Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » Çok aferim!

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 07.07.2005   #21 (permalink)

cgencer's Avatar

Yer: istanbul
Re: Çok aferim!

yaptığı işi görmek gerekmez. çalıştığı alana ve meselkdaşlarına saygısı olmayan, efendi rekabet yerine kıran kırana rekabeti seçen bir firmanın/insanın benim gözümde zerre kadar değeri yoktur. serbest piyasa, 1000 liralık ürünü 1 liraya da 10000000 liraya da alabilmek değildir; 1000 lira klitesinde ürün için +/- %20'lik bir fiyatlandırmanın olduğu ortamdır, ama ülkemizde bu hayal olacak.
ben artık bu 20 liraya, 99 liraya site yapan adamlara sinirlenmiyorum bile, nasılsa yapacakları bok gibi bir site olacak ve birileri de onun template/çalıntı olduğunu ortaya çıkaracak. birfirmaya başka bir firmanın 'yahu sizin site çalıntıymış, benzeri şurada 5-10$a satılıyormuş' dendiğinde görün siz buna alet olan şirketin yerin dibine batrmasını...
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 07.07.2005   #22 (permalink)

fatihunal's Avatar

Yer: Ege'nin en büyük köyü

550 YTL bu 6 sitenin hostları için olmasın!
Acı bir Türkiye gerçeği, maalesef.
Al sana site mi site gibi MS Word ile yapılmış HTML belgesi olur diye düşünüyorum, bu parayla ne yapılabilir ki 6 site için.
Vay be... bu iş bu kadar ayağamı düştü.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 07.07.2005   #23 (permalink)

UmutH's Avatar

Yer: Bursa

Hepinizin bir çok görüşüne katılıyorum.

Sizlerin de dediği gibi, öncelikle bu firmanın kim olduğunu ve nasıl bir iş ortaya çıkaracağını görelim. Gerçi işin kiminle sözleşme yapılacağı henüz kesinlik kazanmadı. Ama bekleyip göreceğiz.

"Belki referans olsun diye ucuza yaparlar" diyen arkadaşlar; bu tip işlerde ortaya çıkan sonuçların %99 oranında hepimizin öngördüğü gibi çalıntı/template/hatalı/eksik işler olduğunu tecrübe ettik, etmeye de devam ediyoruz.

550 YTL, 6 adet sitenin domain ve hosting ücretlerini ya karşılar ya karşılamaz. Bu bağlamda bu iş biraz "maliyetin altına" teklif verilmiş oluyor.

Her ne amaçla olursa olsun 6 adet web sitesi için 550 YTL fiyat vermek zındıklıktır, kendini bilmemezliktir. İnatla ve sabırla, yaptığım işlerin kalitelerini ASLA düşürmemeye ve fiyat politikamdan vazgeçmemeye kararlıyım. Ta ki bu "Ne alırsan 550 lira" cıların ortadan yokoluşlarını sırıtarak izleyene dek.
UmutH şu an çevrimdışı  
Old 07.07.2005   #24 (permalink)

soul's Avatar

Yer: LND

6 site 550 YTL çok komik canım, hiçbir aklı azbuçuk başında firmada 6 siteye 550 YTL fiyat veren bir kurumun teklinifini ciddiye alıp kabul etmez. Ederse zaten satın almacılarında ciddi bir sorun var demek.

Bu işin piyasası ne kadar çalkantılı olursa olsun bu işin en kötü ihtimalle 4-5000 YTL den yüksek bir fiyat gerektireceğini akıl edebilirler. Edemezlerse sorun değil zaten rezil bir müşteri kaybetmiş oluyorsunuz ki buna da sevinmek lazım. Lakin müşteri akla zarar bir edevat.
Old 07.07.2005   #25 (permalink)

Yer: Hannover.DE - Mersin.TR

Serbest piyasa'nın da bir mantıgı var sanırım.Ben tasarımcı degilim,biliyorum.Bir websitesi projemde admin sayfasi,tasarım, programlama'da fiyat araastırdıgımda o da zoque'de bulunmakta bana yanlış hatırlamıyorsam ya 600ytl ya da 600+ demişti tam olarak anımsamıyorum.peki ben tuttiinm bu işe 550ytl'ye kosaca holdinglere site yapayan 'multi' tasarımcı/programcı her neise benim dusundugum site koskaca holding sitelerinin yanında ekran basında kola cerez esliginde 50-60 milyona yapar(!).Peki bana sornası icin bir destek verebilecek mi?Ya da bilmedigim gormedıgım bi siteden bir-e-bir kopyalasa bende o siteyi gormedim diye keklese bile haberim olmaz.vesaire vesaire!Acıkcası yapacak/yapılacka işi gorup bir bakalım, neler var neler yok.eger multi-şahıs koskaca holding sitesini yapıyorsa kelle/site bası 100 ytl'e benim proje'ye 50 versem havada kapması lazım!neyse...

Ayrica bu işi kenim yapayım diye fiyat kırmak diyenlere şaşıyorum!Ya nasıl bir fiyat kırmadır bu, piyasayı serbest rekabeti akıl alıyormu boyle bir işi, cgencer hocamın dedigi gibi bu dupeduz işi ben yapmasam da b*k edeyim ayagıdır!

Ben internet cafe işlettigimde bu bahsedilen serbest rekabeti de gordu, saati 1 milyon iken işi kırmak isteyen 'insan bozmaları' saatini 250BINTURKLIRASI'na cektiklerinde bende ne olacak bu iş diye düşünmeye başladım, insanların cs oynamak icin gittiklerini dusununce eh yani makul bir sey 4 saat otur 1ytl ver cık!Bunun rekabetle bir alakası var mı?

Öyleyse rekabet diyelim, genelde döner fiyatını 5 ytl olarak baz alalım, eger baska bi yer 1 ytl'e veriyorsa gidin yiyin ne de olsa 5ytl vererek yedigin seyin aynısı degil mi?Ne de olsa serbest rekabet!Gel abicim gel, aile yerimiz vardır!

Turkiye de rekabetten cok ben iş yapmıyorsam kimse iş yapmasın düşüncesi varken bu ülke kalkınamaz!
tukenik şu an çevrimdışı  
Old 07.07.2005   #26 (permalink)

adoxus's Avatar

Yer: Başkentimsi Şehirimtırak

Alıntı:
gorgpix tarafından gönderilen mesaj:
...

Misal iki bakkal yan yana. İkisi de aynı ürünü satıyor, birisi kaliteli ürünü satarken diğeri al-ver politikasına olan yatkınlığı nedeniyle ucuz belki kalitesiz olan mamülü ucuza kapatıp bu şekilde rant sağlıyor. Eee tabi müşteri dediğin ucuza gider. Sonra olan olur, sağlık kalite denklemi... ve neticesinde daha sonra ucuz olandan fayda gelinmeyeceği kuralı akla gelir. Ama olan olmuştur artık.
...
Ben bunu canlı yaşadım ama değişik bir şekilde. Lisedeyken mahallede iki bakkal vardı yan yana. Birinde böyle adını bile duymadığınız ucuz markalara sahip ürünler. Ucuz olan sadece marka değildi, nice öyle tanınmamış marka var da, ürünler de kalitesizdi. Diğer bakkal ise kaliteli ürünler satardı. Hatta bazen diğeri kaliteli ürünler satandan alır müşteriye verirdi.

Zamanla kaliteli ürünler satan bakkal gelişmeye, öbürü çokmeye başladı. Tam bu sırada kalitesiz ürünler satan bakkal gazete de satmaya başladı. Zamanla ürünlerde yavaş yavaş kalite yükselmesi oldu. Gazeteyi alan müşteri, geri kalan ürünleri de ondan almaya başladı. Öbür bakkal bu sefer zor duruma düşmeye başladı. O zamanlar Star Gazetesi hala Cem Uzan'ın elindeydi ve Yaysat gazeteyi dağımıyodu bilerek. Tam o dönemde eskinin kaliteli ürünler satan bakkalı sadece Star ve birkaç ürün satar olmuştu. Diğeri işi geliştiriyordu. 2 senede kapandı o bakkal. 1-2 yıl sonra geride kalan bakkalın sahibi muhtar adayı oldu ama kazanamadı. Şu an işi hafiften küçültüp işe devam ediyor.(en azından geçen sene öyleydi) Diğerine ise ne oldu bilmiyorum..

İki söz vardır bizim konumuzla ilgili...
Bir İngiliz atasözü diye biliyorum bunu, "Ucuz mal alacak kadar zengin değilim."
Diğeri de "Ucuzdur var illeti, pahalıdır var hikmeti."
Tabii ki sözler reklam ve ciks şovenisti markalar ve ürünler için geçerli değil, gerçekten kalite olanlar için.

_ _ adoxus.net _ _ bir gün en az 35 saat olmalı!!!
adoxus şu an çevrimdışı  
Old 08.07.2005   #27 (permalink)

ephe's Avatar

Yer: Ankara

Alıntı:
adoxus tarafından gönderilen mesaj:
Bir İngiliz atasözü diye biliyorum bunu, "Ucuz mal alacak kadar zengin değilim."
Ben bunu Yahudi atasözü olarak biliyordum.. Belki de yanılıyorumdur ama affola...

O fiyatı veren şahıslara gelince.. İşlerini bitirdikten sonra görmek en güzeli. Bakalım neler yapmışlar ya da çalmışlar. Ondan sonra konuşuruz. Hoş ben olsam çalıntı iş için bile o kadar para vermem ama neticede sadece notepad ile biraz düzenleme ve grafikleri ayarlamadan sonra iş bitebilir pekala....
ephe şu an çevrimdışı  
Old 08.07.2005   #28 (permalink)

Angelus's Avatar

Yer: İstanbul

abi bana verin şu altı site için 550 ytl isteyen adamların telefon yada irtibatını ... bir site için 550 ytl verecem onlara ... 3 aydır kendi firmamın sayfasına bakamıyorum. 550 ytl verip flashlı bi site isteyecem onlardan.
Beklentimin %75 ini karşılarlarsa helal olsun

Not: ciddiyim
Not: bu teklif yanlız bu 6 site için 550 ytl isteyen firma için geçerlidir
Old 08.07.2005   #29 (permalink)

Yer: Istanbul

Alıntı:
adoxus tarafından gönderilen mesaj:
İki söz vardır bizim konumuzla ilgili...
Diğeri de "Ucuzdur var illeti, pahalıdır var hikmeti."
Alıntı:
ephe tarafından gönderilen mesaj:
Ben bunu Yahudi atasözü olarak biliyordum.. Belki de yanılıyorumdur ama affola...
ingiliz, yahudi en sonda sabancıya ait diye duymuştum.
Vincenzo şu an çevrimdışı  
Old 08.07.2005   #30 (permalink)

Yer: İstanbul

bazılarımız fiyat işbirliği için (örnek olarak tabi) endüstriyel ürünlerden bahsetmiş...ancak bizm yaptığımız işin herhangi bir standartı yok...Yani birinin 10 günde yaptığı işin daha iyisini bir başka kişi 1-2 günde yapabilir.Buda zaman hesaplanarak ortaya atılan fiyatlarda doğul bir oynama yapıyor. Tabi verilen fiyatın hiç bir şekilde mantığı yok. Saçmalamışlar yani..
Ama şu da var. reklam derneğinin her yıl açıkladığı fiyatlara kaç ajans uyuyor ki. Atıyorum, x ajans A4 ilan fiyatını 900$ derken y ajans 600$ diyor. Bunlar çoğu zaman bizim patronlarımız. Yani bizim bu ticari zihniyetin nasıl döndüğünü ve zaman-para ilişkisinin nasıl kullanılması gerektiğini açıkca yaşayarak gördüğümüz patronlarımız yapıyor.Biri G5 kullanıyor diye fiyat yükseltiyor, sitesinde MAC sistemlerden bahsediliyor, diğeri bant reklamını SGI kullanarak yaptığını gösteriyor tobleron bir reklama 5-6 bin dolar alıyor. Ama aynı işleri pc ile yapanda doğal olarak makine yatırımını göz ardı ediyor ve az fiyat veriyor. Tabi personelde etkiliyor bu durumu ali 1800 ytl maaş alıyor ama onunla aynı işi yapıp hatta daha kurumsal müşterilere hizmet eden veli 800 ytl alıyor...

Yani bizim piyasamız hayal piyasası...Ortada ham madde yok, taşıma yok, işleme yok, fırın yok, kesim yok...Hiç bişi olk...Eh buna birde yüksek makamlarında fiyat kırarak bir çok işi aldıklarınıda hesaba katarsak biz kovadki balık misali saskınca yüzdüğümüzü sanırız. Eski konuları elimden geldiğince okudum hep, buna benzer konular çok tartışılmış ama sonuç çıkmamışki...çıkmasıda mümkün değil zaten
Tekila şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

aferim

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" ©