|
|
#31 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
Re: [Satılık] Hosting Firması
Herkese tekrar selam, Konuyu kapattık galiba, kimseden ses çıkmıyor. Moraller çok mu bozuk yoksa?
|
|
|
#33 (permalink) |
|
|
Yok canım, proje gerçekleştirmek gibi bir niyetim yok. Zaten konunun özeti olarak memleketçe bir türlü beraber çalışamayacağımızı, çoğu ortak çalışmanın bir yere varamayacağını özetledik, beraber proje yapmak hayal gibi olur
Hepimiz de küçük imparatorluklarımızı bırakıp birleşemeyeceğimize göre, büyüme işini de unuttuk Yani aynen devam ediyoruz, herkese çok kolaylıklar diliyorum. Gerçekten söylediğiniz gibi güzel bir konu oldu, katkılarından dolayı herkese çok teşekkürler.
|
|
|
#34 (permalink) |
|
Yer: kocaeli
|
Bana göre sektörde web tasarım & programlama alanında ilerlemek bu saatten sonra mümkün değil gibi.. Yani gerçekten piyasada devler varken kendi firmanı açmak pek akıl karı değil gibime geliyor benim.. Gerçi yaşım daha çok genç ama pekte iyimser değilim malesef.. Ama bildiğimiz işi kendimize yaparsak büyük paralar kazanma ihtimalimiz var.. Hata bu daha büyük ihtimal bana göre. Yani kendimiz yeni projeler üreterek daha çok paralar kazanabiliriz. Çünkü yıllarca bir firmanın gelemeyeceği konuma bir web sitesi birkaç ayda gelebiliyor. Tabi bu benim şahsi fikrim..
|
|
|
|
|
|
#35 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
piyasada devlerin olması beni neden ilgilendirsin ki.sanırım başka bir konuda yine soylemiştim. piyasadaki devler kendilerine göre lokma yerler. ben eğer saat üreteceksem gidip swatch var abi ben bu piyasada tutunamam dersem çok saçma olur. o zaman tekstil işine hiç girmiyelim ya da gıda yani her sektörde devler var.kısa vadede senin amacın o devlere rakip olmak olursa bu hayalden başka birşey değildir. piyasada yer edinmek yukarıda da tartışıldığı üzere çok zaman ve sabır ister. birkaç ayda bir web sitesinin çok büyük başarılar kazanmasının arkasında ya gerçekten orjinal bir fikir vardır. ya da iyi bir sermaye. yoksa kolay yoldan para kazanmanın adı web sitesi yapmak kesinlikle değildir
|
|
|
|
|
|
#36 (permalink) |
|
|
Nurkan doğru söylemiş. Tabii ki herkes çok para kazanmak ister, ama bence bir iş açarken x-treme adlı genç arkadaşımızın söylediği gibi "bir an önce çok para kazanmak" amacı ile açarsanız, kısa sürede hüsrana da uğramanız kaçınılmazdır. Bırakın çok para kazanmayı, önce az da olsa para kazanmayı öğrenmek lazım, bu sadece web tasarımı için değil, her iş için geçerli. x-treme'in söylediğini hemen bütün gençlerden duyuyorum, hemen bir iş açıp birkaç ayda çok para kazanmak istiyorlar. Maalesef böyle birşey yok, hele bence internet'te hiç yok, arama motorlarınızın sitenizi bulup indekslemesi ve bulunması bile aylar sürüyor
|
|
|
#37 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
piyasada devlerin olmasının hiçbir önemi yoktur. çünkü her firma o devlerle çalışmak istemeyebilir, ister bütçe, ister rakiple çakışma durumu olmaması için birçok değişik sebep çıkabilir. piyasanın büyük firmalara ihtiyacı olduğu kadar küçük firmalara da ihtiyacı vardır. neden mi? büyük firma belki çok sağlam yazılımlar üretebilir, ama bu yazılımlar sadece bir ihtiyaca cevap verir. daha önce çalıştığım bir yer, grafik ve web işlerinin yanı sıra sadece şirketlere sunum yaparak -evet, powerpoint ile- web işlerinin 3-4 katını rahat kazanıyordu. tek yaptığı da bu konuyla ilgili 1-2 eleman çalıştırmak. ama güzel bir düzen oturtmuştu ve bu sunumların sayesinde web işlerine de bağımlı değildi haliyle. demek istediğim, hepimiz fixlenmişiz, illa web sitesi ya da projesi yapacaz, köşeyi bulacaz diye. oysa bu alanda o kadar çok ekmek var ki... sadece biraz gözünüzü açıp bakmak, ihtyacın ne olduğunu gözlemlemek gerekiyor. ihtiyaç açıkları pekiala sizin düzenli gelirinizi sağlayabilir, ekstralar da işin keyfi olur. iş sadece cin fikirli olup en farklı web projesini yapmak değil ki. sadece ihtiyacın ne olduğunu görebilecek kadar zeki olmanız bile yeter.
ayrıca hayatbilgisayar'ın sektörel kirlilik fikrine katılmamak mümkün mü? herkes aa, ben de web tasarımı yapayım diye koşuyor. keşke lise döneminde bilgisayarla tanışmamış olsam da aşçı olsaymışım diyorum. çok daha düzenli bir gelirin olduğu, keyifli de bir iş. LAFIM MECLİSTEN DIŞARI, kendini ispat eden, başarılı işler yapanlara değil lafım... lütfen bozulmayın bu dediklerime... niye herkeste canhıraş bir şekilde web'de birşey yapma merakı var? bir iş projeniz, fikriniz ya da amacını z yoksa niye bu alandasınız. zaten işin profesyonelleri, bu işten daha doğru düzgün ekmek yiyemezken, evini geçindiremezken farklı sektör ve eğitimlerden niye bu alana gelindiğini anlayamıyorum bir türlü. kendime bakacak olursam... dijitam medya ile uğraşmak benim 90'lı yıllarda amacım ve tutkumdu; amiga ile derinden yola koyuldum. üzerine gittim güzel sanatlar'da grafik eğitimi aldım, alelade (lütfen bloguma bakın) özel üniversitelerden de değil. çıktım piyasaya, ilk günlerde yine ferahken, askerliğimi aradan çıkardığım 2000 sonrasında oratlık darmaduman oldu. herkes yan işler yapmaya başladı. sonra zamanla yan işlerin keyfi yüzünden esas işlerini bırakıp bu alandaki kaymağa göz dikerek kayanlar da oldu. buyrun, kapımız sonuna kadar açık. paylaşılacak birşey varsa paylaşalım. ama yok, serbest piyasa ya, bel altı çalışarak, fiyatlar 0'a korku verici bir hızla yaklaştırılarak olmayan serbest piyasanın da canına okudular... tükiye zaten bu her alanda herşeyi bilen insanlardan, kahve'de dünyaları kurtaranlardan çekmiyor mu? laf çok, işin zahmetini çekmek, işi yapmak yok. herkes her alanda uzman kesilir, ama hiçbir alanda da azimli ya da amaçlı değildir. bahtına ne gelirse... e o zaman kardeşim, niye gidip 4 sene bilmemne kimyası ya da garibesko bölümlerden birinde okuyorsun, amacına hiç de uygun olmayaqcak şekilde. bir iş sahibi olsam, konusu üzerine eğitim almamış insanı işyerinime sokmam bile. gidecem, belki 100bin $lık bir iş alacağım, ama eğitim almamış ve kendini xxx olarak ilan etmiş bu insana güvenerek o işi mi yapacağım? fikriniz, amacınız yoksa bakkal açar zihniyetli şirket açmak niye? ha, farklı sektörde olursunuz, gider araştırmasını vs yaparsınız, bilgiyi bilenlerle çalışırsınız, belirli bir konuya da odaklanır iş yaparsınız, saygı duyarım tabii ki. ama ne amaç, ne iş ideali, hatta fikir olmadan bu işe soyunanları inanın hiç anlayamıyorum. biri lütfen bana anlatsın... |
|
|
|
|
|
#38 (permalink) |
|
|
cgencer, aslında bu anlattıkların sadece bizim işin ve piyasanın değil, bence memleketimizin de sorunu. İşimiz gereği bir sürü insanla tanışıyoruz, görüşüyoruz, konuşuyoruz, bunların çoğu da patron, müdür veya şirkette yetkili. Allah için herkes şöyle bir düşünsün, ama objektif gözle bakalım, o konuştuklarınız arasında kaçı gerçekten o pozisyonu hakediyorlar, hangi eğitim veya hangi bilgi ile o pozisyona gelmişler. Yani memleketin sorunu gerçekten düzgün adam bulmak ve onunla çalışmak. Biraz düzgün olanlar zaten büyük maaşlar istedikleri ve o maaşlarla çalıştıkları için orta ve küçük boy şirketlerde çalışmıyorlar. Bu sefer ortalık cgencer'in dediği gibi kendini xxx olarak ilan eden insanlar ile dolu.
Yurtdışına çok fazla miktarda ihracat yapan bir fabrikanın bilgi işlem müdürü bana telefon açıp kendi içimizde Windows server kurduk, buna hangi IP'yi vereyim diye sordu. Ayda en az 1 defa sitesini güncelleten, her güncellemede de faturasını yolladığım ve ödemesini yapan bir müşterim (patrondur), yılda bir defa yolladığım domain ve hosting faturasını, 6 yıldır hiç üşenmeden her seferinde telefon açıp bu ne faturası diye soruyor, 3 defa e-mail ile detaylı açıkladım, 1 defa çok kısa bir e-mail ile açıkladım, 2 defa da telefonda anlattım, hala her yıl soruyor, fatura toplamı da 75.- YTL, yıllık demiştim değil mi 300 tane bayisi olan, ama bayilerinin bir listesi kendisinde olmayan, soranlara benim yaptığım kendi web sitesini açıp da bayilerini oradan söyleyen, yılda birkaç defa da şu şu bayilerin bilgileri yanlış, siz kontrol etmediniz mi diye beni azarlayan müşterim bile var, ben ne bileyim sizin bayilerinizi, siz bana ne yollarsanız onu siteye giriyorum, nasıl kontrol edeceğim, telefon açıp siz ....'ın bayisimisiniz diye ben mi soracağım diye dalga geçiyorum, onu da anlamıyor. Ama yılda birkaç defa azar işitmeye devam ediyorum Bu firma da nasıl büyük bir firma anlatamam, sektöründe yıllardır ilk 3 içinde, beni arayan da patronu ![]() Hepimizin başına bu tip işler, olaylar, konuşmalar gelmiştir. Bu sefer tabii sorguluyorsunuz nasıl oraya gelmiş o adamcağız veya kadıncağız diye. Tabii kendimizi de kaf dağında görmeyelim, belki biz de böyle hatalar yapıyoruzdur, ama bu hatalar artık insandır hata yapar statüsünde değil, daha üst bir seviyede Yani üzülerek söylüyorum, memleketimizin insan kalitesi bu, elimizdeki malzeme bu. Devlet şöyle yapsın, belediye böyle yapsın diyen arkadaşlarıma tanıdıklarıma hep söylerim, devlet de insan, belediye de insan, hepsi insan. Çık sokağa insanlara bak, konuş, iş yap, işte onların içinden birileri de devlet oluyor, belediye oluyor, içimizden gelenlerden çıkıyor o insanlar da, Mars'tan gelmiyorlar ya Trafikte gerçekten çok lüks, güzel ve pahalı arabalarını deli gibi kullanan, sürekli sağı solu sıkıştıran, herkese el kol hareketi yapan, bağıran çağıran insanlara bakıyorum, bir de onun yanındaki Doğan'ı Şahin'i ile taksicilik yapan, veya uyduruk kamyonu ile saatlerce günlerce yolda giden kamyon şöförlerine bakıyorum; kafa aynı kafa, mantık aynı mantık, sadece biri şanslı, ya şanslı bir yerde veya ailede doğmuş, ya da ticarette şansı yaver gitmiş, öbürü de şanssız, şanssız bir yerde veya gariban bir ailede doğmuş, ancak o kadar olabilmiş. Ama araba sürmelerine bakınca hepsinin de aynı olduğunu görüyorsunuz, aynı kafa, sadece şans meselesi.Bu arada lafı gelmişken söyleyeyim, yılda birkaç defa uzun yol yaparım, kamyon şöförleri gerçekten çok iyiye doğru gidiyorlar, artık her hareketlerinde sinyal veriyorlar, kimseyi sıkıştırmıyorlar, kurallara sıkı sıkı uyuyorlar, yani kamyon şöförlerinde son birkaç yılda inanılmaz bir gelişme oldu, nasıl oldu bilmiyorum ama çok hoşuma giden bir durum. Darısı web tasarım / programlama sektörümüzün başına
|
|
|
#39 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
hayatbilgisayar, arkadaşıma şans konusunda katılamayacağım.
İnsan hayatını vizyonu, zekası ve fırsatları değerlendirme kabiliyeti ile dilediği noktaya getirebilir. Burda bence zeka sıralamada en alt noktada. Doğru bir vizyona sahip kamyon şöföründen, nakliyat üzerine büyük işler başarmış bir şirket sahibi olabilir. Bence yaşamda başarılı olabilmenin sırrı doğru vizyon ile odak noktasını bulabilmek, zeka ile geliştirmek, fırsatları değerlendirerek son noktayı koymakta. Yada tersi bir örnek vereyim, hayat rumuzlu arkadaşım konu genelde senin etrafında döndüğünden senin üzerine vereceğim örneği. Öncelikle halk tabiri ile görmüş geçirmiş bir kişi olman, sayfalarca yazılabilecek bir CV ye sahip olman şuan yapmış olduğun işte başarısız olmanın (yada istediğin kadar başarılı olamamanın) nedenleri içerisinde yer almakta. Burda söylemek istediğim bence doğru odak noktasını yakalayamamış durumdasın (yanlış iş kolu seçimi). Zeka konusunda ise diyebileceğim hiç bir şey yok güzel bir geçmişe, eğitimine söylenebilecek bir şey yok. Fırsatları değerlendirememe konusunda ise zaten kendinin de bildiği ve itiraf ettiği üzere bir çok kez hata yapmışsın. Yazmış olduklarından yola çıkarak söyleyebileceğim öz ifade senin düşünce yapınla, vizyonun ile sahibi olduğun hosting firmanın büyüklerin, hatta en önemlisi kendinin yemi olacağın yönünde. Sadece bilgi sahibi olduğum konu olan hosting sektörü ile ilgili örneklemeler :
Haddime olmadan akıl vermek, eleştirmek gibi bir tavır içerisinde yazdım yazılarımı herhangi bir yanlışım olduysa kusura bakma. Bu gibi konuların, sohbetlerin geçtiği her anda zoque kullanıcısı olmaktan memnuniyet duyuyorum. (Paralı üyeliğe hayır !! )Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#40 (permalink) |
|
|
Sağolasın Dryope, konuya güzel katkıda bulunmuşsun, ellerine sağlık.
Şans konusunda ne yazık ki sana katılamayacağım, gerek turistik gerek iş nedenleri ile dünyanın 20'den fazla ülkesinde bulundum, tabii bunlar hep gelişmiş kabul edilen ülkelerdi, hiçbirinde bizde olduğu gibi tuhaflıklar görmedim. Bunların hiçbirinde kendi dilini doğru dürüst konuşamayan biri satıcı görmedim, hiçbirinde tahsilat makbuzu ile gider makbuzunun hangisinin resmi hangisinin gayriresmi şirkete özel olduğunu bilmeyen bir muhasebe müdürü görmedim, Şişli'den taksiye binip Maslak'a gideceğiz dediğim zaman orası nerede abi diyen bir taksi şöförü de görmedim. Yanlış anlamayın, inanılmaz bir vatanseverimdir, yazdığım gibi 25 - 50 YTL'lik hosting'lere bile fatura kesip gönderecek kadar kanunlara kurallara bağlı kalırım. Ama ben kanunlara nizamlara bağlı kalarak çalışmaya gayret ederken, ne kanun ne kural hiçbir şeye bağlı kalmadan çalışan, faturanın ne olduğunu bilmeyen şirket sahipleri dünyalar kadar para kazanırsa isyan ederim. İşe aldığım elemanların aman SSK'ları gecikmesin diye kendi cebimde para yokken onların SSK'larını öderken, yüzlerce işçi çalıştıran fabrika sahibi hiçbirini SSK'lı yapmazsa yine isyan ederim, o fabrika sahibi istediği kadar vizyon, fırsatları değerlendirme kabiliyetine sahip olsun, benim gözümde beş paralık değeri yoktur. Diyeceksin ki o adam paraları götürüyor, sen de burada boşuna çeneni yoruyorsun, atı alan Üsküdar'ı geçmiş bile, kesinlikle haklısın, buna diyecek birşeyim yok. Ama dediğin gibi doğru vizyona sahip bir kamyon şöförü dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde büyük bir nakliyat firması sahibi olamaz, ancak Türkiye'de olur, bir de Afrika veya gariban Asya ülkelerinde olur. Ülkenin şartları böyle kardeşim, işine gelirse diyebilirsiniz, haklısınız da, ama bunun sonucunda işte ülkenin meclisi bile kafasına göre işler yapar, kanun nizam tanımadan kararlar almaya çalışır, ülke de böyle kaos içinde sürüklenir gider. Ben kendimi biliyorum zaten, önceden yazdığım gibi elimde her türlü ehliyet, diploma varken kendi mesleğimi yapmadım, sokaktaki herkesin yapabileceği hosting, web tasarım, programlama gibi işlere merak sarıp kendime bu yolu seçtim, yani söylediğin gibi yanlış iş kolu seçiminde bulundum. Bu işi yapan arkadaşlar lütfen hemen kızmasın, ama gerek bu forumda gerek diğer forumlarda bu konular sürekli konuşuluyor, herkes piyasadan şartlardan ücretlerin düşmesinden söz ediyor, özellikle Zoque'de dernek kurma konusunda bunlar uzun uzun konuşuldu, hiçbir şarta ehliyete diplomaya bakılmadan yapılan her işin sonu bu şekilde olur. Bilgisayarcılık bu sayede öldü, web işleri de ölmeye doğru gidiyor. Millet açlıktan ölsün mü, herkes bir şekilde para kazanmaya çalışıyor işte derseniz haklısınız derim, tabii ki kimse açlıktan ölmesin, keşke herkes çok paralar kazanıp ülkece refah içinde yaşasak. Ama her önüne gelen bilgisayar şirketi açarsa, gerek bu küçük şirketler gerekse sektörün büyükleri aman ne güzel satıyoruz işte böyle kalsın derlerse, hiçbir şekilde dernek, konsey, vs. gibi bir örgütlenme içine girmezlerse (hiçbir iş yapmayan, sadece kendi içindeki çekişmeler ile uğraşan Türkiye Bilişim Derneği "ki üyesiyim" ve Türkiye Bilişim Vakfı'nı saymıyorum bile), kendi şartlarını kendileri oluşturmazlarsa sonunda bilgisayar sektörü bu hale gelir. Yani uzun lafın kısası "atı alan Üsküdar'ı geçti", "iş bilenin kılıç kuşananın" gibi laflarımız kısa vadede doğrudur, ama dönüp dolaşıp sonunda o Üsküdar'ı geçenleri de kılıç kuşananları da kötü şekilde etkiler. Ama internet internetten satılır lafın çok ama çok doğru, bunu yapamadım, hep butik olarak kalmaya çalıştım ama olmadı, dediğin gibi bu şekilde büyümek veya para kazanmak mümkün değil, nasıl alışveriş merkezleri süpermarketler butikleri yuttu, bizde de aynısı gerçekleşiyor. Ama birşeyi yanlış anlamışsın veya ben anlatamadım; büyüklerin küçükleri yuttuğuna hiçbir şekilde isyan etmiyorum, zaten bu işin dünyada böyle olduğunu defalarca yazdım, piyasada kalmanın veya başarılı olmanın tek şartının yeni dünya kuralları gereğince büyümek olduğunu herkes biliyor, bu amaçla özellikle bu forumda dernek konusunda uzun uzun yazdım, hadi dedim derneği bir şekilde hayata geçirelim, yalan yanlış da olsa başlamış oluruz, hatta hadi dedim birleşelim, toplanıp konuşalım, benim 300 müşterim öbürünün 200 müşterisi diğerinin 500 müşterisi derken bir anda 5.000 - 10.000 hosting müşterisi olan, internet'te verilebilecek tüm hizmetleri verebilen bir büyük firma haline gelelim, para masraf işlerini de ayarlamak çok kolay, sonuçta düz matematik ile herşey halledilir, ama ben böyle yazdığım an kimse "küçük imparatorluğu" nu bırakamadı, küçük olsun benim olsun mantığı ağır bastı, sonuçta da hala freelance'ler şöyle, sektör niye böyle diye hiçbir yere varamayacak çözümsüz konular forumda konuşulmaya devam ediyor. TürkTicaret konusu ise yeteri kadar konuşuldu, her ne kadar kötülesek de aferin onlara demekten başka yapacak bir şeyimiz yok, güçlerimizi birleştirmediğimiz sürece de bu forumun veya diğer forumların sayfaları bu şekilde yazılar ile dolacak taşacak ve hep aynı şeyleri konuşuyor olacağız. Bu arada rica ederim, her şekilde akıl verebilirsin veya eleştirebilirsin, konuyu ben açtım, tabir yerinde ise kaşındım , konunun gelişimini de zevkle takip ediyorum, akıl akıldan üstündür, görüşlerine katılırım veya katılmam, ama her yazıdan bir şeyler öğrenildiği kesin.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!