|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
FSEK açısından web tasarımı
Merhaba arkadaşlar , Bundan 8-9 ay kadar önce bir müşterim bir e-ticaret sitesi projesi için bana başvurdu. Biz kodlamaları yaptık ve bir tasarım hazırladık. Fakat müşterimiz tasarımı beğenmedi ve bize başka bir e-ticaret sitesini örnek gösterdi ve bu sitenin aynısını istiyorum daha sonra size başka bir tasarım göndereceğiz dedi. Biz de hukuki bir problem doğabileceği ve bu durumda sorumluluğun kendilerine ait olduğunu hatırlatarak söz konusu sitenin tasarımını aynen alarak demo bir gösterim yaptık müşteriye. Müşteri işleri ile ilgili bir sorun yaşadığı için site ile hiç ilgilenmedi hatta ürün bile girmedi fakat site bizim attığımız şekli ile webte kaldı. Tam bu sırada söz konusu web sitesi bilir kişi raporu ile bizim sitemizin tamamen kendilerininkinin kopyası olduğunu sabitlemişler. Bize e-mail yolu ile haber verdiler , bilirkişi raporunu ekte gönderdiler. Biz de müşteriye haber vererek zaten aktif olmayan sitenin yayınını durdurduk. Ancak firma hukuki süreci başlattığı için muhtemelen yargılanacağız. Başından bu tür bir dava geçmiş olan arkadaşlar varsa yada hukuken bilgili-ilgili birileri , bu davanın nasıl sonuçlanabileceği yönünde fikir beyan edebilirler. Bilgili yada ilgili değilseniz de yorum yada geyik yapabilirsiniz, gücenmem.. Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) | |
|
Re: FSEK açısından web tasarımı
Alıntı:
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
ben iki defa hatalı olduğunuzu görüyorum burada; müşteri istedi diye tasarım uyarlamak ya da hukuksal tabiriyle hırsızlığı yapmak yanlış, hele bunun bile bile yanlış olduğunu da söylüyorsanız. pek, madem bunu yaptınız, müşteri memnun kalmadı ya da sürüncemede kaldı, hemen örnek olan delilleri yok etmeniz sizin açınmızdan sağlıklı olurdu. yapılanın yanlış olduğunu bile bile web'de bırakmak da büyük hata olmuş; gelin bizi ebeleyin dercesine... en azından tasarımı müşterinin isteği dahilinde alıntıladığınızı belirten bir belge dahi yok elinizde. müşteriniz size bu konuda pek de arka çıkmaz. yani müşteri istedi diye coca cola'nın ya da nike'ın logosunu alıp ona iş yapar mıydınız?
bu gibi durumlarda müşteri şımarık çocuk gibidir; ona uymak sadece şımartmaktır. önemli olan siz mi müşteriye, yoksa müşteri mi sizin sunduğunuz çözüme muhtaç? üzgünüm, ama mahkeme sürecine girerse bu probleminiz, ceza yemeniz muhtemeldir. keşke bu işi yapmadan önce sorunuzu paylaşıp bilgi alsaydınız; mahkeme noktasına varmayabilirdi olaylar. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Araba devrildikten sonra yol gösteren çok olur derler ama ne olursa olsun başka bir sitenin aynısını yapmamalıydınız, müşterinizi kaybetmek pahasına olsa bile. Hukuki süreç hakkında fazla bilgim yok ama davacı firma ile görüşüp, durumu açık açık anlatıp sulh yoluna gitmeye çalışmanız mümkünse bunu deneyin. Zira, hakimlerin de bu konuda fazla bilgileri yok ve bildiğim kadarıyla yasalar oturmuş değil. Davacı firma da çok büyük bir firma değilse (öyle aman aman hukuk departmanları falan yoksa) bu işle uğraşmak istemiyor olabilir.
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı:
------------------------------------------------------------------------------------------------------- Hukuksal bir tavsiye bu forumdan değil, hukukçular forumundan çıkar. Bizden ancak "yaaa gördünüz mü başınıza gelenleri. Bir taraflarımız yırtılıyor çalıntı iş yapmayın diye. Hatta müşteri istese de yapmayın, her şey para demek değil, diye" şeklinde dilimizde tüy bitiren cümleler çıkar. Olan olmuş... mahkemeye çıkacaksınız. Ceza alırsınız, ödersiniz. Kötü günler hep geçer. Bugün size "ben ille de bu tasarımı istiyorum" terbiyesizliği yapan müşteriyi kaçırmamak için prensiplerinizi ezdiniz; peki yarın? Önemli olan budur. Ben, başkasının tasarımını ısrarla isteyen firmaların da burada teşhir edilmesini dilerdim. Acaba kendileri, kendi üretimlerinin/emeklerinin fütursuzca kullanılmasını kabul ediyorlar mı?
|
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
Alıntı:
Bu cümleyi yöneltmek lazım o vatandaşlara. Sen olsan ............ diye başlamalı. (empati olayı)
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!