Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » mağduriyet örnekleri ve derneğin gerekliliği

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 08.06.2006   #21 (permalink)

cgencer's Avatar

Yer: istanbul
Re: mağduriyet örnekleri ve derneğin gerekliliği

yoo, sadece 1-2 güne bilgilerle geleceğim denildiği için bekledik hepimiz.

olacağı konusundaben haylice karamsardayım zaten, baştan da şüphem vardı. yoksa gerçekten var etmek için çabalayıp bilgisini de paylaşanlara boynumuz kıldan ince.

kaldı ki, ben sırtımı derneğe pek de yaslamam; kişisel problemlerimi kişisel çözmeye gayret eder, bu konularla ilgili avukat bulup onunla işimi görmeyi tercih ederim. olası bir dernek, öncelikle genele hitap eden problemlerin çözümü ya da yol göstericisi olarak olmalı (mesela sömürülmemek için ortak bir anlaşma metni oluşturulması, belirli çalışma ilkelerinin ve kıstaslarının belirlenmesi gibi)
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 08.06.2006   #22 (permalink)

cgencer's Avatar

çabaların için özellikle teşekkür ederiz... uykuya dalınca hafifçe dürtmek olarak algılaman dileğiyle.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 13.07.2006   #23 (permalink)

Benim önemli bir sorum var ... Tanıdık olsun ya da olmasın birbirimizle iş yapmamız gerekebiliyor ya da zorunda kalıyoruz... Peki bu örgüt içinde olup da beraber çalıştığı insanı mağdur eden gerçek örnek vereyim parasını verdiğim halde işi teslim etmeyen Cgencer den beni nasıl koruyacaksınız? Amacım hem gerçek bir sorunu dile getirmek hem de burda veryansın edip iş ahlakına uymayacak şekilde iş yapan arkadaşların dernek içinde nasıl ele alınacağına ilişkin kaygım...

Bu mesajda isim verme ile ilgili kaygım yok... Nasıl ki sizi mağdur eden firmaları, iş verenleri, spam yapamları teşhir ediyorsunuz ben de arkadaşım olduğu halde tutamayacağı sözler verip parasını tam zamanında aldığı halde bana junk teslim eden birinin adının burda geçmesinden imtina etmiyorum... Cevap olarak da ne söyleyeceğini merak ediyorum burda nasıl bir taştırma çıkaracağını da!
gepetdo şu an çevrimdışı  
Old 13.07.2006   #24 (permalink)

cgencer's Avatar

imadem ulu orta yerde konuşma gereği hissediyorsun; o zaman söyleyeyim:
benden istediğin bahsi geçen sitede forum yazılımıyla içerik yönetimi modülünü birleştirmemdi; ben de istediğini yaptım, ama gerisi, yani sayfaları, template'leri ne ve nasıl yapacağını anlaşmamıştık. junk olarak adlandırdığın işlem için birkaç günümü ayırdım ve modülleri birleştirdim. gerisi bilsen de bilmesen de sana kalmıştı. anahtar teslimi site istediğini söyleseydin birçok müşterime ve arkadaşıma yaptığım gibi uygun bir şekilde anlaşarak tertemiz site verirdim. genel iş kalitem ile ilgi referansları özelden iletebilirim dilersen. ama madem seni bu kadar rahatsız etmiş verdiğin cüzi rakam ve işi sana verdiğim haliyle bitirememişsin, senden aldığım komik olabilecek ücreti müsait olduğumda seve seve sana iade de edebilirim. bilgin olması için söylüyorum, konuştuğumuz rakam, normal çalışma rakamlarımın epey dışındaydı. ama sen kendini kazıklanmış hissediyorsan, paran senin olsun. başın sıkıştığın ve hasta yattığından ilgilenemdiğini de sunma lütfen bir dahaki sefere, başkaları senin beceremediğin şeyi temizlemek zorunda değil.

ama bu gibi bir meseleyi önce mail atarak bana iletmeni ve arkadaşlığın gerektirdiği şekidle konuşmanı tercih ederdim. bel altına çalışıp teşhir etmekse amacın, emin ol 10+ senelik deneyimim ve referanslarım, senin tavrını bile umusamama yol açabilirdi. forumlarda temel ilke kişisel sataşmaları genele açmamaktır. ben de bu yüzden bu konuyu daha fazla ulu orta tartışamyacağım. gerekirse bana mail atmanın yolalrını biliyor olduğunu düşünüyorum.

sanırım tartışma çıkarmak ve özel meseleleri genele yaymak gibi bir çiğliği ancak sen yapabilirsin. cevabım sana değil, kafasında soru işareti uyanan insanlara. ve tartışma yaratmak gibi de bir kaygım yok, senin aksine...

Mesaj cgencer tarafından 13.07.2006 (15:26) yeniden düzenlendi.
cgencer şu an çevrimdışı  
Old 13.07.2006   #25 (permalink)

Tartışmayı biz yapmayacağız zaten birbirimizi birbirimizden nasıl koruyacağız onu tartışacağız topluluk olarak...
gepetdo şu an çevrimdışı  
Old 31.07.2006   #26 (permalink)
0 derece

benim işi teslim ettiğim ve çok güzel olmuş elline sağlık denildiği halde paramı alamadığım işlerimde oldu
iş bitecekken "biz bundan vazgeçtik patronun yeğeni yapacakmış uçan kaçan site " gibi gerzek laflarıda duydum 1 haftada 2 site isteyen patronlarıda gördüm çalıştığı şirketin müşterisini kafalayıp kendince free lance yapan çalışanlarıda gördüm...

keşke bi dernek olsada tüm bu sorunları çözse
yok böyle bişey arkadaşlar dernek kurmak mesele değil finansmanıda mesele değil
kumarbazlar bile abudik gubudik dernekleri bir kaç günde açıyorlar

önemli olan derneğin işlevi ne yapabilir internetçileri koruma ve yaşatma derneği ?
unutmayın internetten bahsediyoruz bi yabancı forumlardan çok düşük ücretlere iş yaptırabileceğiniz hintliler ruslar var şunlar var bunlar var

bu işin cilvesi bu keşke böyle olmasa ama durum bu
bence paraızlığa direnip ( nasıl olacaksa ) işi bilen insanlarla iş yapmaya çalışmalıyız hem o ne istediğini bilmeli hemde biz ne vereceğimizi adam gibi anlatabilelim...

Old 31.07.2006   #27 (permalink)
mow

Yer: İzmir

noldu bu konu sonucu nedir?
mow şu an çevrimdışı  
Old 31.07.2006   #28 (permalink)

cgencer's Avatar

yok bir sonucu ve olamayacak da sanırım. böyle meseleler çok düşünülür, istenir ama sonuçlanamaz da.
Old 31.07.2006   #29 (permalink)
gCg

gCg's Avatar

Yer: Adana

Evet bu dernek meseleleri üzerinde öyle bir durum söz konusu, herkes çok heveslenir ve aslında iş de sadece 7 asil üyenin toplanıp hadi kuruyoruz demesine bakar. Ancak bir türlü gerçekleşmez. Bu konuda hukuki olarak ve Adana'dan edebildiğim kadar yardımı etmeye ben de hazırım. Zaten kişisel olarak pek bir kahramanlık gerektirmeyen bir durum.
Old 31.07.2006   #30 (permalink)

emremer's Avatar

Yer: Viyana, İstanbul

Son toplantıda bu derneğin şu ya da bu şekilde olması gerektiğini fark ettim. Farkettirenler sağolsun. (laf atmıyorum, harbiden teşekür ediyorum)

Halen Mecidiyeköy /4 Levent /Maslak taraflarında yer bakıyorum.
Metro çıkışına 119 saniye bir yer vardı başlangıç için ideal bir yer vardı. Komisyon, depozito, peşinat, küçük birkaç yenileme dahil (herşey için yetki verilmiş) emlakçı ile anlaşmışken kontratın yapılacağı gün mal sahibinin iyi ama "sen henüz evlenmemişsin ofis te olsa dernek te bekara olmaz" zihniyetine kurban oldu.

10-15 Ağustos civarı yeniden yer aramaya başlayacağım.

//Tahmin etmiyorum dursan öyle bir yer ama şansını denemek isteyen olursa emlakçının adres/telefonunu verebilirim.
emremer şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

gerekliligi , dernegin , ornekleri , magduriyet

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

<