|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
mağduriyet örnekleri ve derneğin gerekliliği
üzerinde konuştuğumuz derneğin gerekliliği açısından ilk elden örnek olayım dedim; halen canımı sıkan bir iş söz konusu. kısaca tanımlamak gerekirse; www.lgjoyclub.com isimli siteyi yapmak için aracı olan bir şirketle (isim vermeyeyim, ama dikkatli gözler fark eder) anlaştım. yaklaşık bir haftadır yayında olan site ile ilgili sürekli bir takım talepler oldu; ciddi olmayan yapısal ve tasarımsal değişiklikler istediler. tasarımı benim görevim olmadığı halde bana yıklıdı ve in-house tasarımcıları web'den pek de birşey anlamadığı, müşteriye de sebeplerini göstererek olmaz diyemediği için iyi niyetimden yapılabilecek tüm değişiklikleri yaptım, siteyi çalışır hale getirmek ve iş bitsin de rahata erelim diyebilmek için. ama aracı olan şirketin patronu, hiperaktif panik-ataklı bir bey olduğundan her ufak detayda site çalışmıyor, bozuk, tümden hatalı gibi demoralize edici telefonlarıyla gece gündüz demeden cep ve ev telefonumdan, MSN ve mail'den harras etmeye başladı. istenilen özelliklere uyarak çalışır ve canlı yayında da üyelerin oy vererek aktif katlımın da temiz çalıştığını gösterdiğim, yönetim paneli sayesinde onay/reddetme gibi fonksiyonlarının da çalıştığını müşteri, kullanarak gördü. mantıksız, olanaksız birçok istek vardı, saatlerce dil dökerek olmazını anlatmaya çalıştığım; bunlara örnekler: - yönetim panelinde, gönderilen her çalışma için (resmin/text olabilir bunlar) altında zaman: 2006-05-27 13:45:23 diye bir satır yazmaktaydı. patron bana bu zaman nickli üye kim, niye bu kadr çok katılmış siteye, engellenemez mi sorusunu yöneltti. - niye Explorer popup pencerede illa sitenin adresini gösteriyor. burada şu şu yazacak, web adresi yazmamalı, biliyorum bu değiştirilir, lütfen bunu değiştir. Değiştiremezsen, seni bu işi yapamayan biri olarka göreceğim (bkz. Microsoft'un phishing hilesiyle dolandırıcılık yapılmaması için web adreslerini göstermesi, bunun engellenememesi) işim olmadığı halde, tasarımı böyle şöyle yapın, bunlara dikkat edin diye göbeğim çatladığı halde tasarımcı kıza bir laf anlatamadım, illa müşterinin ve kendi dediğinin dedik ve olduk olamsını isteyen bir zincir söz konusu. yine işim olmadığı halde netone üzerinde host edilmesiyle ilgili tüm görüşmeleri işi var etmek için ben yürütmek durumunda kaldım. daha önce Kanada'da deneyelim dediğinde -ki sitenin n adet server'a kurulumu da anlaşmamızda bulunmamakta- kullandıkları hosting şirketinin uyumsuzluğundan olmadığında (bkz. PHP4 / PHP5 farkları) sorumlusu ben oldum, benim yaptığım iş niye çalışmazmış vs vs. hosting paketleri domaini Türkiye'ye kaydırmaya başta izin vermediği için yine bunun takibini yapmak ve zorla da olsa domaini NetOne'a kaydırmak için bir sürü şeyle de ek olarak ilgilenmem gerektirildi, onu da yaptım. yeter ki site çalışsın, kalan paramı alayım, gideyim... daha saymadığım bir sürü ek iş var; bugün de bana sinirleniyoruma rtık, isteklerimizi yapmıyorsun, site bu haliyle çalışmıyor demektir, hukuksal süreç başlatırım şeklinde gözdağı verdiler. anlaşmada webmaster, bir sebeple yarım bıraktığında 2000$ ceza ödemeyi kabul eder dediği için ilk başta korkuyordum, zxaten bir sürü borcum varken bunu da benim başıma patlatırlar diye. ama bilişim konularında biraz bilgili bir avukat arkadaşa danıştım, eğer o noktaya varırsa ve bilirkişi sitenin anlaşmaya uygun şekilde çalıştığını tespit ederse korkacak birşeyin yok dedi. demesine dedi de, niye bu eziyetleri çekmeye mecbur olayım? niye hukuksal sistemde uğraşmak zorunda kalayım? alma ihtimalimin işkence halie getirildiği alacağımı alamadığım için niye maddi olarak mağdur olayım? niye herkes, bir iş yaptırıyorsa etinden, sütünden, kemiğinden de faydalanalım, sömürelim dibine kadar şeklinde düşünüyor? bu piyasadan hakikaten bıktım. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Re: mağduriyet örnekleri ve derneğin gerekliliği
merhaba cgencer;
geçmiş olsun diyorum, girişi uzatmadan anlatayım; Siteyle ilgili - Siteyi her kim yaptı ise "Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.8.0.3) Gecko/20060426 Firefox/1.5.0.3" ile popup blocker olmamasına rağmen açılmıyor, kaynağına bakarak http://www.lgjoyclub.com/pages/index...true&page=boot gibi biryerde olduğunu anlıyoruz, gidiyoruz. - Bence gerçekten çok kötü bir görseli var sitenin. - Siteyi yapan http://www.mediatools.com.tr/ de başında Microsoft yazan bir hata mesajı görüntüleniyor, hatanın gerisine bakmadım zaten. Seninle ilgili - Bir sözleşme yaptıysan bu sözleşmeyi geçerli kılan hukuki yaptırımları, sözleşmenin ihlalinde kullanmalısın, o seni değil sen onu tehdit etmelisin. Belkide canın sıkıldığından esgeçtiklerin - Üye olurken kontrol kodu neyi kontrol ediyor, umarım otomatik kayıtları değildir? - Giriş yaptığım form beni "http://www.lgjoyclub.com/pages/%7B$scriptname%7D" adresine gönderdi? - Hepsi, herşey çok basit gözüküyor (formlar,gösterim stilleri vb.) belkide resimlerin en azından thumbnaillerinin boyutunu sabitlemleyidin(?) Belki daha kolay kullanım için birşeyler yapmalıydın, en azından formları bi align=left yapabilirdin... Konumuzun site olmadığını biliyorum, konumuz senin kendini mağdur hissetmen. Fakat işveren ne yapabilir? İnanki hiçbir art niyet beslemeden söylüyorum, bende işveren olsam bu işi kabul etmezdim -ki kalan paranın 2000$ olduğu düşünülürse gerçekten yapılan iş için çok yüksek bir ücret vermiş sana diye düşünüyorum. Ben belki farklı bir pencereden bakıyorum. Kendi gözünle kendi eksiklerini çok daha iyi görebilirsin, benim tavsiyem bunların tümünü eksiksiz sözleşmede yazdığı gibi tamamla ve avukatınla işverenin yanına git ne gerekiyorsa beraberce yaparsınız sanırım. Başarılar.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
mesele burada sitenin görsel kaltesi değil, onun tasarımı, elemanları taarafından yapıldı.
anlaşılan rakam ise 2 tarafın da yazılım için anlaştığı bir rakam, yüksekliği ya da alçaklığı relatiftir bence. kontrol kodunu imaj kullanmıştım, ama imaj olmasın, text olarak yazdır denildiği için (niyeyse... aslında sorulan sorulara bakılırsa sebep de anlaşılır) o şekle çevirdim. zaten sitenin benim içime sinmeyen, ama müşteri ya da tasarımı yapan in-house eleman illa o şekilde olsun diye yaptığım, tasarımının altında imzamın noktasını bile atmayacağım kadar dandik noktaları var. benim üzerime düşen, tasarımı fix ve verilmiş yapıyı mümkün olduğunca aynen web'e aktarmak ve yazılıma bağlamak idi. zaten meselem eleştiri veya yorum istemek değil, yoksa bu şekild eifade ederdim; yaşadığım sıkıntıyı paylaşmak ve ne gibi sorunlarla baş ediyorsak bunları göstermek, belki olası bir dernek (diğer bir başlıkta tartıştığımız) ile ne gibi sorunlarla mücadele edeceğimizi göstermekti. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Alinan ücretin yüksekligi, düsüklügü önemli degil, sonucta ortada bir sözlesme var.
Bu tür, ne yapildigi konusunda bilgi sahibi olmayan kisiler, zaten programi yazdirmadan, tasarima baslamadan önce bintane firmadan fiyat teklifi alirlar. Ben daha farkli bir pencereden bakiyorum, yarin bu adam isinin basina gittigi vakit, site hakkinda birsey daha var onuda cgencere söyleyeyim diye düsünürken, birdenbire kurulmus olan web tasarim/Programcilar Dernegi nden ------------- Sayin Yetkili ...... nolu, ..... tarihli, sözlesmenize istinaden, bünyemizde aktif üyemiz olan cgencer aleyhine bazi sartlarin olustugu görülmüstür. Sözlesme sartlarinizi yerine getirmeniz rica olunur imza / Dernek adina / avukat ..... ---------- seklinde bir faks alsa nasil olurdu? Bence sadece dernek diyerek gecmemeli, ilk baslarda "bu dernekte neyin nesi" diye bilinebilir, ama daha sonra yaptirim gücü olan bir konuma geleceginden hic süphem yok. Edit : Hatta, bildigim ticari sözlesmelerde yeralan anlasmazlik halinde Istanbul mahkemeleri yetkilidir ibaresinin yerine Anlasmazliklar halinde web tasarim/Programcilar Dernegi yetkilidir diye bir ibare bundan sonraki sözlesmelere dahi eklenebilir... |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: mersin - ankara - istanbul
|
ne kaybettiysek zaten iyi niyetimizden kaybettik.. yok şu da olsun yok bu da olsun derken 2 kat zaman 2 kat emek ama sonucunda geç alınan aynı para.. benim de başımda böyle bir sorun var şu an. 2 adet siteyi ve yazılımı teslim etmeme rağmen müşteri hergün arayıp şurasına şunu ekle burasını böyle değiştir.... yapmadığım da ise sözleşme var mahkemeye veririm.. dedim iyi git ver en sonunda.. ben teslim ettim mi ettim.. senle güncelleme için anlaşmam var mı? yok.. karşımdaki iyi niyetli olsa tamam derim belki ama yok abicim yok.. herkes birilerinin tepesine binmekle meşgul..
ek : şu an ev değiştirme derdindeyim.. aynen benimde cgencer gibi bol miktarda borcum var.. bu evden çıkıp yeni eve taşınma evin borçlarını kapatma derken hesap bayağı bir kabarık çıktı.. ha bu parayı karşılayacak alacağım var bir şirketten ama ... hala alacağız.. e ben bu eziyeti çekmek zorunda değilim ki ya.. konuyu okuyunca coştum sakın şikayetlenme gibi algılanmasın..
|
|
|
#7 (permalink) |
|
darkcrow isimli arkadaşımızın yazdıklarıyla ilgili olarak ufak bir not : sözleşmelerde tarafların kendi aralarında yetkili mahkemeyi belirlemiş olmaları mümkündür. Bu İstanbul, Van, Artvin veya başka bir yer mahkemesi olabilir. Ancak Yargılama makamı sıfatını haiz olmayan herhangi bir idari, siyasi makam ya da tüzel kişilik yetkili mahkeme olarak gösterilemez. Yargılama yetkisi Anayasa ile Türk Milleti adına SADECE mahkemelere tanınmıştır. Sonuç olarak; kurulması fikri ortaya atılmış olan derneğimizin, üyelerine ve hatta belki de üye olmayanlara hukuk alanında da çok faydası olacaktır, ancak bu fayda danışmanlık, maddi/manevi destek ve organize hareket etme kabiliyeti dışında bir fayda olamayacaktır.
Mesaj UlgenKhan tarafından 02.06.2006 (14:05) yeniden düzenlendi. |
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Yer: İzmir
|
Alıntı:
Umarım kalanıda herhangi bir sorun olmadan konuşup/anlaşıp alırsın.
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
verilen linkte hiçbir şey yok. ya da ben birşey göremiyorum. durumda bir değişiklik mi var?
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
Alıntı:
niyet mahkemeye gitmeden önce her iki tarafinda hakemligini kabul edecegi bir kurum üzerinde anlasmak
|
||
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir |