|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: mağduriyet örnekleri ve derneğin gerekliliği
bugün öğrendiğim acı bir gerçek, bu meseleyle didiştiğim patronun yazılımcılar meslek kuruluşunda yönetim kurulunda olması; evet, yukarıda anlattığım zaman kelimesini lügatında barındırmayan kişi. kuyruğumu kısıp isteklere boyun eğmek dışında pek bir şey yapamam sanırım. |
|
|
|
|
|
#12 (permalink) | |
|
Alıntı:
Bundan başka, taraflarca hakem olarak atanmış hakemin taraflardan birisi ile dernek vasıtası ile kişisel yakınlık kurmuş olması ve hatta kurmuş olmasa bile sırf aynı kurumun üyeleri olmaları nedeniyle karşı tarafça hakemin hakemliği reddedilebilir. Aynı kural, bilirkişinin belirlenmesinde de geçerlidir. Biliyorum, bunlar biraz uzun ve sıkıcı konular Bir de şunu belirtmeliyim; darkcrow'un dedikleri iyi niyetle ve temiz kalplilikle dile getirilmiş dilekler, ancak hukuk sistemimizin ayrıntıları gereğince derneğimizin üyelerine, önceden dediğim gibi, maddi/manevi destek, hukuki danışmanlık ve organize hareket etme yeteneği dışında bir faydası olamayacaktır. Derneğimiz, üyelerine teknik anlamda hukuki faydadan çok sosyal anlamda hukuki fayda getirecektir. Bunun üzerinde hassasiyetle durmamın sebebi ise; özellikle hukuki alanda güçlü desteğe ve veritabanına ihtiyacı olan arkadaşlarımızın, derneğimizi bir hukuk bürosu ya da olası davalarda bir taraf gibi görmesinin doğuracağı beklentilerin maddi ve manevi sonuçlarının herkes için hayal kırıklığı yaratacağıdır. Hukuki meselelerde sosyal anlamda desteği derneğimiz sağlayacaktır, ancak teknik anlamda desteğin sağlanması çok sınırlı olacaktır.Eğer ki bir dernek değil bir sendika kurulması söz konusu olursa, yukarıda söylediklerimin büyük çoğunluğu değişecek, sendika kimliği kuruma aktif hukuki rol sağlayacaktır. Ancak, sendika kurmak hem çok farklı hem de çok detaylı işlemler gerektirdiği kadar, şu an için bireyselliğin hakim olduğu piyasamızın bizlere sunduğu şartlar gereği, sendika kurmak çok riskli bir adım olacaktır. |
||
|
|
|
|
|
#13 (permalink) | |
|
Yer: Bursa
|
Alıntı:
Normalde bunların senin işin olmadığını da iyi biliyordur. Ama diğer adamlarından fazla bilgin olduğu için senin üzerine yıkmaya çalışıyor olabilir.. Kaldı ki yönetimde olan bu tür insanlar ne yazık ki olmadık yöntemlerle ve hiç aklına bile gelmeyecek bakış açılarıyla bakarak seni zora sokmaya çalışır.. Ne yazık ki değişik bir tür sorunu yaşadım ![]() Benim bu dernek konusundaki tavsiyem: KOSGEB ile görüşülebilir.. çok güzel altyapı destekleri varmış..
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Yer: Bandırma
|
Evet bu tarz çalışan bir dernek tabii ki de, bu tarz sorunların üstesinden gelmeye tek başına yetmeyecektir ama çok önemli bir adım olacaktır; ki keşke şu ülkenin akl-ı evvel yöneticilerinin aklına bir teknoloji veya bilişim bakanlığı ve buna bağlı alt müdürlükle falan fikri gelse... (aslında düşündümde bilişim bakanlığı da şu meb genelgesi mantığı dışında olamayacaktır heralde)
Ben de başımdan geçeni anlatayım da içimde kalmasın... Benim bir arkadaşımla birlikte ortak işlettiğim bir internet ve yazılım firmam var Bandırma'da... Ankara'da bir iş çıktı, isim vermekten de kaçınmayacağım, deşifre olsun adiler : "Doubt'ın beni haklı uyarısı sonucunda firmanın ismini siliyorum". Firmamın ve kendimin çok zorda olmamdan dolayı salakça bi anlaşma yaptım, patlayacağı aslında başından belliydi ama o an 1 dolara bile muhtaç olduğum için kabl etmek zorunda kaldım en azından olursa olur dedim... İş şuydu elde 22 adet firmanın aylardır biriktrdiği web siteleri var ve firma kendini bağlamış Joomla'ya template yapılacak; tamam olur dedik başladık çalışmaya... İşin süresi de 2 hafta... Ama ne mümkün... Belki biterdi ve eminim ki biterdi ama firma sahibi o kadar psikolojik anlamda bozuk ki, yaptığı tek şey benim ve kendi çalışanlarının moralini bozmak başka da bişi yok; işte ben bittim ben öldüm, iş yetişmicek falan, ve doğal olarak bu kadar negatif elektriğin olduğu yerde iş yetişmedi... Daha doğrusu 19 tanesi yetişti, 3 tanesi olmadı... Ve firma ödemesi gereken 2000 doları ödemedi... Anlaşma buydu dedik çektik sineye...19 sitenin en azından bedelinin de alamadık çünkü anlaşma buydu hepsi yapılacak biri bile olmazsa tek kuruş olmayacaktı ama biz de çok sıkışıktık... Neyseeee... O iş sürerken başka bi anlaşma yapmıştık firmayla, olay şuydu 100 dolardan Joomla templatei hazırlayacaktık ve firma bize ayda en az 10 işi garanti ediyordu... Ve herif o 22 iş çakınca bu anlaşmayı da tanımadığını söledi ve (noter huzurunda imzalamadığımız için) anlaşmayı tanımadığını belirtti... falan filan filan falan yani... O yüzden şu insafsız şerefsizlere ders vermek lazım bence ve bu dernek iyi olacak...
Gala'S Creative Studios Mesaj Gwain tarafından 08.06.2006 (20:54) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
yine bir klasik gerçekleşti ve Farkettiren'in de bu konuda çok da ilgili olmadığını görmüş olduk sanırım.
zaten bu dernek meseleleri 2 senede bir açılır, herkes içini güzelce bir boşaltır, sonra yine köşesine çekilir, işlerini yapmaya devam eder.
|
|
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Dernek kurmanın kolay iş olmadığını önceden de belirtmiştim.
Sadece genel merkez için ofis/apartman dairesi vs. tutmak bile başlıbaşına bir masraf kapısı oluşturuyor. Kirası, stopajı, bakımı, döşenmesi, elektriği, suyu,telefonu, interneti, kırtasiyesi vs. derken inanılmaz bir maliyet çıkıyor ortaya... Dahası, bürokratik aşamaların gerçekleştirilmesi sırasında harcanacak olan harçlar, yol masrafları, danışmanlık ücretleri... Hele bir de şubeleşme söz konusu olursa, işte o tam bir anonim şirket cirosu değerinde maliyet demek... Derneğe gönül verecek arkadaşlarımızın ise coğrafi olarak birbirinden uzak olması, derneğin kurucu ekibinde yer alması gereken 7 kişinin nasıl, hangi yollarla belirleneceği, bu belirlenen kişilerin nasıl finanse edilerek derneğe mesai vermesinin sağlanacağı, dernek üyeleri arasında gerçek anlamda bir iletişim ortamının doğması için yapılacak organizasyonların nasıl, kim tarafından, hangi finansmanlarla gerçekleştirileceği ve daha bir çok HAYATİ SORU(N) tam önümüzde bir dağ gibi durmakta... Tüm bu sorunların aşılması ise tek bir şey ile mümkün gözüküyor : SPONSOR. Ancak hepimizin çok iyi bildiği gibi, ne yazık ki, sponsor sponsorluğu ile hiç bir zaman yetinmez, hep daha fazlasını ister. Derneğin yönetimine dahi karışmak buna dahil olabilir. Ve gerçek şu ki, ne yazık ki, birey birey un gibi dağınık halde binlerce web çalışanının olduğu bir piyasada hedeflenen amaca hizmet edecek bir derneğin oluşmasını isteyecek bireysel web çalışanlarının hiç birisinin sermayesi bu işe yetmez. Ya büyük tasarım firmalarının esiri olarak onların öncülüğünde bu işin kotarılmasını bekleyeceğiz, ya sponsorların kucağına düşeceğiz ya da gerçek anlamda bir silkinme yaşanacak, HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA MADDETEN KOYACAK ve dernek için bir havuzda kaynak yaratılacak. Bu havuzun niteliği ve kimler tarafından, hangi kurallar çerçevesinde, nasıl denetlendiği ile ilgili sorun aşılmak üzere bizleri bekliyor olacak. Çünkü açık söylemek gerekirse, bu havuzda çok yüklü bir sermayenin birikmiş olması gerekiyor. Yazdıklarım umutsuzluk ya da karamsarlık olarak algılanmasın, zira aşılması gereken dereleri tepeleri görenler, onları aşmaya niyetleri olup olmadığını çok rahat anlayabilirler. Ben kendi adıma bu dereleri tepeleri aşmaya hazırım, ancak yoldaşlarımın da en az benim kadar sebatkar ve azimkar olmalarını dilerim. Zira bir işin yarım bırakılmasından hiç hazzetmem... |
|
|
|
|
|
|
#20 (permalink) | |
|
Alıntı:
Mahalle takımına kadro belirlemiyoruz nihayetinde. UlgenKhan'ın söyledikleri çok yerinde şeyler, foruma mesaj atmak herkesin yapabileceği birşey lakin gün gelipte bir havuzda para toplamaya geldiğinde iş, hangimiz o taşın altına elimizi gerçekten sokacağız?
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim |