Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » Çok aferim!

İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları...

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 08.07.2005   #31 (permalink)
adoxus

adoxus's Avatar

Yer: Başkentimsi Şehirimtırak
Re: Çok aferim!

@silva
Dediğin gibi, farklı kelimelerle ifade edersek, herkes kendi kafasından fiyat biçiyor yaptıklarına.. Çok doğru ama bu fiyatlar belirlenirken belli standartların altına inerse bu işten ekmek yiyen herkesin hayatı tehlikeye girer. Eğer çok iyi projelere imza atmış birisi çok ucuza yaparsa, ya ondan daha iyi olmak gerekir ya da ondan daha ucuz yapmak. Piyasayı proje bazından kiminde yüksek kiminde düşük tutmalıyız ama alttaki çıtanın bir yeri olmalı.. Tabii bunların hepsi bence..

_ _ adoxus.net _ _ bir gün en az 35 saat olmalı!!!
adoxus şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 08.07.2005   #32 (permalink)
Jawussjan

Jawussjan's Avatar

Yer: istanbul samsun

Alıntı:
ephe tarafından gönderilen mesaj:
Ben bunu Yahudi atasözü olarak biliyordum.. Belki de yanılıyorumdur ama affola...
ben de ingiliz atasözü olarak biliyorum.

Kişisel düşünmeyi bir kenara bırakıp gerçekleri konuşacak olursak, serbest rekabetçi piyasada satıcı, fiyatını kendisi belirler, bir kartele bağımlı olmadığı için (ki kartel yasaktır) fiyatını kendi istediği gibi belirler, müşteri ise tam bilgi sahibi olduğunu varsaydığımız bu piyasada istediği ürünü istediği satıcıdan alır, eğer diğer üreticiler satıştan memnun değilse kendi fiyatlarını ya kırarlar ya da karlı görmedikleri bu piyasadan çekilirler, yine kendi istedikleri farklı bir serbest piyasaya rahatlıkla girebilirler. Olay tamamen müşteri tercihlerinden ibaret, Dünyanın ve iktisadın acı gerçeği budur...

Mesaj jawussjan tarafından 08.07.2005 (17:33) yeniden düzenlendi..
Jawussjan şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 08.07.2005   #33 (permalink)
UmutH

UmutH's Avatar

Yer: Bursa

Alıntı:
jawussjan tarafından gönderilen mesaj:
... müşteri ise tam bilgi sahibi olduğunu varsaydığımız bu piyasada istediği ürünü istediği satıcıdan alır ...
Özellikle bizim sektörümüzde müşterilerin büyük çoğunluğu sattığımız hizmet hakkında en ufak bir bilgiye sahip değil. Bazı kendini bilmezlerin "Çok basit iki günde yaparız" demelerine inanarak bizim yaptığımız işin aslında "çok basit, iki günde yapılabilecek" bi iş olduğuna inanıyorlar ve böylesi işlerine de geliyor. İki günlük iş için kim kime binlerce lira verir ki?

Özellikle HTML nin ayağa düşmesi, DHTML scriptlerinin ve CMS'lerin etrafta kapış kapış dağıtılması işimizi çok zorlaştırdı. Açıkçası ben de yaptığım bir çok işte kendi hazırladığım küçük ölçekli CMS kullanıyorum. Bu da belki fiyatı düşük tutmak için yeterli bir bahane. Ancak hiç bir zaman "6 site 550" kadar abartılmaz. Piyasa serbesttir, fiyatını kendin belirlersin ancak bir insan yaptığı işi bu kadar da ayaklar altına almamalı. Ne ticari ahlağa sığar ne de kişisel...
UmutH şu an çevrimdışı  
Old 08.07.2005   #34 (permalink)
cgencer

cgencer's Avatar

Yer: istanbul

yaptığımız işin gideri yok lafına katılmıyorum;
1. programları orjinal kullanmamız gerekir = açılışta bir 5-10 bin$ mailyet demektir bu
2. onca karıştırdığımız kitap, onca harcadığımız vakit var kendimizi her zaman daha iyisini, daha yenisini yapmaya sebep olan. bunun da bir maliyeti var.
3. çalışma yaptığımız ortamın giderleri var
tabii bunlar bu işi emule'den indiriği kitaplarla, phpnuke'lara dayanarak ve korsan cd'cielrden aldığı 3-5 cd ile, template'ler ve korsan yazılımlarla yapanlar için geçerli değil.

kendisine saygısı olan bir insan, öncelikle senelerce uğraşarak edindiği bilgiyi profesyonel ortamda 3 kuruşa vermez, hakkı neyse, onu istemesini bilmedlidir. tabii bu, olaya iş gözüyle bakanlar için geçerli; şurdan alacağım parayla birkaç günlük tatil yaparım, ya da bisiklet alırım mantığıyla yapan veletler için değil....

neyse, açmayayım ağzımı. )
Old 08.07.2005   #35 (permalink)
scriptMan

scriptMan's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 14

Alıntı:
cgencer tarafından gönderilen mesaj:
korsan cd'cielrden aldığı 3-5 cd ile
Abi önce iğneyi kendimize batırsak..

Ben dahil, hepimiz gerçekten tüm yazılımlarımı lisanslı mı kullanıyoruz? Yanlış anlaşılmasın adamları savunduğum fln yok dikkat ederseniz sadece bu noktada girmek istedim konuya.

Adamları suçladığımız nokta, bizimde sütten çıkmış ak kaşık olduğumuz bir nokta değil. Bu tür şeyleri söylerken koz vermekten de kaçınmak lazım.

Saygılar.
Old 08.07.2005   #36 (permalink)
adoxus

adoxus's Avatar

Yer: Başkentimsi Şehirimtırak

Alıntı:
scriptMan tarafından gönderilen mesaj:
Abi önce iğneyi kendimize batırsak..

Ben dahil, hepimiz gerçekten tüm yazılımlarımı lisanslı mı kullanıyoruz? Yanlış anlaşılmasın adamları savunduğum fln yok dikkat ederseniz sadece bu noktada girmek istedim konuya.

Adamları suçladığımız nokta, bizimde sütten çıkmış ak kaşık olduğumuz bir nokta değil. Bu tür şeyleri söylerken koz vermekten de kaçınmak lazım.

Saygılar.
Ama şunu düşün. Bu işten birgün yeterli miktarda para kazandığında ilk zamanlar korsan kullandığın yazılımların orjinallerini satın alarak devam edersin işe. KöPage Rankingüden geçene kadar gibi birşey bu. Ama bilincindesindir yaptığın yanlışın.
+
@cgencer +1, sonuna kadar..
+
Harcadığımız zamana paha biçemeyiz. Parayla kimse zamanımızı satın alamaz. Emeğimizin karşılığıdır o para. Emeğimizin sonuçları güçlensin, güzelleşsin diye zaman ve para harcarız. Zamanı kendimizden harcarız. "Yahu bugun bana yetmedi, du bi şunu 2 saat daha uzatiyim de bi rahatliyim." diyebilsek,, aaah nerde, keşkeee... (Yetmişime de gelsem Geleceğe Dönüş'ten bıkmam )

_ _ adoxus.net _ _ bir gün en az 35 saat olmalı!!!
adoxus şu an çevrimdışı  
Old 09.07.2005   #37 (permalink)
aJx

aJx's Avatar

Yer: Bursa

şu siteler bittiğinde görme şansımız olacak mı? umarım olur..

Bir de.. Değişik bir bakış açısı:

adam sonrasındaki teknik destek 'ten para almayı düşünüyor olabilir..
Yani senelik belli bir ücret falan alır..
Ne biliyim...
Old 09.07.2005   #38 (permalink)
cok_yasa_kamil

cok_yasa_kamil's Avatar

Yer: Antalya
Görsel: 1

bu kadar yorulduğunuza değeceğine inanmıyorum... fos bir sonuç çıkacak!
cok_yasa_kamil şu an çevrimdışı  
Old 09.07.2005   #39 (permalink)
ScottJr

ScottJr's Avatar

Yer: Istanbul-Turkey

hintli olmasın o rakip firma?

» Monofactor -Journal | Showcase | » DevArt Gallery
ScottJr şu an çevrimdışı  
Old 09.07.2005   #40 (permalink)
omerbalyali

omerbalyali's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 24

Müşteri müşteridir... Fakat! Bana kalırsa gerçekten "müşteri" olan müşteriler müşteridir.

Yani adam parayı vermiyorsa, işi belirlemediyse tam, içerik ve görsel temin etmiyorsa veya sana temin etmen için kaynak(para veya kiş) göstermiyorsa o zaman bu müşteri değil bu adam uyanıktır. "Müşteri her zaman haklıdır" sözünün anlamı farklı aslında.

Müşteri her zaman "hak"lıdır. Yani müşteri işi zamanında almaya, doğru düzgün bir iş almaya haklıdır, bu onun hakkıdır. "müşteri her zaman doğrudur" anlamında değildir bu. Durum eğer "müşteri her zaman doğrudur" diye bir şekle büründüyse biz buna kerestecinin tasarımcı olması deriz. Herkesin işi farklıdır. Herkes kendi işini yapsın, herkes kendi sorumluluğunu tam yapsın.

Bu holdinge gelince, ucuz etin yahnisi(bilmiyorum yahni yok sanırım ortada, çubuk kraker gib birşey var sanırım) yavan olur. Kalkıp "hakkını" araması yanlış olur.

Yani bu şeye benzer; siz kalkıp çalıntı cep telefonu alıyorsunuz sonra da gidip "garantisi nerde bunun?" diye soruyorsunuz ve hatta abartıp telefon firmasına bunun garantide olduğunu söyleyip hakkınızı(!) istiyorsunuz. Fazla garip!
Yanıt

Etiketler
aferim

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi