|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Zonguldak
|
freelance web tasarımı....?
ben bi kaç senedir internet ve web tasarımıyla ilgilenmekteyim... bu alanda tam manasıyla profesyonel olmasamda belirli çıtaları aştığımı düşünüyorum... ve şu an geldiğim noktada en azından kendi internet ve bi nebzede olsa okul masraflarımı karşılamak adına firmalara ve/veya şahışlara freelance web tasarımı yapmak istiyorum... amacım burada reklamımı yapıp, iş almak fln deil, lütfen beni yanlış anlamayın... sadece bu konuda deneyimli arkadaşlardan nasıl başlamalıyım, ne yapmalıyım konularında yardım ve öneri bekliyorum... ilgilendiğiniz için teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: freelance web tasarımı....?
Öncelikle çevrenden başlayabilirsin. Dostlarının dükkanları veya mağazaları için hatrı sayılır şeyler çıkarabilirsin. Bu sana büyük katkı sağlayacaktır, adının duyulmasına izin verecektir. Aranan kişi olmana adım atmış olabilirsin. Diye düşünüyorum..
|
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
ya ben şimdi gitsem desem onlara direk böyle böyle size site yapayım diye, büyük ihtimalle reddederler beni para vermek istemiyecekleri için... onları nası ikna edebilirm? acaba onlara sormadan web sayfalarının bi kısmını hazırlasam ve onlara göstersem faydalı olur mu? ya da referans kazanmak adına onlara beleşe mi yapayım?
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
"ya da referans kazanmak adına onlara beleşe mi yapayım?"
1-0 yenik başlarsın. Bir kere emeğinin karşılığını alacağını düşün. Ve bu senin emeğim olduğu için bunun ücretini ancak sen belirlersin. Ayrıca draft (taslak) hazırlaman ve onlara alternatifler sunman senin için çok olumlu olur.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İSTANBUL
|
İlk önce yapman gereken kendini tanıtan bir site yapman .. Daha sonra oraya buraya spam mailler atacaksın .. Eşine dostuna bu işi yaptığını söylemen ve önüne gelen herkesi yaptığın işi anlatman lazım. Muhakkak ilgileniyorlar. İlgilenmese bile onun tanıdığının, tanıdığına web sayfası lazım oluyor .. Sonra seni firmayla tanıştırıyorlar sen büyük bir sevinç ve heyecanla gidiyorsun. Oturup konuşuyorsunuz. İşi alıyorsun. Firma sahibi sana ilk önce şöyle bir site istiyorum diyim gördüğü ilk portaldaki özellikleri anlatır .. Biraz cık yönlendirmeye çalışırsın ama olmaz karşındaki yıllardır web le uğraşıyor kardeşim sen ne bilirsin ki tasarımı programlamayı o biliyor sadece.Sende ona göre bir fiyat çıkartırsın sonra adamın fikri değişir "ee şey o zaman üyelik bölümü olmasın, flash' ta yapmayalım zaten pek tavsiye etmediler, her hafta haber yazmamıza da gerek yok zaten öyle çokta yeni bişey olmuyor" gibi bahanelerle fiyat indirir tekrar bi fiyat daha çıkardıktan sonra pazarlık yapar, fiyat kuşa dönünce, sen bir tasarım yaparsın bu sefer yine bir sivri çıkar ve derki "niye türkçe ingilizce bölümünde sallanan bayrak yok, bizim logomuzundaki "O" harfi dönsün, background' a şu hoplayan zıplayan salak giflerden neden koymadın, bizim yandaki yaptırmış harika olmuş vallahi" diyerekten senin bütün hevesi kursağında bırakır. Neyse öyle de böyle de yaparsın bişiler. Ortaya senin hiç hoşuna gitmeyen referans bile diyemiyeceğin bişi çıkar ortaya. Eee "MÜŞTERİ HER ZAMAN HAKLIDIR". Sonra iş para almaya gelir. İlk önce kapora almadıysan eyvah o zaman haline, 125 defa telefon ettikten sonra zor zahmet alırsın paranı. Burası Türkiye emeğe değer falan yok. İşim olsun parası cebinde dursun. Hee bide kapora aldıysan seni satın aldığını zanneder bütün internet ile alakalı problemlerinde seni arar ve yapmak zorundaymışsın gibi davranması da cabası .. Hayırlı olsun güle güle harca
![]() Ama hepsi böyle olmuyor tabii ki bazılarıda firmaya gittiğinde herşey hazır eline dökümanları koyuyorlar inanamıyorsun gözlerin yaşarıyor, öpecek gibi oluyorsun adamı, sonunda da sana hiç problem çıkarmadan paranı veriyor .. Çileli, sıkıntı bir yolculuk ama sonunda refah var, bide ismin duyuldu mu, referansların güçlenmeye başladığı zaman avcunun içinde oynatmaya başlıyorsun bütün müşterileri, elini masaya koyduğunda o öyle olmaz böyledir, en iyisi bunu kullanmak bide teknik kısmı ile alakalı bir kaç kelime sarf ettin mi o zaman iş ok. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
tavsiyeleriniz için çok teşekkürler... ancak siz bu dediklerinizi hangi şehirlerde yapıyorsunuz bilmiyorum ama benm bulunduğum şehirde internet kültürü henüz hiç yok denecek kadar az.... adamlara gidip web sitesi dediğimde direk gerek yok, ilgilenmiyoruz diyolar... hatta bedavaya yapayım diyorum onu bile kabul etmiyolar... onları nasıl ikna edebileceğmi bilmiyorum... ama dediğiniz şekilde, eş dost akraba vasıtasıyla müşteri bulmaya çalışcam kendime bi site yaptıktan sonra... birde ne kaç paraya yapılır, atıyorum statik HTML bi sayfann ortalama piyasa fiyatı nedir, öğrenmem lazm... nerden öğrenebilirm bunları... gerçi tüm bu fiyatlar kişiye, işe, müşteriye göre farklılık gösterir ama genel bi fikir edinmek için bunları öğrenmem lazm... bu konuda biri bana yardımcı olursa sevinirim... teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul
|
Alıntı:
* Bütün bunları yaparken hangi programları kullanıyorsunuz? Bu programlar bedavamıdır ya da ticari amaçlı kullanımına izin veriliyormu? * Firma/Şahıs verdiği para karşlığında makbuz istediği zaman ne veriyorsunuz ya da istenmiyor mu? * Pratikte bu tavsiyeler kanunsuz eyleme dönüşmeyecek midir? Tavsiye verirken bunlara dikkat etmek gerekmemektemidir?
|
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
diyorumya işte burda bi otel var, gittim dedim adamlara, aynı bahsettiğin taktiği uyguladım ama nuh diyolar peygamber demiyolar......... yok ya istemiyoruz site fln, bize lazm deil, 2 tıktık 1 pıtpıt yapcaksın, o kadar para veremem ben.....vs vs vs........
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: İSTANBUL
|
Fiyatlandırma da bi standart yok ki ? ne istiyosan verebilirsin ..Tamamen el emeği göz nuru, annemizin dantelleri gibi
Bir HTML sayfanın ortalamasını almaya kaktığında çok garip şeyler ortaya çıkar. Mesela kendimden bir örnek vereyim. Geçen haftalarda bir demir çelik firmasının 15 sayfalık bir siteye ihtiyaçları olmuş. Olsunda sorduklarında yok demiyeyim cinsinden bi site. Ben 350$ dedim (benden önce birisiyle konuştuklarını bilmiyordum). Benden önce birisiyle konuşmuşlar 750 $ demiş. Bunu bir ajansa veya profesyonel olarak web ile ilgilenen bir firmaya sorsaydı onlar belki de 1200 $ gibi bir fiyat vereceklerdi, Grafikerler Meslek Kuruluşu 2004 fiyat katalogunda minimum 5 milyar diyorlar. Hadi gel şimdi ortalamasını alalım 350$ + 750$ + 1200$ + 3700$ (yuvarlak hesap GMK' nın fiyatı ) = 6000 $ / 4 = 1500 $ gibi bişi çıktı. Şimdi burada terbiyesiz olan benmiyim acaba ortalamayı düşürdüğüm için bilemiyorum ama kredi kartı borcumu kapattım, ne güzel bi düşünce dimi . Ama buna bir standart getirilebilse belki de ben kredi kartı borcumu kapatmak için bu fiyatı değil standart olan fiyatı vererek işim benim bu ben bunu yapıyorum diyecektim. Gerçi yine işimi yine yapıyorum.Standartının olmasını isterdim açıkçası, kimse kimseyi o zaman ezmek için web'i ayaklar altına almak zorunda kalmazdı. Ama zor word kullanan bir kişide web tasarımı yapıyorum dediği için her birimizin peşine bir web ajan takıpta "kaç lira verdi standart mı yoksa altında mı verdi naptı bu adam" gibi bi durum olsaydı belki ?? |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!