|
|
#11 (permalink) |
|
Re: 1 kişi her işi yapabilir mi? Ve ücreti nedir?
Bence çokta üzerinde konuşulacak bir durum değil aslında. Bu şirket anladığım kadarıyla büyük bir şirket değil. Bırakın özel sigortanızı, anlaştığınız net maaş üzerinden bile sigortanızı ödemez yada ödeyemez. Uçuk maaşlarıda aklımızdan geçirmemize gerek yok. Çünkü bu tarz işyerleri ellerine ne iş gelirse yapalım yaptıralım oradan 2 kuruş kazanalım derdindeler. Ve bu şekilde çalıştıkları için bu tarzda eleman aramaları doğal. Varmıdır bunları yapacak elbette vardır. Cgencer'in dediği gibi tam ehli olmayan kişiler. Bir dalda uzmanlaşmayan kimseler balıklama atlarlar. İyi bildikleri konu üzerine uygulamaları yaparlar diğerlerinde de bir şeyler çıkartırlar. Bu tarz şirketlerinde istedikleri şey budur. Ekmek aslanın bağırsaklarında oradan iş çıkarmak kolay değildir. Bu konuda uzmanlaşıp para iyi para kazanan kuruluşlar ise ellerinden geldiğince web tasarımını ve programlamasını dahi farklı kimselere vermektedir. Fakat bu tarz şirketlerimizin sayısı çalışan sayısına göre çok fazla değildir.
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Ağız bu, lastik değilki büzesin
...3000$ ya da civarı maaşlar ciddi rakamlar heleki bunu istediğiniz ajans ise işiniz çok zor...Benim bir çok konuya hakimiyetim var ancak böyle bir ilana başvurmuyorum doğrusu. Çünkü bu tarz yerler ufak yerler, dandik yerler. Soonunda alacağınızın ajans içinde kalması muhtemel. İyi ve kaliteli, yaptığı işlerde iddaa sahibi olan yerler her işi bilen adamı almaz zaten, hatta cv ye bile dönmezler çünkü çalışanıda kendileri gibi tek bir işte uzman olmasını isterler. Her şey bir kenara bir çok şey bilip ama iyi çıkartamayan adam bile olsanız iyi para alacağınız yerler sektörel firmalar reklam evleri değil
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
|
100 iş yapıp 100 lira kazanmaktansa 1 iş yapıp 100 lira kazanmak her zaman daha mantıklıdır. Bu mantığı kavrayan bir şirket daha yolun başında uzmanlaşmaya çalışır tek bir konuda. Misal ben web ajansıyım (böyle de bir kavram gelişti hiç doğru bulmasam da) der ve hadi şu broşürü de sen hazırla diyen müşteriye "kusura bakmayın benim işim değil" der ve bu tarz işleri yapsaydı web konusunda şu anda bulunduğu konumda olmazdı hakikatini anlatmaya çalışır.
web konusunda iyi iş çıkaran hemen herkes böyle tekliflerle karşılaşır. Çoğu bu tekliflerin cazibesine kapılır ve pek te anlamadığı alanlara dalar ve genelde de çıkamaz. Benzer tavrı onlarca yıldır sektörde bulunan bazı ajanslar da yapmış ve "madem gelecek bu işte etinden sütünden biz de faydalanalım" demişti bir ara. Sonra sonra kapattı çoğu bu yan şirketleri. |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Arkadaşlar bakış açınızı biraz farklı bir boyuta çekmek için yazıyorum.
Eğer kaportacılık yapsaydınız; Sac demirinin esnekliğini, alet takım çantasının içeriğini, kaynak makinesi dahil bir çok montaj ve dekupaj makinelerinin sac kesme makinelerinin kullanımını öğrenmek zorundasınızdır. ve 350 milyon civarı bir ücret alırsınız. Eğer doktor olsaydınız; Bilmeniz gereken şeyleri yazamama bile, bazen 3d max öğrenirken Photoshop tutorialları okuyuyup uygularken delphi de scriptler yazmaya çabalamak gibi bir an olur rahatladığınız anlar..ve sadece 1,2 milyar civarı iyi bir ücret alırsınız. (iyi!!!) ve eğer bir tasarımcı iseniz...ve aylık geliriniz bir doktordan yüksek ise...en azından işinizin gerektirdiği ölçüde (tasarım geniş bir kelimedir) gerekli işleri yapabilmek ve proğramları bilmek gerekmezmi sizce?...en azından işinize saygı için...kazandığınızı haketmiş olmak için... Genelde gördüğüm bu multitask insanlara kızgın olanlar, bi iki program öğrenip her hangi bir fakültede 2 sene grafik okuyarak kendini önemli hissetmek için kendine sıfatlar yapıştıran yeteneksiz ve yetersiz insanlar... ben onlara sadece kolay para kazanmaya çalışıyorlar gözüyle bakıyorum...kimse yapamıyorsan ne yapayım demesin...yapamıyorsan tasarımcı olmak zorunda da diilsindir...mesela çorba yapıp sat...en azından kulak doyurucağına karın doyurursun....gözleri doyuramayacağın bellidir çünkü... Herkeze saygılarımla |
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Yer: Unidentified Walking Zone
|
Herkes kendi işini yapmalı..
Böyle bir şirkette, 1 adet patron, 1 adet sekreter, 1 adetde bu işleri (web tasarım, güncelleme, dizgi tasarımı, sayfa reklamları,vs. ) yapacak elaman alınırsa, Öncelikle bu şirket büyük bir şirket olmaktan çıkar. Zaten bu yüzdende Türkiyede işsizlik denilen şey başladı. Adam 1 elaman alıyor.. Her işi ona yaptırıyor.. Buna süper kahramanlık, süper güç denilebilir.. Bir elaman, Photshop / HTML&CSS / flash ve web programlama bilebilir, bunu yapamaz diye bir kaide yok! Fakat eea böyle olursa? Diğer bir web Tasarımcı ne yapacak? Diğer dergideki Tasarımları yapacak grafiker elemanlara ne olacak? Neden 1 kişi? Şirket sahibi para az verelim tüm işimiz halledilsin, diyebilir.. Ama web Tasarımcı olarak bilinen insanlarda bunu kabul edince, düzen bozuluyor.. Söylenilen gibi işten anlamayan elemanlar, abi Nedir ki ya? yaparım yeterki maaşım fazla olsun diyip, jump diye dalar olaya.. Bu durumda da sanmıyorum böyle bir şirketin büyük işler yapıp kendini geliştirebileceğini... Bu 1 adet insana 2000$ verene kadar. 500$ + sigorta ödeyerek 3 eleman alsa.. Bu 3 elemanın 1si HTML/CSS ve flash bilse.. Diğeri grafiker olup PHOTSHOPdan anlasa birazda web olarak birşeyler tasarlayabilse? ve diğeride PHP yada ASP bilip, onun üzerinde daha geniş kapsamlı bilgiye sahip olsa.. 1500$ + sigorta olup, daha güzel iş çıkaran bir hale gelir bu şirket? Ama bu zihniyet ne zaman değişecek? bilemem! |
|
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
[quote=MASTER]1 kişi aşağıdaki işlerin tamamını tam anlamıyla yapabilir mi?
web sayfası yapılacak web sayfası güncellenecek Aylık Gazete çıkarılacak dizgi tasarım haberler düzenlenecek Aylık Dergi çıkartılacak Dergi ve gazetelere alınan(sayfa reklamları) reklamlar hazırlanacak Bilboardlara reklam hazırlanacak Bir de bu işlerin hepsini birer günde yapmanı isteyecekler Sen çabalayıp kısa sürede işleri yetiştirdikçe ; bak okadar da zor değilmiş, verimli çalışma,vb diyecekler. İş paraya gelince senin isteyeceğin rakama a ben bunları şu ajansa 10 liraya falan yaptırıyordum ,olmaz diyecekler. Sen çalışıp didindiğinle kalacaksın. Ağzınla kuş tutsan hikayesi... İyi fiyat iste, ama bütün bunları yapacak kişinin supermen olabileceğini bilmiyorlarsa, kaç liraya yapılabileceğini de bilmiyorlardır. O yüzden dikkatli ol. |
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
bunlarin cok basit sebepleri var.
birincisi, ajans patronlari az paraya, az adama cok is yaptirmak isterler. ikincisi turkiye de "uzmanlasma" diye bir kavram yok.herkesin web sitesi yaptigi ve multimedyanın ayağa düştüğü bir ortamda bu tip ilan ve işlerle karşılaşmak normaldir. |
|
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Bir elaman, Photshop / HTML&CSS / flash ve web programlama bilebilir, bunu yapamaz diye bir kaide yok! Fakat eea böyle olursa? Diğer bir web Tasarımcı ne yapacak?
Herkes daha fazlasını öğrenecek!... Tek bir bilgiye sahip kişi daha az kazanacak... Günümüzde insanlar artık 2 üniversite okumak zorunda kalıyor. Ya da 2-3 yabancı dil bilmek zorundalar. O zaman dil konusundada aynı tepkiyi verelim. "ben ingilizce biliyorum, başkada gerek yok" diyen birine yanında almancasıda olan biri her zaman üstündür ve hiç bir zamanda o kişiye sen ing. biliyon arkadaş almanca sanamı düştü denmez, denemez.Çünkü işlerin çoğu birbirine paralel... Ama savunduğum tek bişi varki oda illa bir konuyu dipine kadar bilmek gerektiğidir. Teknik ya da kabiliyet olsun farketmez.İllaki bir konuda uzman olunmalı. |
|
|
|
|
|
#20 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
grafistler mi çorba yapsın![]() (abi adamlar zehirlenir falan iyi olmaz en iyisi biz göze hitap edelim) |
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!