Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » Piyasadaki son durum

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 14.09.2004   #1 (permalink)

Bathory's Avatar

Yer: Istanbul
Piyasadaki son durum

Selamlar,

Ben bi ajansta Art Director luk yapmaktayım, işim dışında, dışarıdan gelen tasarım tekliflerini de karşılıyorum. Son aldığım bi teklifin taraflar arası diyaloğunu sizinle paylaşmak istedim. Çalışmak için iletişim kuran ajans, genellikle baskı işlerine ağırlık veren bir firma ve onlara gelen web tasarımı işlerinide geri çevirmek istemeyip dışarıdan eleman çalıştırma yoluna gitmişler. İlk başlarda herşey çok güzeldi 8-9 tane web tasarımı işi sundular önüme hatta devamının geleceğinide söylediler, bu gayet sevindiriciydi bi kerede bu kadar iş bulmak pekte kolay değil bu devirde. Herşeyi hazırlayıp gittim tüm siteler için sözleşmelerimi hazırladım fiyatlarını bile aklımdan tasarlamıştım ki fiyat konusunda konuşmaya başlayınca işin iç yüzü çıktı. ben site başına minimum rakam 800€ beklerken bana verilen rakam maximum 200$ dı. İşin açıklamasında da, bu firma Cebit'te bi web tasarım firmasıyla konuşmuş firmanın sınırsız olarak sayfa tasarımına 167$ istediğini söyledi üstelik bu arkadaşlar başka bi tasarımcınında tüm site için 100$ istediğini söyleyebildiler. sınırsız sayfa üstelik flash efektleriyle birlikte 167$.. bu nedir ya, piyasa bu kadar düştümü yoksa millet kekleyecek adammı arıyo? emeğe, beceriye, güvenilirliğe hiç saygı kalmamış, 167$ bırakın sınırsız sayıda sayfa yapmayı flash banner bile yapılmaz kanımca. En son olarak programlama olmadan 5 sayfalık bir web sitesi için 300$ anlaştım. diğer sitelerde programlama olacağı için istediğim rakamı alma yoluna gidecem. Sizin görüşleriniz nelerdir? sizce böyle firmalarla çalışıp az paraya kalitesiz parasına göre iş yapmakmı yoksa, derhal odayı terketmek mi?
Bathory şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 14.09.2004   #2 (permalink)

Lautreamont's Avatar

Yer: smyrna
Görsel: 2
Re: Piyasadaki son durum

derhal odayı terket.
Webtasarım işi arıyorum
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 14.09.2004   #3 (permalink)

Bathory's Avatar

heh ayrıca bu ajansın yakındığı bi konuda diğer çalıştıkları elemanlar, işleri yarım bırakıp toz olmuşlar.. fakat neden toz olmuşlar niye gitmişler diye düşünmeksizin yollarına devam etmeye çalışıyolar.
Bathory şu an çevrimdışı  
Old 14.09.2004   #4 (permalink)

Punisher999's Avatar

İçler acısı bir durum gerçekten. Bu işi de sucu dükkanlarına çevirdik ya milletçe alkışı hakediyoruz. Bariz bir şekilde artık hissediliyor insanların bu işi değersiz gördüğü. Ve ona göre paralar çıkıyor ağızlardan. Parayı geçtim saygı önemli. Onu da almak için mücadele edeceğiz artık yavaş yavaş.

Daha önce de tartışmıştık kendi işine saygı duymayanlara kimse saygı duymuyor. Adam oturtuyor veriyor asgari ücret bilemedin 500-600 milyon para, önüne koyuyor işi alıyor kötü bile olsa sonucu. Satmak nasıl olsa ayrı marifet ki onun kalite ile çok ta organik bir bağı yok Türkiye'de. Bir taraftan giriyor öteki taraftan çıkıyor. Un, şeker gelsin helva gitsin. Fabrika...

Bir ajansın hele böyle 200 usd falan demesi beni iyice derin düşüncelere sevketti. Acaba kendi kazançları da bu rakamla orantılı mı? Öyle ise durum daha da vahim.
Punisher999 şu an çevrimdışı  
Old 14.09.2004   #5 (permalink)

Bathory's Avatar

ya işin garibi bu Cebit'te tanıştıkları firma kurumsal bi şirketmiş bunu bi freelance adam yapıyo derdim fakat böyle bi şirket 167$ yapıyosa içindeki çalışanlara nasıl para verebiliyo ki şirket? Aslına bakılırsa bunun sadece oyun olduğu kanısındayım büyük ihtimalle sizden daha ucuza başka bi yer bulduk ucuza yapmazsanız oraya gideriz zarfı, kötü bi durum gerçekten eğer böyle giderse, gerçekten kalite pek bi değer taşımayacak istemeyerek.
Bathory şu an çevrimdışı  
Old 15.09.2004   #6 (permalink)

cgencer's Avatar

Yer: istanbul

167$a 'profesyonel' bir şekilde (yani faturalı) web sitesi yapan şirketler varmış; doğrudur. 99$a yapanlar da var. bunların ne kadar düzgün iş yapabileceği zaten ortada. yamama şekilde yapılkan, parça parça farklı sitelerden çalınarak oluşturulan, kullanılan yazılımları orjinal almayıp tezgahta 3 milyonun dahi pazarlığını yapan bir zihniyetten ne beklersiniz ki?! yazılıma hak ettiği değer verilseydi, kullanılan programlar orjinal olsaydı zaten bu şirketin maliyeti, 100-200$lara iş yapmalarına engel olacaktı. elemanı 400-600 milyon talep eden bir şirket de zaten 3-5 eleman çalıştırsa bu rakamlara, aylık eleman masrafı 1.5, bilemediniz 2 milyar eder. bunu karşılamak için de yapması gereken, piyasadaki rakiplerini alt etmek için onlardan daha düşük fiyatlara çalışmak 'durumunda'. bu, o tür şirketlerin arkasına saklandığı genel bahane.

bu işe gereken ciddiyeti vermeyecekleri kesin; bizim de tavrımızı bu tür salı pazarı esnafına kabul ettiremeyeceğimiz kesin. bu tür bir diyaloğa girmek, vaktinizi sadece boşa harcamanıza sebep olacaktır. mekanı acilen bir bahane ile terk etmenizi, gereksiz polemiğe girmemenizi, adamla boş yere tartışarak kendinizi üzmemenizi öneririm. bu tür konular başta zoque olmak üzere yüzlerce sayfa dolusu tartışıldı; sonuç ne? sıfır. bu tür firmalar her zaman var olacaktır. korsan tezgah ne kadar illegal ise bunlar da illegal -her ne kadar legal bir kimlik arkasına saklanıp biz fatura veriyoruz vs deseler de. çalınan parayla yapılacak iyi niyetli hareketler -her ne kadar iyilik dolu olsalar da- kirli bir para söz konusu. zamanında mafya, amerika'da gelirinin bir kısmını kilise'ye bağışlardı; sosyal ortamda onurlu gözükmek için, suçlanmamak ve suçlandığında insanların acıması için. programlarını orjinal almadan gelir elde eden şirketler de buna benzer şekilde kanuniler.

bunlardan kaçı, gerçek anlamda bir hizmet veriyor? müşterisini danışmanlığından tutup stratejik analize, rakip incelemesinden özgün proje üretimine, projeyi zamanında ve temiz teslim etmekten proje arkası çalışamalar olan istatistik, bunların 'atmasyon olmayan' bilgiler eşiğinde analizine ve yorumlamasına... HİÇBİRİ!

kendinizi boşuna yormayın arkadaşlar; sinirlerinizi de boş yere tahrip etmeyin. bu şekilde çalışan şirketlere de uygun bir dille uyarmayı, bu şartlarda çalışamayacağınızı ve etik olarak da çalışmayacağınızı belirtin, başarılşar dileyin ve mekanı terk edin derim.

söz konusu bir aracı şirketse de bu işe gereken ciddiyeti göstermediklerini, bu işe 167$ ile profesyonel yaklaşılamayacağını belirtip yine mekanı terk etmek sağlıklı olacaktır.

hiçbir şey demeden bu işi bu şekilde yapmaya devam edenler tabii ki olacaktır. onları hiç önemsemiyorum bile; ne kendilerine, ne de yaptıkları işe bir saygıları var. benim de bu tür zavallılara saygım olamaz.

şimdi bazıları da ama taksitlerimiz var, faturalarımızı kim ödeyecek, biz nasıl para kazanacaz diyecektir. kendi bindiğiniz dalı kesmenin ne gibi bir yararı olabilir? bugün siz fiyat kırarsınız, yarın bir başkası da aynı etik yaklaşımla hareket ederek sizden daha ucuza çalışır. bu çok doğal bir süreç. yapılan bir iş fikri her zaman taklit edilir, kopyalanır. serbest piyasada her zaman alternatifler mevcuttur. ama ayakta kalanları kalitesi, yaptığı işe verdiği önemi ve saygısı belirler.
Old 15.09.2004   #7 (permalink)

heady's Avatar

Yer: İstanbul

Alıntı:
Lautreamont tarafından gönderilen mesaj:
derhal odayı terket.

Üzerinde tartışmak bizler için vakit kaybı diye düşünüyorum... ve katılıyorum; hemen odayı terket.

Bu konuda konuştuğumuz sürece bu fiyatlar telaffuz edilecektir. Açıkçası beni hiç ilgilendirmiyor bu rakamlar. O tasarımı yapacak her kimse yolu açık olsun... alacağı parayı tepe tepe harcasın; jeep alsın, ev alsın, dünya seyahati yapsın. Yıldızı parlasın. Karnı doyar inşallah.

Nedense içimden bir ses "bu konuda konuştuğumuz sürece bu insalar hep önümüze çıkacak ve kendi emeğimize biçtiğimiz değer üzerindeki konsantrasyonumuzu bozacak" diyor. Hiç gerek yok. Herkes istediği fiyatı verebilir. Sonuçları bellidir. Bugün bu fiyata bu işi yaptıran yarın tam değerine bizim gibi kendine saygısı olan insanlara tekrar yaptıracak. İnandığım ve yaşadığım budur ve şu ana kadar aksi olmamıştır. Eğer bu şekilde olmuyorsa işi veren için zaten o kalite ve sonuç yeterlidir; o zaman da o işi verenle bizim işimiz olmaz.

Yalnızca kaybetmekten korkmadığımız zaman kazanırız. -Rocky Aoki
Old 15.09.2004   #8 (permalink)

Yer: Bursa

sanıyorum bahsi geçen $167 lık firma, www.e-jett.com, geçen sene cebit te tanışmıştım kendileri ile, bu sene göremedim gerçi ama, phpnuke tarzı bir yazılımları var, şu an yanılmıyorsam bu proje ile teknokent e dahil olmuşlar, son zamanlarda işleri güçleri spam oldu, ilk saygınlıklarını koruyamadıklarını düşünüyorum, şahsi fikrim tabii
Taci TIRSAK şu an çevrimdışı  
Old 15.09.2004   #9 (permalink)

Punisher999's Avatar

Alıntı:
Taci TIRSAK tarafından gönderilen mesaj:
sanıyorum bahsi geçen $167 lık firma, www.e-jett.com, geçen sene cebit te tanışmıştım kendileri ile, bu sene göremedim gerçi ama, phpnuke tarzı bir yazılımları var, şu an yanılmıyorsam bu proje ile teknokent e dahil olmuşlar, son zamanlarda işleri güçleri spam oldu, ilk saygınlıklarını koruyamadıklarını düşünüyorum, şahsi fikrim tabii
167 dolar ile 100 tane iş yapsanız ne olacak 16bin dolar eder ki 100 tane işi de atıyorum 1 yılda yaptınız diyelim. Bu durumda 1 yıllık masrafları da düşersek tahminimce geriye birşey kalmayacaktır. Zaten bu işlerin muhatabı firmaların adedi arttıkça bunaltan geri dönüşler, sorular, sorunlar da artacak firmaya hayatı zıkkım edecektir. Bu olumsuzluklara hakkı olan ücretler alınmışsa katlanılır keyifle ama bu ücretlerle zor. Satış sonrası hizmet yerlerde sürünüyordur büyük ihtimal.
Punisher999 şu an çevrimdışı  
Old 15.09.2004   #10 (permalink)

nurkan's Avatar

Yer: ankara

evet uye oldum ve sistemi inceledim. http://www.freeservers.com un bedava hizmetinden daha cekici deil. kandirabilecekleri firmalar vardir tabi ama -biz de kartvizitimize web adresi yazalim - diyen firmalardan baska firmalara calismalari zor gorunuyor
nurkan şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

durum , son , piyasadaki

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 05:41.