bana amca demekten men ederim seni

"Tasarımcı oldum" demek diyenin problemi... O işi satınalan düşünsün. Kendine "tasarımcı" diyene gitmiş pişman olmuş bir kaç müşterim oldu. Ha ben süper mi yapıyorum? Yooo... ama yaptığım işi beğeniyorlar... ne diyim? Zaten yaşımı göstermediğim için kimsenin de "bu herif eşşek kadar olmuş işi biliyordur" diye düşündüğünü sanmıyorum. Ufak tefek bir adamım işte. İşletme okudum ve 10 yıllık çalışma hayatından sonra (bira geç anlarım da) hoşuma gitmediğini anladım. Meslek değiştirmek bir çoğumuz için zordur. Doğrudur da. Ben değiştirdim ve kolay olmadı. Microsoft'tan belge de aldım. Yaşımdan dolayı sorun çıkınca diğer imtihanlarla ilgilenmediğim için sadece MCP'yim. Laf ola beri gele... MCP belgeli biri olarak aklımda kalanlarla bir şeyler yapabilirim ama iş olarak değil. Al sana durduk yerde sırf arayış içinde olmaktan kaynaklanan alakasız bir sonuç Rozetim var ama taksam rozete ayıp O rozeti hakeden insanlara ayıp.

Kendi adıma şunu söyleyeyim: Param yoksa ucuza yapmam. Bu tecrübemi de paylaşmak istemiyorum, çünkü bu hareketi yapan ortağımdı... Sonuç? Battık! Sorumluluğun tamamı onda mı? Tabi ki hayır. Ben ne güne duruyorum... Kendisi o kararları alırken ben çayırda çiçek toplamıyordum herhalde.

Hazmetme meselesi değil. Bunu hazmedenler düşünsün. Ben hazmedip etmeyeceğimle ilgilenmem. Toptan ilgilenmem olur biter. Benim gibi düşünen 50 kişi olsa zaten sonuçlarını hep beraber görürüz. Güzel de olur. Herkes mükemmel olacak diye bir kural mı var?

Şu anda kimse önümü kesemiyor. Ben kendimi bilirim. Önü kesiliyor gibi hissedenlerin, korkularının sonucunda bu sonuçla karşılaştıklarını biliyorum. Biliyorum çünkü kendim yaşadım. Bir işten para kazanmak başkalarına bağlı değil... tamamen sizin elinizde; bedelini ödemeye hazırsanız. Gerisi hikaye. 100 dolara site yapılır tabelası değil olay.
Old 12.07.2004   #30 (permalink)
stNonStop

stNonStop's Avatar

Görsel: 5

Alıntı:
Kudak tarafından gönderilen mesaj:
ya arkadaşlar siz uçuyorsunuz.
ülkemizde asgari ücret 300küsür milyonken bunu kazanmak için yerleri bile temizleyen insanlar varken (kokuları siz tahmin edin) bildiğimiz bir devlet (bilgisayar) sayesinde 100$ kazanmak size ne kadar az geliyor böyle? tabii ayda 2milyara alışmışsanız az gelir..! abartmayın bence insanlarada saygılı olun. isterse 20$'a yapar.
Kim 2 milyar maaş alıyor Burs başvurusu yapayım ona Hatta sırt reklamı dahi alabilirim

Elektronik ve Haberleşme Mühendisi
Aziz DURMAZ
stNonStop şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
ariyorum , isi , webtasarim

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp