Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » Freelance İş Barındıran Siteler!

İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları...

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 10.08.2007   #21 (permalink)
kuduk

Yer: Ankara
Re: Freelance İş Barındıran Siteler!

Alıntı:
nezir tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Yorumları okudum ve neden türkçe freelance sitesi olmadğından yakınan ve bu işin ülkemizde tutmayacğından bahsedilmiş. belki şu aşamada tutmayabilir ama ilerleyen zamanda bu iş sektörünün yerleşeceğine inanıyoruom.ve ben buna inanarak profosyonel anlamda www.tr-freelance.com sitesini hayat geçirdim.yabancı prosyonel sitelerle aynı içerikte ve güvenlikte ödemeler paypal üzerinden yapılıyor.incelerseniz eminim hak verirsinzi. www.tr-freelance.com
gerceklestirdiginiz calismanin basarili olmasi diliyorum. ancak yukarida yazanlari okumaniza ragmen sanirim atladiginiz en az iki oge mevcut:

1. elektronik uygulamanin basarisi kod, tasarim ve icerik kadar mevzuu is kurallarinin tamaminin tanimlanmasi ve elektronik ortama aktarilmasi ile de ilgilidir.
2. web tabanli halka acik katilimli uygulamalar; paket masaustu yazilimlardan farkli bir yasam dongusune sahiptir. web tabanli halka acik katilimli uygulamadan beklentisi olanlarin ihtiyaclari kaydadeger seviyede karsilanmadigi veya cazibe gucu muhtemel kullaniciyi kendisine cekmedigi surece surdurulebilir bir basari saglamasi zordur.

ozellikle 1. madde de belirttigim konuda ciddi fikirler yukarida yer alan cesitli postlarda acikca ifade edilmis durumda:

bugsur 20.12.2005 : Freelance İş Barındıran Siteler!
ars_oguz 07.03.2007 : Freelance İş Barındıran Siteler!

bir baska baslikta ise su sekilde bir katilim da mevcut:
hayvanadam 22.05.2007 : Freelance İş Sitesinden Beklentiler (İş Alan)

tum bunlara ek olarak bu baslikta zoque'nin cesitli acilimlarinda kendini gosteren guvensizlik etkisi de gerek is yapan gerek is veren gerekse musteri tarafinda elektronik ortamda is verme-yapma tahhahhudune yonelik ciddi bir tehdittir. bu tehdinin sadece paypal sisteminin odeme mekanizmasi ile ortadan kaldirilabilecegi ve kullanicilarin bu konuda ikna edilebilecegi kanaatinde degilim.

keske gerceklestirmis oldugunuz calismada bu hususlar dikkate alinmis olsa idi.
kuduk şu an çevrimdışı  
del.icio.us'a kaydet!Technorati'ye kaydet!Furl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 11.08.2007   #22 (permalink)
DuygusaL

Yer: İskenderun

Gerçekten Güzel Bir site yok mu?
DuygusaL şu an çevrimdışı  
del.icio.us'a kaydet!Technorati'ye kaydet!Furl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 16.09.2007   #23 (permalink)
stachoest

Yer: İstanbul

http://www.yazdiralim.com
Old 29.09.2007   #24 (permalink)
aysanlevent

aysanlevent's Avatar

Merhaba;

Bir çok arkadaş gibi freelance iş barındıran bir site hayal etmiştim 2004 sonlarında. Okuldu, aylık masraftı derken yine herkes gibi zaman ayıramamıştım. 3 yıl sonra küçük bir ekiple başlangıcı yaptık. 20 Ocak 2007'de FreelanceCalisanlar.com'u açtık. Hayal ettiğimiz işlevsellikte değil henüz ama çalışanları bir çatı altında toplamak konusunda beklentimizi karşıladı diyebilirim.

600'e ulaşan üye sayısı ve destek mailine gelen "sayenizde güzel bir iş buldum", "falan firmadan bir iş aldım, teşekkürler" ... gibi ara ara gelen teşekkür mailleri bizi bir hayli heyecanlandırdı ve siteyi bakıma aldık.

Yeni sistemimizde planlanan hedefler :
- Özellikle bilişim, tasarım ve reklam ajanslarına freelance çalıştırmaları ve portolyoları inceleri konusunda tanıtım çalışmaları yapılacaktır.
- Yazılımımızda en az fiyatı veren işi alır gibi piyasayı daha vahim bir duruma getirecek ihale sistemine yer verilmeyecektir.
- İş veren kişilerin çalışmalarını görerek seçimini yapacak ve irtibata geçecek..
- İlgili resmi kurumlarla görüşülüp ve ücret standartları belirlenecek. Çalışanın ücret arttırabilmesi : iş sayısı/tecrübesi ve alacağı puanlar gibi kriterler göz önünde bulundurularak mümkün olacaktır.
- Vaktinde iş teslimi ve vaktinde ödeme akışı sağlanacak.
aysanlevent şu an çevrimdışı  
Old 29.09.2007   #25 (permalink)
scriptMan

scriptMan's Avatar

Görsel: 14

Güzel proje fikirleri çıkmış ortaya aslında bu başlıkta Bence halen daha bu ihtiyacı giderecek yeterlilikte bir sistem Türkiyede yok.

Zaten böyle bir yapının oturması da zaman alacaktır.

PS: freelancecalisanlar.com' un özellikle orta ve alt kısmındaki renk, yazı tipi, yerleştirme biçimleri bana inanılmaz derecede dinodream' i anımsattı. Var mı gerçekten böyle bir esinlenme?
Old 29.09.2007   #26 (permalink)
aysanlevent

aysanlevent's Avatar

Haklısın. Türkiye'de profesyonel ve çalışanla firmalar arasındaki güveni kesin olarak sağlayacak yapının oturtulması için kesinlikle sabır ve zaman gerekiyor... Bizce o sürecin sonuna yaklaştık ve zaman doldu; böyle olsun istiyoruz. Bir freelance çalışan olarak yazıyorum : İnşallah freelance çalışanların ve firmaların güvenle (yani gerçekten güvenle) sıkıntılarına çare olacak bir sistem olacak. İddialı değilim ama bunu arzuluyorum.

Sanat ve tasarım portalı olan Dinodream.com ve Dexigner.com konuları farklı olmakla birlikte , insanların alıştıkları ve insanların çabuk kabullenmeleri için referans alınabilecek yapılardı. Biraz tasarım gözü olan herkes yapı olarak benzerlikler olduğunu görebilir zaten (bu konuda tebrik ediyorum sizi ). Evet evet bir esinlenme sözkonusu. Başlangıç için doğru bir karardı, ihtiyaca cevap verdi. Hatta bir strateji hatası yüzünden yanlış anlaşılmış olmasaydım çok beğendiğim dino ve dexigner'de ortak noktalarda buluşulabilirdi (uzun hikaye). Çünkü ticari kaygılardan çok ihtiyaca cevep verme, bir yaraya melhem olma ve hizmet verme çabası ağır basıyor freelancecalisanlar.com'da.

Yinede tırnak içinde söylemem lazım. "iddialı değilim ve insanları memnun edecek güzel bir sistem arzuluyorum" ... Bunun için çalışıyoruz zaten.
Ekli Dosya(lar)
Dosya Uzantısı: jpg freelance1.jpg (43.9 KB, 19 defa görüntülendi)
Dosya Uzantısı: jpg freelance.jpg (35.5 KB, 14 defa görüntülendi)
aysanlevent şu an çevrimdışı  
Old 29.09.2007   #27 (permalink)
apiko

apiko's Avatar

Yer: .

Merhabalar,

Serbest calisanlar icin, türkce olarak uzun zaman bir ortam olusturulmamisti. Zamanla bir kac olusum görmekteyiz. Bunlar dogal olarak sevindirici. Bu isin daha da ciddiye alinmasi ve gelismesi gerekmekte oldugunu düsünüyorum. Ya da beklentilerim o sekilde diyebilirim.
Benim merak ettigim bir baska sey ise, bir cok terim de oldugu gibi bildigimiz hatta yillar yili kullandigimiz "serbest calismak", "serbest is" türkce de "freelance calismak" olarak kullanilmaya baslandi. Benim merak ettigim ben neyi kacirdim da bu üstün yeni tanimi kullanma sebebini anliyamadim ? Kimseye direk bir sitemim yok, yanlis anlasilmamasini temenni ediyorum. Ben sadece gözüme batan bir ayrintiyi burada paylasiyorum.

Üstü kabakhane, alti sishane diye müthis bir tabir var yanilmiyorsam. Bu da ona benziyor biraz.... "Freelance Calismak"´i söyle benzetmek isterim; Takim elbisenin altina spor ayakkabi ve hatta terlik türevi benzer seyler giyerek, ciddi bir toplantiya cikmak veya önemli bir pozisyonda sehircilerin önünde sahne almak gibi.

Isin özü ben düstursuzluk görüyorum. Ciddiye alamiyorum bazi seyleri. "Freelance Job" var bir de "Serbest Is" var. Bunun karmasi pek anlamsiz, pek gülünc.
apiko şu an çevrimdışı  
Old 29.09.2007   #28 (permalink)
scriptMan

scriptMan's Avatar

Görsel: 14

Alıntı:
aysanlevent tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Haklısın. Türkiye'de profesyonel ve çalışanla firmalar arasındaki güveni kesin olarak sağlayacak yapının oturtulması için kesinlikle sabır ve zaman gerekiyor... Bizce o sürecin sonuna yaklaştık ve zaman doldu; böyle olsun istiyoruz. Bir freelance çalışan olarak yazıyorum : İnşallah freelance çalışanların ve firmaların güvenle (yani gerçekten güvenle) sıkıntılarına çare olacak bir sistem olacak. İddialı değilim ama bunu arzuluyorum.

Sanat ve tasarım portalı olan Dinodream.com ve Dexigner.com konuları farklı olmakla birlikte , insanların alıştıkları ve insanların çabuk kabullenmeleri için referans alınabilecek yapılardı. Biraz tasarım gözü olan herkes yapı olarak benzerlikler olduğunu görebilir zaten (bu konuda tebrik ediyorum sizi ). Evet evet bir esinlenme sözkonusu. Başlangıç için doğru bir karardı, ihtiyaca cevap verdi. Hatta bir strateji hatası yüzünden yanlış anlaşılmış olmasaydım çok beğendiğim dino ve dexigner'de ortak noktalarda buluşulabilirdi (uzun hikaye). Çünkü ticari kaygılardan çok ihtiyaca cevep verme, bir yaraya melhem olma ve hizmet verme çabası ağır basıyor freelancecalisanlar.com'da.

Yinede tırnak içinde söylemem lazım. "iddialı değilim ve insanları memnun edecek güzel bir sistem arzuluyorum" ... Bunun için çalışıyoruz zaten.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ortak bir proje olduğundan, yazılım bitmeden önerileriniz ve beklentileriniz konusunda lütfen yazın: destek@freelancecalisanlar.com
Teşekkür ederim Pek çok hedefin vadesini kısaltmak adına tasarım için başlangıçta böyle bir karar vermek yerinde bence de. Elinize sağlık.

Umarım proje Türkiye'de çalışan "freelancer" ların işini kolaylaştırır ve ihtiyaçlarını karşılar. Destek olabileceğimi düşündüğüm konularda sizinle irtibata geçmeyi isterim.
Old 4 hafta önce   #29 (permalink)
ProjeKurdu

Yer: Irvine

Merhaba Arkadaşlar,

Ben de ABD'de Freelancer olarak çalıştım ve halen uygun proje oldukça çalışıyorum. Aslında full-time olarak çalışan birisiyim fakat ABD'deki ev fiyatları artınca ek iş yapmak zorunda kaldım. Ve çok şükür ki böyle birşey başıma geldi ki böylece freelance olarak çalışmayı öğrendim. İnsan hem kendini geliştiriyor hem de kendi işini yapmanın zevkini tadıyor. Bu işin üstadları Guru ve Elance tabii ki. Ancak Türkiye'de böyle bir site olmamasını anlayamamıştım. Bazı çok güzel görünümlü siteler var ancak içlerinde bazı çeviri projeleri hariç proje yok. Umarım Proje Kurdu (www.projekurdu.com) bunu yıkar ve Türkiye'de de bir freelance portalının çalışabileceğini gösterir. Sistem Elance ve Guru'ya çok benziyor. Sayfada güzel ikonlarla olay açıklanmış.
Bu konuda fikirlerimi vakit buldukça yazacağım.

Selamlar saygılar
ProjeKurdu şu an çevrimdışı  
Old 4 hafta önce   #30 (permalink)
erpci

kimyapacak.com var bide yapılıyomuş bekliyoruz bakalım
erpci şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler
siteler , barindiran , freelance

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com Yenibiristihdam.com

Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program