Zoque.Forum
»
Çok aferim!
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#31 (permalink) |
|
Yer: Başkentimsi Şehirimtırak
|
Re: Çok aferim!
@silva
Dediğin gibi, farklı kelimelerle ifade edersek, herkes kendi kafasından fiyat biçiyor yaptıklarına.. Çok doğru ama bu fiyatlar belirlenirken belli standartların altına inerse bu işten ekmek yiyen herkesin hayatı tehlikeye girer. Eğer çok iyi projelere imza atmış birisi çok ucuza yaparsa, ya ondan daha iyi olmak gerekir ya da ondan daha ucuz yapmak. Piyasayı proje bazından kiminde yüksek kiminde düşük tutmalıyız ama alttaki çıtanın bir yeri olmalı.. Tabii bunların hepsi bence..
|
|
|
#32 (permalink) | |
|
Yer: istanbul samsun
|
Alıntı:
Kişisel düşünmeyi bir kenara bırakıp gerçekleri konuşacak olursak, serbest rekabetçi piyasada satıcı, fiyatını kendisi belirler, bir kartele bağımlı olmadığı için (ki kartel yasaktır) fiyatını kendi istediği gibi belirler, müşteri ise tam bilgi sahibi olduğunu varsaydığımız bu piyasada istediği ürünü istediği satıcıdan alır, eğer diğer üreticiler satıştan memnun değilse kendi fiyatlarını ya kırarlar ya da karlı görmedikleri bu piyasadan çekilirler, yine kendi istedikleri farklı bir serbest piyasaya rahatlıkla girebilirler. Olay tamamen müşteri tercihlerinden ibaret, Dünyanın ve iktisadın acı gerçeği budur... Mesaj jawussjan tarafından 08.07.2005 (17:33) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
#33 (permalink) | |
|
Yer: Bursa
|
Alıntı:
Özellikle HTML nin ayağa düşmesi, DHTML scriptlerinin ve CMS'lerin etrafta kapış kapış dağıtılması işimizi çok zorlaştırdı. Açıkçası ben de yaptığım bir çok işte kendi hazırladığım küçük ölçekli CMS kullanıyorum. Bu da belki fiyatı düşük tutmak için yeterli bir bahane. Ancak hiç bir zaman "6 site 550" kadar abartılmaz. Piyasa serbesttir, fiyatını kendin belirlersin ancak bir insan yaptığı işi bu kadar da ayaklar altına almamalı. Ne ticari ahlağa sığar ne de kişisel... |
|
|
|
|
|
|
#34 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
yaptığımız işin gideri yok lafına katılmıyorum;
1. programları orjinal kullanmamız gerekir = açılışta bir 5-10 bin$ mailyet demektir bu 2. onca karıştırdığımız kitap, onca harcadığımız vakit var kendimizi her zaman daha iyisini, daha yenisini yapmaya sebep olan. bunun da bir maliyeti var. 3. çalışma yaptığımız ortamın giderleri var tabii bunlar bu işi emule'den indiriği kitaplarla, phpnuke'lara dayanarak ve korsan cd'cielrden aldığı 3-5 cd ile, template'ler ve korsan yazılımlarla yapanlar için geçerli değil. kendisine saygısı olan bir insan, öncelikle senelerce uğraşarak edindiği bilgiyi profesyonel ortamda 3 kuruşa vermez, hakkı neyse, onu istemesini bilmedlidir. tabii bu, olaya iş gözüyle bakanlar için geçerli; şurdan alacağım parayla birkaç günlük tatil yaparım, ya da bisiklet alırım mantığıyla yapan veletler için değil.... neyse, açmayayım ağzımı. ) |
|
|
|
|
|
#35 (permalink) | |
|
Alıntı:
Ben dahil, hepimiz gerçekten tüm yazılımlarımı lisanslı mı kullanıyoruz? Yanlış anlaşılmasın adamları savunduğum fln yok dikkat ederseniz sadece bu noktada girmek istedim konuya. Adamları suçladığımız nokta, bizimde sütten çıkmış ak kaşık olduğumuz bir nokta değil. Bu tür şeyleri söylerken koz vermekten de kaçınmak lazım. Saygılar.
|
|
|
|
#36 (permalink) | |
|
Yer: Başkentimsi Şehirimtırak
|
Alıntı:
+ @cgencer +1, sonuna kadar.. + Harcadığımız zamana paha biçemeyiz. Parayla kimse zamanımızı satın alamaz. Emeğimizin karşılığıdır o para. Emeğimizin sonuçları güçlensin, güzelleşsin diye zaman ve para harcarız. Zamanı kendimizden harcarız. "Yahu bugun bana yetmedi, du bi şunu 2 saat daha uzatiyim de bi rahatliyim." diyebilsek,, aaah nerde, keşkeee... (Yetmişime de gelsem Geleceğe Dönüş'ten bıkmam )
|
|
|
|
#37 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
şu siteler bittiğinde görme şansımız olacak mı? umarım olur..
Bir de.. Değişik bir bakış açısı: adam sonrasındaki teknik destek 'ten para almayı düşünüyor olabilir.. Yani senelik belli bir ücret falan alır.. Ne biliyim...
|
|
|
#40 (permalink) |
|
Müşteri müşteridir... Fakat! Bana kalırsa gerçekten "müşteri" olan müşteriler müşteridir.
Yani adam parayı vermiyorsa, işi belirlemediyse tam, içerik ve görsel temin etmiyorsa veya sana temin etmen için kaynak(para veya kiş) göstermiyorsa o zaman bu müşteri değil bu adam uyanıktır. "Müşteri her zaman haklıdır" sözünün anlamı farklı aslında. Müşteri her zaman "hak"lıdır. Yani müşteri işi zamanında almaya, doğru düzgün bir iş almaya haklıdır, bu onun hakkıdır. "müşteri her zaman doğrudur" anlamında değildir bu. Durum eğer "müşteri her zaman doğrudur" diye bir şekle büründüyse biz buna kerestecinin tasarımcı olması deriz. Herkesin işi farklıdır. Herkes kendi işini yapsın, herkes kendi sorumluluğunu tam yapsın. Bu holdinge gelince, ucuz etin yahnisi(bilmiyorum yahni yok sanırım ortada, çubuk kraker gib birşey var sanırım) yavan olur. Kalkıp "hakkını" araması yanlış olur. Yani bu şeye benzer; siz kalkıp çalıntı cep telefonu alıyorsunuz sonra da gidip "garantisi nerde bunun?" diye soruyorsunuz ve hatta abartıp telefon firmasına bunun garantide olduğunu söyleyip hakkınızı(!) istiyorsunuz. Fazla garip!
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!