»
Domain hakkı
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Domain hakkı
Tabiki el koyamaz olur mu böyle birşey
![]() Olsa bir kaç şirket açmak güzel olurdu ama zoque tasarım , ekşisozluk dersanesi falan
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul, eskişehir
|
bencede çok saçma bi fikir + uygulama olur sanırım
zaten madem öyle bi şirket kurcaktın, domaini önceden kapatsaydım demi ya kardeşim. mesela benim 3 ticari projem var henüz vakit ayırıp başlayamadım ama, domainleri çok önceden aldım. şimdi aynı isimde firma kurulsa, ... alır benden o domainleri
|
|
|
#4 (permalink) |
|
sanırım bu tür olaylarda, sirket domain alım tarihinden daha eskiyse domain şirkete veriliyor.. yeni ise domain alanda kalıyor..
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul/Balıkesir
|
Bu mantık kesinlikle doğru. Yani sen cocacola.com u, şirket almadan önce almış olsan napıyorsun arkadaş deyip bu domainin kullanım hakkını elinden alabilirler. Ancak sen domaini aldıktan sonra aynı adla bir firma kurulacak ve domainin kullanım haklarını isteyecek olursa, amiyane tabirle avucunu yalar.
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
ICANN ile ilgili dökümanları okumanızı öneririm.
Sanırım, buna benzer şeyler vardı. ICANN sertifikasına sahip bir firmadan aldığınız size ait olan domaini; birisi izinsiz olarak alıyorsa (çalıyorsa) ve siz domainin size ait olduğunu fatura, tescil belgesi vs. gibi şeylerle ispatlarsanız size geri veriyorlar. Kesin emin olmamakla beraber, bunun gibi birşey okuduğumu hatırlıyorum. Ama tekrardan göz gezdirmek lazım. Ama unutmamak lazım, domain hakkı ilk kapanındır. http://www.icann.org/
|
|
|
#7 (permalink) |
|
@hellfire ; bundan tam emin değilim..Örneğin;
http://www.colaturka.com şirket açıldıktan sonra alındı ve birçok davalar avukatlarda araya girdiği halde alamadılar domaini.. Hatta sitedeki bundan bir önceki yazıda domain sahibi genç baya bir ağlanıyordu..Avukatlar tuttunuz davalar açtınız yetmediği gibi hackerlar tuttunuz hesabına.. Bilmiyorum belkide yanılıyorumdur.
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İstanbul - Ortaköy
|
Şirket isimleri için geçerli mi bilmiyorum ama kişisel adresler için böyle bir hakkın var olduğunu biliyorum. Örneğin Britney Spears, britneyspears.com'u alabilmek için dava açmış ve kazanmıştı. Şirketler için de olması gerek bence. Uyanığın teki çıkacak, hızlı davranıp alacak adresi -colaturka.com örneğinde olduğu gibi- sonra da binlerce hatta milyonlarca dolar isteyecek uyanıklılığının karşılığında. Ama şirketin kurulum tarihi adresin alım tarihinden önce olmalı. Yoksa hiGS'nin söylediği şeyler yaşanabilir.
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
hiGS : şu anda colaturca.com'a girersen sonucu görürsün
![]() ben söylediğimin %100 doğru olduğunu savunmuyorum ama en mantıklı gelende bu açıkçası..
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!