Zoque.Forum
»
[Satılık] Hosting Firması
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Antalya
|
[Satılık] Hosting Firması
Reddetmesi imkansız bir iş teklifi aldığımdan dolayı, 8 yıllık sahibi olduğum web hosting - tasarım firmamı kapatıyorum. Bu nedenle müşteri portföyümü olduğu gibi devredeceğim.
Şu anda Teklan'da bulunan bir IBM X Series 206 server üzerinden tüm hosting faaliyetlerimizi yürütüyoruz. server'da hepsi lisanslı olmak üzere Windows 2003 server Standard English, MS SQL server 2005 Standard English, SmarterMail Professional Unlimited Domains and Unlimited User, Gene6FTP Professional Unlimited User, Helm Unlimited Domains Unlimited User programları çalışmaktadır. Bu server'da olduğu gibi satışa dahildir. hosting referanslarımız 200'e yakın firma veya şahıs ve 7 adet reseller'dan (biri uluslararası bir firmadır) oluşmaktadır (toplam hosting sayısı 400 civarındadır). Aynı şekilde kontrolümüz altında olan müşterilerimize ait 210 kadar domain'imiz mevcuttur. 30'a yakın da web tasarımını yaptığımız müşterimiz vardır. Tasarımlarımız HTML, ASP ve flash sitelerden oluşmaktadır (PHP, MySQL, MS SQL destekli tasarımımız yoktur). Bu yukarıda bahsettiğim server'ı ve tüm müşteri portföyümüzü fiyatta anlaşabileceğimiz bir hosting / web tasarım firmasına satmak istiyoruz. Satış koşulları, devirler gibi tüm konularda tabii ki detaylı olarak görüşeceğiz. Şu anki firmam 2 ortaklı (benim hissem % 95, diğer ortak da çok yakın bir arkadaşım) bir limited şirkettir. Şu anda fazla borcu bulunmamaktadır, zaten şirketimi devir almak isteyen olursa mali müşavir firmamla da görüşeceksiniz ve firmayı borçsuz alacaksınız. Veya sadece hosting'ler, domain'ler, tasarımları almak istiyorsanız ona göre firmamın tasfiyesi için işlemleri başlatacağım. Ek bilgi olarak müşterilerimin büyük çoğunluğu bana sadık ve eski müşterilerimdir, hosting ve reseller fiyatlarımız da piyasaya göre yüksek sayılır. Bu bilgileri satış aşamasında sizlere aktaracağız. Konu ile ilgili ciddi firmalar veya şahıslar bana hayridumanli@hayat.com mail adresinden ulaşabilirler. Saygılarımla
|
|
|
#2 (permalink) |
|
|
Re: [Satılık] Hosting Firması
İlanda belirttiğim hosting firmamın satışı tamamlanmıştır, ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ediyor, başarılı çalışmalar diliyorum.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Ben reddedilmesi imkansız teklifi çok merak ettim. Eğer mahsuru yoksa özelden ya da buradan yazabilir misin? Sevgiyle..
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Özel bir şirkette yüksek düzeyde bir bilgi işlem yönetim pozisyonu önerildi, adını pozisyonu veya maaşını yazmak istemiyorum. Açıkçası önce kabul edebileceğimi belirttim, çünkü bu forumda veya diğer forumlarda yazan arkadaşlardan da bilirsiniz ki, memleketimizdeki ticari yaşamın doğası gereği küçük sermayeli küçük işlerle ticaret yapmak, daha doğrusu para kazanmak çok zor. Hep küçük kalıyorsunuz, hep küçük paralı işlerle uğraşıyorsunuz. Ben iş hayatıma tamamen şans eseri yabancı bir şirkette başladım, kısa zamanda orada yükseldim ve yıllarca bilgi işlem müdürü olarak çalıştım, sonra çoğu arkadaşımızda olduğu gibi bu aman benim işim olsun takıntısına kapılıp bu kendi şirketimi açtım. Açtığım zamandan yani 8 yıldan beridir de doğru dürüst para kazanmak bir yana, hep borçlarla uğraştım, hep kısıtlı paralar ile yaşadım. Ve yine birkaç ay önce bir tanıdık tanıdığa söylemiş, o ona söylemiş derken bu iş teklifi bana geldi, açık söylemek gerekirse; 39 yaşındayım, elektrik mühendisiyim, işletme mba'im var, özelilkle eski şirketimde çalışırken aldığım bir sürü sertifikam var (AS/400, Lotus Notes, vs.), delikli kartlarla çalışmaya başlayarak bilgisayar dünyasına girdim, vs. Yani bir yanda epeyce iyi bir iş tecrübem var, hem profesyonel hem serbest yaşamı biliyorum, ama öbür yanda 40 yaşıma aylar kaldığı için artık iş bulmak oldukça zorlaştı, yani o teklif benim için bir dönüm noktası olacaktı. Olacaktı diyorum çünkü firma ile epeyce görüşme yaptık, ilk görüşmelerde herşey olumlu iken sonraki görüşmelerde anlatılanlardan farklı durumlar ortaya çıktı, şöyle söyleyeyim; kendilerine çok para verdikleri bir kukla alacaklardı. Tabii ki para pul çok önemli, ama bugüne kadar hep kendime göre onurumla yaşadım, hep prensiplerime bağlı kaldım, para kazanacağım diye hiç ağız eğmedim (tabii ki bunlardan sonra nasıl para kazanabilirsin ki diyebilirsiniz
, o işte de para uğruna bu yıllardır savunduğum herşeyi bir kenara bırakacak, kurulmuş iyi bir tezgahın (veya dümen de diyebiliriz) parçası olacaktım, valla içime sinmedi. Ve sonuç olarak işi reddettim. Tam da bu arada ortak işler yaptığım başka bir arkadaşım hadi gel birleşelim dedi, oturduk konuştuk, onun teklifi çok daha cazip geldi. Ve firmaları birleştirmeye karar verdik, yani ben firmamı kapatıyorum, tüm müşterilerimi işimi onun firması üzerinden devam ediyorum. Yani daha uzunca bir dönem parasızlığa devam etmeye karar verdim ![]()
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Valla kolay gelsin.. İyi ki sormuşum. Bir piyasa tecrübesi, bir insan hikayesi daha ekledim çantama.. İnşallah herşey yolunda gider. Başarılı olursunuz.
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Bende birkaç sene önce hosting şirketimin müşterilerini devretmiştim, hatırladığım kadarıyla (ki unutmak istiyorum) aldığım para borcuma denkti
bedavaya gitti yani, birleşmek iyi sayılabilir ama ticaret yaparken arkanızda bir şeyh yoksa, amcanız yüksek mevkilerde değilse, mükemmel bir şansınız yoksa, katı bir haysiyet kavramınız falan varsa seneler geçsede ancak orta direk oluyorsunuz.Daha geçen hafta online iddaa oynatan bir platform oluşturmak için hangi hukuki vb. şartlar gerekli diye araştırma yaptı bir arkadaşım; belirli bir teminat yatırılır anlarım,bu teminat çok yüksek olur anlarım -ki biz zaten 150-200 bulup buluşturup girmeye razıydık- fakat telefondaki spor-toto yetkilisi "ulusal bir televizyon veya gsm operatörü olmadan ciddiye bile almıyoruz ayrıca ISS (internet servis sağlayıcı) lisansınız olması gerekli" demiş, e zaten 2 tane online iddaa var an itibariyle biri turkcell in biri doğan iletişimin (ulusal kanallarında çoğu bunların ) özetle zengin olunacak kar marjı yüksek işleri zaten zengin olan insanlar yapabiliyor, biz anca karnımızı doyurabiliyoruz, biraz daha şanslıysak giyecek birşeylerde alabiliyoruz.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Sağolunuz, inşallah herkes temenninizde olduğu gibi başarılı olur, mümkün olmasa da biz yine temenni edelim. Aslında bu memlekette öyle insan hikayeleri çıkar ki, değil çantanıza çuvallara bile sığmaz
Hiç haketmediği takdirde ne başarılı olanlar (başarının ölçüsü makam olabilir, para olabilir, ne düşünmeyi isterseniz) var, çok hakettiği takdirde hiçbir yere gelemeyenler var, çok çabalayıp az kazananlar, hiç çabalamayıp çok kazananlar var, varoğlu da var. Yanlış anlamayın, kendimce çok vatansever biriyim, ama işim, çalıştığım ortamlar, sosyal ortamlara girmekteki rahatlığım nedeni ile çok insanla tanıştım, çok insanla muhabbet ettim. Valla bazen öyle yaşamlara tanık oluyorum ki, insan ne diyeceğini ne yapacağını şaşırıyor. Evimize temizliğe gelen hanımın çocuğu şeker hastası, kocası 3 aydır maaş almıyor, sadece SSK'sı olduğu için yani SSK sayesinde çocuğuna şeker iğnesi vurdurabildiği için adamcağız işe gitmek zorunda, işten ayrılamıyor, oldukça uzun zamandır çalıştığı için patronu kovmak istemiyor (yüklü bir tazminat verecek çünkü), ama bu şekilde aylarca maaş vermeyerek istifaya zorluyor (böylece tazminat vermeyecek). Evleri Okmeydanı'na yakın, ama kocaman Okmeydanı SSK Hastanesi'nde şeker hastalığı ile ilgili bölüm yok, çocuğun şekeri düştüğü zaman acil iğne olmak zorunda, Okmeydanı SSK bu yüzden ilgilenmiyor bile, Bakırköy SSK'da varmış, mecburen komadaki çocuk kucaklarında atlıyorlar taksiye gidiyorlar Bakırköy'e, aldıkları üç kuruş parayı da taksiye harcıyorlar. Çocuğa mı üzülürsün, anne ile babanın durumlarına mı üzülürsün, maaş vermeyen patrona mı kızarsın, ayda dünya kadar para toplayıp hala doğru dürüst hizmet veremeyen SSK'ya mı kızarsın, bu hikayenin neresinden tutulur ki. Annemlere gelen hanımın çocuğu üniversiteyi kazandı, kurs parasını falan annemler karşıladı, tercihlerini yaptık vs., sonunda ilk girişinde İstanbul dışında bir yeri kazandı. Babası ile kayıt olmaya gidecek, ayın 8'i olmuş, patron maaş vermemiş, adam diyor bu akşam gitmem lazım, kayıt için para lazım, patron telefonda yeni Mercedes'inin rengi gri mi olsun, beyaz mı olsunu konuşuyor, bir taraftan adama valla cebimde kuruş para yok, yarın gel biraz vereyim diyor, vereceği para da 300 YTL, adam çocuğumun geleceği ile nasıl oynarsın deyip patronun üstüne yürüyor, bir anda ortaya para çıkıyor, vs. Bunda kim suçlu kim haklı nasıl karar verilebilir. Yani lafı uzatmayayım, dünyanın 20 ülkesinden fazlasını gezdim, çoğunda da oralı ailelerin yanında kalıp yaşamlarına tanık oldum, hiçbirinden böyle bizimkiler kadar acıklı, hüzünlü, komik veya düşündürücü hikayeler duymadım, kıssadan hisse gerçekten enteresan bir milletiz, enteresan bir toplumuz. O yüzden diyorum benim hikayem birşey değil, daha yaşamda ne hikayeler var, ne yaşamlar var yaşanmamış...
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
Maalesef öyle mow, gerçekten para parayı kazanıyor, paran yoksa para kazanma şansın da yok. Ben de dediğin gibi orta direk olma yolunda hızla ilerliyorum
![]()
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
hayatbilgisayar hikayeni paylaştığın için teşekkürler.
senelerdir çabalayan biri olarak beni de düşündürdü açıkçası. şükür değirmeni döndürüyoruz ama nereye kadar kısmı beni de endişelendirmeye başladı. girişimci olmak, kendi işini yapmayı istemek malesef bu memlekette büyük zorluklara göğüs germeyi gerektiriyor. değişik ülkelerde girişimcilerin devlet tarafından çok ciddi destek gördüklerini okudukça, dinledikçe kahroluyorum. desteği geçsek bile hemen her alanda zorluklar yine bizleri bekliyor. bordrolu çalışan biri isterse sizin 1/10'unuz kadar kazansın yine de ferdi-konut vb. kredi alabiliyorken, eğer girişimci iseniz bankaların red cevaplarından öte birşey alamıyorsunuz genelde. bazen herşeyi bırakıp düzgün maaşlı bir işe geçmeyi düşündüğüm oluyor. yatışın belli, kalkışın belli, maaşın belli, işin belli, sorumlulukların belli.... hafta sonunda istersen yataktan çıkma... yine de aynı sahne tozu yutmak gibi birşey bu sanırım. bünye alıştığı zaman kolay kolay ters istikamete geçemiyorsunuz. yaş ilerledikçe endişeler, kaygılar artıyor artacak orası kesin malesef. belki de potansiyellerimizin farkında değiliz. hala bazı engellere sahibiz zihnimizin karanlık köşelerinde ki bu sıkıntıları yaşıyoruz. GATTACA'yı daha mı sık izlemek lazım bilmiyorum hırslanmak için ![]() |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
Sevgili Punisher99, sana çoğu konuda hak veriyorum ama aslında biz sanırım memleketçe bazı şeyleri geç farkediyoruz, bu girişim işi de bunlardan bir tanesi galiba. 1998 yılında kendi şirketimi evin bir odasında kurduktan sonra o yaz İsveç'teki arkadaşıma ziyarete gittim, eh artık bilgisayar şirketi sahibi olduk ya, hemen orada nasıl oluyor bu işler diye sağa sola bakmaya başladım. Aaa, ne sokak aralarında bilgisayarcılar var, ne böyle küçük küçük bilgisayar dükkanları var, bilgisayar veya teknoloji ürünlerinin hepsi şehrin alışveriş merkezlerindeki büyük dükkanlarda veya süpermarketlerde satılıyor. Hadi canım olur mu böyle şey deyip güldüğümü hatırlıyorum. 8 yıl geçti, şimdi etrafıma bakıyorum (İstanbul için konuşuyorum), her taraf Teknosa, Bimeks, bilmemne Center olmaya başladı, ben gerçi 2 yıl önce bilgisayar satmamaya karar vermiştim ama bu 2 yılda da bir müşteri arayıp bilgisayar fiyatı sormaz mı, bir iki müşterim sordu, onlar da kredi kartına kaç taksit yaptığımı aramak için sordular, Eksen CardFinans'a 12 ay yapıyormuş da ben 15 ay yapsam olmazmıymış, hadi siz aynen Eksen'e diye yolladım onları
Yani yukarıda yazdığımız gibi büyük balık küçük balığı yavaş yavaş yutuyor, köşe başındaki bilgisayarcıların tek tek kapandığını, kalanların da artık iyice dökülür bir halde çalıştıklarını görüyorum. Herhalde birkaç yıl sonra bizim gibi tek başına, 2 kişi, hadi 3 kişi çalışan bilgisayar şirketi diye birşey kalmayacak.Aynı şey hosting'de de olmuyor mu, kimsenin beğenmediği TurkTicaret.Net büyüdükçe büyüyor, ama gayet normal, benim 200 müşterimin hepsi benim için iyi referans verse hadi 1 yılda 100 müşterim daha olur. TürkTicaret'in 48.000 müşterisinin dörtte biri biri iyi referans verse 1 yılda 6.000 yeni müşterileri olur. Ben 300'e çıkarım ama onlar 54.000'e çıkarlar, tabii o 54.000'in arasında benimkilerden gidenler de muhakkak olacaktır. Ya telefonla bana ulaşamamışlardır, ya bir sorunları olup ben çözüm bulamamışımdır, vs. vs. Yani bizim memleketçe, ulusça anlamadığımız şey yeni dünya düzeni artık bu şekilde işliyor, ben önceki mesajlarımda yazdığım gibi çok büyük uluslararası bir şirkette yıllarca çalıştım, o büyüklüğü orada gördüm. Yani bir yolunu bulup, ya çok iyi pazarlama yöntemleri ile, ya paranın gücü ile, öyle veya böyle bir şekilde büyümemiz lazım. Ama bu forumda okuduğum mesajların çoğunluğu benim gibi şikayet edenler, o şikayet edenlerin de büyük çoğunluğu benim gibi tek başına iş yapmaya çalışanlar, ya da hadi biraz daha kalabalık şirketlerin sahipleri veya çalışanları. Dediğin gibi şu an şükür değirmeni döndürmeye uğraşıyoruz ama inan bana birkaç yıl sonra dönmeyecek, iyice kilitlenecek. TürkTicaret'in yanına ne bileyim Omnis katılacak, Teklan katılacak, Superonline katılacak, inan bana biz küçük hosting'çiler iyice yokolup gideceğiz. Google'da hosting diye arayıp Amerika'daki şirketleri incele, inan bizim gibiler kalmamış durumda, biz de bu şekilde yokolacağız. Hadi elimizde web tasarımı, web programlaması, vs. gibi ekstra bir yetenek daha var diyelim, yine bu forumdaki mesajları okuyorum, o işler de kilitlenmeye başladı, bu konuda çok tecrübeliler, çok iyiler, çok bilgililer bile para kazanamamaya başladı. Bu da gayet normal, şimdi çok aktif işlemese de birkaç sene sonra TürkTicaret'ten veya başka bir büyük hosting şirketinden hosting alan müşteri, bir bakacak o firma web tasarımı da yapıyor, veya bir sürü çözüm ortağı var, onlardan bir anda onlarca teklif alacak, böylece tasarım müşterilerimiz de yavaş yavaş gidecek. Zaten öyle olmaya başlamadı mı, büyük firmalar web tasarımlarını da büyük tasarım firmalarına yaptırmaya başladılar, ya creatif, ya nexum boğaziçi, dergilerde büyük şirketlerin tasarımlarını hep bu şirketler yapıyor. Yani 10.000, 20.000, ne bileyim 50.000 Dolarlık işler o kapasitede iş yapmış şirketlere veriliyor, bize şimdilik 500 - 1.000 - 2.000 Dolarlık müşteriler kaldı, ama yakında onlar da kalmayacak. Yani uzun lafın kısası bu piyasada büyüyen ve güçlenen kalacak, küçük kalan yok olacak, tüm dünyada böyle olmuş, bizde de aynen olmaması mümkün değil. Süpermarketler sayesinde bakkallar gitgide azalmıyormu, ben bile vah gidiyor bizim mahalledeki bakkallar diyorum, ama bir taraftan alışverişe Gima'ya veya Migros'a gidiyorum ![]() Girişimcilerin destek almaları konusunda da bence yanlış düşünüyoruz, şu an Amerika'da Avrupa'da ben bir hosting şirketi açacağım diye istediğin bankaya git, veya istediğin finans kurumuna git, inan bana sana başarılar dileyip kapıyı gösterirler. Çünkü piyasa doymuş durumda, büyükler piyasanın çoğuna hakim olmuş durumda, parayı verecek olanlar bunu görüyorlar, senin bu iş planın ile (tabii o da varsa bir yere varamayacağını biliyorlar. Ama inan bana ben portakal üreten çiftçiler üzerine hosting yapacağım, bakın orangeonline.com diye bir site yaptım, içine 5 ayrı ziraat mühendisi arkadaşım portakal, üretimi, yetiştirmesi, paketlemesi, cinsleri, pazarlaması, vs. hakkında bilgileri koydular, tarım odalarından ülkedeki ve dünyadaki tabloları aldım, onları da koydum, hatta uğraşıp belli başlı portakal üreticilerini listeleyen bir rehber de yaptım, onlara da e-mail ile haber verdim, hatta bakın biri banner reklamı verdi, şimdi Arizona'daki tüm portakal işi ile uğraşanları listeleyeceğim, ondan sonra da sıra tüm Amerika'ya gelecek diye bir iş planı ile git, inan bana istediğin krediyi anında verirler. Bizim anlamadığımız nokta burada başlıyor işte, girişimcilik herkesin yaptığı işi yapmak değildir, zaten daralmış olan bir piyasaya senin de girmen piyasayı biraz daha daraltacaktır, bana gelen spam mail'lere bakıyorum, herkes ya arkadaşlık sitesi yapıyor, ya herşeyin konuşulduğu herkesi kapsayan bir forum yapıyor , ya da Türkiye Ticaret Online Rehberi'nde siz de yerinizi alın, aman pardon o varmış bizimki Türkiye Online Ticaret ve Sanayi Rehberi idi, işte onda yerinizi alın diyor Bir gün oturup birisi de "üniversitede okuyan ve ev arkadaşı arayanları buluşturan bir site" yapsın, ne bileyim otursun "USB Hub'ların tüm teknik özelliklerini yazıp, hepsini tek tek tüm özellikleri ile karşılaştırma yapabileceğiniz bir site" yapsın, inan bana başarılı olmamak için hiçbir neden yok. İşte girişimcilik bu, bizim anlamadığımız nokta bu.Konuyu biraz dağıttı isem kusura bakmayınız. Ama ben daha önce bu veya başka bir forumda bir mesajımda böyle şikayet edenlere yazmıştım, hadi gelin birleşelim, benim 200 müşterim, 7 reseller'ım, toplam 400 sitem var, bu boyutta 10 kişi birleşşek 4.000 müşterilik bir hosting şirketi oluruz, herkes yine kendi müşterisini takip etsin, ama ayda 100 YTL şirket kasasına koysun, 1.000 YTL eder, kirayı elektriği suyu çayı kahveyi ADSL'i o para çıkartır. Nöbetleşe kalırız, zaten 10 günde bir birimize gece sırası gelir, ama 24 saat destek veren bir şirket haline geliriz. Ve bunu tüm müşterilerimize bildirelim, inanın bana bu şekilde 6 ay içinde 10.000 müşteri sahibi oluruz, ayda 250'şer YTL ayırırız, 2.500 YTL olur, dergilere ilan bile veririz, vs. dedim. O şikayet edenler, patronu elemanı, bir anda tüm mesajlar kesildi, konu bitti. Yani kimse küçük kalesini terketmek istemedi, 50 müşteri olsun benim olsun dediler. Ama iki gün sonra tekrar şikayet dolu mesajlar yazmaya başladılar, hosting Teklifleri kısmında bir üstte bilmemne hosting ayda 1.95'e kampanya yapıyoruz yazınca hemen altına biz fiyatları ayda 1.75'e indirdik diye yazdılar. Ama peşinden TürkTicaret (amma da andım adamları, valla orada çalışmıyorum 1 hosting alana 2 hosting daha bedava, toplam 3 hosting yazınca bu sefer başladılar olurmuymuş, bu kampanya hepsini batıracakmış, vs. vs. Bilmem anlatabildim mi ![]() Sevgiyle kalınız, Hayri
http://www.hayat.com Mesaj hayatbilgisayar tarafından 27.09.2006 (02:38) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!