Zoque.Forum
»
Piyasa şartlarında web arayüz tasarımcısının alacağı ücret aralığı nedir?
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#31 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Piyasa şartlarında web arayüz tasarımcısının alacağı ücret aralığı nedir?
Alıntı:
Çoğu firmanın kaliteyi sallamaması bir yana doğru, ancak buda ajans-müşteri diyaloğu ile alakalı... Mesela X ajans müşteri portfoyüne bakıyorsunuz. 1,2,3,4,5,6 ...vs. Ref listesi genel olarak madeni eşya üreticeleri. Tornavida, çekiç, çaydanlık, soba vb.. Bu sitelere girecek olan ziyaretçilerde, nalbur, inşaat malzemecisi vb... eh böyle bir potansiyeldeki müşteri doğal olarak çok farklı bir şey aramıyor. Farklılık yaramak için yönlendirirseniz fiyatıda arttırıyorsunuz. Müşteri de "abi sen biliyosun işte...işin bu senin bize uygun bu fiyata kadar bişiler yap" diyor. Kısacası, bizlerin alacağı maaşı ajansların müşteri portfoyü belirliyor. Sen ne kadar çok bilirsen, tasarımın ne kadar şaheser olursa olsun kendine uyan bir yerde çalışmazsan az para almak zorundasın...Dediğim gibi bunu işverenden çok müşteri belirliyor. Ama tabi ne olursa olsun kendini geliştirmek için bunlara küsmemelisin. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#32 (permalink) |
|
Yer: Hollanda
|
sagolun arkadaslar. acilmis olan konu benimde baya dikkatimi cekti. ben hollandada Communication&multimedia design konusunda egitim aliyorum. grafik tasarimi alaninda baya genis bi egitim sansim var. bu benim ilk senem ve dordunce senede turkiyede kendime okul araciligiyla bi staj yeri ayarlamak ve devamli orda kalmak amacim vardi. burda alacagim maas 1500-2000 euro arasi kendi buronu actiginda tabiki her ne kadar batma sansin buyuk olsada koseyi donme ihtimalinde baya buyuk
belki kendimi egitmem gereken cok sene var onumde ama malum turkiye ozlemi buyuk ve burda kalmak taraftari olmayan biri olarak turkiyede maddi acidan nasil bir ortam icine girecegim hakkinda, bu konuyla ilgili olan sizler sayesinde birazda olsa bilgi edinmek sevindirdi beni. gelecek senelerde muhakkak bicok sey degisecektir ama umarim ben fikrimi degistirmek zorunda kalmam.saygilar |
|
|
|
|
|
#33 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#34 (permalink) |
|
Yer: antalya
|
Dizayn bence kısmen de olsa bir sanat; bu yüzdendir ki bir Zeki Müren olmak vardır, bir de Muazzez Ersoy... Kimisi de para neyim gözetmez Aşık Veysel...
(Progressif bir betik oldu) |
|
|
|
|
|
#35 (permalink) |
|
Şu ana kadar bahsedilen full-time iş yerinde çalışan birinin alacagı maaş.
Peki fullt-time değilde freelancer olarak - evinden iş alarak ve o şekilde teslim ederek,hiçbir kuruma bağlı kalmadan - alınacak iş başına para konusunda fikirleriniz var mıdır ? Bir arkadaş haklı olarak standardı yok bu işin demiş.Ben de net bir rakam istemiyorum sizden zaten ama freelancer olarak çalışmanın normal iş koşulları altından çalışmaktan getirisi-götürüsünü merak ediyorum. tecrübe yok, ruh var =) kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
|
#36 (permalink) |
|
Hepimiz az çok ekonominin kurallarından haberdarız. Örneğin en temel kural şu : ARZ TALEP MESELESİ
Yani daha bilimsel bir ifade ile; talep olacak ki arz olsun, arz fazlası olursa stoklama başlar, bu da bizim dalımızda mümkün değil sanırım Sonuç olarak; "piyasa egemenleri olan müşteriler ne fiyat verirse o olur" kuralı en acımasız haliyle geçerli... İstanbul'un sınırlı sayıdaki seçici müşteri portföyü hariç, Türkiye genelinde durum içler acısı... Bol arz var ve müşteri talep konusunda bu stoklanamayan bol arzın nimetlerini en iyi biçimde kullanıyor. Daha özetle, sömürüyor.Ve bir şey daha... Unutmayın ki arkadaşlar, sosyo-kültürel yapının bir sonucu olarak, fikire önem vermeyen, hatta ondan korkan, iğrenen bir toplumda yaşıyoruz... Tasarım tamamen fikir işi olduğuna göre, zaten alanımız zor ve tabularla kuşatılmış bir alan... Yani parası kadar çalışma şartları da kötü... |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| nedir , araligi , ucret , alacagi , tasarimcisinin , arayuz , web , sartlarinda , piyasa |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!