Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » Webtasarım işi arıyorum

İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları...

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 29.07.2004   #51 (permalink)
kindarmarti

kindarmarti's Avatar

Yer: İstanbul
Re: Webtasarım işi arıyorum

Alıntı:
Kudak tarafından gönderilen mesaj:
fikirleri küçümseyerek ortamı germeyelim istersen ?
"çocuk oyuncağı gibi ben bu işi 100$ a yaparım demek"
kimse burda oyundan filan bahsetmiyor!
açıkçası piyasa umrumda bile değil, akşam eve geldiğimde kendi yemeğimi alabiliyorsam, ay sonunda yanımda para kalıyorsa bana yeter.. batmış batmamış banane?!
neyse ben susuyorum artık..
hosting' olayındada aynı sorunu yasıyoruz aslında.. 1 - 2 gb yer alıp kendi domainlerine nameserver ayarlayıp.. $10 = 25 mb alan sınırsız pop3 sınırısız bant genişliği veriyorlar...benim çözediğim biz kendi serverımıza ayda min. 500 $ (yok co-location parası yok kontrol panel parası yok acıkları kapayalım derdindeyiz)
Cocuk oyuncağı gibi görüp bu fiyat'a satanlar.. 3 ay içinde parayı vurup ,isim değiştirip , bırakın hostingi "domain alanlarıda " affedersiniz ".öt gibi ortada bırakıyorlar..."

Bir şey daha demek istiyorum... Burada'da olduğuna eminim uni de okurken ailesinden 5 kuruş para almadan bu işi yaparak da gecinenler oldu oluyor olacakdırda...ama şunu söyleyeyim 15 gun uğraşıpda gercekden beynini patlatan, kıl donmesi olan yada olması ihtimal biri , bırakın $100 demeye gönlü yüreği el vermez...(hele de öğrenci ise paraya ihtiyacı olsa dahi)

ama hazır template le $7 domain $10 hosting alıp gerisi cep'lerine atan kardeslerimize sadece buradan kırgın olduğumuzu söyleris..
Ama onlarında bir gün kira ödedikleri yada freelance bile olsa emeklerinin farkına vardıklarında...kendi yarattıkları "ekin'i biçeceklerdir"..

Saygılarımla
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 29.07.2004   #52 (permalink)
Lautreamont

Lautreamont's Avatar

Yer: smyrna
Görsel: 2

evinden çalışıp yüzde 29 gelir vergisi ödemeyen, şirket giderleri olmayan, yanında insanların çalışmadığı, kullandığı bütün yazılımlar kaçak olan, işin yıllarca okulunu okuyup dirsek çürütmeyen delikanlı grafikerler hiç kuşkusuz 100 dolara site yaparlar, tıpa merak salsalar 150 milyona beyin ameliyatı da yaparlar. bunları biliyoruz. bu kişilere fatura kestirmeden, yapılan işi haliyle pazardan salatalık almak gibi gören estetik görgüsü olmayan firma sahipleri olduğunu da biliyoruz. tüm bunların farkındayız.

ancak bu arkadaşların ve firmaların bilmedikleri kurumsal kimliğin ne kadar önemli olduğu. diğer tüm reklam mecraları gibi internet sitelerinin de firma vizyonunu yansıtan önemli bir araç olduğunu bilmiyorlar. o firmalar küçük kalmaya devam edecek ve bu delikanlı grafikerler hiçbir zaman tasarımcı olamayacaklar. dokunmayın bence. küçük firmalar olmalı ki büyükler farkedilsin, kötü grafikerler olmalı ki iyiler içlerinden seçilebilsin.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 29.07.2004   #53 (permalink)
scriptMan

scriptMan's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 14

@Lautreamount dediklerin çok güzel. Bir önceki mesajımda bende benzer şeyleri anlatmak istemiştim.

Bırakın, isteyen firma 100$' a iş yaptırsın, bırakın isteyen 500$' a. Ya arkadaşlar bu kadar ucuz fiyata ortaya çıkarılan şeyler ortada işte..
Kendinizi web sitesi yaptırmak isteyen birisi yerine koyun ve şöyle düşünün, 400$ kara geçmek için bu kişi, firma vs.. ile çalışırmıydım?

Zaten emin olun o fiyata iş yaptıran kişi, ola ki sizlerle çalışmış olsaydı, burnunuzdan getirirdi...

(Aşağıya yazdığım cümlenin kimseyi hedef almadığını belirteyim.)

"Tencere yuvarlanır, kapağını bulur!"

Saygılar.
Old 29.07.2004   #54 (permalink)
Kudak

Kudak's Avatar

Yer: izmir

off off
siz beni anlamıyorsunuz!
öncelikle belirteyim yeni üye arkadaş yazmış. dirsek çürütmek vs vs konusunda..
hiçbişi yapmadan konuşmuyorum burda! 150milyona beyin ameliyatıda yapmam. benim işim değil..
susma konusuna gelince tartışma çıkarmamak içindi. sora ne diyeceksiniz adam genç 19yaşında, heyecanlı vs vs
sizleri garipsiyorum arkadaşlar.. üzgünüm..
nerden nereye getirdiniz konuyu?!
bu arada yakın bir tarihte 100$ a yapılacak işin (benim tarafımdan) nasıl birşeye benzediğini gösteririm.
bencillik konusuna gelince, istediğinizi düşünün..
karşı karşıya gelme konusuna gelince, böyle düşünen bazılarınızla karşı karşıya gelmediğim için esas ben memnunum. ne diyorum biliyormusunuz? siz devam edin böyle. gün gelir devran döner o zaman aklınıza birşeyler gelir..
hayat kime ne yaşatıyor bilmiyorum.. Kendi açınızdan kendinizi haklı görüyorsunuz. Umarım birgün işsiz kalıp kapı kapı dolaşmazsınız..!
Old 29.07.2004   #55 (permalink)
Kudak

Kudak's Avatar

"küçük firmalar olmalı ki büyükler farkedilsin, kötü grafikerler olmalı ki iyiler içlerinden seçilebilsin." burdaki kötü bensem, bunu sadece fikrimle belirleyebiliyorsan, kusura bakmayın ama sizi harcamışlar.!
ha bu fikirle ileri gideyemiyeceğimi düşünüyorsanda ne diyebilirimki? ilerde görüşürüzz.. dediğin gibi gencim henüz önümde yıllar var..
Old 29.07.2004   #56 (permalink)
gameover

gameover's Avatar

Yer: Istanbul

Alıntı:
Kudak tarafından gönderilen mesaj:
Umarım birgün işsiz kalıp kapı kapı dolaşmazsınız..!
hala bu şekilde piyasanın içine ederek, birçok kişinin bu sektörden soğumasına/işsiz kalmasına sebep olabileceğini anlayamadığına göre söylenecek pek fazla birşey yok artık. üzgünüm.

100$ a yaptığın tek bir işi değil, en az 10 işi bekliyorum bu arada. çünkü mantığına göre (seri üretim) ancak 10 iş ile bir insan evinin giderlerini karşılayabiliyor.
Old 29.07.2004   #57 (permalink)
Kudak

Kudak's Avatar

"birçok kişinin bu sektörden soğumasına/işsiz kalmasına sebep olabileceğini " yapma gameover ben soğutucaksam siz yeteri kadar ısıttınız yeni başlayanları.. kimseye 100$a iş yapın demedim ben. sadece uçuyorsunuz dedim. isteyen istediğini yapsın umrumda değil..
ben seri üretim lafını kullandımmı şimdiye kadar? msjlarımı birkaç kere daha oku istersen..

bu arada not olarak belirtmek istiyorum; kişiliğimi yada fikirlerimi küçümseyen bir mesaj daha görmemeyi umuyorum!
Old 29.07.2004   #58 (permalink)
Kudak

Kudak's Avatar

şimdi üye sayfama baktımda konuyu okuyan biri "evet sus artık" gibi bir yorumda bulunmuş.
bu arkadaşa birşey söylemek istiyorum. burda yazdıklarımı kimseye zorla okutmuyorum. X butonu en sağ yukarda yada sol üstte geri var.. sandığım kadarıyla kimsenin kimseye karışma hakkı yok?!

susmuştum susarsınız diye ama baktımki susmuyorsunuz bende susmadım.
son olarak söylemek isterimki,
tartışmak isteyenleri icqma veya MSN'ime beklerim. burayı fazladan meşgul etmeye gerek yok..

ve zoque'den bir isteğim var, lütfen konu kapatılsın artık..
Old 30.07.2004   #59 (permalink)
ScottJr

ScottJr's Avatar

Yer: Istanbul-Turkey

bu hadise kanunlasmadan profesyonel kesime rahat olmayacak. ben de 19 yasinda freelance is aliyordum ama 16 yasinda bile isin ederini biliyordum. Bizim isimiz luks tuketime giriyor bir nebze ve oyle bilgisayara ses karti almak veya "hadi site yaptiralim" la bitmiyor. egitim sart derler ya aynen oyle. o yoksa deneyim mecburi. halamin oglu web yapiyor durumlari aslinda cok ciddi ve pro bir isi $20ye kadar indiriyor.

internet reklam sektorunun yan sanayii gozuyle bakiliyor artik. koydugun her butonun textin yerinde olmasi ve anlam ifade etmesi lazim. bunlari bilmeden 3d bevel guzel oluyo diye bir seyler karalayinca yaptiginizin zevkli bir is oldugunu ve paranin o kadar onemli olmadiginizi dusunuyorsunuz.

@kudak, emin ol simdi gormezden gelsen bile 3 sene sonra neden hepimizin neden bahsettigini anlarsin bu dusunce yapisiyla devam edersen. kucumsenmedi fikirlerin, sadece kabul edilebilir degiller. senin yaptigin isi okuluyla bilmemkac senelik tecrubesiyle yapanlari yoksayamazsin. yoksayarsan onlar da boyle kanun cikarttirsak da kurtulsak diye aranmaya baslarlar.

ve kapatilmasinin aksine, bu konu en derinine kadar inilmesi gereken bir konu. ne kadar bilgisi fikri olan varsa yazsin cunku atisma veya bos konusma mesajlari icermiyor, bilakis forumda bu isi yapan herkesin tum mesajlara goz gezdirmesi gereken bir topic.

ziya matbaacilik (yani dunyadan bihaber) bir musteriye gidip "$60 a kral gibi site yapiyorum" derseniz fistik gibi alirsiniz o isi. ama mercedese gidip "portalinizi $300e yenilerim" derseniz ya sahtekar oldugunuzu dusunurler ya da delirmis. doverler ustune bir de

bu sorun tum dunyada var yalniz degiliz ama gavuroglu ucuz etin yahnisini biliyor en azindan. $100 e is bitirenler musteriyi de dolayisiyle yanlis yonlendiriyor ve fiyati bilen baska bir bilincsiz musteri projenin gercek ederinin $bilmemkacbin dolaylarinda oldugunu ogrendiginde "sacmalamayin" diyor. yanlis. sen dergideki reklaminin sayfasina $40.000 bedel ode, sonra ayni reklam iceriginin internette yansitilmasina $20 paha bic. olmaz. olmamali ama $20ye yapan olursa olur.

tecrubesi olmayanlar bence okuluna, o da yoksa bir sirkette pismeye sonra freelance is yapmaya veya sirket kurmaya gitsin. hicbirinin isine gelmez tabii ama yarin obur gun tum ekonomik hayatlari bu is uzerine kurulursa o zaman yavaaas yavas yukseltirler bedel citasini. oyle ya da boyle.

umursamamak olmaz kudak, kendi gocundugumuz yok biz zaten aliyoruz bir sekilde ederimizi. isin ucu sonunda sana donmesin diye iyilik yapiyoruz anlatarak

» Monofactor -Journal | Showcase | » DevArt Gallery

Mesaj ScottJr tarafından 30.07.2004 (01:44) yeniden düzenlendi..
ScottJr şu an çevrimdışı  
Old 30.07.2004   #60 (permalink)
doubt

doubt's Avatar

Yer: Moskova
Görsel: 101

Konuya eğer bireysel bir çerçeveden bakarsak bir değil binlerce neden bulabiliriz. Cep harçlığı çıkartmaktır, aile bütçesine yardımcı olmaktır, kendisini geliştirmektir diye uzar gider bu. Ancak bu çerçeveden bakınca bir çok yanlış düşünceye dahi hak verebilirsiniz. Çok alakasız olacak ama hırsızlık yapmıştır çünkü çocuğunun ameliyat parasını bulması gerekmektedir...

Bunun için kişisel bir yaklaşımın bizi doğru noktaya götüreceğinden şüpheliyim. Sözkonusu olan bir yeni varolan, kendisini geliştiren bir sektör ve bu sektörün, buradan ekmek yiyen insanların geleceği.

Bundan bir kaç yıl öncesinde bir web sitesi için 1000$ çok rahat konuşuluyordu en sıradan iş için dahi. Ancak öyle bir noktaya geldi ki artık ajansların yaptığı büyük sayılabilecek işler için dahi 2000-3000$ lık bütçeler dahi kabul ettirilmekte zorlanıyor. Hal böyle olunca şirketlerin maliyeti kurtarabilmek adına izlediği ve biz tasarımcı&programcıları ilk bakışta doğrudan etkileyen iki sonucu ortaya çıkıyor. Birincisi esnek çalışma saatleridir ki bu sihirli sözcüğün geçmediği bir ilan gösterebilecek misiniz? Hiç sanmıyorum. Sabah 8:30 Akşam 17:30 mesaisine uyan bir çok firma hiç tereddüt etmeden söylüyorum ki ayakta kalamaz. Bir diğer sonucu da işin kısa sürede çıkarılmasıdır çünkü bir işin ajansta kaldığı her gün + maliyet olarak yansıyor ve bırakınız evinden 100$'a yapan lise öğrencisini bir çok ajans dahi seri üretime geçmiş gibi iş çıkarıyor. Bu da hem yeniliği ve gelişmeyi hem de yaratıcılığı öldürüyor ya da geri plana itiyor. Olaya bu çerçeveden bakarsak günümü kurtarıyorum diyen düşünce aslında kendi bineceği dalı kesmekten başka birşey yapmıyor. 3 yıl sonra görüşürüz demeden önce 3 yıl sonrası için acaba sektör ne hale gelecek bunun üzerine düşünmek daha yararlı olacak sanırım. Hem kendimiz hem de ekmeğini yediğimiz işimiz için.
Yanıt

Etiketler
ariyorum , isi , webtasarim

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link <