»
paypal benzeri ödeme sistemi, üstelik Türkçe
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Re: paypal benzeri ödeme sistemi, üstelik Türkçe
Bu sistemde anlayamadığım bir durum var. Türkiye sınırları içerisindeki bankalar internet'ten Online POS, Sanal POS, vs. gibi sistemleri sadece şirketlere verebiliyorlar. Zaten işin aslı şirketin fatura kesmesi (yani gelir vergisine tabi tüzel kişilik olması) olduğu için bu her türlü sanal POS sistemini sadece şirketler kullanabiliyor, şahıslar kullanamıyor. Şimdi ben şahıs olarak bu firmaya başvurdum, web sitemde ürünlerimi gösterdim, almak isteyen tıkladı bu adamların sitesine gitti, kredi kartı ile ödemesini yaptı, bu ödemeler de bu firmanın banka hesabına geçti, firma da komisyon, vs. lerini kestikten sonra bana paramı ödedi. Ama burada ortaya 2 uygunsuz durum çıkıyor;
1) Bu firmanın kredi kartı ile ödeme yapan her müşterisine (yani benim müşterime) fatura kesme zorunluluğu var, çünkü para firma hesabına yatıyor. Bu sefer ortaya öncelikle vergi, sonra fatura, posta, vs. masrafları çıkacaktır. Firmanın bunları % 12 komisyon ile benden alması matematiğe uymuyor. 2) Firma bana parayı nasıl verecek, ancak benim şahsi hesabıma havale / EFT yapabilir. Kendi ticari hesabından çekip şahsi bir hesaba yatırıp, sonra da benim şahsi hesabıma yollayabilir, bunda firma kendi ortakları para çekmiş gibi yapıp işi kılıfına uydurabilir (ki yine birinci soru hala gündemde). Ama eğer direkt olarak ticari hesabından benim şahsi hesabıma yollarsa bu sefer benim onlara fatura kesmem lazım, ama ben şahısım, fatura kesemem. Ben şahıs olduğum için ancak kişisel olarak görüşüp bana gider pusulası ile ödeme yapabilir, ben makbuza imza atar paramı alırım, onda da yine ortaya vergi, stopaj, vs. bir sürü ek masraf çıkacaktır, bunu da mümkün değil yapamazlar. Bu sefer benim şahsi hesabıma nasıl para yollayacak, bunda da bir tuhaflık var. Bir diğer önemli konu da; 3) diyelim. Biliyorsunuz kişisel banka hesaplarına gelen veya yatırılan paraların bir alt limiti var, şimdi hatırlayamadım 5.000 veya 10.000 YTL idi. Oldu da ben web sitemden 15.000 YTL'lik satış yaptım, firma da bana paramı gönderdi. Bu sefer benim şahıs hesabıma bu limitin üstünde bir para gelecektir, ve bankalar da bu işlemleri sürekli olarak Vergi Dairelerine bildirmekle mükellefler, 1 hafta sonra kapınızda .... Vergi Dairesi'nden bekleniyorsunuz diye bir kağıt bulmanız garanti. Bu parayı nasıl kazandığınızı anlatmanız da mümkün değil, güzelce içinden vergisini alırlar, bir de tüzel kişilik olmadan şahıs olarak ticaret yaptığınız için cezanızı da keserler, elinizde hiçbirşey kalmaz. Ben işin bu kısımlarını anlayamadım, veya bu sistem yine sadece şirketler için mi geçerli?
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: istanbul - ankara
|
bu vergi konusunu sordum, faturayı siz keseceksiniz dediler; bu 12% lik komisyona,karları, banka komisyonları ve kendilerinin ödemesi gereken verginin dahil olduğunu söylediler.
|
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
Bir de Gbuy var artık. http://checkout.google.com/ adres için şuan sadece USA kabul ediyor ancak yakın zamanda diğer ülkeler ve dillerin de dahil olacağını tahmin etmek hiç zor değil.
http://shiftdelete.net/site/content/view/781/99/ http://www.google.com.tr/search?hl=t...btnG=Ara&meta=
|
|
|
#16 (permalink) | |
|
Yer: Ankara
|
Alıntı:
odeme.com.tr Varkan tarafından tasarımı sıfırdan yapılan bir sitedir...Temp uygulamalası değildir... Logosu bile özel olarak hazırlanmış bir sitedir cinema 4d ürünüdür.bunu temp olarak dusunen kişilerede söyleyecek bir şey yoktur.... odeme.com.tr kurumunuda burda ben savunmuyorum , uygulaması basit ve hızlıdır, türkiye şartlarında %12 komisyon fazla bir ücret oldugunu düşünmüyorum. |
|
|
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Selamlar,
İki yıldan uzun süredir Paypal kullanıyorum. Ödeme yapabiliyorum ve ödeme kabul edebiliyorum. Şu an için Türkiye'den kayıt olanlar Paypal hesaplarını sadece ödeme yapmak için kullanabiliyorlar ama ödeme kabul edemiyorlar. Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi yurtdışında hesap açtırırsanız o zaman ödeme kabul edebilirsiniz. Kısa süre öncesine kadar sadece Paypal hesabı olanlar bana ödeme yapabiliyordu ama birkaç ay önce Paypal kredi kartı sistemini ekledi ve böylece kredi kartı olanlar Paypal üzerinden hesap açtırmadan bana ödeme yapabiliyorlar. Yalnız burada şöyle bir sorun var. Kredi kartıyla Paypal üzerinde ödeme yapılırken Türkiye'den alınan kredi kartları kullanılabiliyor mu bilmiyorum. Yakın zamanda bunu deneyip bakacağım. Paypal sitesinde alışveriş sepeti yani shopping cart ücretsiz olarak veriliyor ve bir de buy now, yani hemen al tuşları var. Alışveriş sepeti web sitesi olanlar için ideal. Hemen al tuşları da sitede kullanılabilir veya HTML kullanılabilen herhangi bir yerde hatta email içinde veya forum mesajında bile kullanılabilir. Bu tuşlarda şifreleme yapılabildiği için alıcı sizin bilgilerinizi göremiyor veya tuşlardaki kodlarla oynama yapıp sorun çıkaramıyor. Ödeme kabul edememe konusu sadece Türkiye için geçerli bir kısıtlama değil. Geçen hafta birinden bir yazılım lisansı satın aldım ve Paypal ile ödeme yapmak istedim. Sonuçta forumda tanıştığım ve küçük programlar yazan bireysel bir satıcı bu kişi. Paypal ödemesi kabul edemiyormuş arkadaş. Ben Rusyadayım dedi ve bana bu sayfayı gösterdi: https://www.paypal.com/cgi-bin/websc...ntries-outside Burada açıklamış hangi ülkedekiler ne yapabiliyor diye. Sonuçta başka bir şekilde çözdük. forum parası ile ödedim. Yazıştığımız forum forum parası diye bir şey icat etmiş. Üyeler birbirleriyle sürekli alışveriş yaptıkları için forum parası ile ödeme yapıp ödeme kabul edebiliyorlar. forum bankası var bir de. Orada da forum parasını gerçek paraya çevirebiliyor (Paypal üzerinden) veya forum parası satın alabiliyorsun (yine Paypal üzerinde). Merak edenler varsa konuştuğum site dnforum.com sitesidir. Buna benzeyen bir de namepros.com sitesi var. Orada da forum parası geçiyor. Bu parayla domain name satın alabiliyorsun direk olarak. Size Paypal'ın hemen al tuşlarından örnek vereyim. Bu rasgele seçtiğim, benimle alakasız bir sitedir: http://www.enostos.net/cdrom/buynow.htm İşte başka bir site. BUrada arkadaş değişik tuşlar kullanmış. Tuşların HTML kodu Paypal sitesinde oluşturuluyor. http://www.aevita.com/buy/online.htm Bu tuşlar nasıl yaratılıyor burada açıklamış. Eğer yukarıdaki birinci linkte belirtilen ülkelerden birinden banka hesabı açarsanız o zaman bunların hepsini yapabilirsiniz veya beklemek lazım. Paypal veya Google checkout bu işi yakın zamanda yapacaklardır. http://www.craftmall.com/help/paypal/ Hemen al tuşları dijital ürünler için ideal diyebilirim. Paypal sitsinde bu tuşlarla ilgili geniş açıklamalar var. Bazı seçenekler sunma imkanı da var. Diyelim tsört baskı yapıyorsunuz, tuşun yanına renk seçme seçeneği ekleyebiliyorsunuz. Paypal sizin vergi ödemenizle veya fatura kesmenizle ilgilenmiyor. Bunlar sizin bileceğiniz işler. Paypal hesabı açarken üç türlü hesap var. Ticari hesap açarsanız o zaman vergi konusu gündeme geliyor. Bireysel hesaplarda bu yok. Paypal ebay sistemi için düşünülmüş bir ödeme aracı. Ebayde 70 kadar ürün aldım ve 15 tane ürün sattım. Yani biraz tecrübem var. İngiltere'de vergi kanunları bireysel satıcı ile, yani vergi ödemesi gerekmeyen satıcı ile, ticari satıcıyı, yani vergi ödemesi gereken satıcıyı açıkça tanımlamış. Buna göre bir ürünü satmak için alıyorsanız ticari satcıı oluyorsunuz. Diğer türlü bireysel satıcı oluyorsunuz. Kendim için aldığım ürünleri satmak istediğim zaman ebay'de satıyorum. Örneğin aldığım birkaç parça elektronik eşya ve giysiyi sonradan beğenmedim ve orada sattım. Bu durumda bireysel satıcı olduğum için vergi ödemiyorum. |
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Yukarıda en kısa zamanda deneyeceğim dediğim konuyu denedim. Bir tane hemen al tuşu yaratarak bunu bir web sayfasına koydum ve sonra gidip kendim tıklayıp ödeme yaptım. İş bankası kredi kartımla sorunsuz ödedim ve anında Paypal hesabıma para ulaştı. %3.4 +£0.20 komisyon aldı Paypal. 1 dolar ödeyince üçte biri komisyona gitti tabii. 10 dolar ve üzeri ödemelerde komisyon kabaca %4 diyebiliriz.
|
|
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Bahsi geçen şirketi bugün aradım. BDDK(Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) sistemi inceleme altına almış bu nedenle yeni üye alımı ve tüm satış işlemlerinin durduğunu söylediler.
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son |