Zoque.Forum
»
Domain ve Alan adi hizmetleri nasil verilir
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Domain ve Alan adi hizmetleri nasil verilir
Arkadaslar selamlar
alan adi hakkinda konu acilmis ve daha once nasil yapilacagi anlatilmis domain hakkindada konusulmus ama ben tekrar soruyorum bu iki hizmet genelde birlikte sunuluyor 1- donanimsal acidan gerekenler nelerdir 2- teknik (bilgi) acisindan gereken nedir 3- domain veren bi kurulus ne buyuk capta bi kurulusdur.Mesela superonline i biliyoruz kocaman firma(gordugum kadariyle) ama internette karisilasdigim superonline gibi ismi duyulmamis firmalarda var. bunlar cok buyuk sermayeli kurumsal firmalarmi yoksa sahis tarafindan kurulmus 3-5 calisanla is yapan firmalarmi 4- ustte acikladigim gibi bu isi kucuk olarak yapmak mantiklimidir, giderlerini karsilayabilen(server giderleri, ekip giderleri ve yer, kira vs vs.) bi sey olurmu?(cok genel bi soru oldu ama). tesekkurler |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Domain ve Alan adi hizmetleri nasil verilir
gördügüm kadariyla ankara'da oturuyorsun. ben senin yernde olsam, ankara'da bulunan bir host firmasinda staj yapmayi denerdim.
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
işi ciddiye alıp yapacaksan çok zor, zahmetli,anca 2-3. senesinde para kazanbileceğin bir meslek. Benim diyen tek başına yapamaz.
öncelikle alan adı ve domain aynı şeyler, hosting = barındırma , domain = alan adı. - donanımların müşteri portföyüne ve vereceğin hizmetlere göre değişir. - teknik birçok bilgi gerekebilir bunu detaylı yazmak gerçekten anlamsız olur ama kabaca,işletim sistemine hakim olman, web servis yazılımlarını çok iyi bilmen diyebilirim- domain ilk elden satan kuruluşlar ICANN onaylı, superonline ve diğer firmalar gibi ikinci elden verenler ise resellerlardır, sende cüzzi bir rakama superonline levelinde bir reseller olabilirsin. - mantıklıdır desem yalan olur, eğer koyacak 100 siten hali hazırda yok ise bana pek bi mantıksız gözüküyor ![]()
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
peki işe para kazanma amaçlı değilde tohum atma amaçlı geleceğe yönelik bi şey olarak bakacak olursak bu işin götürüleri nelerdir ? serverların giderleri nelerdir? Anlatabildimmi bilmiyorum böyle bir şey kurup içine gereken parayı bağlayıp bunu sadece hobi olarak ilk aşamada kar etmeden veya kar etmeyi amaçlamadan başlamak. çokmu ağırdır bu iş yük olarak. Açık konuşmak gerekirse birincil işim bu deil yanı bunu bi açılım olarak yapmayı düşünüyorum. yani bu işi yaparken geçimimi bunla sağlama gibi bi dertim olmayacak
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
başlangıç olarak server + internet bağlantı ücreti + alıp alabileceğin domainler için 15000 $ temiz bir kenara koyman gerekiyor.
server : seni idare edecek orta düzeyde bişi = 5000 $ internet bağlantısı : leased line . statik ip , ADSL ile flan olmaz bu iş : en az 500x12= 6000 $ yazılım , yedekleme ünitesi vs. = 4000 $ ilk başta bunlar yani bilesin. o da ortalama bir hizmet için.
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Yer: İzmir
|
Alıntı:
15.000$ a değil hosting şirketi, rahatlıkla türkiyede internet servis sağlayıcı olabilirsin, 10 megabit Telekom hat ücreti 7500$ /ay aldınmı zaten direkt iss kıvamındasın türkiye şartlarında gelelim konumuza, sunucu için 600-800$ üzerindeki yazılımlar için 500$ bağlantı için birçok opsiyon var ama co-location içinde ayda 200$ denebilir, toplamda ilk maliyetin 1500$ civarı + aylık 200$ şeklinde girişilebilir. Ayrıca hiç suya sabuna dokunmadan yapayım diyorsan, önce bir hosting şirketinden reseller alıp parçalara bölerek satarsın böylece müşteri tanırsın, ikinci adımın büyük bir hosting şirketinden dedicated alman, onadada problemleri çözme yetisine sahip olursun, daha sonra kendi makinaını yapıp coloactiona terfi edebilirsin, zaten fazlasıda adamı bozar ![]()
#siberarena.com | tournament.online Mesaj mow tarafından 10.06.2005 (16:52) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
aslinda onumuzde inceleyebilecegimiz somut ornekler olsa daha iyi olabilir
boyle bi sey bulabilirmiyiz inceleyebilecegimiz bi hosting firmasi varmidir veya aramizda bu isle ugrasan varmi? |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
domain satma işleminden para kazanmak ise amaç bana biraz zor geliyor bu iş. 6-15 usd aralığında yüzlerce yer var zaten bu işi yapan. Ama bu iş için illa da büyük yatırımlar gerekmiyor. Gidip bu işi büyük boyutlarda yapan bir firmanın resellerlığı alınabilir. Ki bunun için de tek gereken para. misal 100 domain için 670 usd gibi bir para yatırıyorsunuz akabinde atıyorum bunu 7 usdden desek 700 usdye satıyorsunuz. Kazanç 30 usd. Hadi diyelim 15 usdden sattınız kazanç 830 usd olur. 830 usd için 100 tane müşterinin derdi çekilir mi sorusuna ise iyice düşünerek cevap vermek lazım. Kaldı ki 15 usdye sattığınız bir domain için bir gün şöyle bir telefon alabilirsiniz :
- kardeşim bilmemkim 6.5 usdye satıyor sen neden beni kazıkladın? Nedense böyle konularda biraz kötümserim. Bu arada bu tip firmaların resellerlığını aldığınızda sizin private label hizmet vermeniz için gerekli araçları da sunarlar. Yani profesyoneller hariç sizin bir aracı olduğunuzu anlayacak insanlar çıkmayacaktır. Kaldı ki bunda bir yanlış ta yoktur. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!