Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » Nedir bu müşterilerden çektiğimiz

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 24.06.2006   #11 (permalink)

youngLofty's Avatar

Yer: İzmir
Re: Nedir bu müşterilerden çektiğimiz

Eğer geçiminin büyük bir bölümünü hosting işinden karşılıyorsan bu hayatının en önemli bölümü demek, hele birde bu tamamen maddi olarak geçim kaynağın boyutundaysa planlı / sözleşmeli / workflow mantığıyla çalışman gerektiğini düşünüyorum..

Başarılar.
youngLofty şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 24.06.2006   #12 (permalink)

nurkan's Avatar

Yer: ankara

Alıntı:
axis tarafından gönderilen mesaj:
merak ettiğim konu şu.. örneğin bu olayda adamdan para isteyince kötü olduk adam yenilemem diyor.. veya web işinde adamla anlaşıyorsun tamam diyorsun para isteyince adam anasına küfretmişsin gibi davranıyor. her müşteri böyle değil ama çok rastlıyorum.. ya resti çekip işi almayacaksın ya da alttan alacaksın tepene çıkacak.. ama bunu dengelemenin de yolu vardır tavırlar konuşma tarzı vs.
hosting satma ya da web sayfası hazırlayıp satmanın karpuz kavun satmaktan ticari yonden hiç bir farkı yoktur. senin kafanı karıştıran şey senin ticaretten anlamaman ya da ticarete yeni başlaman. ortada bir ürün var ve satacaksın.

- kocum bana da bir web sitesi yapın yahu. adnan yaptırmış bizim de olsun.
- yapalım abi kaç sayfa olcak?
(baştan yanlış girdik)
-yaw ne biliyim axis yegenim işte canak comlek satyoz onları koy bi de ofisin telefonu yeter.
- tamam abi hemen ben birini yolliyim çeksin resimleri
-tamam yegeim ben de geciyim ofise birazdan gorusuruz.
-tamam abi
(para hic konusulmadı web sitesi hazırlandı adama adnan abinin sitesinden başka site görmediği için site adnan abinin sitesine benzete benzete zorla yapıldı)

- abi siteyi yaptık yayınladık tabi bizim de host firmasına , tasarımcılara vs masrafımız oldu.
- tabi canı iş başka dostluk başka hele soyle kaç lira gunahımız
- aslında boyle ticari siteleri 1000 dolardan aşağı yapmıyoruz inan ama senin işi 500 dolara hallederiz.
(yaptığın işin gercek değeri 500 ise neden 1000 e yapıyorsun)
- yokq şimdi olmadı yegen bak adnan 200 dolara halletmiş hem de onun kinde ASP neyim de varmış
- tamam abi senin kinde de PHP var ayrıca onun ki çok amator senin ki daha porfesonel
- axis ben anlama biz de onun kine ben zeterek yapmadık mı ? 200 dolardan 1 kuruş yukarı vermem.
- tamam abi anca hostu karşılar ama..
- iyi sen bundan da kazanma ne olcak okadar cevremiz var gerisi gelir gelir.

evet gerisi gelir ve hep aynı şekilde gider...

müşteri diyalogları ve ilişkileri hep belli seviyede tutulmalı ve satılan ürün ne olursa oslun ödeme şekli ve fiyatı belli olmalı. anlaşma yapıldıktan ve imzalandıktan sonra pazarlık yapılmaz. sen nasıl ayakkabıcının dükkkanına girip conversi aldıktan sonra kasaya bi bedel ödeyeceğini biliyorsan adama da o his ilk etapta verilmeli.
nurkan şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 25.06.2006   #13 (permalink)

heady's Avatar

Yer: İstanbul

Dost işi ticaret olmaz...
Old 25.06.2006   #14 (permalink)

tesera's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 28

Alıntı:
nurkan tarafından gönderilen mesaj:
hosting satma ya da web sayfası hazırlayıp satmanın karpuz kavun satmaktan ticari yonden hiç bir farkı yoktur. senin kafanı karıştıran şey senin ticaretten anlamaman ya da ticarete yeni başlaman. ortada bir ürün var ve satacaksın.

- kocum bana da bir web sitesi yapın yahu. adnan yaptırmış bizim de olsun.
- yapalım abi kaç sayfa olcak?
(baştan yanlış girdik)
-yaw ne biliyim axis yegenim işte canak comlek satyoz onları koy bi de ofisin telefonu yeter.
- tamam abi hemen ben birini yolliyim çeksin resimleri
-tamam yegeim ben de geciyim ofise birazdan gorusuruz.
-tamam abi
(para hic konusulmadı web sitesi hazırlandı adama adnan abinin sitesinden başka site görmediği için site adnan abinin sitesine benzete benzete zorla yapıldı)

- abi siteyi yaptık yayınladık tabi bizim de host firmasına , tasarımcılara vs masrafımız oldu.
- tabi canı iş başka dostluk başka hele soyle kaç lira gunahımız
- aslında boyle ticari siteleri 1000 dolardan aşağı yapmıyoruz inan ama senin işi 500 dolara hallederiz.
(yaptığın işin gercek değeri 500 ise neden 1000 e yapıyorsun)
- yokq şimdi olmadı yegen bak adnan 200 dolara halletmiş hem de onun kinde ASP neyim de varmış
- tamam abi senin kinde de PHP var ayrıca onun ki çok amator senin ki daha porfesonel
- axis ben anlama biz de onun kine ben zeterek yapmadık mı ? 200 dolardan 1 kuruş yukarı vermem.
- tamam abi anca hostu karşılar ama..
- iyi sen bundan da kazanma ne olcak okadar cevremiz var gerisi gelir gelir.

evet gerisi gelir ve hep aynı şekilde gider...

müşteri diyalogları ve ilişkileri hep belli seviyede tutulmalı ve satılan ürün ne olursa oslun ödeme şekli ve fiyatı belli olmalı. anlaşma yapıldıktan ve imzalandıktan sonra pazarlık yapılmaz. sen nasıl ayakkabıcının dükkkanına girip conversi aldıktan sonra kasaya bi bedel ödeyeceğini biliyorsan adama da o his ilk etapta verilmeli.
Çok güzel bir örnek olmuş teşekkürler.

Tesera Fotograf Sergisi
tesera şu an çevrimdışı  
Old 25.06.2006   #15 (permalink)

axis's Avatar

Yer: mersin - ankara - istanbul

bende ki şansa bakar mısınız? adam beddua mı etti nedir hdd arıza yaptı.. datacenter değiştirecek bekliyoruz..

http://blog.webakademi.net
axis şu an çevrimdışı  
Old 25.06.2006   #16 (permalink)

e-XPLoDeR's Avatar

Yer: Ankara

Evet kötü oldu gerçekten
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

cektigimiz , musterilerden , nedir

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 01:53.