Zoque.Forum
»
Piyasa şartlarında web arayüz tasarımcısının alacağı ücret aralığı nedir?
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#21 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Piyasa şartlarında web arayüz tasarımcısının alacağı ücret aralığı nedir?
sizin komşunun oğlu iyi iş bulmuş; yani kırıcı olmak istemem de bu meslekte geleceği olduğunu düşünmüyorum.
aslında bu sorulan soru bir ressam ne kadar para kazanır gibi birşey; web tasarımı resim gibi bir sanat değildir tamam ama ücret olarak benzer şekilde karşılaştırılabilir. bilgisayarı ve interneti aktif olarak kullanan her araştırmacı arkadaş web tasarım yapabilir; yapsın da zaten; lakin bir süre sonra objektif olarak kendini değerlendirmesi gerekir. Herkes bu işe yatkın değil; ben de değilim; bizim komşunun 2 yaşındaki oğlu da resim çiziyor picasso da çizmiş.. Piyasa'ya göre değerlendirilebilecek bir meslek olduğunu zannetmiyorum; 500dolara da yapılır 50bin dolara da..
|
|
|
#22 (permalink) | |
|
Yer: LND
|
Alıntı:
Bu arada serbest bir web tasarımcısının ayda uçuk paralar kazandığını varsayabiliriz ancak Türkiye de sakın kimse bana ben X kişinin biliyorum web tasarımcısı bir yerde ayda 5.000+ YTL maaş ile çalışıyor demesin, maaş bordrosunu görmeden inanmam Görünce de sahte belge derim gene inanmam ![]()
|
|
|
|
#23 (permalink) |
|
arkadaşlar siz neden bahsediyorsunuz. ne 5 milyarı 3 milyarı. Normal şirketlerde yönetici kısmı o kadar almıyor. kendinize gelin bence
![]()
|
|
|
|
#24 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Hala sorumun yanlış anlaşıldığı kanısındayım.
web Arayüz Tasarımcısı = PSD vb. halinde hazırlanan tasarımı HTML olarak hayata geçiren kişiye verilen ad. Halen mevcut olarak yaptığım işte bu ve yeni bir yere girdiğimdede yine bu tarzda bir görev tanımı ile çalışmak istiyorum. Fakat yeni işe başlarken kazanabileceğim ücret aralığını az çok bilmek istedim bu konuyu açarken. Konu biraz sapmaya başladı ama ben az çok alabileceğim ücret aralığını öğrendim. Konuya katılan ve bilgisini paylaşan arkadaşlara teşekkür ediyorum. |
|
|
|
|
|
#25 (permalink) |
|
Genel olarak zoque'ta amacımız "kişinin sorusunu cevaplamaktan" ziyade, kişinin sorusunu cevaplarken mümkün olduğunca konunun bir çok kişiye, daha kapsamlı olarak cevap verebilmesi. Yani bir kişi bu konuya baktığı zaman sadece sana verilen cevabı değil, kendisine de fikir verebilecek cevaplar bulmalı. Konuya bu açıdan bakarsak hem senin soruna cevap oldu, hem de genele hitap ediyor. Dikkat edersen, forum içerisinde genele hitap etmeyecek konulardaki sorulara verilen yanıtlar da az.
|
|
|
|
#26 (permalink) |
|
Yer: İstanbul<->Ankara
|
Peki konunun birazda programcılık ayağına bakarsak, durum nedir?
Programcılık ile kastettiğim kuruma özel web uygulaması geliştirimi gibi uygulamalar olabildiği gibi, CMS tabanlı uygulamalar da olabilir... İşin bu ayağındaki piyasa durumu nedir? Şayet kendim web uygulamaları üzerine 1997den beri çalışmaktayım, konuyu görünce sizlerin de işin bu yönüne dikkatinizi çekmek istedim. Konuda geçen web Uygulama grafik arayüz tasarımının direkt programcılıkla bağlantılı olduğu malumunuzdur... Saygılarımla...
|
|
|
#27 (permalink) |
|
Yer: Istanbul-Turkey
|
işinizin ehliyseniz düzgün bir yerde 2000 ytlye de varırsınız. bunun bir standardı olsa da alınacak maaş her zaman sizin ne kadar iyi olduğunuzla ilgili.
|
|
|
|
|
|
#28 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
standartları olmayan bir piyasada, ücret konusunda bir standart beklemek ne kadar doğru olur bilmiyorum
|
|
|
#29 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Konu ilgimi çekti ben de yazayım dedim...
Ben Webmaster olarak çalışıyorum ve iyi de bir tasarımcı olduğuma inanıyorum.Bence bu piyasada kimse hakettiği maaşı alamıyor,Word'de HTML save etmeyi öğrenen dahi "ben web tasarımcısıyım" diyor..! Can sıkıcı diğer bir noktada çoğu firmanın kaliteyi sallamaması ve en kolayından basit bir tasarım ve tasarımcıyla çalışması... Piyasa rezil olduğu için insanın kendini geliştirme şevki de kalmıyor.Maaş olayına gelince Ankara'dayım 600-700alırsan iyidir :P Yaptığım 1-2 örnek çalışma... www.97kral.com www.atameras.com www.digimina.com (Kesinlikle TEMP değildir) Sizce ne kadar alabilirim başka bir şehirde veya adam gibi bir şirkette v.s. olursam ... Tşk... |
|
|
|
|
|
#30 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| nedir , araligi , ucret , alacagi , tasarimcisinin , arayuz , web , sartlarinda , piyasa |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet |