Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » Web sitesi olmayan şirket yöneticisine hapis

İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları...

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 26.02.2005   #11 (permalink)
gameover

gameover's Avatar

Yer: Istanbul
Re: Web sitesi olmayan şirket yöneticisine hapis

Bence, arkadaşların dediği gibi, komşu çocuğu piyasası ve templateci/ucuzcu mantıkta site "tasarlayan"lar piyasada kat kat artacak. Bu işle hiç alakası olmayan insanlar tabir-i caizse zevksizler piyasaya akın edecek bu büyük pastadan bi parça ısırabilmek için. E şirketlerde iş zorunlu olunca, banane kardeşim işim olmaz benim siteyle miteyle verin şurdan cumaliye o karalasın bişeyler, yeter diyecek ve ucuz adamlara verecekler işleri. Bu sektörün gelişmesi değildir, yanılıyor muyum?

Olayın ikinci etabı, uzun dönemli düşüncede ise yine şirketlerin çoğunluğu yeni tasarımlarını özene bezene yaptırtmayacaklar, işin ucuzuna kaçıp komşu çoçuğu desing şahıslarıyla ucuza kapatacaklar.

Ha başka ne olacak, web ,işlerini önemseyen, detaycı, araştırmacı insanlar diğerlerine göre söyledikleri 50-100$ fazla fiyatlarla yine işleri alamayacaklar.

Şirketlerin arasından, devlet de böyle yapıyorsa vardır bi bildiği, yaptırınca kaliteli yaptıralım bari diyenler de azınlıkta olsa da olacaktır.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 26.02.2005   #12 (permalink)
omerbalyali

omerbalyali's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 24

Ayrıca şöyle bir durumda var, tabi ki muhasebecinin oğlu, WEP SİTESİ YAPILIR yazan internet kafeler bundan harçlık çıkarsada bunun yanında firmalar ne olursa olsun "bizimkisi iyi olmalı" anlayışına girebilir. Ayrıca web tasarımcılar (muhasebecinin oğlu olmayan ama bir firma bünyesinde de bulunmayan veya bir yandan da serbest çalışanlar) firmalara karşı strateji geliştirerek işleri kapabilirler.

Yani referanslar, işin teknik bilgisinin ve sektördeki durumun-fiyatların anlatımı, sizin konuşmanız, hareketiniz ve müşteriye iyi işle kötü işi anlatma kabiliyetiniz bir çok işi size yönlendirebilir.

Fakat benim her zaman bir çalışma mantığım vardır o da mümkün olduğunca işin hakkını verecek müşteridir. İşin hakkını sadece ücret olarak düşünmeyin. Bir adam size 1000$lık güzel bir iş verebilir ama siz parayı alana kadar psikopat oluyorsanız veya 500$lık danışmanlık ve web tasarım eğitim hizmeti verecek kadar adama konuyu anlatmak zorunda kalıyorsanız bu iş iyi değildir bence. Müşterinin para vermenin yanında bir sürü sorumluluğu var. Mesela fotoğraf konusu, mesela görsel materyal konusu. Görsel materyal derken logolardan bahsediyorum genel olarak. Çünkü oluyor adam dandik bir logo yaptırmış sana site yap diyor ama senin yapacağın siteyle logo iğreti kalacak. Öyle ki o sitenin çalıntı olduğu bile söylenebilir bu yüzden...

Bana kalırsa bu kanunlarla beraber bir de fikri haklarla ilgili sayısal ortamla ilgili kesin belirteçlerde gelsin. Mesela FSEK 22'e bakarsak bu şu an web siteleri için geçerli bir durum teşkil ediyor, bu madde ile kazanılan bir çok dava var ülkemizde. Bununla ilgili elimde 1-2 tane de dava dosyası var hatta orada savunmada şöyle belirtiliyor, bir web sitesine ziyaretçi girince bilgisayarına bir kopyası inmiş oluyor ve bu kopyayı kullanıyor. Ama o kopyayı alıp değiştirmesi "kopyayı değiştirme" olarak suç sayılıyor. Ayrıca zaten FSEK'te çoğaltma ve kopyalama hakkı da sadece eser sahibine ait oluyor. Bu sebeple bir site başka bir siteden izinsiz bir resmi alıp sitesinde yayınlarsa bu da kopyanın dağıtımında bir suç sayılabilecek duruma geliyor...

Kısacası demek istediğim biraz iş bize düşüyor, ayrıca sitelerin artması, iş yapacak amatör kişilerinde artması sebebiyle kanunlarda biraz daha belirginleşebilir. Çünkü biliyorsunuz internet kafeler "onlar hep bilgisayarla, internetle ilgili onlar yapıyorsa onlara yapmıyorlarsa biliyorlardır birilerini..." diye düşünen insanlar sebebiyle şablon, çalıntı, basit işler yapıyorlar ve bu da sorunları doğurabiliyor. Aynı şekilde warez template olaylarıda artacaktır. Bu da template firmalarını ilgilendirir.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 26.02.2005   #13 (permalink)
kalanlar

kalanlar's Avatar

Yer: istanbul

lakin durum ne gösterir bilinmez amma türkiye için müspet bir gelişme. o kadar dangalakça lafın ve kanun taslağının arasında bunun gibi doğru dürüst uygulanabilirse millete faydası olacak işlerin de önünün açılması güzel. hem netice de yeni zamanlara uymak adına o kadar para emek harcayan ülkemiz yöneticileri bu benzer uygulamaları hiç olmazsa yeni oluşturduklarını sağlam takip edebilirlerse, başka güzelliklerin önü açılır.

Piyasadaki template işinin patlayacağı vs. ise başka bir durum. Bunda ne mahsur varki ben bu memlekette @Hotmail.com un parraylan satıldığı vakitleri biliyorum. İstanbul'un göbeğinde fatih semtinde hemde. o zamanlar şimdiyi hayal bile edemiyorduk on yıl geçmedi geldiğimiz nokta 1 gb alanlı mail servisleri gmail invite ler var. e şimdi bırakalım templa siteler olsun. bi yerde bu işte olması gereken noktaya hızlanmış olarak gelecektir. en azından vasatta bir kalite söz konusu olacaktır.
Old 26.02.2005   #14 (permalink)
burakra

burakra's Avatar

Yer: adana

taslak var güzel .. iyi olmuş .. belki insanları harekete geçirir .. müşterilerimiz statüsündeki insanların bir kısmı üretim yapmaları için gereken standartları ihtiyaç duydukları için veya inandıkları için değil mecbur oldukları için alıyor \ uyguluyorlar . bu perspektiften bakarsak aynısı başka zorunluluklara ne kadar uyuyorlarsa buna da o kadar uyacaklarını gösteriyor.. tabii mecbur olmadığı halde veya sırf kendini tatmin için değişik standartlar için belge alan hazırlık yapan kendi standartlarını yükselten kalite peşinde koşan insanlar hepimizin çevresinde vardır .. ve sanırım asıl çalışmaktan zevk aldığımız insanlarda bu insanlar .. burada söz konusu olan taslak aslında bizim için bir kafamızda ampul yakması bakımından işe yarayabilir .. yani insanlara iş yapabilmeleri için gereken belli standartlar olduğundan başlayarak , bir firma kurum marka olmanın olmazsa olmazlarından bahsedersek zaten insanlar bu kanundan hatta taslağından habersiz de olsalar zorunluluk hissedecekler \hissediyorlar yeter ki yaptığımız işlerin sadece " tasarım , site , internetteki isim tescilleri , sanal dükkanları " olmadığını anlatalım .. bu işi bu şekilde yapan \düşünen arkadaşlar için en azından ..
Old 26.02.2005   #15 (permalink)
Punisher999

Punisher999's Avatar

Bu kanun taslağını ilk duyduğumdan beri düşünüyorum yansımaları ne olur diye. Öncelikle altı çizilmesi gereken bu, henüz bir kanun değil. Kanunlaşmadan da net konuşmak çok zor.

Ama bu işi 5 seneden daha uzun süredir yapanlar bilirler ki bir balon da zamanında "web sitesi olmayan şirket kesin batacak, geleceğe kalamayacak" balonuydu. Medyanın pompalaması ile büyük bir kitle telaşla siteler yaptırdı. Sonra görüldü ki böyle birşey yok. Bu yeni bir mecradır ve faydası, zararı kurumdan kuruma, kişiden kişiye değişir.

Şimdi ben bu haberin gerçekleştiğini ve kanunlaştığını düşünüyorum. Bir kere burada istenen sadece zaten A.Ş.'lerin kanunen beyan etmek zorunda oldukları birtakım belgeleri, sadece gazete vb. yerlerde değil internette de yayınlamaları. Daha şeffaf olacaksınız deniyor yani. Online toplantı falan tiyatro, teknolojicilik oynamış kim kaleme almış ise. Yani adam alır bir domain, bir de host atar oraya PDF belgeler veya Excel dosyalarını olay biter, kanunun istediği verilir.

Ama farkediyorum ki bizim içimizde bile herkes başlığı ile algılama niyetinde. Yani "web Sitesi Olmayan Şirket Yöneticisine Hapis"

Buradan hareketle herkesin de böyle algılayacağını ve bu yanlış anlamanın bizlerin işine geleceğini çıkarıyorum. Yani kimse detaya inmez aynı zamanında "Cevat abi, site yaptıralım yoksa batarmışız" dialoglarının yaşanması gibi, "Haydar abi, site yaptıralım yoksa polis alıp götürüyormuş" dialogları da yaşanacaktır.
Teşekkür edilecek biri varsa, işte bu yüzden devlet değil Medyadır. Ne ilginçtir ki bangır bangır başlık atan medya kuruluşlarının bu alanda da yatırımları vardır, hayalleri vardır.

Bir de şu var kafama takılan... Sopa zoruyla yapılan eylemden hayır gelmez bize. Yani eğer birileri bunu sadece zorunlu olduğunu düşünerek yaptıracaksa, bizden uzak olsunlar demeliyiz. Onlardan gelecek paraya da lanet olsun demek lazım. Çünkü zıkkım ederler bize verdikleri 3-5 kuruşu da.

Kısaca düşüncelerim böyle.
Punisher999 şu an çevrimdışı  
Old 26.02.2005   #16 (permalink)
omerbalyali

omerbalyali's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 24

Bir noktayı da farkettim o da bu konuda "Türk Ticaret".net'in kanundan iyi müşteri toplayabileceği. Tabi sonuç ne kadar iyi bilemeyiz...

Bakalım göreceğiz...
Old 27.02.2005   #17 (permalink)
Karanlık

Karanlık's Avatar

Yer: Neptün

web tasarım işi ile uğraşan biri olarak baktığımda bu tasarı çok parlak gözüktü gözüme. Ama olaya tarafsız olarak baktığımda da bir o kadar yersiz hatta haksız gözüktü. Devletin bununla neyi amaçladığını anlayamadım. Şeffaflık? Garip geldi doğrusu. Acaba böyle bir zorlama ne kadar doğru? Dünya'da başka bir örneği varmı acaba? Ne kadar dengesiz bir ülkeyiz gerçekten. Gerekli altyapıyı kurmadan binalar kurmaya çalışıyoruz. Türkiye'de daha neler göreceğiz.
Karanlık şu an çevrimdışı  
Old 27.02.2005   #18 (permalink)
absconder

absconder's Avatar

affınıza sığınarak; böyle bir girişimi, herkesi tenzih ederek söylüyorum, şark kurnazlığı olarak görüyorum. buna "olursa güzel olur, bize de ekmek düşer" veyahut "önemini kavramışlar, olumlu bir gelişme" mantığında desteklemek ise daha beter.

kaynak?
Old 27.02.2005   #19 (permalink)
cgencer

cgencer's Avatar

tabii ki bir miktar iştahımız kabaracak, tabii ki olursa güzel olur deriz.
sanırım sen hiç iş yapacağın kişi tarafından aldatılmadın. boş yere onlarca -hatta yüzlerce dahi tasarım ya da kod yazmadın. hiç türkiye piyasasında çalışmadın. tabii ki bu gibi gelişmeler, bu alanda çalışanları azıcık olsun gülümsetir belki. hangimiz hak ettiğimiz ücretleri alabiliyoruz? hangimiz ek ücrete ihtiyaç duymadan çalışabiliyoruz, gönül rahatlığıyla, yarın öbürgün bir velet çıkıp işimizi yarı fiyatına yapacak endişesi olmadan????!!!!!!!!!!!!!
tabii ki yapabileceğim +1 site benim faturalarımdan hiç olmazsa 1-2 tanesini temizleyeceğinden fırsat olursa yapmak isterim.

gözü hırs ve para bürümüş insanlar olsak bu forumda niye vakit kaybedelim ki?! her insanın işine karşı birazcık hırs ve iş yapma ve satma isteği hissetmesi normal. sen istediğin kadar oturduğun yerden tenkit et insanları... sonuçta hiçbirimizi bu işi öpücük veya sevap için yapmıyoruz ve biraz daha para kazanmak gayet normal.
Old 27.02.2005   #20 (permalink)
Sercotec

Sercotec's Avatar

Yer: Istanbul

Arkadaşlar Burada pekçoğumuzun atladığı bir konu var, o da dağıtım süreciyle ilgili,

webdizayn cafe, komşunun oğlu gibi sofistike ve 40 yılda bir karışınza çıkacak ezeli rakipleri bir kenara itelleyip. İşin size gelme sürecini analiz etmenizde fayda olur diye düşünüyorum.

a) İş Arama Motorundan gelir (iyi optimize edilmiş ve görsel değeri yüksek bir siteniz var ise)
b) İş referansla gelir (hizmetinizden memnun kalmış müşterileriniz sayesinde)
c) Asıl böyle bir furyada iş "bilgisayar firmalarından gelir" çünkü her şirket web tasarımı yaptırmaya niyetlendiğinde bunu önce bilgisayar firmalarına sorar.

Eğer siz de kendinize bilgisayar firmalarından oluşan bir bayilik sistemi ve kazanç paylaşımı sunarsanız bu işten karlı çıkarsınız, aksi takdirde iş alma şansınız komşunun oğlundanda zayıf olacaktır.

Kolay gelsin...
Sercotec şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
hapis , yoneticisine , sirket , olmayan , sitesi , web

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik