Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » mağduriyet örnekleri ve derneğin gerekliliği

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 31.07.2006   #31 (permalink)

cgencer's Avatar

Yer: istanbul
Re: mağduriyet örnekleri ve derneğin gerekliliği

emremer, olumlu niyetinin farkındayım, ama bence vaktini önce kendi geleceğini ve evliliğini garantiye almaya ayır derim. sonra gerekirse zamanla bu konuya el de atılır, ama hele bir adamakıllı ayağa kalk da.
bu arada bi ara yine laflayalım...
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 06.08.2006   #32 (permalink)

Yer: istanbul
Görsel: 1

cgencer yasadıgın problem icin gercekten üzüldüm, umarım kurtulursun en kısa zamanda bu beladan belki de kurtulmuşsundur artık.
benim diyecegim şudurki çalıştıgımız sektörde tek sesliliği yaratabilirsek inanlılmaz bir güç elde ederiz ki bunu herkes biliyor.dernekleşmede bu yolda atılmış bir adım olur. bu işin ilka dımı atılsa devamı gelir diye düşünüyorum.
farkettiren bu topicin ilk postlarının birinde freelance calısan web tasarımcılar icin benim pek aynı fikirde olmadıgım ifadeler kullanmıs.
tam zamanlı çalışan, bu işi meslek edinmiş adamla freelance calısan birini kıyaslayacak kadar at gözlüğü takmıyorum (freelancer biri olarak) yalnız freelance çalışanların da sektördeki çıtayı aşağı çektikleri düşüncesine katılmıyorum.dexigne.coma iş ilanı bırakanlardanım ben, sektörde 1 yıllık tecrübesi olan ve haddini bir bilen bir web tasarımcısıyım ve freelance iş disiplininde çalışıyorum.sonuçta benle çalışacak şirketin benden ne beklediğini ebilerek çalışıyorum.haddini bilmek de budur, yapabileceğim kadarını en iyi şekide yapmaya calısıyorum, iyi niyetimden dolatyı sizin gibi de kazık yediğim, mağdur oldugumda oluyor.

madem dernekten söz ediliyor, bu bir platform gibi düşünülmelidir, işini bilinçli ve iyi yapanların oluşturdugu,kişilerin birbirine ve çalışma şekillerine önyargıyla bakmadıgı bir platform olmalı.
kerem1905 şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 06.08.2006   #33 (permalink)

UlgenKhan's Avatar

Yer: Ankara
Görsel: 7

Dernek oluşumu üzerine önceden başlamış olan verimli görüş alışverişinin ötesine geçememiş olmanın hayal kırıklığını yaşayan arkadaşlar için şunu söylemek isterim :

Dernek gibi "ciddi" bir organizasyonun kalıcı ve etkin olarak oluşturulabilmesi için gereken temel unsurların bir araya getirilebilmesi zaman alacaktır. Diğer iş kollarına benzemeyen bir iş kolu olduğundan web tasarımcılığı ve programcılığı, organizasyon güçlüğü yaşayan çalışanların bulunduğu bir işkoludur. Farklı şehirlerde farklı pozisyonlarda ve yoğunluklarda çalışan bu kişilerin içerisinde bir kurucu ekibin tüm ülkeyi kapsayacak şekilde oluşturulması için ciddi bir teşkilat yeteneğine, iyi bir hukuki ve bürokratik veritabanına ve tabii ki yeterli finans kaynağına sahip olmak ön koşuldur. Bunların tek elde toplanması iradesinin oluşması ise zaman alacaktır. Şu andan itibaren yapılması gereken, kanımca, artık forum ortamından çok yüz yüze görüşme tekniği ile bu işin gerçek adımlarının atılmasına başlanmasıdır. Bunun için şu sorunun cevabı çok önemli :

Aramızda, dernek kuruluşu için gerçek bir mesai yoğunluğu ve yeterli oranda finansal kaynak ayırabilecek, önceden teşkilat tecrübesi yaşamış ya da hukuki - bürokratik bilgiye az çok sahip olan kişiler var mıdır? Varsa kimlerdir?

Teklifim odur ki, aynı 1,5 ay önceki forum toplantısına katılacakların listeye isimlerini ekledikleri gibi, burada bir isim listesinin açılmasıdır. Böylece, bu işin kadro kısmı örülmeye başlanabilir. Kurucu ekip, liderler ekibi olarak derneğin varoluşuna yön verecek insanlar olacağından, her türlü sorumluluğu da üstleneceklerdir. Bundan dolayı; listeye kayıt olacak arkadaşlardan, zaman konusunda sonsuz hoşgörü, finans konusunda ciddi destek, bilgi konusunda etkin tecrübe ya da çevre gücü istenmesi de BAŞ KOŞUL olmalı diye düşünüyorum.

Ben kendi adıma, bilgi konusunda sonuna kadar katkıda bulunabilmekle beraber, mesai ve finans konularında sınırlı olarak destek olabileceğimi belirtiyorum.

Mesaj UlgenKhan tarafından 08.08.2006 (17:12) yeniden düzenlendi.
UlgenKhan şu an çevrimdışı  
Old 29.08.2006   #34 (permalink)

Yer: Istanbul

Merhabalar dernek düşünceniz gerçektende çok güzel fakat bir o kadarda zor, aylardır hosting sektörü için bizde dernek kurma içerisindeyiz fakat herhangi bir çıkış yolu bulamadık. İnşallah hem siz hemde biz bu isteğimizi yerine getirme fırsatını yakalarız hiç olmazsa sektörde gerçekten hakkıyla birşeyler yapanlar istedikleri yere gelme fırsatını yakalarlar,

Saygılarımla,
direct- S şu an çevrimdışı  
Old 10.10.2006   #35 (permalink)
ba kubah

aceleci mi davranıyorum yoksa konu ekildi mi?

Old 11.10.2006   #36 (permalink)

hayatbilgisayar's Avatar

Yer: Antalya

Arkadaşlar, 1 defa dernek başkanlığı, 1 defa da kurucu dernek başkanlığı yapmış, dernek yönetim kurullarında epeyce görevler almış, hala da birkaç derneğe üye biri olarak, bu konuları çok uzattığınızı ve sonunda bir sonuç çıkmayacağını görüyorum. Bu işlerde bu tip bir yöntem ile bir yere varmak çok zor. Dernek kurmak için 11 kişi mi gerekli, bu forumdan herhalde 11 kişi çıkar, alırsınız (veya beni de kabul ederseniz) alırız üç beş derneğin tüzüğünü, zaten hemen hepsinin çoğu aynıdır, işin niteliğine göre yani web tasarımcısı / programcısı, her ne demek istiyorsanız ona göre gerekli maddeler değiştirilir, eklenir, çıkarılır, bir arkadaşımızın ofisi de dernek merkezi gösterilir, dilekçeler yazılıp Dernekler Masası'na teslim edilir, harçlar yatırılır ve çok kısa bir süre içerisinde dernek kurulmuş olur. Ondan sonra ah bunu da ekleseydik, vay bunu da yazsak ne iyi olurdu gibi diğer maddeler için de 6 ay bir süre konulur, o zaman zarfında unutulan tüm bu maddeler de özetlenir ve tüzük tadilatı yapılır. Bunların hiçbiri zor şeyler değil, kuruluş veya sonraki aşamalarda gereken masraflar da birşey değil. Ben dernek kuruluşu yapalı epey oldu, ama masrafların çok cüzi olduğunu hatırlıyorum.

Kuruluşta herkesin kabiliyetine göre bir yönetim kurulu oluşturulur, mesela yazmayı çizmeyi seven ve düzgün yapabilen sekreter olur, para hesabını iyi tutan, makbuzları defterleri iyi doldururum diyen biri sayman olur, vs., bir de içimizden bir başkan seçilir. Gençlerbirliği Kulübü gibi başkan 50 yıl derneğin başında kalmasın, görevi dolan gitsin diyorsanız tüzüğe başkanlık 1 yıl için geçerlidir maddesi konulur, böylece seneye yine genel kurul yapılıp yeni başkan ve yönetim kurulu seçilir. İlk gelen yönetim kurulu hemen komiteleri de oluşturur, zaten bu komitelerin resmi bir karşılığı da yoktur, sadece para alışverişi yapacak insanların resmi sıfatlarının olması gerekir. Bu arada herhalde güzel bir de web sitesi yapılır, ondan sonra Basın Yayın, İletişim, ne isim vermek istiyorsanız o işlere bakan komite hem derneğin, hem sitenin reklamını güzelce yapar. Mutlaka bir sürü negatif düşünceler de çıkar, çoğu yerden ilgi de görülemeyebilir, ama zaten amaç ilk yılda 3.000 tasarımcı derneğe üye olmalı diye konulmazsa yavaş yavaş üye sayısı da artar. Böylece dernek büyümesini sürdürür.

Yaptırım uygulamak, taban fiyatlar belirlemek, derneğin resmi kuruluşlarca tanınıp muhatap alınması gibi konuları hemen beklemeyelim, belki birkaç yılda ancak bunlar hale yola gelir. Ama bir yerden başlamak lazım, bu forumda veya diğer forumlarda herkes ah ne güzel projelerim var, ama zamanım yok, param yok, kimseye güvenim yok diye aynı şeyleri yazıp duruyor. Bu dernek meselesi de bu hale gelmesin, bir yerlerden başlayalım, dediğim gibi kabul ederseniz ben de bu işin içinde varım. Ama direct-S arkadaşımın yazdığı gibi bu iş zor değil, hem de hiç değil. Fakat bir kere niyetlenip, hadi bakalım deyip bu işe başlamak lazım. Hatta arkadaşımız bizle düşüncelerini paylaşırsa hosting işini de derneğe katabiliriz, o da kolay. Sadece bir gerçeği unutmayalım, web tasarımı, web programlaması, hostingçilik, bunların hiçbiri resmi sıfatlar değildir, çünkü bu konularda YÖK tarafından onaylanmış resmi bir ön lisans veya lisans eğitimi yoktur. Ama bunları daha önce de yazdım; Sıhhi Tesisatçılar Derneği var, Taksiciler Derneği var, Berberler Federasyonu (veya Derneği) var, onlar da bir yerde sıfırdan başlamışlar, ama şimdi devlet tarafından tanınmışlar, kendi üyelerine yaptırımlar uyguluyorlar, derneğe üye olmadan sıhhi tesisatçılık bile yapamıyorsunuz, yetkilerini o dereceye kadar geliştirmişler. Bundan 2 - 3 yıl sonra web tasarımcıları derneği de niye bu hale gelmesin, unutmayın ki Haklar Verilmez, Alınır. Kendi konumuzda da kimseden yardım beklemeyelim, çünkü kimseden yardım gelmeyecek, hem de çok uzun bir süre gelmeyecek, devleti belediyeyi odaları unutun. O yüzden kendi hakkımızı kendimiz aramak, işimize düzenlemeler getirmek istiyorsak bir yerden başlamamız lazım, hem de hemen.
Old 11.10.2006   #37 (permalink)

emremer's Avatar

Yer: Viyana, İstanbul

Alıntı:
şu zamana kadar en azından "uğraştım ama olmadı" gibi, insanlara nezaket gereği bi açıklama yapılmalıydı.
Bu sözü kendi üstüme alınmalımıyım bilmiyorum, ama öyleyse;
"Tamam bu işin startı verilmiştir. @emremer sana düşen işler şunlardır. "
şeklinde bir konuşma olmamışken, kendi çapımdaki uğraşlarımı açıklamamam neden nezaketsizlik olsun.

ama yine de yukarda bahsettiğim 10-15 Ağustos'un açıklamasını yapayım;
yazıyı yazma tarihinden bir hafta gibi bir süre sonra işten ayrıldım -planlanmamış bir şekilde-, dolayısı ile atıyorum "3.ay'ın kirası ne olacak" sorusu gündeme geldi.

sitem'le belirtmeliyim ki,
bekara yer vermiyoruz mantığı ile kaçırdığım, dernek için çok güzel olabilecek yer için emlakçı telefonu vs. verebileceğimi bahsetmiştim ancak ne özelden ne de başka şekilde "en azından bir baksak nasıl bir yermiş" şeklinde somut 1 tane bile mesaj gelmediği gibi bu başlık altında da başka "somut adımlardan" hiç bahsedilmedi.

kendimi donkişot gibi hissetmenin yanında
bu konunun, kendi hakkımda "sanki tüm topluluğa ait olan bir şeye tek başına sahip çıkmaya çalışıyormuşum" izlenimi yaratıyor olduğunu / yaratacağını düşündüm.

ve evde kendi projelerimle yoğunlaştım

// bu planlanmamış, çalışmadığım zaman zarfında, en azından bu işe başlagıç olur diye ayırdığım 3500ytl nin büyük bir kısmı faturalar ve diğer ihtiyaçlar dolayısıyla kaynamış oldu.
(vazgeçtim mi: kesinlikle hayır, weble alakası az bir dernek bile olsa olacak bir şekilde)

Bir kitap blogunun bile 2 yıl da açıldığı düşünülürse açıkca, topluluğa olan inancım azalmış durumda.

------

Laf değil iş yapmak isteniyorsa; kısa süre içinde konusu: "Dernek kurulsun mu ?" değil

"Nerde olsun, o yerin depozitosu ne kadarmış, başlangıçta adres olarak bizim şirketi gösterebiliriz, tüzükte neler olsun.. vs.. " olan bir toplantı düzenlensin.

.
emremer şu an çevrimdışı  
Old 11.10.2006   #38 (permalink)

hayatbilgisayar's Avatar

Yer: Antalya

Haklısın emremer. Bu tasarımcılar derneği, hostingçiler derneği konuları yıllar önce Anet'in newsgroup'larında konuşuluyordu, aradan kaç yıl geçti bilmiyorum ama daha hala en ufak bir adım atılmış değil. Dediklerinde sonuna kadar haklısın. Ben bu forumda tarih olarak eski, ama mesaj sayısı olarak yeni bir üyeyim, ve mesajımda da yazdığım gibi eğer kabul edilirse bu dernek oluşumunda görev almaya hazırım. Para bakımından ben de kendi işimi kapattığım ve arkadaşımın şirketine ortak olduğum için devlete, alacaklılara tüm borçlarımı verdim, o yüzden birkaç ay maddi anlamda çok katkıda bulunamam, ama hamaliye tarzındaki tüm işleri yapabilirim. Ben bu işte varım. Şimdi yeri müsait bir arkadaşımızdan bir masa ve dolap bekliyoruz, böylece ilk adımı atmış oluruz.
Old 11.10.2006   #39 (permalink)
ba kubah

@emremer, senden farklı düşünmüyorum, alıntı yaptığın sözü sadece farkettiren için söylemiştim.

Old 11.10.2006   #40 (permalink)
mow

Yer: İzmir

bir masa iki dolap vs. ile pek bişii olmaz , bunun yerine katılanlar arasında aidatlardan geri ödenmek üzere para toplanır ve ne gerekiyorsa satın alınır, bunun içinde birkaç (10-15) yüzyüze toplantı gerekir bende katılmak isterim ama bence işinde yetkin kişiler olacaksa katılmak isterim uğraşacak kişiler olacaksa katılmak isterim. Eğer olacaksa istisnasız herkese haber verilsin isterim zoque dekiler değil sadece. Yöneticilerin yaşının 30 u aşmamış olmasını isterim. dernek komün bir ortamdır bende zaten ondan severim ve kurucu sayısının bu iş için en az 50 olmasınıisterim 5 kişiyle 10 kişiyle olmaz. bu şartlar altında toplantı yapılsın ve isteyenler katılsın.
mow şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

gerekliligi , dernegin , ornekleri , magduriyet

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali