Zoque.Forum
»
Paypal hesabı almak istiyorum fakat önyargılarım var.
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Paypal hesabı almak istiyorum fakat önyargılarım var.
Paypal ücretsiz sunulan bir servis. Enhanced program gibi bir şeyleri var (adını yanlış hatırlıyor olabilirim), sana daha fazla kontrol imkanı veriyor. Misal aylık raporlar alabiliyorsun, vb. Bunun içinde kredi kartı bilgilerini yazıp 1,95$ çekmesine onay veriyorsun. Sonra sana ekstrende göreceğin 4 haneli sayı üretiyor ve bunu sisteme girince onaylanmış oluyorsun. Sonra senin Paypal hesabına 1,95$'ı ekliyor. Para uçmuyor yani.
Bunun dışında periyodik olarak bir ücret ödemiyorsun. Ayrıca Türkiye sınırlarında anlaşmalı oldukları bir banka olmadığı için paranı çekemiyorsun, sadece eBay tarzı yerlerde harcayabilirsin yani ![]() Ben bi dezavantajını da görmedim şu ana kadar. hosting ödemeleri olsun, eBay tarzı yerlerden alışveriş olsun hep kullanırım.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Izmir
|
Re: Paypal hesabı almak istiyorum fakat önyargılarım var.
Komplike arkadaşımızın yaptığı yoruma tamamen katılıyorum..
Ben de Paypal kullanıyorum, çok avantajları var.. Aynı zamanda internette harcama yaparkende kullanabileceğin alternatif bir sistem.. Mesela bazı siteler çek gönderir ve bunun için doğal olarak bir ücret isterler.. Ama Paypal sayesinde tüm bunlara karşı gelmiş oluyorsun bi noktada.. Sadece Paypal hesabına yatırılıyor.. Ve dilediğin gibi kullanabiliyorsun.. Kısaca ne yazıkki çoğu durumda nakit olmuyor (Komisyona tabii türkiyeye getirme işlemleri dışında [ki buna güvenmiyorum])... Ama benim mantığıma göre de zaten olmayan ve sonradan gelen bir paranın ille de nakit olması gerekmiyor.. Bir şekilde harcanıyor yeri geldiği zaman.. Ki bildiğim kadarıyla türkiye içerisinde de bu sisteme geçen veya geçmeyi düşünen bir çok site var.. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!