|
|
#51 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
Re: mağduriyet örnekleri ve derneğin gerekliliği
Bu işe gönüllü olanlar da, giderler de, gelirler de konuşulur. Herşey'e hayal gözü ile bakmaktansa en kötü senaryonun gerçekleşmesi bile daha iyidir. Bu işi daha iyi yapacaklara önayak olmuş olur. Kelime kelime hatırlamasam da bir anektod: Yaptığı 999 denemenin boşa çıkmasının ardından Edison'a "Üstad hala doğru şeyi bulamadın?" vb. diyerek laf atan kişeye Edison'un manidar yanıtı: "En azından 999 farklı yolun yanlış olduğunu biliyorum" .
|
|
|
#52 (permalink) | |
|
Alıntı:
Bu soruları şunun için sordum : Dernek, parti, sendika, hatta halı saha takımı bile kurmak öyle netameli işlerdendir ki; bu alanda bu tecrübeyi yaşamamış her insan için tatlı bir hülya, tecrübeli insanlar için ise ayrıntılarında boğulma riski taşınan bir labirent olur... Bu sıkıntıları yaşamamak adına takip edilmesi gereken adımlar şunlar olmalı diye düşünüyorum : 1- Burada başlatılacak bir katılımcı listesinin oluşturulması 2- Bu listedeki kişilerin bir yahoogroups, mail grubu ya da forum alanında buluşması 3- Buluşmada bir kurucu heyet kurulması, heyetin en fazla 7 kişiden oluşması, kurucu heyetin yetki ve sorumluluğunun kesin sınırlarla belirlenmesi, bu buluşmanın fikir alışverişi şeklinde olması, ancak kesinlikle fikir YARIŞMASI haline dönüştürülmeden en geç 2 hafta içinde
4- Alınmış olan kararların uygulama safhalarının kurucu heyet tarafından 1 hafta içinde şekillendirilmesi ve ilk adımların görevlendirilmiş üyeler tarafından atılması 5- Kuruluş için gerekli ekonomik, hukuki ve idari tedbirlerin kurucu heyet tarafından tespiti ve katılımcılara bildirilmesi, katılımcıların üzerine düşen yükümlülüklerin gereğini acilen yerine getirmesi Bu 5 adımın ayrıntılandırılması süreç içinde yapılacaktır. Örneğin dernek için banka hesabı açılması, mali sorumulukların üstlenilmesi vb. Bu hızlı bir süreç olmayacaktır, kolay bir süreç olmayacaktır. Ama işin sonunda, katılan herkes bu başarıyı ve mutluluğu tadıyor ve yaşıyor olacaktır... |
||
|
|
|
|
|
#53 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
şimdilik herkes kendi harcamalarından sorumlu olsun, çoğunluk hangi ilde ise veya çoğunluk hangi ilde yakalanabiliyor ise o ilde bir toplantı olsun, ben izmir deyim , istanbula gelebilirim ama izmirde olmasınıda isterim.
|
|
|
#54 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
bu alandaki profesyonellerin daha çok Istanbul'da olduğunu zaten daha önce konuşmuştuk...
giderler de herkesin kendisine aittir. dernek kurulacak olsa bile, üyelerin yol ve konaklama masraflarının karşılamayacağına eminim. |
|
|
|
|
|
#55 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
emremer'e katılıyorum, 19 Kasım Pazar günü saat 13:00 gayet uygun gibi görünüyor. Bunun üzerine UlgenKhan'ın dediği gibi bir katılımcı listesi oluşturalım, ben bu listede varım. İsterseniz listeye herkes adını ve ilini yazsın, çoğunluk il nerede çıkarsa ilk toplantı orada yapılsın, eğer Ankara çıkarsa da şartlarımızı zorlar Ankara'ya geliriz, ne olacak. Ben hala yoğun bir sigara tiryakisi olarak toplantı nerede olursa arabam ile gideceğim, o yüzden 3 - 4 arkadaşı daha seve seve yanıma alabilirim, beraberce gideriz. Bolu'da pirzolalar ve sucuklar da benden
![]() Bunun dışında hiçbir derneğin kuruluşunda, daha doğrusu ortada dernek bile yokken masrafları derneğin üstlenmesi gerçekten imkansız olacaktır. Ayrıca unutmayalım ki dernekler gönüllü kuruluşlardır, ilk adımlarda tabii ki herkes masraflarını kendisi karşılayacaktır. Diğer arkadaşlarımın söylediği olumsuz düşüncelere de saygımız var, ama hele bir ilk adımları atalım, olması için tüm iyiniyetimizi sarfedelim, olursa ne güzel olacak diye düşünelim, gerisi nasıl olsa gelir. Anet'teki gruplarda çıkar çatışması ön plana çıktı, dernek merkezi olmak isteyenler bunu kendi çıkarları için kullanmak istediler, o yüzden oradaki tartışmalar bir yere varamadı. Bizde şu aşamada o hale gelecek bir durum yok gibi görünüyor, umarım böyle de devam eder.
|
|
|
#56 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
toplantının hemen olamayacağı anlaşıldı
bu nedenle ilk etapta katılımcı toplamak ve herkese duyurabilmek için bir arkadaşımız internet üzerinde dandikte olsa bir platform oluşturabilir mi? kim kaç kişiye nasıl ulaşabilir? zoque bize duyurma konusunda yardımcı olabilir mi?
|
|
|
#57 (permalink) |
|
|
Haklısın mow. Toplantı hemen olmayacak gibi görünüyor. Toplantı bir yana, kimsenin 3 gündür ses çıkarmamasına bakılırsa inşallah dernek hayallerimiz de hayalden öteye gider.
İsterseniz ben webtasarimcilaridernegi.org gibi bir domain alıp, üstüne bir portal gibi birşey kurayım, forumu falan da olur, oradan devam edebiliriz.
|
|
|
#58 (permalink) | |
|
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#59 (permalink) |
|
|
Buranın suyu çıkmadı tabii ki, ama burada yapacaklarımız sınırlı kalıyor.Hadi bir üye listesi yapalım desek yapamıyoruz, bu sefer bu mesajlar uzayıp gidecek, belki dökümanlar yollamamız gerekecek, onlar da mesajların arasında kaybolacak.
Ayrıca açıkçası bu tip bir site ile başladığımız zaman, diğer platformlara, diğer forumlara, diğer tartışma gruplarına da haber veririz, oradan da katılanlar çıkabilir, çıkması da gerekiyor zaten. Aksi takdirde buradaki kişiler ile sınırlı kalırız, Zoque'dakiler dernek kurmuş kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar demesinler.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!