Zoque.Forum
»
freelance web tasarımı....?
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) | |
|
Yer: Zonguldak
|
Re: freelance web tasarımı....?
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: İSTANBUL
|
Benim yerime cevap verdiğin için ve konuyu "ti ye" aldığını söyleyerek açıklık getirdiğin için teşekkürler. nom arkadaşım heralde ki onları yap demiyorum. Ama gerçeklik payıda var tabii ki spam at dediğimin dışındakilerde. Ayrıca makbuz isterlersede veririm, vergi numaram, tahsilat makbuzum, irsaliyeli faturam ve vergi levhamda mevcut.
Bide bunları ciddi ciddi söylediğine de inanmıyorum zaten. Bunun adı üstünde freelance, home office evde yapıyorsun. Ama benim kurulu bir şirketim var olduğu için evimi kullanıyorum ve bunun da Türk kanunlarında hiçbir kanunsuz tarafı yok. Vergi vermeye gelince iş emin ol daha internet alt yapısı adam akıllı oturmamış bir ülke de web tasarımında kaçırılan vergi, minibüsçülerin, pazarcıların, işportacıların, kopya cd satanların ve aklıma gelmeyen bir kaç sektörün kaçırdığı verginin 1000' de biri bile etmez. Onlarla aynı statüye sokmuyorum kendimi ama çok daha el üstünde mesleklerle uğraşıpta vergiyi çok güzel kaçıranlarda var. Bu çok güzel aman herkes yapsında kalkınmayalım da demiyorum. Ama bunlar gerçekler ve üzücü gerçekler. Bunların önüne ben geçemem, ben her ay düzenli olarak vergimi, her 3 ayda bir stopajımı, yıllık vergimi, çöp vergimi, gayrimenkul vergimi de ödüyorum. Belki de bunlarla biraz önüne geçiyorumdur onuda bilmiyorum. |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
"Bütün bunları yaparken hangi programları kullanıyorsunuz?" derken Photoshop, Dreamweaver ..vs kastetmiştim. Yanlış anlaşılma ya da hiç anlaşılama söz konusu.
Herneyse konu saptırmadan... Öncelikle kendine bir portfolyo hazırlamanı öneririm. Neler yapabiliyorsun, neler yapabilirsin göster. Sonrada ilanları araştır ( gazete, internet ..vb ) ve ilgili yerlere başvurunu yap, cv'ni gönder vs. İşin yasal yönüne bakıncada. Evde işini yaparken lisanslı program kullanmanı öneririm ( mevcut kanundaki ve denetimdeki açıklardan yaralanıp yararlanmamak sana kalmış ) ve kazancından calıştığın firma vergisini keserek sana ödeme yapacaktır zaten. Çoğu kimse bu işi böyle yapmıyor o ayrı ( yoksa ağlasakmı? ) |
|
|
|
|
|
#14 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
hiç kimsenn bi web sitesine bu kadar para(350$) verceğni zannetmiyorum... o yüzden ben bu işe girersem eğer sanırım standartları biras düşürmek zorunda kalcam... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#15 (permalink) | |
|
Yer: ankara
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#16 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
![]() eşşek hoşaftan ne anlar!..... |
|
|
|
|
|
|
#19 (permalink) | |
|
|
bu fiyat katalogunu nerden bulabilirim?..
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#20 (permalink) | |
|
Yer: Bursa - İstanbul
|
Alıntı:
Kısaca belirtmek gerekirse yaptığı işe güvenen kişi onu istediği kişiye istediği fiyata satabilir diye düşünüyorum, yeterki yaptığı iş iyi olsun, aksi taktirde onu pazarlama için fiyat kırmaya gider ve sonunda eline gecen para masraflarını bile karşılamaz, aynı zamanda Piyasınıda etkiler. Yaptığım bir çok görüşmede Müşterinin "bu siteyi 300-400 $ yapıyorlar" demesi örnek teşkil ediyor zaten, (haliyle benimde cevabım gidin onlara yaptırın demek oluyor ). Demem oki bu işi freelance yapıyorsanız dahi hakkını alın, 1000$ işi paraya ihtiyacım var diyipte 300$ yapmayın. tamam serbest piyasa ekonomisi ama piyasayıda öldürmeye hakkınız yok!
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!