Zoque.Forum
»
Webtasarım işi arıyorum
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#31 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Webtasarım işi arıyorum
Yaptığınız işe biçtiğiniz fiyat sizin takdirinizdir. Bunu eleştirmek kimsenin haddi değil. Türkiye fakir bir ülke değil. Yıllık kazancından bahsedilen hiç bir işletmenin kayıtlarını düzgün tuttuğuna kimse beni inandıramaz (görünenin doğru olmayabileceğini söylemeye çalışıyorum). Yıllarca denetçilik yaptım. Aranızda denetim firmalarında çalışmış ve bu düşünceme karşılık söyleyeceği bir şey olan varsa buyursun.
Kimde ne kadar para olabileceğina siz karar vermeyin bence... sizin çevrenizin kaldıracağı kadar fiyat biçersiniz ve o çevrede kalırsınız. Bu hatalı bir davranış değil zaten. Herkesin bir hedef kitlesi var. İki yıl önceki araştırmalarda (sadece Istanbul'da) parasının hesabını bilmeyen (yani sorulduğu anda şöyle bir düşünmesi gereken) kaç kişi çıktığını söyleyeyim... 2,500,000... Bu ülke fakir falan değil. İşsizliğin yüksek olması gelişmenin bir sancısıdır. Ve bu da geçecek. İnsanların bir arayışa girmeleri tesadüf değil. Aman ortalık işsizlikten geçilmiyor fiyatlarımızı hakettiğimizin altına çekelim dersek gelişmeyi sağlayamayız. Bu denge böyle sağlanmaz. Müşteriniz fiyatınıza göre oluşur. Ciddi anlamda çok detaylı bir konu... Makro ve mikro iktisat bilgisini löp diye sunarak olacak iş değil. Yaşanmış tecrübeler var. Kim düşündürtüyor size bunları? Parayı vermeyenler mi? Bana verdiğim fiyatı fazla bulup işi vermeyeceğini nazik bir dille söyleyen firma bu sene aynı işi 2 katı fiyatına vermeyi kabul ediyor. Daha bunun üzerine ne söylenir ki? Bahsettiğim şirket büyük değildi. Fiyatın artması ise benim tecrübemle ve yaptığım işe biçtiğim fiyatla orantılı. Adam sitesini yaptırmış geçen sene... bu sene tekrar yaptırıyor. Geçen sene fazla gelen fiyata ne oldu? Ucuza yaptırınca oldu mu yani? İnce bir denge bu bence ve dengede kalanlar kazanır. Hiç bir haksızlık yok.
|
|
|
#32 (permalink) | |
|
off topic
Alıntı:
konuya yazan ve yakin takip eden bir forum sorumlusu var. bende konuyu okudum. bahsettigin üzere forum kurallarina aykiri birseyler görmüyorum. fakat senin yine de bize iletmek isteyeceklerin olursan, http://iletisim.zoque.com/newticket.php üzerinden bize ulasabilirsin.
|
|
|
|
#33 (permalink) | |
|
Yer: Horlanda
|
Alıntı:
Ben tekrar tekrar belirtiyorum. Belirtmekte zorunlu hissediyorum kendimi. 100$'a is yapan insanlarla problemim yok. Herkes diledigi fiyat ile is yapsin. Ama, gereksiz orneklerle isi bulandirmayiniz lutfen. Bir Holding ile, bir kobinin muhasebe programina odedigi fiyat ayni ise, isletim sistemlerine odedikleri fiyat ayni ise, bunlar yazilim cercevesinde satilan urunler ise, kobiye, emiliye, ayseye, fatmaya gore fiyat vermenin(fiyat cekmenin) mantigi nedir, bunu ariyorum belkide. Masrafin yok, internetten yonetiyorsun(webbased comp.), gideriniz yok diyede yukarilarda soyledim. Basligi acan arkadas gibi, sizde ucuza yapiyor olabilirsiniz. N'apiyim ucuza yapiyorsaniz yani? Siz egitim diyorsunuz, yazilim diyorsunuz, ortaklik diyorsunuz. Bende baris icin, sevgi icin, kardeslik icin, dostluk icin batsin bu dunya diyorum. Ben karalama diyorum, hedef alma diyorum, ezerek uste cikma diyorum, egitimi-konumu ezmek diyorum, ama Emine Beder hanimefendi de tariflerini bardakla, kasikla, canakla, comlekle veriyor. "Hani, asagilayip makamindan def ettigin o alcak gonullu, magrur ve halkin genci vardi ya. Iste o benim. Ve sen benim seminerimdesin. Hahahayt" de. Sahsi bir garezim yok sana. Ne guzel... Eger ilgilendigim birseyse, kosa kosa gelirim. Ama, dedigim gibi ilgilendigim birsey olmali. "internet nedir?", "Ne icin site yapilir?", "Nasil kullanilir?" gibi konu basliklari varsa, gelmem. Biliyorum bunlari. Kardesimde gelmez. O da biliyor. 9 yasinda. Sende biliyorsun ki; "Hem Istanbul'da bina yapacak yer mi kaldi?" diyenler egitimlerini coktan alip, yeterlilik diplomasina kavustular. Tabi, henuz teknolojileri ugratamadigimiz, ulke olarak gucumuzun yetemedigi koylerimize, tabi, verin egitimlerinizi onlara. Ama, site egitimlerinden once, 1 tabak corba verin ki, karinlari doysun. Daha cok ihtiyaclari vardir. Yoksa, hicbirsey bilmeyen insanlara teorik bilgiyi vermenin bir geregi yoktur. Seminer veren insanlara bunlari soylemek olmaz ama, seminer denilen hadisenin yapisi biraz farklidir. Sizin anlattiginiz gibi, boburlendiginiz gibi degildir. Bunun yaninda, seminerlere katilmak, konusmaci olmak cok kolay. Hulya Avsar 'i ornek almak kuvvetle muhtemel kisi icin faydali bir recetedir bile. Isin ehline, erbabina, profesorune, laf sokusturmakta olasi guzellikte birseydir. Mimar'in isini yapan adam, Mimar'a feyizde verir. "Bak bu tugla, bu mala, aha buda cimento. Cimento'dan takriben bir mala dolusu aliyorsun, suruyorsun yere. Ustune bir tugla. Sirasiyla, duzgun bir sekilde yaptinmiydi, tum tuglalar bittiginde ev oluyor bu." diyebilir insanlar. /*/*/*/*/ { karde$ @heady }"Tasarimci" yukarida verilen ornekler icerisinde, ufak bir dokundurmaydi aslinda, populer bir tabir ya. Tasarimci, Programci, Manavci falan degil derdimiz. Meslekte degistirilebilir ama, egitiminden bahsettim iste olayin. Kisi kendini gelistirebilir mi? Pekala gelistirir. Ondan sonra bilgisayarcida olur. Lafimda yok. Etrafta bu isi yapan herkes egitimli mi? Degil... O halde, yapilabilinir, eyvallah. Ama, bunu yine yukarida belirttim. Bu isin onu muthis derecede kesilmis buralarda. Adamlar diyorlar ki; "Hani senin diploman cicim? Yok mu? Eee, essek degilsin, vardir bir sertifikan herhalde canim!" Diplomaniz yok mu? O halde; "Hoscakal" diyorlar cok seker ve gulen bir surat ile. Yani, kim icin bu is icerisinde yeralmanin, diplomayla, sertifikayla alakasi yok, bence bu dusunceler rafa kalksin. Turkiye'de var ama, sadece Turkiye ve ayni durumdaki ulkelerde. Polonya, daha Avrupa Birligi'ne gireli 1-2 ay oldu. Philips'e gitmis demis ki; "Iscilerimizi 300e calistiriyorsunuz. Bizde, Avrupaliyiz artik. Standart istiyoruz. En az 1100 vermeniz lazim" Ucuza is yapmak hatta isci calistirmak meselesine en guzel ornegi @heady beyefendi vermis. Demis ki cok uzun bir cumleyle; "Battik!" Kabul, kisa cumle biraz... Ama, anlatmis herseyi. Adam "battik yahu" diyor. Daha ne desin? Sonra da; "Param yoksa ucuza yapmam" diyor. Hakli olarak... Yine, enteresan bir saptamadir ki; bu korkulari "ya mesleginde iyi olmayanlar, ya da meslegi olmayan isi yapanlar" yasamaktadirlar. Dayanagin yok be abi, daha aci ne olabilir? Teknik, teori egitimin yok. Dolayisiyla, fikri esneme yonun sifir. Uygulaman yok denecek kadar az. Meslegi olan adam mi korksun yani? Dolayisiyla, @heady'nin korkusuz olmasi normaldir. Cunku, 99 iyi bir rakamdir. Bu meslegin, insan gucune ihtiyac duydugu zamanlardir. Bugunde bu ise merak saranlar, 1 sene sonra iyi duruma gelebilirler. Ama, bastada soyledigim gibi, egitim alarak yapiniz bunu. Gozunuzu cikarmaz egitim. Erkin Koray bile, kizini okuttu en sonunda yahu ![]() Cok yerde ornegini verdim, yine vereyim. Herkesin kullanima yatkin oldugu seyler, ucuza gider. Vcd player, Dvd player, bilgisayar, vesaire... Her marka ayni gorevi yapar. Kimisi daha pahalidir. Kullanan bilir onlarin arasindaki farki. Ama bu herkesin ucuza is yapmasini gerektirmez. "Pahali her zaman en iyidir" yada, "Ucuz etin yahnisi" demiyorum. Bu, bilgi ve becerini pazarlama meselesidir. Ben diyorum ki, bu bir meslektir. Mumkun oldugunca pahaliya satin, satalim. (yukarida bir arkadasimiz ornek vermis)Su tesisatcisi 1.500.000.000 aliyor, sen 150.000.000 aliyorsun. Sen beynini kullandigin halde, diger adamdan .000(uc sifir) daha aza calisiyorsun. Sana yazik, yada boyle yapanlara yazik. Bir taraflarimizi yirtsakta, bu fiyatlara isler yapilmaya devam edilecek. Yapilsin, karsi degilim. Ama, yarin obur gun cocugumuz olupta; "Baba, bana bisiklet al" dediginde, gider 2. el bisiklet aliriz.
|
|
|
|
#34 (permalink) |
|
|
Ben bir yere bağımlı çalışmıyorum ya o yüzden bu bahsettiğiniz detaylara girmeyi akıl edemiyorum. Sizin yaşadıklarınızı ben yaşamadım aslında. Bana kimse diploma sormadı... Diploma soranlar oldu, göstermedim... Mezun olduğum okulu bilip beni imtihan etmek isteyenler oldu, hiç bir şeyi cevaplamadım. İnat değil mi? Sebebi ise bir işadamının anlattığı "diploma istedik, gösterdi ama başımıza olmadık dertler açtı" hikayesidir
Gelirlerin adaletsiz dağilimi çok uzun süredir tartışılan ve düzeltilmeye çalışılan bir konu. Burada ne kadar konuşsak boş bana göre. Konumuzun da dışında zaten.Sizler neyseniz o olacaksınız. Ne olduğunuz noktasını geliştirdiğiniz ölçüde olacağınız nokta o kadar ileride olacaktır. Aslında bu kadar basit. Ama bir o kadar da karmaşık. Hayata bakış açısı işte. Olumsuza odaklanmayın. Konu yine dönüp dolaşıp kişisel gelişim çerçevesine giriyor... yatırımı sadece yaptığınız işe değil kendinize de yapmanız gerekiyor. Bunu sağlamasını istiyorsanız başarılı insanlara dikkat edin, araştırın, inceleyin. Tavırlarına dikkat edin. Kişisel gelişim nedir bir araştırın. Su tesisatçısı 1.500.000.000 da alır 5.000.000.000 da (eğer kendi işini yapıyorsa) Adam/kadın girişimci. Girişimcinin üstlendiği risklerle çalışanın üstlendiği riskler farklıdır. Doğrusu budur. Siz her ay gelirinizi garantilemişseniz (yaptığınız işin bir çalışan olarak değerinden bahsetmiyorum... maaş konusu farklı) ve her ay o firma iş yapsa da yapmasa da maaşınızı alacaksanız gelirinizi aynı şekilde çalışarak fazla arttırmanın bir yolu yok ki...Kısaca ben kişisel olarak verdiğim fiyat için hiç bir tarafımı yırtmıyorum... Aç kaldığım günler oldu. Ama olumsuz düşünseydim bugün verdiğim fiyatları (abartmayayım, o kadar da yüksek fiyatlar çekmiyorum) verirken tırsarak verirdim ve işi de alamazdım (tavrımdan dolayı). Başta içim cız ederek (reddededileceğinden korkarak) verdiğim fiyatı şu anda görüyorum ki o zaman haketmişim zaten. Mümkün olduğunca pahalı olun diyemem kesinlikle. Mümkün olduğu kadar makul olun. Kendinize verdiğiniz değer anlamlı olsun. Herşeyden önce kendinize karşı dürüst olun. Ondan sonra "bu işi hakkıyla yaparsam kaça yaparım"a gelirsiniz zaten.
.: Dilinizden UTANMAYIN :. {"Tema"mı çalabilirsin ama ruhumu ASLA!} Mesaj heady tarafından 12.07.2004 (15:36) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#35 (permalink) |
|
Yer: İSTANBUL
|
Düşük fiyat verme gibi bir politikamız yok..O senin dediğin muhasebe yazılımları özel olarak hazırlanmıyor..
Benim hazırlandığım web tabanlı yazılımlar ise özel.. Türkiyede internet daha oturmamıştır bana göre..Bilinçli bir kullanım yok..6 milyon internet kullanıcı olduğu söyleniyor ve bunların kaçı profosyonel tasarım sağlıyor..Kaç kişi web sitesi yada yazılımını bilinçli olarak yaptırıyor..Kaç kişi bu işi tam olarak bilmediği için düşük fiyat vererek sektöre zarar veriyor.. Benim yaptığım işler belli..Firmam belli..Bir email adresini gösteremeyecek kadar söylediğiniz lafa sahip çıkmıyorsanız buyrun firmamıza çay içmeye gelin derim.. Herkes konuyu kendi kafasına göre yorumluyor..Benim demek istediğim 9 yaşında olan cocuk anlar..Çarpıtmaz..Ben ne diyorum..Açıklamak ama bunu ukalaca yapmamak..Sert davranırsanız sert cevap alırsınız.. |
|
|
|
|
|
#36 (permalink) |
|
Yer: Horlanda
|
Ne guzel, dusuk fiyat vermiyormussunuz.
Muhasebe yazilimlari ozel olarak hazirlanmiyor, haklisiniz. Sizin webtabanli yazilimlariniz ozeldir, dogrudur. Turkiye'de internet oturmamistir. Gozlemlerinizden oturu tesekkurler. Bilincli bir kullanim yok, haklisiniz. 6 milyon insandan kaci profesyonel tasarim sagliyor, bilmiyoruz. Yerinde bir saptama. Kac kisi web sitesi yada yazilimi bilincli olarak yaptiriyor, kac kisi bu isi tam olarak bilmedigi icin dusuk fiyat vererek sektore zarar veriyor, sizin gibi bizde bilmiyoruz. Yaptiginiz isler belli, tebrikler. Firmaniz belli, tebrikler. Email adresimi gosteremeyecek kadar lafima sahip cikamiyorum, haklisiniz. 18 Temmuz'da Turkiye'deyim. Tanismak, daha detayli tartismak isterim seve seve. Isyerinizede gelirim. Hepimiz kendimize gore yorumlamaya calisiyoruz dogru, sizin gibi. 9 yasindakilerin anlayamayacagi turden bir yazim biciminiz var. Carpitmiyoruz, estafurullah. Ne diyorsunuz? Tamam, aciklariz ama ukalaca yapmayiz. Sert cevap aldim, sindim. /*/*/*/ Ne demeliyim baska efendim? Hehangi bir semirenizde, gorusmek, sizi kana kana dinlemek umidiyle. enemy saygilarini iletir size.
|
|
|
#38 (permalink) |
|
Yer: İSTANBUL
|
Ben hiç olmazsa dalga geçmiyor ve senin bile dediklerinin doğruluğunu aramaya çalışıyorum..
Bulamıyorum ama olsun.. web sitemi biliyorsan orada iletişim linkide telefon numaram var..Beni arasın sana yeri tarif ederim.. Mesaj Exploit tarafından 12.07.2004 (19:08) yeniden düzenlendi.. Açıklama: Yazım yanlışı |
|
|
|
|
|
#39 (permalink) |
|
|
Ne yazarsam yazayım suçlu ben olacağım ama olsun. Benim de içimden bir kaç kelime etmek geldi. Gördüm ki Napolyon hala haklı. Einstain'e en büyük bilim adamı şöyle böyle diyorlar. Söylediği her teori çökertiliyor. Ama bence Napolyon kadar, filozof değilmiş. Şurada iki kuruş için bir gün içinde 10 binlerce kelime sarf edilmiş.
Tartışmayı böldüm, özür dilerim, buyrun devam edin. |
|
|
|
|
|
#40 (permalink) |
|
|
Neresinden tutacağımı bilemediğim bir konu.
"Daha yolun başındayım için" biraz ağır bir forum bence zoque. Mesaja tepkiler ve hatta tiye almalar da normal bu yüzden. Zaten yol hatalı algılanmış sorun orada belki. Konunun "bu iş 10 dolara da olur 1 dolara da arz-talep yahuuu" taraflarını gözönüne alırsak biz daha çok ağlayacağız arkadaşlar. Anlamıyorum ki teoride web tasarım - programlama, kolay bir iş te değil ki şekerci dükkanları akibetine sürükleniyor. Böyle tartışmaları ne olursa olsun seviyorum ama. Çok değerli görüşleri okumaya, çok önemli saptamaları görebilmeye vesile oluyor. Benim kısaca görüşüm ise şudur : "İnsanın değeri ne ise yaptığı iş için de onu ister" Herşey aslında bu kadar basit bence. Bana 100 dolar veririm diyen adama "Sektör böyle tabi gelin 150 dolar yapalım" demem çünkü söylenen söz "benim için" bir hakarettir. Müşterilerim ile dialoglarımın daha başında ne olduğumu bilmelerini sağlarım ki para konuşulacağı zaman ya hakettiğimi alayım ya da adabıyla söylenmiş bir "kusura bakmayın bizim bütçemiz yetersiz" sözünü. O işi alamadım diye de üzülmem. Aç değilim açıkta değilim kafamı ağrıtmaya değmez der geçerim. Ama başkalarının tersi davranışları bana zarar verdiğinde de ne yapmam gerekiyor diye düşünüyorum. Zoque bunun için çok önemli bir yer. Önemli düşünceleri hep böyle tatsız durumlarda döküyoruz ortaya. Aslında bir şekilde bunun önünü nasıl alacağız konusunu da tartışmamız lazım. Bazen umutsuzluğa düşsem de veya buna engel olamayız desem de aslında ortada bir sorun varsa mutlaka yanıtı da vardır diye olumlu düşünmek istiyorum. İşime saygı istiyorum yalnız olmadığımı bilerek. Sırf işime saygı azalıyor diye başka başka işlere kaymak ihtiyacı hissetmemek istiyorum yani. Hayattaki amacı yat, kat, plazmanın büyüğü, arabanın hızlısı, alemlerin tuzlusu olan insanlar için bunlar sorun değil zaten. Bugün bu işi yapar yarın klozet satar. Para geliyorsa "no problem!" der geçer. Ama birşeyler üretmeyi varlık sebebi yapmış insanlar böyle yapamazlar. Saygı yoksa işlerinden tad alamazlar. İnönü'nün bir sözü vardır : "Bir memlekette namuslular da namussuzlar kadar cesur olmadıkça o memleket batar" (veya olumlu kurgu ile söylenmişti namuslular da namuslular kadar cesur olduğunda o memleket düzelir şeklinde) Biraz uyarlarsak "Bir işte, o işi, işin gerektiği bilgi,deneyim ve ahlak ile yapanlar, bunlara sahip olmayanlar kadar cesur olmadıkça o iş batar" Böyle devam ederse bu iş gerçekten batacak orası kesin. Bu saatte karışık yazdığım için kusuruma bakmayın, sene 2004, neredeyse 8 sene olmuş o ilk amatör siteden bu yana ve bu kadar sürede hala rotasız giden bir alanda sektörleşememenin, abuk sabuk insanlarla ve sorunlarla muhattap olmaktan kurtulamamış olmanın bende oluşturduğu bir hüzün hakim beynime. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!