|
|
#41 (permalink) |
|
Re: Web sitesi olmayan şirket yöneticisine hapis
E helal olsun yani "yeni para" dergisine. Aslında onların yazıyı tam okumadan bu yorumu yapmak yanlış ama başlığa göre bakarsak biz de bir anti-tez yayınlarız ve "ucuza yaptırılan sitenin işlevsel ve kullanışlı olmayışından yeniden yaptırılan siteyle boşuna giden zaman ve paralar..." gibi uzun başlıklı bir şey.
|
|
|
|
#43 (permalink) | |
|
Alıntı:
Bazı yerlerde "kadim dostlar" kavramı herşeyin önündedir ve o "kadim dostlara" pek dokunan olmaz. Zoque' nun daha önce birkaç kişiyi egale ettiğine bende şahidim, bu sefer durumu merak ediyorum walla ![]() Saygılar.
|
|
|
|
#44 (permalink) |
|
18 yaşındayım, 32 bit assembly biliyorum hagi sınıfa giriyoum
özel miyim ![]() ![]() bu arada "hariçten gazel okumak" gibi pek çok "türklük" göstergesi vardır, mesela kendisinden başka kimsenin "bildiğini sandığı şeyi" bilmediğini düşünmek ve bunu heryede belli etmek bunların başında gelebilir ![]() Bu cümleyi sarfeden beyefendiyi bilmem ama, ben Türküm ve Türk olduğum için mutluyum, huzurluyum. Her ne kadar ülkem yanlış yönetilse de, giderilmesi zorunlu aksaklıklar olsa da mutluyum. Korkup kaçmıyorum zira bu aksaklıkları düzeltecek bir kitle varsa o da biz bu günün "veletleri" Tabi her zaman olduğu gibi bugünün "veletleri" arasından da yarın forumlarda milletle üre yarıştırmak isteyenler olacaktır ama ne yapalım, kalan sağlar bizimdir. Bu "veletler" sizin tepenize amir olup, konumunuzu "malum mekan temizlikçiliği" ne taşıdığında ofisinize (!) dekor olarak forumda gönderdiğiniz postları asmanız dileği ile. Saygılar.
|
|
|
|
#45 (permalink) |
|
Yer: Horlanda
|
Ne kadar sacma bir kanun.
Tam Turk isi. Vur dedin mi olduruyorlar. Manyaklik bu! Websitemin olup olmamasi kimi bagliyor? Kim yapiyor bu kanunlari? Kim bu gereksiz ve sacma taslagi sundu? Hangi gereksiz zihniyet bu sekilde kabul edilmesine olanak sagladi?
|
|
|
#47 (permalink) |
|
Yer: istanbul samsun
|
Re: Web sitesi olmayan "Anonim" şirket yöneticisine hapis
bir uygulama hoşumuza gitmezse ilk kurduğumuz cümle, "bir tek Türkiye'de var bu saçmalık"... nedir bu duygunun kaynağı, psikolojik bir sorun olabilir bu bence.
Çok güzel bir uygulama getirmişler, sadece AŞ leri değil de LTD leri de kapsasaydı abartı diyebilirdim, ama ölçüsünde, yerinde bir uygulama, sadece Türkiye'de olduğunu sanmıyorum, ama öyle olsa daha hoş olur, tüm dünyaya örnek teşkil edeceğiz demektir. |
|
|
|
|
|
#48 (permalink) |
|
Son zamanlarda forumun inanılmaz bir kirlenme içinde olduğunu düşünenlerdenim. Kullanlan üsluplar çok yakışıksız; konular birkaç mesaj sonra amacından tamamen sapmaya başlıyor. Bir kanun taslağı hakkında tartışmaya açılan konu kişisel atışmalarla, benmerkezci anlatımlarla doluyor. İnsanlar sitelerinin kritik edilmesi için açtığı konularda, kendini savunur hale geliyor. bu tür konulara sert yaptırımlar getirilmesinin gerektiğini düşünüyorum.
|
|
|
|
#49 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
+ Gerekliligi gerekli olan isleri cok abartarak, + Gerekliligi gerekli olan isleri gormezden gelerek, + Yapmamiz gerekenleri yapmayarak, + Ufak seyleri cok buyuterek, + Yaptiklarimizin saglam, guvenilir olmamasi, + vb... Aksi yondeki 2-3 ornegi kabul etmiyorum boyle bir durumda. Zira, Turk isi bircogumuzun(belkide hepimizin) bircok dost meclisinde kullandigi bir terim. "Turk Isi" dememi gerektirecek, kendimce nedenlerimi siralayayim; + Ulkenizin tamamina yaygin bir internet olanagi sunamamisken, + Televizyonlarda 2-3 reklam harici, internetin ne oldugunu bircok insana ogretememisken, + Devlet kuruluslari bile daha yeni yeni interneti kullanmaya baslamisken, + Hala bircok isyerine bilgisayar bile girmemisken, + vb... daha cok ornek siralabilirim ama, asli konuya donuyorum; Tum bu yerine getirilmemis asli gorevler dururken, Turk insanini asagilar nitelikte "web sitesi yaptirmak zorundasin, yoksa ceza odemek zorunda kalirsin" gibi sacma ve bir o kadarda gereksiz, hicbir dayanagi olmayan gulunc kanunlarla asagilamak ne kadar abestir, varin siz dusunun. Gerekliligini kurumlarin belirlemesi gereken, internet gibi kavramlarin yukarida belirttigim nedenlere bagli olarak KANUNI BIR MECBURIYET haline donusturme cabasi, sadece ve sadece bizim gibi 3. Dunya Ulkelerinin basarabilecegi, meclisten gecirebilecegi taslaklardir, kanunlardir. Ne yapilmaya calisildigini hala anlamis degilim. Bodrum'da belirli bir saatten sonra, muzigin sesin kisilmasi zorunlulugu kadar, Beyazit-KapaliCarsi-SultanAhmet gibi turistlerin akin ettigi yerlerde icki satisinin bir donem yasaklanmasi kadar sacma, gereksiz ve baltalayici bir kanun taslagi(belkide ilerisinin kanunu/veya kanun oldu bile) Madem internete cok onem veriyorsun, firma acilisinda devlet olarak onayak ol, bu firmalara domaini sen ver. Yada, 1mb gibi bir alani sen karsila. Neden zorunda birakiyorsun? Ozendirmeyi neden denemiyorsun? Yada bilinclendirmeyi? Ticaret Odalari ne is yapiyorlar, hala anlamis degilim? Devletle ortak calismalari sadece Basbakan veya Bakanlarin dahil oldugu konferanslar olan bu odalar, brosurler bastirip, kendilerine bagli olan kuruluslara gonderseler ve tabandan bir baslangic yapilsa, kotu mu olur? Ve, bunun devaminin ne oldugunuda cok merak ediyorum. Acaba, web sitesi olan kuruluslardan vergi almaya yeltenirler mi? Veya, baska komik kanunlar ne olabilir? + Her AS, en az 1 sekreter calistirmak zorunda. + Her AS, telefon santrali kullanmak zorunda. Dahili hatlari olmayan AS'ler buyuk ceza oderler. + Her AS, gazete, radyo, tv yada internet sayfalarinda firmasinin reklamini en az 1 defa yapmali. Komik degil mi? Sekreter calistirim veya calistirmam. Telefon Santrali kullaniyor olmamin devletle ne ilgisi var? Ayni, Interneti(ve nimetleri) kullaniyor olmamin hickimseyi ilgilendirmemesi gibi. Tabi, "Her AS, en az 1 sekreter calistirmak zorunda." diye bir kanun ciksa, butun sekreterler gobek atarlar. Ayni, boyle birsey var diye, bilisimdeki herkesin gobek atiyor olmasi gibi. Ama, beni rahatsiz eden sebepler yukarida. Zaruri olmayan seyler icin boyle yaptirim amacli kanunlarin cikarilmasi bence bir milletin asagilanmasi anlamina gelir. Ozellikle, bilisim ile ilgili uzerine almasi gereken insiyatifleri almayip hicbir sekilde kullanicisina yardimci olmayan bir profil varsa onumde bu dahada ic kanatici bir durum oluyor. Ozet olarak; Isverenleri asagilar nitelikte, gereksiz, hicbir dayanagi olmayan, bos bir kanundur. Zira, AS sadece bir ticari kimliktir. Bu kimligin onayi bir internet sitesi araciligiyla olmaz, olmamali..
|
|
|
|
#50 (permalink) | |
|
|
Re: Web sitesi olmayan "Anonim" şirket yöneticisine hapis
Alıntı:
Diger insanlarin hangi sebeplerle boyle bir uygulamaya karsi ciktiklarini, yukarida yaptiklari yorumlardan okuyabilir, anlayabilirsiniz. Zira, yapilan bu yorumlari psikolojik bir sorun olarak adlandiriyorsaniz, suphesiz sizinde hakli gerekceleriniz vardir. Ben kendi acima soyleyeyim; AS'ler icin, domain+1mb web alani yillik 10$ bir maliyet getirir. Takdir edersiniz ki, para mevzusu cokta onemli olmayacaktir. Onemli olan, bunun bir mecburiyet. yasal sinirlari olan bir kanun haline donusturulmesidir. Arkasinda cezasi olmasidir. Daha dune kadar internet ile ilgili hicbir yatirimi olmayan, plani olmayan devlet kuruluslarinin alelacele, gereksiz ve yersiz bir kanunudur. Hollanda'da yasiyorum. AS diye tabir edilecek ortagi oldugum isyerim var. Ve, site mecburiyetim yok. Almanya'da da yok. Fransa'da da, Belcika'da da. Bunu kimin ne olarak algiladigi onemli birazda. Siz, super birsey olarak algilayabiliyorsunuzdur belki, ama bu alginin mantikli yonlerinide duymak, bilmek isteriz. Tipki, "Turk Isi" dedigim icin benden aciklama istemis olan bir kullaniciya, yapmaya calistigim aciklama gibi... Ve;' internet problemleriyle bogusan ve bir turlu bu problemlerden arinamayan, fiyat olarak hala yuksek kar marji kurbani olan, bu teknoloji kullanicilarinin ve ureticilerinin gonlunu alma sekli bu olamaz, olmamali. Siz, "psikolojik bir sorun" cumlenizi aciklarsaniz, mutlu edeceksiniz aksam aksam.
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script |