Zoque.Forum
»
sözleşme açıkları
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
sözleşme açıkları
sözleşme dahilinde bir iş yapım aşamasına girdim. ancak sözleşme hazırlanması konusunda aklıma birkaç soru takıldı. örneğin;
sözleşmede, üyelik sistemi olacak gibi bir ibare kullandım. ancak bu genel bir ibare. ayrıntıya inildiğinde ise ayrıntısı oldukça fazla. (üyelerin yaşadığı şehir, ülke, tel, adres, mesaj vs.). bunun yanında sitede olacak diğer bölümler için de bu geçerli. hepsinin ayrıntısına indiğimde siteyi yapacak zaman kadar sözleşme hazırlamak için zaman harcamam gerek. benim düşüncem şu; üyelik sözleşmesinin yalın olmasını ve istersem ayrıntıya girebileceğim bir sözleşme istiyorum. yada diğer bölümlerde. mesajlaşma örneğin; gelen giden vs. bölümler olsun. ancak yasaklılar listesi, arkadaşlar listesi gibi ayrıntıları ben istersem ekleyeyim. bunu sözleşmede nasıl belirtebilirim? not: sitedeki sözleşme örneklerini inceledim. ancak genel ibareler kullanılmış. bu hususlar sonuçta sözleşmede bir açıktır. yarın müşteri "ben üyelik sistemi dediysem şunları şunları kastetmiştim" diyerek karşıma çıkmamalı. |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Eskişehir - İstanbul - Toronto
|
Re: sözleşme açıkları
Proje için gerekli olan ek özellikler proje programlaması kapsamında değerlendirilir düşüncesindeyim. Ben de genel içerikli bir sözleşme kullanıyorum ancak eklettiğim bir kısım var. İlk olarak teklif ile proje hakkında bilgi veriyorum sonra bu teklif kabul edildiğinde ki teklifte proje ile ilgili ayrıntıklar genel olarak sunuluyor, sözleşmede ekte bulunan teklif örneği üstünde mütabık kalındığından yapılacak olan proje özellikleri açıkça beyan edilmiştir. şeklinde. Teklifte ise projede kullanılacak olan özellikler gerekli ölçüde değiştiklikler projeyi yapan tarafından uygun görüldüğünde değiştirilebilir ibaresi de var.
Yani üyelik bölümünde ben temel olacakları belirtiyorum. Daha sonraki değişiklikler, eklemeler ve kaldırmalar tarafıma ait oluyor. Bana sen şunu neden eklemedin deme hakkı teklifle birlikte sınırlanıyor. Mesela üyelik bölümünde ben ad, soyad, eposta, telefon, adres... diye temel olanları belirtiyorum. Ancak daha sonra diyelim ki sitede güvenlik önemli ya da çalıştığım firma için başka detaylar da gerekli. Bunları da ben kendimce firma hakkında edindiğim bilgilere göre ekleyebilirim. Zaten firma teklif üzerinde size gerekli olanları söyleyecektir. Yani her hangi bir sorun çıkma olasılığı kalmıyor. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Mesela şöyle olabilir:
* Üyelik Sistemi (Basit) - İsim - Soyisim - Yaş - Şehir * Üyelik Sistemi (Standart) - (Ek olarak) Profil - (Ek olarak) Fotoğraf - (Ek olarak) web Sitesi - (Ek olarak) E-Posta * Üyelik Sistemi (Gelişmiş) - (Ek olarak) Dosyalar - (Ek olarak) Makaleler - (Ek olarak) Listeler - (Ek olarak) Tel vs. Mesela, sözleşmede üç adet seçenek olur: Basit, Standart, Gelişmiş. Müşteri istediğini seçebilir. Tabii biraz uğraşmak ve düşünmek gerek ![]()
|
|
|
#4 (permalink) |
|
teklif dediğimiz, sitenin taslağı gibi birşey sanırım:
Üyelik Sistemi: ad,soyad,adres,websitesi Mesajlaşma Sistemi: gelen,giden,silinen forum: kategori ekle, sil, vs.vs. ... sözleşmede kabaca bölüm isimleri yapılacaktır deniyor, tekliftede bu bölümlerin ne olduğu yazıyor. gayet güzel. peki: müşterim, sözleşmeye; siteye bir sene zarfında yeni bölümler eklenecek, eklemeler ayrıca fiyatlandırılacak, bu eklemeler 2-3 hafta süresinde aktif olacaktır gibi bir ibare de koymak istiyor. ancak ben çekindim açıkçası. müşteri ayda bir yeni bölüm eklemek isterse, parasıyla da olsa bunu yapma zorunluluğum olacak sanırım. yani siteye bağlanmak gibi birşey. bunun olmasını tabiki istemiyorum. bu konuda ne diyorsunuz? |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Sevgili fenomen,
Bu durumda sözleşmede şöyle bir madde KESİNLİKLE olacak. "İş yapan web sitesine site aktif olduktan sonra yeni bir bölüm eklemek isterse bu bölüm ek sözleşme gerektirir bu sözleşmeyi bağlamaz." Yani müşterinin yeni talebi doğrultusunda bir web sitesi işlemine yeniden başlıyormuş gibi teklif sunman gerekir. Alıntı:
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
kabul edilemez derken, kişiye bağlı birazda. ek sözleşme gerektirecek kadar büyük değişiklikler olmayabilir.
"müşterinin bir sene zarfında en fazla 3 bölüm ek isteme hakkı vardır" gibi bir ibare koyulması nasıl olur? yada düzenleyelim: *siteye bir sene zarfında en fazla 3 yeni bölüm ekleme istenebilecek, eklemeler ayrıca fiyatlandırılacak, bu eklemeler 2-3 hafta süresinde aktif olacaktır* |
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
canım ben onlardan bahsetmedim zaten
müşterinin en fazla 3 bölüm istemesi senin sıkıntılarının genel sebebini gidermiyecek. düşün... bu eklemelerin bağlaması zaten rahatsız ediyor. bu neye benziyor. adapazarı yollarının yapılması için tüm asfalt işlerini A firmasına verirken bunu 2 yıl süreyle diye sözleşme imzalıyor. mantık olarak bu sitenin tüm işlmeleri senelik olarak size verilebilir. ama durumunu bildiğim için (!!!) bunu yapmak başlangıçta (yeni başlangıç!!) risklidir...
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!