Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » Domain ve Alan adi hizmetleri nasil verilir

İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları...

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 09.06.2005   #1 (permalink)
cssar

Yer: Ankara
Domain ve Alan adi hizmetleri nasil verilir

Arkadaslar selamlar

alan adi hakkinda konu acilmis ve daha once nasil yapilacagi anlatilmis
domain hakkindada konusulmus ama ben tekrar soruyorum

bu iki hizmet genelde birlikte sunuluyor

1- donanimsal acidan gerekenler nelerdir
2- teknik (bilgi) acisindan gereken nedir
3- domain veren bi kurulus ne buyuk capta bi kurulusdur.Mesela superonline i biliyoruz kocaman firma(gordugum kadariyle) ama internette karisilasdigim superonline gibi ismi duyulmamis firmalarda var. bunlar cok buyuk sermayeli kurumsal firmalarmi yoksa sahis tarafindan kurulmus 3-5 calisanla is yapan firmalarmi
4- ustte acikladigim gibi bu isi kucuk olarak yapmak mantiklimidir, giderlerini karsilayabilen(server giderleri, ekip giderleri ve yer, kira vs vs.) bi sey olurmu?(cok genel bi soru oldu ama).

tesekkurler
cssar şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 09.06.2005   #2 (permalink)
cihangir

cihangir's Avatar

Yer: Freiburg / DE
Görsel: 169
Re: Domain ve Alan adi hizmetleri nasil verilir

gördügüm kadariyla ankara'da oturuyorsun. ben senin yernde olsam, ankara'da bulunan bir host firmasinda staj yapmayi denerdim.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 09.06.2005   #3 (permalink)
cssar

üstesinden gelip gelemiyceğimi öğrendikten sonra nasıl yapıldığı ve teknik detaylarını öğrenmekden yanayım.
cssar şu an çevrimdışı  
Old 09.06.2005   #4 (permalink)
mow

Yer: İzmir

işi ciddiye alıp yapacaksan çok zor, zahmetli,anca 2-3. senesinde para kazanbileceğin bir meslek. Benim diyen tek başına yapamaz.

öncelikle alan adı ve domain aynı şeyler, hosting = barındırma , domain = alan adı.

- donanımların müşteri portföyüne ve vereceğin hizmetlere göre değişir.
- teknik birçok bilgi gerekebilir bunu detaylı yazmak gerçekten anlamsız olur ama kabaca,işletim sistemine hakim olman, web servis yazılımlarını çok iyi bilmen diyebilirim
- domain ilk elden satan kuruluşlar ICANN onaylı, superonline ve diğer firmalar gibi ikinci elden verenler ise resellerlardır, sende cüzzi bir rakama superonline levelinde bir reseller olabilirsin.
- mantıklıdır desem yalan olur, eğer koyacak 100 siten hali hazırda yok ise bana pek bi mantıksız gözüküyor
mow şu an çevrimiçi  
Old 10.06.2005   #5 (permalink)
cssar

peki işe para kazanma amaçlı değilde tohum atma amaçlı geleceğe yönelik bi şey olarak bakacak olursak bu işin götürüleri nelerdir ? serverların giderleri nelerdir? Anlatabildimmi bilmiyorum böyle bir şey kurup içine gereken parayı bağlayıp bunu sadece hobi olarak ilk aşamada kar etmeden veya kar etmeyi amaçlamadan başlamak. çokmu ağırdır bu iş yük olarak. Açık konuşmak gerekirse birincil işim bu deil yanı bunu bi açılım olarak yapmayı düşünüyorum. yani bu işi yaparken geçimimi bunla sağlama gibi bi dertim olmayacak
cssar şu an çevrimdışı  
Old 10.06.2005   #6 (permalink)
Angelus

Angelus's Avatar

Yer: İstanbul

başlangıç olarak server + internet bağlantı ücreti + alıp alabileceğin domainler için 15000 $ temiz bir kenara koyman gerekiyor.

server : seni idare edecek orta düzeyde bişi = 5000 $
internet bağlantısı : leased line . statik ip , ADSL ile flan olmaz bu iş : en az 500x12= 6000 $
yazılım , yedekleme ünitesi vs. = 4000 $

ilk başta bunlar yani bilesin. o da ortalama bir hizmet için.
Old 10.06.2005   #7 (permalink)
mow

Yer: İzmir

Alıntı:
Angelus tarafından gönderilen mesaj:
başlangıç olarak server + internet bağlantı ücreti + alıp alabileceğin domainler için 15000 $ temiz bir kenara koyman gerekiyor.

server : seni idare edecek orta düzeyde bişi = 5000 $
internet bağlantısı : leased line . statik ip , ADSL ile flan olmaz bu iş : en az 500x12= 6000 $
yazılım , yedekleme ünitesi vs. = 4000 $

ilk başta bunlar yani bilesin. o da ortalama bir hizmet için.
naptın sen ? 15.000$ a değil hosting şirketi, rahatlıkla türkiyede internet servis sağlayıcı olabilirsin, 10 megabit Telekom hat ücreti 7500$ /ay aldınmı zaten direkt iss kıvamındasın türkiye şartlarında

gelelim konumuza,
sunucu için 600-800$
üzerindeki yazılımlar için 500$
bağlantı için birçok opsiyon var ama co-location içinde ayda 200$ denebilir,
toplamda ilk maliyetin 1500$ civarı + aylık 200$ şeklinde girişilebilir. Ayrıca hiç suya sabuna dokunmadan yapayım diyorsan, önce bir hosting şirketinden reseller alıp parçalara bölerek satarsın böylece müşteri tanırsın, ikinci adımın büyük bir hosting şirketinden dedicated alman, onadada problemleri çözme yetisine sahip olursun, daha sonra kendi makinaını yapıp coloactiona terfi edebilirsin, zaten fazlasıda adamı bozar

Mesaj mow tarafından 10.06.2005 (16:52) yeniden düzenlendi..
mow şu an çevrimiçi  
Old 10.06.2005   #8 (permalink)
tukenik

Yer: Hannover.DE - Mersin.TR

bir serverda bulunmasi gereken donanimlar nelerdir?Orneklendirerek bilgilendirir misiniz?
tukenik şu an çevrimdışı  
Old 10.06.2005   #9 (permalink)
cssar

aslinda onumuzde inceleyebilecegimiz somut ornekler olsa daha iyi olabilir
boyle bi sey bulabilirmiyiz
inceleyebilecegimiz bi hosting firmasi varmidir veya aramizda bu isle ugrasan varmi?
cssar şu an çevrimdışı  
Old 11.06.2005   #10 (permalink)
Punisher999

Punisher999's Avatar

domain satma işleminden para kazanmak ise amaç bana biraz zor geliyor bu iş. 6-15 usd aralığında yüzlerce yer var zaten bu işi yapan. Ama bu iş için illa da büyük yatırımlar gerekmiyor. Gidip bu işi büyük boyutlarda yapan bir firmanın resellerlığı alınabilir. Ki bunun için de tek gereken para. misal 100 domain için 670 usd gibi bir para yatırıyorsunuz akabinde atıyorum bunu 7 usdden desek 700 usdye satıyorsunuz. Kazanç 30 usd. Hadi diyelim 15 usdden sattınız kazanç 830 usd olur. 830 usd için 100 tane müşterinin derdi çekilir mi sorusuna ise iyice düşünerek cevap vermek lazım. Kaldı ki 15 usdye sattığınız bir domain için bir gün şöyle bir telefon alabilirsiniz :
- kardeşim bilmemkim 6.5 usdye satıyor sen neden beni kazıkladın?

Nedense böyle konularda biraz kötümserim.

Bu arada bu tip firmaların resellerlığını aldığınızda sizin private label hizmet vermeniz için gerekli araçları da sunarlar. Yani profesyoneller hariç sizin bir aracı olduğunuzu anlayacak insanlar çıkmayacaktır. Kaldı ki bunda bir yanlış ta yoktur.
Punisher999 şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
verilir , nasil , hizmetleri , alan , domain

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
ADnet Reklamları [ Siz de reklam verin  » ]