Zoque.Forum
»
1 Günde Site!
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#31 (permalink) |
|
Re: 1 Günde Site!
Tasarım "hazır" olduktan sonra 1 gün 15 dakikaya , 15 dakika 15 saniyeye düşer.
program Yükler gibi, Ileri butonlarına basarak bir siteyi saniyeler içinde bitirmek mümkün olabilir yakında, şaşırmamak lazım. Templatelere ilk başta önyargıyla yaklaşıyordum, hazırclığı sevmediğimdendir belki, ama şu an daha sakin ve mantıklı düşünebiliyorum sanırım. emremer in verdigi örnek gayet güzel, örneği çoğaltacak olursak, Mercedes bir model çıkartır ve model beğenildiktçe seri üretimi çoğaltır, ama Ferrari, Maserati gibi arabalar sınırlı sayıda üretilir, gibi... Ha şimdiye kadar iyi güzel anlıyoruz birbirimizi de sürümden kazanıp ucuza çok satma mantığını nasıl iyi bir fikir olarak düşünebiliriz ? Hangimizin günlüğü 100$ denmiş, şirketlerle kişiler kıyaslanmış , çok mu zor fabrika gibi tasarım yapıp bir depoda saklamak ve bunları çoğaltıp satmak ? Yapmayın allahaşkına.. Bu bir tercih meselesidir, başka bir şey değil. |
|
|
|
|
|
|
#32 (permalink) | |
|
Alıntı:
demin ben de gördüm. tam yazacaktım sen yazmışsın.Allah akıl fikir versin, bir tane de değil ki bunlar. Mesaj tuncau tarafından 02.02.2007 (01:37) yeniden düzenlendi.. |
||
|
|
|
|
|
#33 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
web sitesi tasarlamak ve/veya web tabanlı uygulamalar geliştirmek; bizler için bir amaç olabilir, ancak hizmet ettiği ürün sahibi ve hedef kitlesi için, ortaya çıkarılan ürün bir araçtır. Dolayısıyla esas amaca, ihtiyaçlara odaklaşmak ve ürün farkılığını değerlendirmek gerekir.
Her ihtiyaç bir değildir... * Kimisi iş akış süreçlerini, teknolojinin yardımları ile daha verimli hale getirmek isteyebilir. Bu amaçla, sizden bir yazılım talep eder. Arayüzün kurumsal kimliği yansıtmasından çok, kullanıcıların kolay anlayabileceği ve kullanabileceği sadelikte, standartlarda olması yeterli olabilir. * Kimisi, yarattığı markasını ve kimliğini temsil etmek üzere, sizden bir sunum isteyebilir. Etkileyici olması, markanın değerini taşıması hatta değerine değer katmasını isteyebilir. Yapılacak iş, markayı yansıtan özgün bir tasarıma odaklanmaktır. * Kimisi, sadece şirket profilini ve ürün yelpazesini erişilebilir kılmak isteyebilir. Tasarım açısından beklenen, sade ve temiz olmasıdır. Şirketin kurumsal renkleri oturmamış, kimliği oluşmamış olabilir. Yukardaki gibi, müşteri ihtiyaçları analiz edildikten sonra yapılacak çalışmanın kapsamı ortaya konur. Doğru tespit, esas amaç için gerekli olan en verimli çalışmayı ortaya koyar. Bu aşamadan sonra mevcut her yöntem değerlendirilebilir. * Arayüz şablonu için en verimli yöntem, hazır bir tasarımı satın almak ve uyarlamak ise özgün bir çalışma yapmak verimi düşürebilir. ( Bu sırada hazır templatelerin her zaman en ekonomik, verimli çözüm olduğu yargısının da doğru olmadığını düşünüyorum ) * Bir günde, hatta 15 dk.'da web sitesi uygulamları da değerlendirilebilir. Belli ihtiyaçların ortak özlelliklerinden yola çıkarak programlanmış ve dinamik altyapısı ile belli sınırlar çerçevesinde kişiselleştirilebilen yazılımlardır bunlar. Bu tür yazılımların hepsini aynı kefeye koymak da doğru olmaz. Her ürünün, müşteriye sunduğu esneklikler farkıldır. Eğer ihtiyacınızı karşılıyor ise, amaca 100-200 YTL/yıl gibi bir yatırımla erişebilirsiniz demektir. Bu aşamada sorgulanması gereken "1 günde web sitesi" yazılımlarını pazarlayanlar değil, aynı ihtiyacı çok daha büyük rakamlar karşılığında verenler olmalıdır. Konuya ilişkin yorum Açıkcası ben "1Günde web sitesi" sloganı altında pazarlanan "dinamik, kişiselleştirilebilen" yazılımları taktir ediyorum, ve az emek ile web sitesi tüccarlığı yapanların zamanla elleneceğini böylece piyasada özgün tasarım yeteneğine sahip tasarımcıların, altyapı sahibi olan programcıların yaşadıkları sorunların bir nebze azalacağını düşünüyorum. Ancak, "1 Günde web sitesi " adı altında yazılım pazarlayanların, bugün etik olarak yeterli özeni göstermediklerini de söylemek isterim. Bugün kullandıkları dil, "1 Günde web Sitesi", "15 Dakikada web Sitesi", "Türk Ticaret Kanunu..." ...vb. ile meşrulaştırmak istedikleri ürünlerinin teknik sınırlarından, karşılayabileceği ihtiyaçlardan pek bahsetmeyip; hertürlü ihtiyacı karşılayabilecekleri gibi gerçek ile bağdaşmayan bir iddia sergiliyorlar. Umarım en kısa zamanda, ürünlerinin kıymetini sorgular, hedef kitlerini doğru seçer ve kimseyi kandırmadan, kimsenin de hakkını yemeden ( kullandıkları hazır program ve şablonların lisans bildirimlerini gizlemeden) sektörde yerlerini alırlar.
|
|
|
#34 (permalink) |
|
Yer: Izmir
|
peki ya bir ajans yada ekip yada kişi kurum her neyse, hem ücretine göre kişisine göre özel elit tasarımlar yapıyor hemde alttan alttan çaktırmadan böyle hazır tasarımlarıda bilmeyene yada bütçesi olmayana yada kişiliğini kimliğini (web üzerinde) dert etmeyene yapıştırıp geçiyosa durum ne olur
ben "logonuz yok size bide logo çalışalım" dediğim adamın bana "ya iki çiz bişey geç bide ona paramı vercez" dediğini duyan bir adamım. ![]()
|
|
|
#35 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
az önce bir internet sitesinde gezerken bannerda gördüm 50 ytl ye siteniz olsun die
![]() adres vermek sakıncalımı bilmiyorum eğer yasak ise ,editlerim yazıyı. http://www.nethiz.com/ |
|
|
|
|
|
#37 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
Amacım konuyu dağıtmak değil ama yeri gelmişken belitrmekte fayda var.
GoDaddy ve yahoo gibi yerlerden domain aldığınızda 1 dakika içinde aktif oluyor. Sunucunuzda Cpanel / RvSkin / Whm varsa (ya da kurarsanız içersinde SiteBuilder ve Fantastico gibi atraksiyonlar da var.) Next, Next, sarı olsun, başlık şu olsun, kırmızı olsun, next, logo buraya gelsin, next. Bitti. şeklinde hakikaten çok kısa bir sürede yayına geçebilir. ------ Fiyat 40 milyonlara kadar düşmezse şunu sormak icab etmez mi; Benim 1 ay uğraşıp gayet şık ve yönetim panelliyle birlikte yaptığım bir siteye benzer bir site için adamlar, hazır bir sistemle 3-5 tıklayıp 500$ alıyor. Bu haksızlık değil mi?
|
|
|
#38 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Bu konu üzerine bir şeyler yazmak istiyorum çünkü;
6 aydır bir içerik yönetimi hazırlıyorum, tabi boş zamanlarımda ilgilendiğim bir proje. Amacım web ve site konusunda bilinçsiz insanlara hazır paket satmak değil, bilinçsiz veya bilinçli müşterilere basit bir çözüm sunabilmek, tabiki sitenin hazır bir sistem olduğu ve hazırladığım yapıyı kullanarak başka müşterilerinde kullanacağını özellikle tanıtım sitesinde belirtim. Açıkçası biraz da abartılı olmak üzere neredeyse her şeyin kontrolünü yönetim panelinden yapılabilir haline getirdim. Sitedeki metaryalleri uygun bir tasarımla uyarlayınca hiç de benzer siteler ortaya çıkmıyor. Sitedeki menü, banner, renkler yazı tipleri gibi görsel her şey panelden değiştirilebilir. Menülerin konumları düzenleri (alt üst, sağ sol) , sayfa hizalaması gibi müdahalelerde yapılabilir, ayrıca renk panletleri, renk seçiciler gibi çok fazla araçta entegreli çalışıyor. dahası herkes ücretsiz olarak 5 dakikada bir form doldurabilir email onaylaması ile 10 gün boyunca test edebileceği bir subdomain oluşturabiliyorum. satın alması durumda anında kendi domain name üzerine hesap açabiliyorum. domain name kaydı dahil kendi sitem üzerinden işliyor resseller hesabım ve api leri aracılığı ile el deymeden hosting açabiliyor, site kontrol panelinden mail adreslerini yönetebiliyorum, hosting, mail, ödeme sistemide site yönetim panelinden işliyor. web Sistesi içerik bakımından oldukça dolu, özel sayfalar oluşturulması yanı sıra standart diyebileceğimiz tüm sayfaları sabitledim. (kurumsal, hizmetler, ürün grupları, ürünler, özel sayfalar, referanslar, insan kaynakları, iletişim, iletişim formları gibi) üstelik bu sayfaları da kendi içinde ayarabiliyorum örn: kurumsal sayfalarda (firma bilgileri, misyon, vizyon, tarihçe ) gibi. Görsel olarak dolu dolu bir site orataya çıkıyor üzerinden çok fazla kafa patlattığım bir proje önceleri kişisel gelişim projesi sonraları ticari amaçlı kullanma arayışına girdim. şuan için projem hayla pasif neredeyse bitti denebilir. şimdi bu konu altına yazılanları okuyunca kötümü yaptım diyesim geliyor. sizce? |
|
|
|
|
|
#39 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
senin yaptığın 1 günde web sitesi açmak değil, detaylı ve güzel bir yazılım hazırlamak ve müşterilerinin içeriği kendileri yönetmelerini sağlamak. ama 1 günde değil, arkada ayırdığın 6 ay+1 günde...
da vinci de yaptığı bir tablo için istediği fiyatı açıklarken 40 sene + 1 gün diyerek açıklamasında bulunur. bir yazılımın geliştirilmesi hiç kolay bir iş değildir. böyle bir yazılımı, template yapıştırarak baştan savma bir şekilde yapılan siteyle karıştırmamak gerekir. kendini öyle bir konumda görmene şaşırdım ve üzüldüm. |
|
|
|
|
|
#40 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Merhaba cgencer site builder konusu geçince özellikle yazmak istedim. ilgin ve desteğin için teşekkürler.
Aslında çok fazla emek harcağım bir bir proje daha yazmadığı okadar çok şey varki örn: RSS feed, sitemap XML, sitemap ROR, ürünler ROR gibi geri planda kalan çok şey düşündüm ve yaptım. Google analytics, Google sitemaps ve Yahoo site Explorer kaydını da manuel yapmakta istiyorum.. amacım aldığım paranın hakkını vermek hepsi bu. teşekkürler. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server |