Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » e ticaret sitesi yazacak coder aranıyor

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 11.07.2005   #1 (permalink)

kalanlar's Avatar

Yer: istanbul
e ticaret sitesi yazacak coder aranıyor

merhabalar, yeni kurulması planlanan bir e ticaret sitesini yazacak bir arkadaşa ihtiyacımız var. en baştan belirteyim, bir miktar tasarım dünyasından da haberi olması makbule geçer. site halihazırdaki e ticaret yazılımlarından öyle aman aman değişik olmayacak ama biz kendimize ait bir kod ile başlamak istiyoruz. piyasa da yüzlerce yazılmış sistem var, onları da inceledik ama nihai olarak isteklerimize uygun bir yazılımla kendimize ait bir yazılımla işe başlama kararı aldık. bu süreçte kaybettiğimiz zaman yüzünden eli çok hızlı ve daha evvel den tecrübesi olan arkadaşlar bulursak çok seviniriz.

freelance bir çalışma olacağını tahmin ediyoruz. irtibat için kalanlar@gmail.com yada özel mesaj olabilir.

ilgi gösteren herkeze teşekkürler.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 11.07.2005   #2 (permalink)

omerbalyali's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 24
Re: e ticaret sitesi yazacak coder aranıyor

Yönetimi de bu kişi mi yapacak?
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 11.07.2005   #3 (permalink)

kalanlar's Avatar

yönetimden kastınız nedir anlamadım sitenin back office kısmıysa elbette o kişi yapacak. ama sitenin içerik kampanya yönetimi vs. şirkete ait kodu yazacak arkadaş kodu yazıp teslim edecek sonrasında ek modüller için anlaşılacak.
Old 11.07.2005   #4 (permalink)

cgencer's Avatar

kalanlar'ın bu işe 1000$ ayırdığını duyunca 'al sana yine bir fiyatları birbirine kırdırma örneği daha...' diyebildim sadece.
http://www.pozitifmarket.com/superstore adresindeki e-cart'ın 500$a satılması, bu işin maliyetinin bu olduğunu göstermez. istenilen baskuda ayarında bir site ise, en hızlı ve zeki programcının bile 2-3 kişilik bir ekip olarak 2 ay ayırması gerekir. normal şartlarda baskuda gibi siteler 6-8 ay programlama ve test aşamalarından geçer ve ancak o zaman yayına alınır.
kodların tamamen size ait olması için 5bin$'dan az bir bütçe ile bu işi aklınızdan çıkarın derim. o fiyata bile baskuda gibisi yazılamaz, ancak az detaylı bir shopping cart olur. yoksa herkes 1000$'ı cebine koyar amazon gibi siteler açardı. bu işin sadece kredi kartı kabul etme kısmı bile en az birkaç yüz $dan başlar.

ama profesyonel bir dille fiyat çıkarmak gerekirse:
- 1 hafta proje detaylandırması, araştırma
- 2 hafta görsel tasarım
- 1.5 ay/2 programcı ya da tek kişi 2.5 ay
- 1 hafta testler ve güvenlik kontrolü
yaklaşık toplamda 3.5-4 aylık bir çalışma süreci demektir. belirtilen nitelikte bir programcının bu işe angaje edilmesi aylık 1500$ ile olsa bile 6000$ total maliyet çıkar.

bu rakamları son aylarda çalıştığım ve görüştüğüm 5-10 şirketin ortak değerleri üzerinden yaptım; bilenler bilir nerelerde çalıştığımı ve ne gibi bilgilere sahip olduğumu. baskuda gibi bir site ise bu rakamların 3-4 katına mal olur aşağı-yukarı...

lütfen bir daha böyle bir proje teklif edecekseniz gerçekçi rakamlarla araştırmanızı yapın. kodun kendilerine ait olup olmadığı meçhul bir şirketin verdiği fiyat ile bu işi serbest yapacak ve kodu tamamen size devredecek programcıların fiyatı farklıdır. bir ürünü bu maliyetlerikarşılayan bir müşteri sayesinde oluşturduktan sonra (verilen örnekteki gibi) tabii ki adamlar bunu 100$a da satar, 10$a da kiralar. çünkü bir kere ana maliyet çıkmıştır; ondan sonrası sadece kurulum ücretidir. haa, bahsi geçen şirketin kodu da sevretmediğini zaten sen söyledin.

dilersen ben de kodu devretmeden benim serverda çalışacak opensource bir shopping cart kurayım; emin ol, o verilen örnekten 5-10 kat daha detaylı ve zengindir (oscommerce, bilenler bilir). ve maliyet olarak da server kirası + kurulum ve danışmanlık ücreti alayım, total 500$a...
Old 12.07.2005   #5 (permalink)

kalanlar's Avatar

cgencer özel'de konuştuklarımızı zoque de paylaşmak erdemine hayran oldum. aferim sana çocuğum aferim.
Old 12.07.2005   #6 (permalink)

kalanlar's Avatar

burada benimle irtibata geçip bu işi birlikte yapabileceğimiz bir arkadaş olabilirmi derken sen neden oradan zıplıyorsun ki,
ne tuhaf bir şey bu. herşeyi tartışma alışkanlığı.

neyse iş yukarıda bahsettiğim gibi ilgilenen olursa mailini bekleriz.
Old 12.07.2005   #7 (permalink)

cgencer's Avatar

- bir işi hakkının altında yaptırmakisteyenler sinirimi bozar
- oradan fiyat alıp buradakinin fiyatını kırmaya çalışanlar sinirimi bozar
- bir işi yapandan daha iyi bildiğini zannedip fiyat belirlemeye çalışanlar da sinirimi bozar
- yapmak istediği işin detayını araştırmadan şunun gibi olsun, ama yeğenimin verdiği fiyatın altında olsun diyenler de sinirimi bozar
- bilmediği bir alanda karşısındakinin bilgisine ve deneyimine güvenmeyip kendi ukalalıkarını taslayanlar da sinirimi bozar

fiyat kırma ve haksız rekabet gibi konular bu forumlarda çok tartışıldı. senin 'o ama 500$a yapıyor' lafı bu konuda tam anlamıyla tuz ve de biber oldu. pazardan fason mal mı alıyorsun kardeşim; yoksa kendini birkaç yeni yetme freelancer'ın fiyatını birbirine vurdurur, işi de en ucuza kapatırım uyanık geçinenlerden mi sanıyorsun?

eminim, bu ahlaksız piyasada sen 500$a da yaptırırsın işini, ama ben de adım gibi eminim ki o yaptırdığın iş beş kuruşluk hacker geçinen veletler (script-kiddies) tarafından anında çökertilir ve ondan sonra müşterilerim neden kredi kartlarını siteme girmek istemiyor diye kara kara düşünürsün... ucuz etin yahnisi denir böyle durumlara.

belki yazdıklarımı biraz yön vermek, doğruyu göstermek oalrak görebilirdin, gerçekten uyanık olsaydın. konuşmamızın fiyatlandırma ile ilgil kısmını burada aktardım; çümkü senin gibi uyanık geçinen insanların bir şeyi niye ve kaça yapıldığını görmeleri için detaylı bir fiyatlandırmayı sundum ortaya. belki sen değil; ama başkaları doğruyu görebilir, öğrenebilir ve haftalarca kafalarını patlatıp kod yazanların emeklerinin karşılığını vermeyi benimser. ayrıca eminim ki, kodunu devredeceği bir yapıyı hiçbir aklı başında programcı bu fiyata yazmaz.

neyse, kal sağlıcakla, akıldan anlamayana 20bin davul-zurna dahi az geliyor. bense burada laf yetiştirerek boşuna çabaladığımı da biliyorum, birileri belki yapılanın hakkını ödemeyi öğrenir iyimserliğinden bir türlü vazgeçemiyorum...
Old 12.07.2005   #8 (permalink)

kalanlar's Avatar

fiyat kırdırmak umrumda değil. ben benim bütçemi biliyorum onunla iş yapıyorum. kimin işine gelirse onunla çalışırım. şurdan fiyat al burdan fiyat kır hiç işim olmaz. internet sektöründe zannederim bulunduğum süre boyunca o kadar alçak şeyler gördüm ki, sizin gibilerin bu suizannı haklı görünüyor bir tarafından gözüme. ama yinede saygılı olmak gerek. zoque'de açılmış bir teklif konusunu saptırmak hoş değil.
Old 12.07.2005   #9 (permalink)

cgencer's Avatar

bütçen ancak bir yazılım kurulumu, danışmanlığa ve hostingine yetebilir boyutta.

http://www.oscommerce.com adresinde ücretisz sunulan, epeyce detaylı bir yazılım bulunmakta, kodları da sende olabiliyor; ama yazılımı kendi şirketinin ürünü gibi satma hakkın yok; lakin müşterilerine kurulum ve danışmanlık hizmeti verebilirsin.

zaten kendi yazılımını geliştirtecek bir bütçe ayıramayan tüm şirketler bu yazılımı kullanıyor.
Old 12.07.2005   #10 (permalink)

omerbalyali's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 24

Bu arada benim aklımda hâlâ 1-2 soru var. Şimdi bu tasarım dünyasından haberi bulunan programcı arkadaş (sanırım yönetimide o yapacak), paketleme ve kargo birimleriyle de ilgilenebilecek mi?
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

araniyor , coder , yazacak , sitesi , ticaret

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0