Zoque.Forum
»
Çok aferim!
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: Başkentimsi Şehirimtırak
|
Re: Çok aferim!
Ucuzların olması piyasayı bitiriyor ama firmaların onların en azından bir kere tatması gerekiyor. Kimi firmalar süt içmiş dilleri yanmış, olayı anlayıp adamına yaptırmayı seçiyolar, kimisi hala olayın farkında diil, "bak şimdi, bu bizim rakip firmanın sitesi, aha böyle bişey yap bana.. 200-300$ verip, sen kaç saatte yaptın ki bunu, oeehh cillop saat başı 100$" diyolar. Bunlar en az hayatlarında bi kere tatmalılar kalitesiz kopyalama mantığının acı tadını. Ondan sonra tipografi nedir, kurumsal kimlik nedir, nasıl yapılır araştırsın. Ama yazık olmuş.
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
550YTL/6 çok garip bir teklif değil (maalesef)... Ortalık "99YTL'ye komple muamele" diye çığıranlarla dolu -gözümle gördüm. Müşteri bana "siz sonuna sıfır ekleyince siteye boncuk mu konuyor" dedi. "Evet boncuk koyuyoruz. Koyuyoruz ki sonradan öpülmeyin. Çünkü ben, bana ikinci defa gelenleri öpüyorum. Ben her zaman burada olacağım... beklerim."
Her bilinçsiz adım ekstra maliyet olarak geri dönecek nasılsa -ki dönüyor da. Bu bilinçsizliğin bedelini hep beraber ödüyoruz belki ama "birileri" yani müşteriler daha fazla ödüyor maalesef.
|
|
|
#14 (permalink) | |
|
Yer: li yersiz
|
Alıntı:
550 liraya 6 site ancak templateler vasıtasıyla mı yapılır normal işlerle düzgün olarak yapılamaz mı yani ?
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Yer: Istanbul,Turkiye
|
arkadaş holding sitesi demiş, eşine dostuna blog tasarlarsın belki, ama bir firmanın kurumsallığını yansıtacak, doğru şekilde yapılandırılmış bir web sitesinin bile 550YTL'den çok daha fazlaya mal olacağını düşünüyorum..
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Bende fazla bilmediğim için soruyorum.
Şimdi 6 siteyi 550YTL ye yapacak arkadaş siteleri profesyonelce yapacaktır belki hatta 10Milyara profesyonel bir şirketin yapacağı kadar iyi de yapabilir. Bu fiyatı veren şahıs(lar)ı tanıyormusunuz? Bu kadar ucuza yapmasının sebebi de referans olsun vs. diye olabilir. Ayrıca direk hırsız muamelesi yapılması da çok yanlış, elinde önceden satın aldığı templateler vardır belki, ucuza yapıyor diye ne olduğunu bilmeden böyle hırsız damgası vurmak ta yanlış. Ben holding'in yerinde olsam işi yapacak şirket ya da şahısların referanslarına bakar en iyi ve ucuz olana yaptırırdım. Rekabet iyi bir şey, bir tasarımcı gibi düşünemiyor olabilirim yanlış düşünüyorsam düzeltirseniz sevinirim. |
|
|
|
|
|
#17 (permalink) | |
|
Yer: Başkentimsi Şehirimtırak
|
Alıntı:
+ 6 siteyi 550 milyona profesyonelce referans için yapıyosa piyasada çok yerler onu. qwerty'nin malı deniz, yemeyen domuz olayına döner. Piyasada herkes yaptığının hakkını almak zorunda. Ben referans istiyorum diye ucuza yapabilirim, ama bu benim belli bir kıstasın da altına ineceğimi göstermez. + En iyi olan ile ucuz olan çoook nadiren yakınlaşır, o da kısa bir süre sonra. İyi olduğunu farkeder farketmez piyasaya ayak uydurur.
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Yer: Eskişehir - İstanbul - Toronto
|
Sabah bu konuyu patronumla konuşuyoduk. Bu haberi anlatınca ağzına geleni saymaya başladı
![]() Halıda. Ben firmaya bağlı çalışmanın yanında freelance olarak da çalışıyorum ve böyle bir durumu içime sindiremiyorum. Bu durumu şöylşe yorumluyorum. Misal iki bakkal yan yana. İkisi de aynı ürünü satıyor, birisi kaliteli ürünü satarken diğeri al-ver politikasına olan yatkınlığı nedeniyle ucuz belki kalitesiz olan mamülü ucuza kapatıp bu şekilde rant sağlıyor. Eee tabi müşteri dediğin ucuza gider. Sonra olan olur, sağlık kalite denklemi... ve neticesinde daha sonra ucuz olandan fayda gelinmeyeceği kuralı akla gelir. Ama olan olmuştur artık. Bu durumda böyle. Belki ucuza yapan firma ya da arkadaş artık kimse, template kullanacak ya da iki resim bir yazı ile bir de hazır bulduğu program scriptlerini harmanlayıp site adında sunacak. Resimleri ve yazıyı değştirip bunu 6 ile çarpacak. İşte sana site diye müşterinin önüne koyacak. Sonuç ne peki? Daha sonra sistemi çöktüğünde, sitesi hacklendiğinde, siteyi güncellemek istediğinde, siteyi geliştirmek istediğinde ya da holding olduğu için bu duruma çokça açık özürlü bir vatandaşın mahkemeye vermesi (erişilebilirlik) ile sonuç farklı yerlere gidecek. Daha sonra aklı başına gelse de zamanın politikası ve ücret uygulaması ile çok daha fazla ücret ödemek durumunda kalacak. Bilinçliziliğinin cezasını çeksin derdim ama bu işi meslek adı altında çocuk oyuncağı görenlere de hak vermiş olurdum, onun için umarım ettiklerini bulurlar da akılları başlarına gelir. Bir kaç saat önce bir müşterim sitede yaşadığı bir problem yüzünden beni aradı. Bir hata aldığını ve siteden kaynaklanıp kaynaklanmadığını sordu. Hata tarayıcısında meydana gelen bir hataydı. Bana sitenin içeriğini güncellemek için sabahlayacağını söyleyince şaşırdım açıkçası. Sabahlamak ne demek, internet sitesi için hem de. Bu bence çok az insanın yapacağı bir kurumsal anlayış. Benim gözümde müşteri olarak artı puan kazandı ve ben beni arayan bu müşterime benim anlayışım gereği gerekli yardımı yaptım ve küçük bir programla bug`ı kapattım. Bundan da ücret almadım, alabilirdim de. Gerçekten bu anlayış benim çok hoşuma gitti. Belki bir dahaki çalışmamda onlara kolaylık sağlayabilir ya da başka bir konuda yine onlara yardım olabilirim. Asıl olan bence zaman ya da ücret değil, kalitedir.. ve ben 6 siteyi bir kaç kuruşa yapacak olan(lar)ın kaliteden anladığını sanmıyorum. |
|
|
|
|
|
#20 (permalink) |
|
Yer: istanbul samsun
|
aslında çok çabuk bozuk para gibi harcadık adamı. Yaptığı işi gördük mü? Şimdiye dek yaptığı bir siteyi gördük mü? Tanımıyoruz bile, hatta konudan şikayetçi dostumuz bu firmanın adını dahi bilmiyor, dolayısıyla hiçbir inceleme değerlendirme şansımız yok, yargısız infaz yaptık gibime geldi, hele bi yapsın bakalım o paraya bir "tasarım gibi tasarım" yapabilecekse, çalıntıysa da teşhir edebiliriz çok çok... (@stNonStop, bence de fiyat kırmak için atılmış bir olta)
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!