Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » Web sitesi olmayan şirket yöneticisine hapis

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 27.02.2005   #21 (permalink)

omerbalyali's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 24
Re: Web sitesi olmayan şirket yöneticisine hapis

Sercotec'e katılıyor ve internet kafe durumununda aynı bilgisayarcı gibi olduğunu söylüyorum. Çünkü internet cafe her semtte varken bilgisayar firmaları genelde pasajlarda öbek öbek sıralanıyor ve buralara gitmek biraz daha zaman kaybı oluyor insanlara.

Burada bir diğer önemli şeyde hosting. hosting firmaları bu işten çok ekmek yiyebilir. 30mb'lıkta olsa bir sürü host satılacak, domain alınacak. Bana kalırsa hosting'lerle anlaşmak, bilgisayar firmalarıyla anlaşmak önemli.

Ayrıca belki abartma gibi algılanabilir ama organize sanayi bölgelerinde ki bazı tip fabrikalara gidilebilir. Hatta bu konuda mesela otomobil yedek parça, mobilya, tekstil vs. konularda ön bilgi toplanılarak taslak çalışma bile yapılabilir...

Bu kanun güzel bir pasta, bakalım kimler kremasına parmak sürerken kimler üstündeki vişneleri teker teker yiyecek. Göreceğiz.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 28.02.2005   #22 (permalink)

absconder's Avatar

Yer: istanbul

Alıntı:
cgencer tarafından gönderilen mesaj:
sonuçta hiçbirimizi bu işi öpücük veya sevap için yapmıyoruz ve biraz daha para kazanmak gayet normal.
serbest piyasa ekonomisine ne oldu? neresinde tutarlılık? popülizm? konformizm? nereye girer artık bu değerlendirme bilemem.

iştah kabarmasına gelince, elbette iş olanaklarının, iş getirisinin yükselmesini isterim. ancak sırf size belirli bir getiri sağlıyor diye -genelini değerlendirmeden- desteklemek, en kaba tabirle dar kafalılıktır.

peki kanun koyucu, kanuna bir madde ekleyip, bu web sitelerini sadece akredite olmuş -varsayalım böyle bir sistem kuruldu- web elemanlarına (HTML, grafiker yada programcı) yapılmasını şart koşsaydı ve bir şekilde akredite olamadıysanız yine de bu kanunu destekler miydiniz?

varsayılan akreditasyon adaleti bir yana, cevabınız hayır ise, kendi açımdan tartışmayı noktalamak durumundayım, devam etmek anlamsızdır.

benim hakkımdaki değerlendirmenize gelince, söylemek biraz abes kaçacak ama, şu günlerde iş açısından ne derece yoğun olduğumu, elimde olan işleri zamanında yetiştirebilmek açısından sabahlara kadar debelenmem bir yana, bunun olup olmaması ise durumu değerlendirmem, kendi görüşümü söylememdeki haklılığı ortadan kaldırmaz.

kanun tasarısı şöyle de değişebilir : " her A.Ş. 2 web adresi, en az 245 mb hosting, 193 tane mail adresi almak zorundadır." bu şekliyle değiştirilse birilerinin hırs ve iş yapma hislerine daha fazla doyurucu cevap getirir.

ayrıca, lütfen veletler ile olan hesabınızdan her ortamda bahsetmeyin. veletlerden korkmayın. onlar, yarının elenip sektör içerisinde pozisyonlarını alacak insanları. siz de bir zamanlar velettiniz? hiç bir veletken kendinizden daha deneyimli birinden iş kaptığınızda kendiniz ile gurur duymadınız mı? yoksa doğuştan donanımlı mıydınız?
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 28.02.2005   #23 (permalink)
Gri

Gri's Avatar

Alıntı:
gameover tarafından gönderilen mesaj:
desing
İngilizce bilmeyenleri hor görmüyor değilim ancak sektörel anlamda bu tip sözcükleri bile bu şekilde yazan onca insan var ki bence gameover'ın bu sözcüğü tek kelimelik izahat bu konunun geneli hakkında.

"Bir elimde Frontpage, bir elimde emule, template çalarım site yaparım."
Old 28.02.2005   #24 (permalink)

Equilibrium's Avatar

Yer: Ankara
Görsel: 12

Bu tasarı kanunlaşmasa bile firmaların (hatta kişilerin) website sahibi olması önümüzdeki yıllarda bir mecburiyet gibi gözüküyor. Neden? Çünkü, internet bilgi'nin (data) en hızlı ve ucuz şekilde kullanılabildiği/erişilebildiği bir alan. Bu alanda etkin bir tanıtım, pazarlama yapılabileceği aşikar. Buna ek olarak müşteri memnuniyeti ve müşteriye destek sağlanması çok çok daha kolay. Ama bir websitesinin gerekliliği ve online olmanın avantajları ülkemizde çok yavaş bir şekilde anlaşılıyor. Bu işin iyi olan tarafı da bu zaten, " gerekliliğin anlaşılması", yavaş da olsa.
Old 28.02.2005   #25 (permalink)

heady's Avatar

Bu kanun web tasarım işine sadece ivme kazandıracak bana göre... o kadar. Bunun dışında ağız sulandıracak bir sektör yaratmaktan uzak bir durum var ortada. Biraz önce bir arkadaşım -araştırma yapmış ve aldığı 6 sayfaya 99 dolarlık fiyatı yüksek bulmuş olacak ki "arkadaşımdır belki daha da ucuza yaptırırım" diye- beni aradı. Sözde arkadaşına yaptıracak ki ona bir faydası olsun. Hikaye bunlar. Fiyatımı duyduğunda "ne yani sende boncuk mu var ki?" (ki evet boncuk var) diyip uçarcasına kapattı telefonu. Şimdi bu bir gösterge midir? Tabi ki değil. Hedef kitlesi çok önemli. Ve bu vatandaş benim hedef kitlem içerisinde değil. Ayrıca, herkes tasarım iyi olsun diye kasmak zorunda da değil ve olmayacak da. Her malın bir alıcısı var. Mahmutpaşa var diye Akmerkez batıyor mu yani? İngiltere'de bilmem kaç pound'a satılan Türk malı t-shirt'ü Salı Pazarı'ndan ihraç fazlası olarak alabilirsiniz.

Tasarım için kişilerin/firmaların belirlediği fiyatlar kendilerini bağlıyor... Kendine biçtiği değeri satabilenler hedefledikleri müşteri kitlesine planlamaları doğrultusunda erişirler. Bu bir zaman meselesidir. Kanun koyucu kanunu koyarken fiyatları pompalamayı hedeflemiyor herhalde. Bilgisayarcının veya internet cafe'nin tasarım yapmasını engelleyen bir kanun değil ki bu. Arz ve talep dengesini unutmamak lazım. Sırf kanun emretti diye web tasarımcıları hak ettikleri fiyatı kazanacaklar diye bir kural yok bana göre. 100 dolara yapılan bir sitenin nasıl olabileceğini az çok biliriz değil mi? E parayı veren buna razıysa yapılacak bir şey var mı yani? Adam diyor ki: "Benim param çok değerli, anlamadığım bir mecraya o kadar para veremem. Araştırmamı yaptım, birileri 50 dolara site yapıyormuş. Ben anlamam öyle müşteri memnuniyeti, destek, etkin tanıtım falan... verdiğim paraya bakarım." E şimdi böyle düşünen bir insandan bırakın hakettiğiniz parayı almayı hakettiğinizi düşündüğünüz fiyatı söyleseniz ne oluuur, söylemeseniz ne olur. Odaklandığınız kitle sizin kitlenizdir ve odaklandığınız kitleye göre davranmıyorsanız fiyatınız hep sorun olacaktır. Ancak internetten medet uman biri çıkıp da firmasının sitesini ucuza çıkarmaya çalışırsa ortaya çıkacak olan kalitesizlik maliyetine katlanmak durumunda kalacak, bu kesin. Ama kişisel olarak benim ilgi alanım bu kalitesizlik maliyetinin gerçekten kaç firma için geçerli olduğudur. Yani bence belli bir kalitenin üzerinde tasarım yapan birinin hedef kitlesine göre çalışması ve kendi kalitesini de arttırması gerekir. Pastadan pay almaya çalışanları "fiyat kırıyorlar" şeklinde yargılamak doğru bir yaklaşım gibi gelmiyor. Adam template satın alarak veya kendisi yaparak müşterilerine hızlı ve ucuz bir çözüm sağlıyor. Bunda kötü bir taraf yok. Ve müşteri de kendi sitesine tıpatıp benzeyen başka sitelerden rahatsız olmuyorsa yapacak bir şey yok.

Sonuç olarak: Kanun firmalara web sitesi yapma zorunluluğu getiriyor. İyi o zaman isteyene yapmaya devam ederiz. Ama mor ineğin akıllısı olmayanlar; bu konuda ferman çıksa, anayasa değişse bile başladıkları yerde olacaklar.
Old 28.02.2005   #26 (permalink)

böyle bir kanun'un çıkması,
'nereden vergilendiriririz'in bir uzantısı gibi duruyor.
(.tr domainname ücreti x onbinmilyon şirket) = yüzbinmilyon YTL.

neden bütün şirketlerin web sitesi olsun? olmak zorunda olsun! -ki..
her iş yerinde 'yangın söndürme aleti olacak', okey! ama, 'her iş yerinde web sitesi olacak' ne/dir?

bu arada;
Alıntı:
Gri tarafından gönderilen mesaj:
İngilizce bilmeyenleri hor görmüyor değilim ancak sektörel anlamda bu tip sözcükleri bile bu şekilde yazan onca insan var ki bence gameover'ın bu sözcüğü tek kelimelik izahat bu konunun geneli hakkında.

"Bir elimde Frontpage, bir elimde emule, template çalarım site yaparım."
on kez, design yazsam; üçünü desing yazdığımı farkeder, düzeltirim.. {hatta belki de bir'i, gözümden kaçar, desing kalır.} gameover'ın yaptığı yazım hatasından yola çıkıp; "adam daha design yazmasını bilmiyor" demek, önce çarpıtıp; sonra kendine 'sermaye' yapmaktır.

ayrıca;

Alıntı:
Gri tarafından gönderilen mesaj:
'dil sürçmesi' (!) olmuş sanırım;
"İngilizce bilmeyenleri hor görmüyor değilim" = İngilizce bilmeyenleri hor görürüm..

görüşmek üzere,

Mesaj La Haine tarafından 28.02.2005 (12:17) yeniden düzenlendi..
La Haine şu an çevrimdışı  
Old 28.02.2005   #27 (permalink)

kindarmarti's Avatar

Alıntı:
neden bütün şirketlerin web sitesi olsun? olmak zorunda olsun! -ki..
her iş yerinde 'yangın söndürme aleti olacak', okey! ama, 'her iş yerinde web sitesi olacak' ne/dir?
Sanırım 97-98 yılında bu şöyle soruyu soruyorlardı "neden şirketetime web sitesi yaptırayımki"
Aslında demek istediğim şu ; keşke zorunlu tutmadan olsa idi , bakkal hamza amcanın web sitesi, yada manav nuri'nin. =) şaka bir yada bence amaclanan "kartvizit mantığı olabilir",
Şöyle bir baktığımda, sinemaya gidecek isem , 118i arayıp dakikalarca telde beklemek yerine direk sitesinden "telefon numaralarına ulaşabiliyorum", yani illa cavcavlı bin$ büütceli olması sart değil,belki ne alaka diyeceksiniz ama öle işte. =)

Saygılarımla
Old 28.02.2005   #28 (permalink)

Miolnir's Avatar

Yer: İzmir

Bu Yeni Türk Ticaret Kununu Tasarısının bir arz artışı yaratacağı kesin.

Artan bu iş potansiyelinin gelirini, devlet de vergilendirmek isteyecek. Bana kalırsa bu tasarı biraz daha geliştirilmeli.

Ben bu tasarı için farklı bir bakış açısıyla başka bir teori üretiyorum:
  1. Bence bu tasarının çıkmasındaki asıl amaç ülkedeki internet kullanma alışkanlıklarını değiştirmek.
  2. ADSL hizmetini tekel olarak veren Türk Telekom bu işten çok avantajlı çıkacak bu doğrultuda. Yani insanlar artık evden çımadan piyasadaki bir malın fiyatını internetten araştırabilecek, gerekirse on-line pazarlığını da yapacak.
  3. Bu kadar yüzeysel bir plan olması bana sadece bir imaj değişikliği yaratma çabası gibi geldi.
  4. Herşeyde olduğu gibi medeniyette de geçiş, gerekli olduğu benimsetilerek değil; zorla, yasa tasarılarıyla yapılıyor. Belki de gereklerini anlamakta global pazara ulaşmakta bu konuya yanlış yaklaşan türk halkına bu müstahaktır, kim bilir...

Önümüzde bir kaç yıl daha var sıkıntı duyacağımız. Belki ondan sonra Avrupadaki gibi kaliteli işler yapmaya özeniriz, önemini anlarız bütün bunların.
Miolnir şu an çevrimdışı  
Old 28.02.2005   #29 (permalink)

cgencer's Avatar

keşke bir akıllı bu kanundan önce web sitesi yapanların yetkinliğini ortaya koyacak mesleki bir girişimde bulunsaydı ve bu kanuna da yetkinliği olmayanlara yaptıranlara ceza kesilecektir denseydi... akredite sanırım doğrudan bankacılık falan terimi, "yetkinliği ıspatlanmış" olarak anlıyorum buradaki manasını. her meslek grubunda kaçak güreşenlere karşıyım. fırıncı da akredite olsun ve ekmeğimizin gramajını kafasından sallamasın. eczacı da akredite olsun lütfen ve eczanede sattığı ilaçların doğruluğuna dikkat etsin. inşaatlar da akrediteliği ispatlanan kişilerin elinden çıksın ki depremde ıslanan karton kutular gibi dağılmasın hepsi. ve evet, web sitesi yapanlar da akredite olsun ki bu alanda çalışanların ekmeğiyle oynanmasın...

serbest piyasa ekonomisi kuralları içerisinde aynı zamanda sabit taban/tavan fiyatları uygulaması vardır. bu bir normalizasyonu sağlar. serbest piyasa deemek herkesin kafasına göre atıp tutması değil, piyasanın geneli çerçevesinde bazı marj fiyatlarının dışına çıkılmaması demektir. EU'yu savunmam pek, örnek olması açısından veriyorum. EU serbest piyasa ve ticaret yapılan bir alan. ama ekonomik dengesini sağlıklı kılabilmek için üyelerinin dışında ticaret yapanlara belirli kısıtlamaları var, üyeleri zarar görmesin diye. kalkıp da gidip ben bu sene EU 5000 ton sınır koysa da 26000 ton satacam diyemezsiniz; zira bir EU ülkesinin fındık sektörüyle oynamış olurusunuz. haliyle bu tür kotalar, barajlar mevcuttur. benzeri şekilde mihendisler odası da belirli taban fiyatları koyar ve bunun dışına çıkanları meslekten men eder. bu sayede üye diğer mühendislerin ekmeğiyle oynanması yaptırımlarla engellenir. serbest piyasa aynı zamanda bunları da içerir, ekonomik bilgilerin içermese de...

ayrıca veletlerden korkmam, aksine kaç tane insana yardımcı olmuş, kaç kişinin biraz daha doğruyu görmesine çabalamışımdır, saymam bile. ama 2-3 defalığına bu işe soyunan ve bir sonraki counterstrike turnuvasının parasını çıkarmak için bunu yapan ve bunun için piyasayı piç eden insanlara karşıyım ben. veletler onalrdır; oturup programlara merak edip kurcalayıp öğrenen, kendinigeliştiren değil. soruya da cevap olması babında... benim bilgisayarda ilk öğrendiğim programlama dili (hatta bilgisayara başlamama sebep) mc68000 (amiga) assembler idi. tabi bu özel bir durum, herkesten beklenmemeli. ) yukarıdaki tanımdaki veletleri desteklememi bekleme, ama bu yolda ilerleyen birçok kişiyle bilgimi paylaşmaktan keyif alırım...
Old 28.02.2005   #30 (permalink)

gameover's Avatar

Yer: Istanbul

Alıntı:
La Haine tarafından gönderilen mesaj:
on kez, design yazsam; üçünü desing yazdığımı farkeder, düzeltirim.. {hatta belki de bir'i, gözümden kaçar, desing kalır.} gameover'ın yaptığı yazım hatasından yola çıkıp; "adam daha design yazmasını bilmiyor" demek, önce çarpıtıp; sonra kendine 'sermaye' yapmaktır.
ben orada yazım hatası yapmadım Evrensel'cim, dikkat edersen benim yazdığım da kalın olarak yazılmış orada vakti zamanında buralarda bolca tartıştığımız, kendini web profesyoneli ilan etmiş ve çok profesyonel işler yaptığını iddia eden fakat -sözde- firmasının ismi xxxdeisng.com olan birisine gönderme yapıyordum. tabiki sabit bir kişiye değil, böyle herşeyi bildiğini sanan kişilere...
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

hapis , yoneticisine , sirket , olmayan , sitesi , web

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum <