Zoque.Forum
»
sponsor bulmak hakkında
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
sponsor bulmak hakkında
bu konularda çok cahilim.
aklımda bir site projesi var, belki de ayda milyon sayfa gösterimi yapacak kapasitede ve tabii ki böyle bir yükü kendi imkanlarımla kaldırmama olanak yok. bir fikre sponsor nasıl bulunur? ne yapılır, nerelere başvurulur? dahası türkiyede sadece fikre sponsor olanlar var mı? siteyi yapıp birinin beni keşfetmesini mi beklemeliyim? sponsor olacakla aramda nasıl bir diyalog olmalı, sözleşme mi imzalanıyor, nedir? ben fikrimi söylersem bunu kendine kullanmayacağını nerden bilicem? tam tersi, sponsor olanın bana güvenmesi neye bağlı, daha önceki projelerimi mi referans göstericem? kafam çok karışık ve hiçbir şey bilmiyorum; bilgi, görüş ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.. edit: konu eskidir. şu esnada sponsor aramıyorum, teşekkürler ![]() Mesaj oky tarafından 20.12.2006 (19:40) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: sponsor bulmak hakkında
genelde sponsorlara onların ölçütlerine göre kabul edebileceği birşeyler sunmak gerekiyor. ve genellikle de uyanık sponsor, işi salt kendilerine mal etmek için elinden gelen herşeyi yapar.
tabii ki böyle bir ortaklık projesinde gerçekten ince düşünülmüş bir anlaşma şart. bunun için bir avukatın da desteğini almalısın, ama onlar da ücretsiz çalışmaz haliyle. ![]() projeyi yaparsan, sponsorluk için geç de olabilir, hazır izleyici olduğu için olmayabilir de. ama herşeyden önemlisi, projeni yazıya dökmen, fizibilite araştırması yapman, gelir planı iyiyse notere mutlaka onaylatman, hatta proje taslağını tescil falan ettirmen gerekebilir. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Sponsor bulmak zor iş. Ben geçen ay sayfam için uzun denemelerde bulundum. Avea, Telsim, Turkcell derken baya ünlü firmaya gayri ciddi sponsor teklifinde bulundum. Hemen hemen hepsi gayet ciddi bir şekilde cevap verdi. Tabii ki hepsi olumsuz cevap verdiler. Ama bu konuda baya tecrübe kazandım. Verdikleri cevaplardan yola çıkarak sana tavsiyelirim şöyle olabilir;
-Projeni açık sözlülükle ve hiçbir yanıltma yapmadan yollamalısın -Genel olarak kültür sağlık, çocuk, ergenlik dönemi gibi sosyal konulara yönelmeyi yeğliyorlar şimdilik bunları sayabildim. bence paralı bir amca yada dayı bulmak en iyisi. projeni mantıklı bulup parasal destek sunsalar bile hayal ettiğin gibi sana para kazandıracaklarını hiç zannetmiyorum. yararlı olabildim inşallah ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Başkentimsi Şehirimtırak
|
Ayda milyon sayfa gösterimi yapılabilecekse belki Wikipedia mantığı uygulanabilir. Tabii ki kullanıcılar sitenin devamı için bağış yaparlar mı sorusu akla geliyor.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Eğer pageview ve ziyaretçi sayısı yüksek ancak abartı bir bandwidth gerektirmeyen proje ise; genelde text tabanlı ufak tefek resimli vs.. normal sponsorlardan önce hosting'lere gitmeni tavsiye ederim. Eğer proje internet ve/veya teknoloji üzerine ise kesinlikle hosting'lere gitmeni tavsiye ederim.
![]() Çünkü; Zira bunun maliyetini en aza indirecek olan firmalar gayet tabi hosting'lerdir. Eğer ki internet ve teknoloji ile alakalı bir proje ise tabi ki çok daha sıcak bakarlar çünkü ziyaretçi profili direkt olarak onların müşteri profilidir bildiğin gibi. Ayrıca kullanıcı başına sömürülen bandwidth çok fazla olmadığı müddetçe kaç tane sayfa gösterildiğinin pek önemli olmadığını düşünüyorum, nedeni de her 1 milyon pageview demek 1 milyon kendi banner'ının hedef müşterisine doğrudan gösterimi demektir. hosting tavsiyesi dersen; natro.com genel anlamda bu tarz sponsorluklara sıcak bakıyor diye biliyorum. Ayrıca Karegen.com'u da şu sıralar denemeni tavsiye ederim, bayaa büyük bir atılım yapmaya çalışıyorlar. Başarılar. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
fikir paylaşımı yapan herkese teşekkür ederim
![]() aslında bu konuyu açarkenki amacım, "projeme sponsor olun" demekten çok bu türlü işlerin nasıl bir düzeneğe sahip olduğunu, kısacası işin raconunu öğrenmekti. aradan 2 ay geçtikten sonra söyleyebilirim ki; yapılacak en iyi şey zoque foruma başlık açmakmış ![]() konuyu güncelleme sebebim, şu esnada sponsor aramadığımı belirtmek. çünkü projeyle ilgilenen ya da yardımcı olmak isteyenlerin özel mesajlarını hala almaktayım. insanların vaktini çalmak istemiyorum, bunu daha önceden belirtmediğim için de toplu bir özür dileyeyim ![]() tabii başlık altından fikir paylaşımlarına hala açığım, açığız.. |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!