Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » Web sitesi olmayan şirket yöneticisine hapis

İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları...

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 25.02.2005   #1 (permalink)
cgencer

cgencer's Avatar

Yer: istanbul
Web sitesi olmayan şirket yöneticisine hapis

Alıntı:
Yeni Türk Ticaret Kununu Tasarısı’na göre; kanunun yayınından itibaren 3 ay içinde web sitesi kurmayan, web sitesi olupta gerekli tahsisi yapmayan Anonim Şirket yönetim kurulu üyeleri ve sorumlularına 6 aya kadar hapis cezası verilecek.
yaşasın, ilk defa devletin web tasarımcılara yönelik olumlu bir haberini gördüm, seneler sonra! web'in gereksiz olduğunu düşünen kalmaz artık, her ne kadar çok dandik bir sürü web sayfası görecek olsak da biraz olumlu bir gelişme sonuçta... umarım tüm kahrını çekenler bu pastadan öncelikle birşeyler yiyebilirler.
ama tasarıda, şirketin bilançolarını vs gösterme zorunluluğu da garibime gitti... hangi ülkedeki şirket siteleri bu kadar detaylı olmaz 'zorunda'? sadece holdinglerin ve büyük şirketlerin genelde böyle bir çabaları olurdu...
bu işten en çok da çevresiolanlar veya ticari zekası iyice olanlar yararlanacak sanırım.

Alıntı:
Buna göre; Web sitesini kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren üç ay içinde oluşturmayan, Web sitesi varsa içine gerekli tahsisi yapmayan anonim şirket yönetim kurulu üyeleri, limited şirket müdürleri ve öteki yetkililere altı aya kadar hapis ve 100 günden 300 güne kadar adli para (günlüğü 15 milyon liradan) cezası verilecek.
demek ki yasa çıktıktan sonraki 3 ay ciddi bir patlama olacak piyasada... aman dikkat!

Alıntı:
Web sitesine konulması gereken içeriği usulüne uygun bir şekilde koyulmaması halinde...
demek ki eski siteleri tarayıp eksik tespiti yaptıktan sonra güncelleme olarak da bir piyasa açığı oluşuyor...

Alıntı:
Taslak kanunlaşırsa; özellikle halka açık anonim şirketlerde genel kurullara ‘on-line olarak katılma, öneri sunma, müzakere yapma ve oy verme yolu’ da açılıyor. Anonim şirketlerde yönetim kurulları da on-line olarak yapılabilecek. Bütün şirket ve işletmelerin ortaklar toplantısı da elektronik ortamda gerçekleştirilebilecek. Web sitesine pay sahiplerine, sermaye piyasasının bütün aktörlerine ve üçüncü şahıslara ve kamuya açıklanacak bilgilerin konulması da zorunlu.
aşağı yukarı her siteye bir login kısmı ve hissedarlara şifreli alan uygulaması şart olacak demek ki; lakin online katılım ve toplantı olayları gerçekten düşündürücü ve haliyle uygulaması zor olduğu için 'fiyat yükseltici' faktörler...

Mesaj cgencer tarafından 25.02.2005 (21:19) yeniden düzenlendi..
cgencer şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 25.02.2005   #2 (permalink)
Bounce

Bounce's Avatar

Yer: ankara
Görsel: 2
Re: Web sitesi olmayan şirket yöneticisine hapis

her ne kadar tasarımcı camianın işine yarayacaksa da bi o kadar komşu çocuklarının da popülerliği artacak gibi gözüküyor

ayrıca benim fikrime göre gayet gereksiz, saçma bi kanun... bilmiyorum bana biraz haksızlık gibi geldi iş sahipleri bakımından. ama işe yarar yaramaz o tartışılır.

birde bununla ne amaçlanıyor onu da pek anlamış değilim. yani bu işe göre gerekli ne altyapı var ülkede ne de yeterince bilgili görgülü insan...

neyse umarım @cgencer'in dediği gibi piyasada doğru düzgün insanlara iş çıkabilecek bir patlama yaşanır..

yoksa ufak çapta bir çöp oluşacak gibi

Mesaj Bounce tarafından 25.02.2005 (22:01) yeniden düzenlendi..
Bounce şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 25.02.2005   #3 (permalink)
hiGS

hiGS's Avatar

Görsel: 1

sitenin kaynak kodlarını gizleseydin bounce çalarlar yani hazır piyasa hızlanmışken ;

Bilmiyorum ama şaşırdım ben bu habere hani ülkemizde böyle bir davranış..Meclistekilerin web tasarımcı akrabaları var herhalde yoksa böyle bir karar allah allah
Old 25.02.2005   #4 (permalink)
cgencer

cgencer's Avatar

tahmini diyalog:
EU: aa cık cık cık, sizin sirketlerin daha sitesi yok mu?
GUL: hmm, not edin beyler...
...
GUL: Rezil ettiniz bizi, şirketlerimizin web sitesi lazımmış...
TicBak: hemen bir yasa çıkaralım beyler, yaz kızım...
Old 25.02.2005   #5 (permalink)
kindarmarti

kindarmarti's Avatar

Yer: İstanbul

eskiden köyde tarla satıp, o parayla buraya gelip minibus'e otobus'e ortak olurlarmış, bu yasa sonucunda artık web ajanslarına olurlar =) "Aa süper bu web işinde .ok gibi para var diyenler"

Hayırlısı olsun, umarım bir sürü web site çöplüğü oluşmaz , oluşursada "talep arz meselesi" bir sonuc bulunur, eski siteleri öğüten ve güncelleyen programlar yazarız "yaşasın türk aklı ,türk yasaları " " =)

Saygılarımla
.onur
Old 25.02.2005   #6 (permalink)
scriptMan

scriptMan's Avatar

Görsel: 14

Kim ne derse desin, bu işte hepimizin burun kıvırdığı uğruna pek çok tartışmalar yaptığı "freelancer 50$ a komple site yapanlar" en büyük parsayı kapacak...

Hadi bakalım şimdi fiyat politikası değişiyor. Güzelim modüller gidecek piyasadaki ucuzcular yüzünden :P
Old 25.02.2005   #7 (permalink)
nothingrows

peki "Taslak kanunlaş"abilecek mi acaba?

Old 25.02.2005   #8 (permalink)
cgencer

cgencer's Avatar

ben karamsar bakmıyorum... varsın, 50$a yapılsın. ama en azından hiçbir firma, web sitesine ihtiyacımız yok diyemeyecek. mesele de budur. 3 sene, 5 sene sonra tasarımın değerini anlarlar, özgün bir tasarımda olmanın gereklerini fark ederler... ama en azından hespi site site site yaptıracak ya... meselenin en güzel yanı budur bence.
5 sene önce 2-3bin$a burun kıvıran şirketler önce 50$a yaptırdılar konu komşuya, baktılar olmadı 1-2 sene sonra 500-1000$a yaptırdılar biraz daha çalıp çırpmayı, template iteklemeyi bilen birilerine, ama yine 1-2 sene sonra bunun önemini anladılar ve işlerini düzgün yerlere yaptırmaya başladılar. bu bir süreç yani ve bu yasa, her ne kadar aptal ya da haksızlık gibi gözükse bu sürece başlamayı ülke çapında zorunlu hale getirerek ilerisi için güzel kapılara sebep olabilecektir kanaatindeyim.
Old 26.02.2005   #9 (permalink)
uykusuz

uykusuz's Avatar

Yer: Kadirli

Alıntı:
cgencer tarafından gönderilen mesaj:
ben karamsar bakmıyorum... varsın, 50$a yapılsın. ama en azından hiçbir firma, web sitesine ihtiyacımız yok diyemeyecek. mesele de budur. 3 sene, 5 sene sonra tasarımın değerini anlarlar, özgün bir tasarımda olmanın gereklerini fark ederler... ama en azından hespi site site site yaptıracak ya... meselenin en güzel yanı budur bence.
5 sene önce 2-3bin$a burun kıvıran şirketler önce 50$a yaptırdılar konu komşuya, baktılar olmadı 1-2 sene sonra 500-1000$a yaptırdılar biraz daha çalıp çırpmayı, template iteklemeyi bilen birilerine, ama yine 1-2 sene sonra bunun önemini anladılar ve işlerini düzgün yerlere yaptırmaya başladılar. bu bir süreç yani ve bu yasa, her ne kadar aptal ya da haksızlık gibi gözükse bu sürece başlamayı ülke çapında zorunlu hale getirerek ilerisi için güzel kapılara sebep olabilecektir kanaatindeyim.
Cgencer sana katılıyorum, bir piyasada rakiblerin çok olması ve fiyat kırmaları her zaman için kötü bir sonuç değildir. Örneğin kuyumcular çarşısını düşünün oradaki kuyumcu dükkanı olan esnaf münferit tek başına kuyumcu dükkanı açtığı caddeden daha çok iş yapacaktır. Bu insanların web site ihtiyacını ortaya çıkaracak (zorunlu olsada) ve bu ihtiyacı gidermekte tabiki tasarımcılara düşecek. Bu bir süreç işi bu gün değil yarın mutlaka kaliteliye itibar olacaktır.
uykusuz şu an çevrimdışı  
Old 26.02.2005   #10 (permalink)
maestro

Getirileri veya götürüleri ne olursa olsun bu şekilde bir zorlama bence oldukça gereksizdir ve kabul edilmeyeceğini düşünmekteyim. Tasarımcı, programcı, işveren ne düşünürse düşünsün web bir iletişim aracıdır, interaktivitesi ile de radyo ve televizyon zamanında çıtayı bir adım ileri götürmüşse web üç adım götürmüştür. Ancak bu yine de onun bir araç olduğu gerçeğini değiştirmez. O yüzden bir şirkete web sitesi sahibi olma zorunluluğu getirmek her şirketin kendi dergisini hazırlamasını söylemekten farksızdır. web önünde sonunda bizim ülkemizde de gereken yere mutlaka gelmelidir, ancak zorlama yasalarla değil. Bunun başarısız olacağını bence ülkemizdeki pek çok örnekte daha önceden gördük.
maestro şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
hapis , yoneticisine , sirket , olmayan , sitesi , web

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link