Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » [Satılık] Hosting Firması

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 02.05.2007   #41 (permalink)

Punisher999's Avatar

Re: [Satılık] Hosting Firması

Daha önce söylemiş miydim bilmiyorum ama eğer Türkiye'de para kazanmak istiyorsanız yapacağınız işin para ile yapılabilen bir iş olması çok önemli. Hostingden gittiğimize göre, neredeyse 1996dan beri hosting hizmeti verdiğim firmalar var. Sadece hosting gelirimle de geçinebileceğim kadar çok müşterim var. Ama hiçbir zaman hosting işine bulaşmadım. Belki 2000 öncesinde bugün ki panellerle vb. hızla da büyürdüm bu işe odaklansam ama dünyada bu konudaki belli başlı forumlardan "bu iş bir gün ayağa düşecek" mesajını almıştım. Bugün işte bunu görebiliyorum. Tabiri caizse "ipini koparan" hostingci Türkiyede. Neden? Çünkü artık en ufak bir bilgiye bile ihtiyaç kalmadı bu işi girişebilmek için. Tüm panel uygulamaları Paint kadar kolaylaştırıldı. Global pazardaki rekabet, linux serverlar vb. çerez parasına reseller, vps satan firmaların türemesine sebep oldu.
Kredi kartı kullanmayı bilen, azıcık ta ingilizcesi varsa (ki ingilizcesi olanların aynı ürünü alıp ta resellerlık satmaya başlaması ile ona da gerek kalmadı) "AMERİKADA SERVERLARIMIZ VAR" demeye başladı.

Yakın zamanda bir toplantıda firma sahibi, danışman gibi birini dahil etmişti de bu orjinal bana "serverlarınız nerede? benim ki texasta" demişti de "teknik konular beni ilgilendirir" diyerek bozmuştum ama bu laubaliliğe de kendim bozulmuş, canım sıkılmıştı.
İşte bu haddeye geldi malesef bu iş. Yüzlerce abuk sabuk kurs, binlerce site bunları yetiştiriyor. Adam gidip bir reseller veya vps alıyor, frontpage veya Dreamweaverı biraz kurcalıyor, üstüne bir de abuk script sitelerinden aldığı kodları devşirmeyi öğrendiği anda piyasanın "WEBMASTER" ordusuna katılıyor.
Tasarımcı, coder bir yana kendini webmaster diye tanımlayanlardan da bu sebeple 10 adım uzak dururum ben. Akıllı, bilgili bir insan kendine o kadar kolay "web USTASI" demez çünkü. Dese de "ustalık" denilen payenin önce çıraklıktan sonra kalfalıktan geçtiğinin farkındadır ve gerçekten de bu "pişme" aşamasını yıllar içinde yaşamış, görmüş geçirmiştir.

Sonuç;

1 - artık cahil müşteri sadece cahil müşteri değil aynı zamanda kendi gibi cahil "webmaster" lar yüzünden cahil ve arsız da bir müşteri. ( yaaa geçen biri geldi 200 dolara yaparım o siteyi dedi ama )

2 - herkes hosting işinde. işinizin bu gelir kalemini unutun veya benim tavsiyem bu işi hiç üstünüze almayın. Alacaksanız da yüksek bedeller telaffuz edin. Gözden çıkardıysanız rakam konusunda size ters davranmaya yeltenen müşterilere de daha rahat "sen bilirsin" blöfü yaparsınız . (blöf diyorum çünkü ne olursa olsun hizmetin bu kısmını da sizin vermeniz psikolojiniz açısından önemlidir üstte bahsettiğim kitle ile uğraşarak saç baş yolmak istemiyorsanız. ( - mail istemişsiniz biz mailerin tanesine senelik 10 dolar istiyoruz. ASP yok bizde. PHP versek abi? hem PHP daha iyi ki aspden. )

3 - yavaş yavaş farklı alanlara bakma vaktidir.

4 - para yoksa büyümek artık 10 kat daha zor. belki de tek çare satılabilir projeler gerçekleştirmek, finansör bulmaya çalışmak.

5 - şimdilik ortalık durgun ama yakında bu alanda ekmek yemek olanaksız hale gelecektir küçükler için.

6 - risk alın. ne olursa olsun kuyuya atlayın.

benim görüşlerim bunlar kısaca.
Punisher999 şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 02.05.2007   #42 (permalink)

hayatbilgisayar's Avatar

Yer: Antalya

Demek ki aynı dertlerden çeken sadece ben değilim, Punisher'in yazdiklarini okurken ben de yazsaydım aynısını yazardım dedim içimden. Bin kere ellerine sağlık Punisher.

Bir önceki mesajımda da yazdığım gibi bu iş o veya bu şekilde bir takım şartlara bağlanmazsa (ki Türkiye'nin ve özellikle sektörün bugünkü gidişatına göre herhalde benim ömrüm bunu görmeye yetmez) daha da kötüye gider, ben bunları görerek firmamı satmaya kalktım, seneye bedavaya vermeyi, hatta üste para vererek devretmeyi düşüneceğim, ben diyorum ama "kızım sana söylüyorum gelinim sen anla"

Çırak kalfa usta için size güzel bir örnek yazayım. Muhabbetini çok sevdiğim bir berberim var, geçen gün camına çırak aranıyor ilanı asmış, günlerce kimse başvurmadı dedi, niye ki dedim, 8 yıllık eğitim başlayınca artık ufak çocuk bulamıyoruz, hem de o yazdığımız çırak lafı artık geçerli değil dedi. O niye dedim, işe başlayınca 1 yıl süre ile haftada 1 gün çırak okuluna gitmeniz gerekiyor, bu şekilde çırak diploması alabiliyormuşsunuz. Ondan sonra 3 yıl boyunca haftada 1 gün yine okula gidip, eğitim sonunda yapılacak sınavı geçerseniz kalfa diploması alabiliyormuşsunuz. Ondan sonra bir giriş sıınavına girip (üstelik geometri, azıcık cebir, Türkçe, vs. sorulan küçük bir ÖSS) geçerseniz ustalık eğitimine başlıyormuşsunuz. 2 yıl boyunca yine haftada 1 gün eğitime gidip, sonunda yapılacak sınavı geçerseniz usta diploması alabiliyormuşsunuz.

Bundan sonra yeni berber dükkanı açacak olanlardan da kesinlikle bu usta diploması isteniyormuş, yoksa açamıyormuşsunuz.

Pekiii, web tasarımı yapmak için, web programlaması yapmak için, hosting'çilik yapmak için, hepsinden vazgeçtim işin temeline inelim, bilgisayarcılık yapmak için ne diploması gerekiyor. Cevabını ben bilmiyorum, bilen varsa lütfen yazsın
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 02.05.2007   #43 (permalink)
mow

Yer: İzmir

demek ki o düzeyde "hostingçilik" sertifika gerektirMiyormuş diye düşünebiliriz

bence bu şartlardan yakınanlar (ben de dahil olmak üzere) şu anda türkiyede varolan ticaretin kurallarını, inceliklerini kaçırmış insanlar. dünyada bir çok şey paraya endeksli , türkiyede her şey paraya endeksli, sağduyuda paraya endeksli, maneviyatta paraya endeksli, o da bu da. bu endeksin dışına çıkan bir kısım insan var, onların bazıları da biziz işte.

biz asıl önceliklerimizi unutuyoruz veya saptırıyoruz galiba, iş kolu ne olursa olsun 3 çeşit insan vardır bence;

- parayı kazanmak için her yolda her şartta iş yaparım diyenler (reseller tipi)
- işim güzel olsun annem gurur duysun, iyi iş olursa para zaten gelir diyenler (mesela ben)
- hiç farketmez içi kötü olsun dışı güzel olsun parasıda derhal cebimde olsun diyenler (sanırım bunlar zengin oluyorlar)

yani asıl önceliği para kazanmaya verdiğimiz vakit yırtıyoruz arkadaşlar, haydi hayırlı olsun
mow şu an çevrimdışı  
Old 02.05.2007   #44 (permalink)

cgencer's Avatar

Yer: istanbul

Alıntı:
Pekiii, web tasarımı yapmak için, web programlaması yapmak için, hosting'çilik yapmak için, hepsinden vazgeçtim işin temeline inelim, bilgisayarcılık yapmak için ne diploması gerekiyor.
zaten buradan türkiye'nin başlıca sorunu anlaşılıyor. kimse kendi alanına inanmadığı için başkalarının alanlarına sarkıyor. haliyle kişi sayısı bazında enflasyon tavana vurunca da sektörün çivisi çıkıyor. herkesin derdi aynı, şu ek iş ile başım ağrımadan 2 faturamı daha ödersem ne ala derken birdenbire kendini sırf o işle ilgileniyor buluyor. hosting işi olsa olsa (atıyorum şimdi) bilgisayar teknisyenliği eğitimi alanların ilgilenmesi gereken bir iş. bunun dışındakiler, o alandaki ekmeğe talim ettiklerinde o alana yöneleceklerin alanı kısıtlanıyor, kendilerine başka kapı aramaya başlıyorlar. her sektörde bu geçerli. bir arkadaşım vardı, yıldız makina okuyan ve konuyla da ilgili. kalkmış PHP'de falan web sitesi yapmaya kasıyor, müşteri bulmaya çalışıyor. dedim, niye yapıyorsun bunu. ihtiyacın mı var, yok. ilerde bu alandan mı ekmek yemeyi düşünüyorsun, hayır. ya da bunu yapacaksan niye kasıp onca sene makina mühendisliği falan okuyorsun da vakit kaybediyorsun. şimdi kendisi makina mühendisliği yazılım eğitimleri veren bir şirkette ve halinden pek memnun. ama çabuk paranın cazibesine kapılıp okulu o sıralar kenara atsaydı, al sana ne olduğu belirsizler ordusuna katılan yarım-kalifiye birisi daha.

eğitim çok önemli. ama yaptığı işe inanmak ve o yola 'başını koymak' da bir o kadar önemli. başarıyı bu ikisinin birlikteliği sağlar. bugün 3 kuruş fazla alacam diye başka işlere tamah edenler, aslında kendi işlerinden sapmaya başladıkları için de kendi işlerinde de başarıyı fazla aramasınlar. girdiği yola inanarak, severek girmiş kişilerse hem belli bir başarı çizgisini rahatlıkla yakalar, hem de kafası dağılmadan işini yaptığı için yaşamı da daha az stresli olur. bütün bunları, iki farklı yolun arasında gidip gelmek durumunda olan birisi olarak rahatlıkla söyleyebilirim.
Old 03.05.2007   #45 (permalink)

nurkan's Avatar

Yer: ankara

bilgisayarı sadece monitorden ibaret sanan kişilerin bile internet cafe açmaya çalışması, ne alsan bir milyonların mantar gibi türemesi, her köşe başında bir simit sarayının çıkması bence bu işte para var bu işe girelim ile başlıyor.
Hiç bilgisayardan anlamayan birinin internet cafe açıp bilgisayarlarda sorun çıktığında teknik servise yüklenmesi oturduğum yerden para kazanabilme hevesinden kaynaklanıyor. Herkesin bildiği işi yapması o alanda kendini geliştirmesi elbette şart. Fakat ortada bir gerçek var ekonomik durum. Üniversitede kitap satmak ile reseller satmak arasında bence fark yok. Bilinçli olması gereken kişi hizmeti alan olmalı bu tecrübeyi acı ya da tatlı bir şekilde tatmalı. Üniversite öğrencilerine web sitesi yaptıran firmalar şimdi ajansları nasıl arıyorlarsa, yoldan geçenden reseller hizmeti alan bir tekstil firması mağdur olunca faturasını talep etmeyi öğrenecek. Belki bir dönem sonra o tekstil firması e ticarete geçecek ve hosting sağlayıcısıyla sözleşme yapmayı da öğrenecek ve çıta giderek yükselecek.
Anlatmak istediğim kısaca şu; önce kalitenin ne olduğunun anlaşılması gerek daha sonra kaliteye olan talep zaten ortaya çıkacaktır.
nurkan şu an çevrimdışı  
Old 02.11.2007   #46 (permalink)

Yer: Ankara

Alıntı:
hayatbilgisayar tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Bu arada lafı gelmişken söyleyeyim, yılda birkaç defa uzun yol yaparım, kamyon şöförleri gerçekten çok iyiye doğru gidiyorlar, artık her hareketlerinde sinyal veriyorlar, kimseyi sıkıştırmıyorlar, kurallara sıkı sıkı uyuyorlar, yani kamyon şöförlerinde son birkaç yılda inanılmaz bir gelişme oldu, nasıl oldu bilmiyorum ama çok hoşuma giden bir durum. Darısı web tasarım / programlama sektörümüzün başına
kamyon şoförlerinin başarısı şunlara bağlıdır:
  • son 2 yıl içerisinde tüm ticari taşıt sürücülerinin eğitim verilmiştir.
  • sürücüler psiko-teknik muayenelere tabi tutulmuş, başarılı olanların işe devam etmesi sağlanmıştır.
  • bu sektörde çalışmak için sürücüler ve firmaların bir kalite sistemine göre çeşitli yetki belgeleri almaları sağlanmıştır.
  • tüm taşımacılık, nakliyat ve kurye firmalarının belirli bir sermayeye ve yatırıma sahip olmaları şartı aranmıştır.

bu düzenlemeler belirgin seviyede yurtiçindeki taşımacılığı düzene koymuş, sektörün rekabette direnci sağlanmıştır.
kuduk şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

firmasi , hosting , satilik

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 05:25.