Zoque.Forum
»
Webtasarım işi arıyorum
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#41 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
Re: Webtasarım işi arıyorum
arkadaşlar ilk mesajımdan sonra gelenleri ancak şimdi okuyabildim..
nonstop çevremde birkaç tanıdığım var henüz 18-19yaşındayken ayda 1.750milyon maaşla çalışıyorlar. ha yaptıkları işler bence çok güzel. herneyse konumuz bu değildi ![]() benim kastettiğim web tasarım * grafik tasarım konusunda fiyatların çok yüksek olması. müşteri olsam gerçekten içim acırdı o kadar para verirken. zorunda kalmazsamda yaptırmazdım açıkçası.. yanlış anlamayın emeğinize saygı duymuyorum demek değil bu! tabiki yaptığınız işin karşılığını alıcaksınız, kendinizin değerini biliceksiniz. (hakkınızı arayıp, alıcaksınız yani) ilk mesajı yazarken aklımdan geçenler çok farklıydı.. genel olarak düşündüm. fikirlere karşı geldim. örn: şuana kadar benim hiç referansım olmadı ( bu birşeyler yapamadığım anlamına gelmez ) ancak sırf bu yüzden birkaç yer kabul etmedi.. yani anlıyacağınız 0dan başlıyorum. ailesinden haftalık 20milyon alan biri olarak yapılan bir sayfa karşılığında 100$ almak benim için fazla bile. ha bu ücrete yaparken baştan savmada yapmam.. bir an celallendim anlıyacağınız.. neyse umarım açıklayabilmişimdir fikrimi. not: verdiğim temizlikçi örn bazılarınıza saçma gelmiş sanırım.. yada farklı katagorilere alınmış, farklı tabiki ama bir deneyin bakalım hangisini yapınca daha fazla para isteyeceksiniz ?
|
|
|
#42 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
PAKET 1
1 Adet flash sayfası 5 alt sayfa tasarımı www.firmaismi.com,net,org 5 MB web alanı 5 Adet E-posta 1 yıllık yayın 1 yıllık isim hakkı TOPLAM: 250.000.000 TL vs.vs... bu firma bi iddia sına görede referanslar kısmında "duru sıvı sabun" tv bant reklamı proje'sini organize edip yayına sunmuslar... olay cok uzadı ama boyle buyuk bi firmanın (-ki irtibat menusunu koymayı unutmuslar ) bu fiyata iş yapması bazı arkadaslara ya cevap olacaktır yada "gırgır"reklam olur açısından site adresini yazmıyorum..isteyenlere ö.m. olarak atabilirim...
|
|
|
#43 (permalink) |
|
Arkadaşlar, açıkçası böyle bir konunuya bu kadar çok post gönderileceğini tahmin edemezdim
![]() kudak' ın yazmış olduğu "ailesinden haftalık 20milyon alan biri olarak yapılan bir sayfa karşılığında 100$ almak benim için fazla bile" cümlesi bence gerçekten çok anlamlı ve yerinde bir cümle. Herkes yaptığı işe istediği fiyatı biçebilme özgürlüğüne sahiptir. İsteyen 100$ a yapar, isteyen 1000$' a sonuçta parayı vermeye razı olan, ya da ortaya çıkan ürünü alacak kişi kabul etmiş ise olay bitmiştir. Demek ki 100$ a yapılan iş, işi yaptıran kişinin hoşuna gidiyor ki parayı vermiş ve işi yaptırmış. Tamam kardeşim sen de 1000$' a yap, senin de işini beğensinler, sen de 1000$ al kimse birşey demiyor ki. Ayrıca, birde şöyle düşünün, toplumuzda genel olarak kabul görülmüş bir düşüncedir "bir kez yapayım, 10 seferin parasını çıkarayım" düşüncesi. Arada sırada sürümden de kazanılabileceğini unutmamak lazım ![]() 100$ a iş yaparsın (tamam belki sana göre emeğinin karşılığı değildir) ama 100 kişiye satarsın, gel gör ki 1000$ a iş yaparsın (gerçekten emeğinin karşılığı bu fiyattır) ama 10 kişiye bile zorla satarsın. (Kimse inkar etmesin bunlar yaşanmış şeyler) Bırakın herkes bu sektörde "oynamak istediği gibi oynasın". Seyyar satıcılık ile başlayıp, şimdi dükkan sahibi olan çok insan var bu ülkede (!). Saygılar.
|
|
|
|
#44 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
şu konularda;
.- peki herkes istediği fiyata yapsın diyorsunuz, durumuna göre. bir müşteri babasının verdiği haftalıklarla geçinen, ek olarak da bu işi yapan birisinden 100$ fiyat aldığında, bu işi profesyonel anlamda yapan/yapmaya çalışan birisinin verdiği 500$'a (ki hak ettiğini varsayıyorum) "hade len" çekmez mi? .- fiyatı bu kadar gerilere çekmek, bu işi ayaklar altına almak olmaz mı? daha önemi tam olarak anlaşılamamış interneti, daha da küçük düşürerek müşteriye "ya bi internet sayfası, nolcak, at iki çizik tamam" dedirtmez mi? .- 500$ veren bunu gerçekten bir geçim kaynağı olarak görüyorsa, bu ona haksızlık ya da ekmeğinin elinden alınması olmaz mı? .- 500$ lık kişi de seri üretime geçse bi zaman sonra yaptıklarından kusmaz mı? veyahut seri üretim olduğu için yaptıklarının kalitesi düşmez mi? .- müşterinin fiyat farklı ile kandırılıp, eline dandirik bi iş verildiğinde ve müşteri o işten hiç hazzetmediğinde internetten soğumaz mı? .- işin maliyetinin çok az olduğunu görüp, cidden bu kadar komik fiyatların da hoş karşılanması, insan emeği ve fikrine saygısızlığın önde gideni değil midir? fikirlerinizi almak isterim. |
|
|
|
|
|
#45 (permalink) |
|
|
gameover öncelikle belirtmeliyimki bu işi ayaklar altına filan almış olmayız.
sende biliyorsundurki aynı işi yapan 2 kişi çok farklı fiyatlar isteyebilir. aslında bu hayatın her kesiminde var. rekabet doğar böylece. (ör: cola turka çıkmadan önce coca cola 2.500.000 iken kola turkanın 1.800.000 olan fiyatıyla beraber oda fiyatını 1.800.000'e indirdi.) at bir iki çizik biraz kötü olmuş bence. 100$ ( amma taktık fiyata ) 'a yapılan işi aşağılamak doğru mu sence? tekrar belirtmeliyimki kesinlikle 500$ lık işleri küçümsemiyorum, her kişinin fikrine saygılıyım. ben bencesini söylüyorum..
|
|
|
#46 (permalink) |
|
|
ticaret ahlakı: cola turka piyasanın içine edecek şekilde fiyatları kıramaz. kırması ahlaksızlık olmasının yanında kendine de zarardır, zira kendi de bir halt kazanamayacaktır.
normali en az 500$ olan bir işi 50-100$ altı fiyata yaparsın, buna kimse birşey diyemez ama kusura bakma da çocuk oyuncağı gibi ben bu işi 100$ a yaparım demek cidden ticaret ahlaksızlığıdır. bırak rakabet doğurmayı, piyasanın batmasına yol açar bu. ve bunu hala ısrarla kabul etmemeniz ne acı. |
|
|
|
|
|
#47 (permalink) |
|
|
fikirleri küçümseyerek ortamı germeyelim istersen ?
"çocuk oyuncağı gibi ben bu işi 100$ a yaparım demek" kimse burda oyundan filan bahsetmiyor! açıkçası piyasa umrumda bile değil, akşam eve geldiğimde kendi yemeğimi alabiliyorsam, ay sonunda yanımda para kalıyorsa bana yeter.. batmış batmamış banane?! neyse ben susuyorum artık..
|
|
|
#48 (permalink) |
|
|
e kusura bakma ama bu kadar bencil bir tutum içerisinde susman en iyisi.
"ekonomik çöksün, dünya geleceğini elinde tutacak sektörler batsın, bazıları aç kalsın banane... ben kendime bakarım..." süper gerçekten. bravo. |
|
|
|
|
|
#49 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
kimse de maddesel olarak üretim yaptığı şeyi o kadar ucuza satamaz zaten. günümüzde birçok şirketin çeşitli giderleri olduğundan dolayı ailesiyle yaşayan pek gideri olmayan "superman" tasarımcı gençlerimizle maddi anlamda rekabet edebilmeleri pek mümkün görünmüyor. yalnız bu işi 10'da 1'i fiyata yapanlarla alıp veremediğiniz ne onu anlamadım ben. müşterisini memnun edebiliyorsa sorun yoktur. ama zamanla bu sektör de gelişecek belli standartları olacaktır. sözüne edilen problem bütün sektörlerde az-çok vardır. yalnız internete dayalı sektörlerde üretimin çoğu sanal olduğundan giderler iş/beyin gücüne kayıyor. ülkemizde de iş/beyin gücünün değerini ne kadar düşürebileceğimizi biliyoruz.
fakat yine de sektörel bazda sosyal dernekler kurularak standartlastirma calismalarinin yapılması gerektiği gün gibi ortada. böyle bir çalışmaya ne kadar erken başlanırsa, piyasanın altında iş yapan kişiler/kurumlar mümkün olduğu kadar standart seviyeye yaklaşacak ya da elenerek sektör değiştirecektir.
|
|
|
#50 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul-Turkey
|
Alıntı:
Mesaj ScottJr tarafından 29.07.2004 (14:58) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi |