|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Albüm Kapağı Fiyatlandırması?
" albüm kapağı tasarım piyasası " diye bir piyasa var mı bilemiyorum. nutuk atmak gibide olmasın ama bu konuda müzisyen gibi düşünmelisin. Sen Mustafa Sandal'ın yada Tarkan'ın piyasaya göre bir şarkı yaptığını gördün mü ?
Önemli olan müzisyenin albümündeki temayı ve onun imajını grafiklere yansıtabilmen. Bunu piyasa işi olarak görmemelisin. Butik bir şey bu. Harcayacağın emeği göz önünde bulundurarak bir fiyat vermen daha iyi olur.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
yakın zamana kadar kapak tasarımı olayı pek önemsenen bir konu değildi... pek öyle oturmuş bir fiyatlama yapısı olduğunu sanmam... bence de çok özel bir iş... fiyatlandırmasını kendine göre yapman gerektiğini düşünüyorum başkalarına göre değil.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Bu işin belkide en zor yanı fiyatlandırmadır. Yani berber değiliz ki bir tarifeye uyduralım fiyatları. Ancak, bu işte de fiyat belirlemek için bazı kıstaslar yok değil, örneğin zaman maliyeti gibi.
Alıcılara da bunu anlatmak zor, adam en önce ben bi tasarım yaptırcam, ne kadar tutar diye soruyor. Sen de hesaplamaya başlıyorsun; işe kesinlikle ihtiyacın varsa uygun fiyat veriyosun, referansa ihtiyacın varsa ona göre veriyosun, çok angarya varsa ona göre ama en önemlisi hakettiğini düşündüğünü istemen ve de hakkını alman, ne fazlası ne azı...
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!