Zoque.Forum
»
Otomasyon programı ve fiyat
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Otomasyon programı ve fiyat
Merhabalar,
Bir firmaya araç takibini sağlayacak bir otomasyon programı yapacağım java ile. Fakat nekadar istemem konusunda kararsız kaldım. programın içeriği şöyle olacak: hangi plakalı araç kime tahsis edilmiş, tahsis edilen kişiye ait bilgiler (firma içindeki pozisyonu, telefon numarası, adresi, vs.), aracın bilgileri (modeli, rengi, klima, vs.), muayenelerinin tarihleri, hangi tarihte nekadar yakıt masrafı yaptı, gibi bilgiler yer alacak. İşlem olarakta, bu bilgilerin excel ve word dökümanlarına aktarılması ve de tam tersi, excel-word dökümanlarından veri tabanına aktarılması, bazı sitelerden gereken bilgilerin alınması (döviz kuru gibi..), yapılması gereken işlemlerin hatırlatılması için uyarı mesajları (mesela muayene gününe -aracın kaydı sırasında dışarıdan girilen- x gün kaldığında system trayde bir ikon ile ikaz edecek). Epey kapsamlı bir proje olacak. Sizce hangi fiyattan altı ve üstü etik açıdan yanlış olur (aşağı olursa piyasayı kırmış olurum, üstü olursa firmayı kazıklamış olurum), normalde böyle bir projenin fiyat aralığı nedir? Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim, iyi çalışmalar. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Re: Otomasyon programı ve fiyat
bu programı sadece bir firma için yapıyorsanız yine her zaman söylediğim gibi toplam çalışma saati * saat ücreti ile değer yaklaşık bulunabilir.
50 saat çalışma süresi * 25$ saat ücreti = 1250$ gibi. kişisel bilgiler ve araç bilgileri basit veritabanı işlemlerdir ve fazla zaman almaz. keza doviz vb. bilgiler XML aracılığıyla basit şekilde halledilebilir. işin yorucu yanı office elemanları ile çıktı-girdi almak olacaktır.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. 1250$ diyorsunuz, sanırım bu rakamı aşağı çekmeye çalışacaklardır (gerçi nasıl bir fiyat verirsem vereyim, düşürmeye çalışacaklardır fiyatı
). Asgari fiyatı ne olmalı? Hangi seviyenin altına inmemeli? |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Daha önceden yapmış olduğum bir üretim takip programı için 2000$ isteyip 1200 $ anlaşmıştım. Özel programların ücretleri normalde yüksek olur paket programa nazaran yüksek olur.
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!