Zoque.Forum
»
mercektv.com için ortak aranıyor
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
mercektv.com için ortak aranıyor
İnternette bir dev büyüyor!
İnternet televizyonu ve haber portalı olan mercektv.com sitesi yaklaşık 5 aya yakın bir süredir sanal dünyada yayınını sürdürmektedir. İnternette ki haber portalları arasında hızla yerini alan mercektv.com sitesi çok kısa sürede izleyicilerinin yoğun beğenisini kazanmış ve hitti hızla yükselmiştir. Mercek TV'nin internette bundan böyle daha verimli ve güçlü olması kaydıyla sistemini güçlendirmesi zorunluluğunu hissederek bu yüzden sermaye arttırımına gidilerek tüm gelir ve giderlerine ortak olacak kişi yada kurum ve kuruluşlar aranmaktadır. Mercek TV'ye ortak olmak isteyen kişi kurum ve kuruluşların tüm müracatları değerlendirmeye alınarak tercih yapılacaktır. Saygılarımla MercekTV İmtiyaz Sahibi Haluk GİRTİ haluk@girti.com |
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: mercektv.com için ortak aranıyor
Sitenizi incelediğimde ünlü kişilerin köşe yazılarının olduğunu gödüm. Bir şey merak ediyorum, bu yazıları koymak için yazarlardan onay aldınız mı? Yazarlar, yazılarının sitenizde yayınlandığını biliyrlar mı? Yoksa yazarların gazetelerinde yazdıkları yazıları kopyalayıp-yapıştırdınız mı?
Sitenize giren herhangi biri Hıncal Uluç, Hulki Cevizoğlu, Kadir Çelik v.s. gibi gazetecilerin sitenize yazı yazdığını sanacak. Yazılara baktığımda, gazetecilerin gazetelerinde yazdıkları aynı yazıların koyulduğunu gördüm. GAzetecilerle anlaşmanız olup olmadığını bilmiyorum sadece bu durum garibime gittiği için sordum. Teşekkürler. Sevgiler Saygılar.
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Değerli arkadaşım kim olduğunu bilmiyorum ama insanlık adına yazına cevap vermeyi kendime görev hissederek sana cevap veriyorum. Öncelikle ben 30 yıllık bir gazeteciyim. Benim sitemde gördüğün tüm ünlü ünsüz hiç fark etmez yazarlar benim yıllardır beraber çalıştığım mesai arkadaşlarım ve ağabeylerim. Tabiî ki izinsiz insanların yazıları koyulmaz siteye. Çok merak ettiğin için cevap vermek zorunda kaldım hepsinin gönlü ve kalbi mercek TV ile beraber. Mercek TV için ayrıca yazı yazacak zamanları yok bu insanların. Bu yüzden yazdıkları yazıları kaynak göstererek sitemden okuyuculara aktarıyorum. Benim için onları sitemde yayınlamak gururdur. Dikkat ederseniz medya dünyasında bir sürü ünlü yazar var neden onlar değil de Kadir Çelik ve yahut Savaş Ay. Mehmet Barlas Emin Çölaşan ve Fatih Altaylıda olabilirdi sitemde ama olmadı.
Saygılarımla Gazeteci-Yazar Haluk GİRTİ haluk@girti.com |
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Bu proje detaylı bir proje yani resmen ulusal ve yerel televizyonlarda ki gibi mercek tv de internet üzerinden yapacağı yayın akışında diğer televizyonlar da olduğu gibi haberleri stüdyodan spikerlerine sunduracak...Gerekirse stüdyoya konuk alıp tartışma programları hazırlayacak. Belgesel tarzda programlar yapılacak. Teknolojiye ayak uydurmak için kullanılan aleti edevatı birz daha güçlendirerek yayın gücünü arttıracak. Şu anda üç kişi ile yayın yapan mercek tv o zaman belki 13 kişiyle yayınını sürdürecek. Buna reklam depertmanı da dahil edilecek. İmkanların kısıtlı olmaması için her türlü teknolojiden yararlanılacak. Gerekirse internet üzerinden canlı yayın yapma imkanı bile kullanılacak. Bunlarda sermayeye dayanıyor. Para harcanmadan para kazanılmaz. Vermeden almak Allaha mahsuz. Bunlar yapılacakların sadece 3/1 daha bir sürü şey var onları bu projeye sıcak bakan ve gerçekten ortak olmayı düşünen kurum yada kuruluşlarla yüz yüze görüşeceğiz. Mercek TV büyümek zorunda. Çünkü slagonumuz bu "İnternette bir dev büyüyor" ok.
Saygılarımla Haluk GİRTİ www.mercektv.com |
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Haddimi aştıysam affola, tekrar ediyorum amacım basit sözcük oyunlarıyla kimseyi karalamaya çalışmak değil, sadece dikkat çekmek istedim o noktaya... Teşekkürler, Saygılarımla
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Alıntı:
![]() |
||
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Alıntı:
bizler güzel türkçeyi yazarlardan da öğrenmeliyiz, türkçemizi onların sayesinde geliştirmeliyiz değil mi..? |
||
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
belli ki sayın haluk bey ortak aramayı yanlış bir platformda sürdürüyor; sonuçta burada ortaklık kuracak kadar para ayırabilecek insan pek bir az bulunur. zaten ortaklık için ortağı iyi tanımak da önemlidir bence; bu yüzden de ortağı tanıdık çevrede arama, bilindik insanlarla irtibata geçmek daha sağlıklı olacaktır. bir gzeteci oalrak türkçe yazım hatalarına değinmiyorum, her insan türkçe'yi tam bilmek zorunda değil (okullarımızda öğretilse de), gazete işinde de redaktörlerin görevidir bu biraz da. lakin kuracağı bir iş için ortağı seçebilmek önem taşır ve bu açıdan bir hata yaptığını söyleyebilirim. hoş, bu forumu izleyen iş sahipleri de yok değil tabii ki, ama forumun aktif kullanıcıları daha çok bu siteleri ayağa kaldıran kişileriz ve hepimiiz de kendi projelermizin başarılı olması için uğraşıyoruz tabii ki. sanırım haluk bey'in biraz da ulaşmaya çalıştığı sessiz kalıp da arada 1-2 ilan yayınlayan işverenler. ama yine de onların yeri yurdu belli; bir mailing ile onlara doğrudan ulaşmak, hatta randevulaşıp kalkıp gidip görüşmek daha sağlıklı olacaktır.
böyle bir projede ortaklık konusu ise bence biraz tedirgin edici. kişinin hak sahibi olabilmesi için mümkün olduğunca kendi projesinden taviz vermeden, bölümleyip paylaşmadan büyütmesi daha sağlıklı olacaktır. çünkü sonradan katılan bir ortak, projeye asla kendi projesi gibi bakamayacak ve koyduğu paranın karşılığını almak için bazı taleplerde bulunacaktır -ki bu da projeyi kısmen değiştirilmesine sebep verebilir (reklamların artırılması, içeriğin bazı alanlara odaklanması örnek verilebilir). oysa projeyi oluşturan kişinin kendi vereceği kararlar, bazen sermayedarın vereceğinden daha sağlıklı -belki ilk aşamada ticari oalrak yararsız- olabilir. elimde böyle bir proje olsa, bunu bölüşmekten ziyade, ne yapar, eder, inandığım şekilde kendi başıma büyütmeye bakardım. |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!