Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » Youtube - Nasıl???????????

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 10.10.2006   #21 (permalink)

UlgenKhan's Avatar

Yer: Ankara
Görsel: 7
Re: Youtube - Nasıl???????????

@heady'nin mesajındaki üslubun sertliği bir yana, içeriğinde yer alan görüşleri desteklememek imkansız...

Yukarıdaki ifadelerimde anlatmak istediğim, ilke ya da toplum olarak içinde bulunduğumuz durumlardan ötürü bir eseri ortaya koyamamak değildi. Benim tam olarak anlatmak istediğim husus, büyük işlerin ortaklık ya da iyi bir ekip çalışması ile oluşturulabileceğine inandığımdan, bireylere karşı olan GÜVEN KAYBIM idi. Bir çoğumuzun yaşadığı gibi, amiyane tabiri ile "kazık yeme" ya da "ortada bırakılma" durumunu ben de bir çok kere yaşadım. En güzel projelerim insanların tembelliğinden, umutsuzluğundan, ufak menfaatleri sevmesinden, yalanından, dolanından, kendini ağır satmaya çalışmasından ve daha bir çok karaktersizliğinden ötürü yarıda kaldı.

Her yarıda kalış, dış dünyadaki kargaların kahkahasına ve "bak gördün mü?" lerine dönüştü.

En nihayetinde ben de bir insan olduğumu hatırladım ve "dur dedi artık"...

Hala içimde kafesinden çıkmayı bekleyen bir kartal var Ama biraz olsun ortak yönlerimiz olan, sabırsız olmayan, azimli olan, risk almaktan korkmayan, "ya böyle olursa?ya bunu yapamazsak?ya bu daha iyiyse?" gibi kakofoniyle zaman, moral ve para kaybettirmeyen ortak bulmak o kadar zor ki... Hele başarının ucu görününce "ben bu adamı nasıl çelmelerim?" düşüncelerine kendini vermeyecek birisini bulmak o kadar zor ki...

Karamsarlığım için özür dilerim... Ama aynı karanlığı paylaştığımızı biliyorum...

NOT: Yakacak mum vardır, ateşimiz yoktur... (Karanlığa küfredeceğine sen de bir mum yak demişler ya hani...)

Mesaj UlgenKhan tarafından 10.10.2006 (19:07) yeniden düzenlendi..
UlgenKhan şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 10.10.2006   #22 (permalink)

Punisher999's Avatar

Karamsarlığa bir ek olacak ama çok çabuk para kazanmak isteyen bir nesil yetişiyor. Neden para kazanmak istediğini bilmeyen ve çok parası olsa büyük ihtimalle sapıtacak bir nesil. Parayı yaratmak için değil tüketmek için isteyen bir nesil.

Biraz da bu yüzden bir proje etrafında birleşemiyor insanlar. Bu illa internet alanında olmak zorunda değil, fikrin ürüne dönüşebileceği her alanda bu böyle malesef.
Televizyonda 2 şarkı söyleyip, bir gazetenin pazar ilavesi kadar bile bilgi birikimine sahip olmayan insanların, saygı, para, güç ve herşeyin en iyisini elde ettiğini görenlere, emekten, çalışmaktan, sabırdan bahsedemezsiniz.
Herşeyin tüketim olduğu ve tüketenlerin de büyük bir bilinçsizlikle tükettiği bir gariplik yeşeriyor bu binlerce yıllık kültürü biriktirmiş topraklarda... Herşey erozyona uğruyor herşey deforme oluyor.

Ne kadar doğru bir örnek olur bilmiyorum ama 2 domain için teklif istedim dün. Biri 25.000 USD diğeri 120.000 USD!!!! istedi domainler için. İşte bu kadar basit para kazanmak kafalarda. Bir domain kaydet köşeyi dön!
Başarılı internet projeleri konusunda bir liste yapılsa ülkeler sıralamasında ilk 10'a giremeyebilriiz ama yanılmıyorsam domain kaydeden ülkeler sıralamasında 2.yiz. (1. ABD)
Şark kurnazlığı, kolay para kazanma sevdası içimize işlemiş bizim.

Bunlara kulak asmayıp belki bir kişi ile bile olsa birşeylere başlamaktan, belki bu açısıdan fazla alaturka olacak ama kervanı yolda düzeltmekten başka da çare görünmüyor hevesli girişimcilere.
Punisher999 şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 10.10.2006   #23 (permalink)

UlgenKhan's Avatar

Yer: Ankara
Görsel: 7

Alıntı:
Punisher999 tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Televizyonda 2 şarkı söyleyip, bir gazetenin pazar ilavesi kadar bile bilgi birikimine sahip olmayan insanların, saygı, para, güç ve herşeyin en iyisini elde ettiğini görenlere, emekten, çalışmaktan, sabırdan bahsedemezsiniz.
Herşeyin tüketim olduğu ve tüketenlerin de büyük bir bilinçsizlikle tükettiği bir gariplik yeşeriyor bu binlerce yıllık kültürü biriktirmiş topraklarda... Herşey erozyona uğruyor herşey deforme oluyor.
Vakt-i zamanında bir paşamızın da çok güzel ifade ettikleri gibi : "Bu Televoleler adamı KOMÜNİST yapar !"

Her harfine imzamı atarım... İçimdeki dejenerasyonu ve kaosu anlatabilecek hiç bir yazın türü yok...
UlgenKhan şu an çevrimdışı  
Old 10.10.2006   #24 (permalink)

cgencer's Avatar

Yer: istanbul

başarılı ve başarısız insan arasındaki fark nedir? çok basit aslında; başarısız insan başarısızlıklarını paylaşır, haliyle de akılda hep bnarla kalır. başarılı insan ise bunları ömer ve hızla başarılı olacağı projelerle yoluna devam eder; ne kadar küçük olsalar da...

uzun bir süre önce öğrendiğim bir ders... yaptığın iş, başarılı olana kadar kimseye bahsetme. başarılı olmazsa göm gitsin, ama bitirip temiz bir halde var edince keyifle paylaş.
Old 10.10.2006   #25 (permalink)

Yer: istanbul
Görsel: 1

Aslında hemen yanımızda bir örnek var.

Bu forumda 17.12.2004 tarihinde açılan bir konu var; kitap blog sitesi projesi.Daha yeni somut bir şeyler oluşmaya başlıyor.

Bu proje ilk başta Türkçe kitapları enine boyuna inceleyip güzel bir Türkçe ile anlatacak,
insanlara bilgi verecek, site ülke çapında ses getirip yayınevleri için bir "prestij" yeri olacak.
Bunun üzerine aranan değil aranılan bir siteye dönüşme yolunda ilk adım atılmış olacak

Yayınevleri kitaplarının tanıtılması için ücret ödeyecek, site bir marka haline gelecek, daha sonra yabancı dil bilenler tarafından yabancı dilllerdeki makaleler tanıtılacak, yabancı kitaplar ve kullanıcılar siteye misafir olacak ve site uluslararası alanda dev bir marka halinde dönüşecek.Ülke çapında tanınan eleştirmenler kitapları eleştirecekler.

2007 Yılının ilk çeyreğinin olağan toplantısında bu yazdıklarım yönetim kurulu başkanı tarafından diğer yöneticilere, çalışanlara "bir başarı hikayesi" olarak anlatılacak, cesaretlerinden dolayı bu insanlara -site ortaklarına- teşekkür edilip, çalışmalara son hız devam edilecek.

Çok mu uçuk ?
Hayır değil.

Mesaj kerem1905 tarafından 10.10.2006 (19:20) yeniden düzenlendi.. Açıklama: eklemeler yaptım
kerem1905 şu an çevrimdışı  
Old 10.10.2006   #26 (permalink)

arsende's Avatar

Yer: Istanbul

Alıntı:
adoxus tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
yakın zamanın akbank reklamına dönelim,
millet telefonu buluyor...
diğeri aşırı bir şekilde geliştiriyor..
bizimkisi sadece onu kullanıyor..

budur.
En güzel cevap .. bence,

İnternet olarak;
ilk işe girdiğiniz, kopyacı, templateci firmaları göze alırsak kullanmıyoruz daha çok elimize yüzümüze bulaştırıyoruz.

ama tekonoloji olarak baktığımızda;
Örn: Bilkent, 3 Boyutlu Televizyon Projesi, sitesi bile ingilizce(Türkçe göremedim) japonlar, Avrupalı ve Amerikalılarla çalışıyorlar, teknolojimizi yabancılara veriyoruz, Bilim adamaları binlercesi yurt dışında.

Kısaca ürettiğimizi (tam) anlamıyla sahiplenmiyoruz, marka yapamıyoruz.

Alıntı:
Murat Bal tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Sermayeden bahseden yok yanılmıyorsam 1.1 milyon $ sermayeyle kuruldu bu site ...
Hakia fikir ve proje olarak güzel, ama şuana kadar sponsor desteği ile kuruldu üç, beş milyon dolar ile . Projen varsa sponsorunda olur.

Şimdi youtube nin sahipleri parayı saymaya başlamış, haftayada bitirirler herhalde.
arsende şu an çevrimdışı  
Old 11.10.2006   #27 (permalink)

Yer: İstanbul
Re: Nasıl???????????

Alıntı:
nurkan tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
en nefret ettiğim kelimedir sans. bizim boyle projelere neden imza atamadığımızın nedenidir sansa inanmak. nasil boyle projelere imza atamadigimiza gelince risk ve sansi ayni cumlede kullanmak bence...
aslinda soyleneni kisisel kabul edip, yok soyleyim boyleyim diye boburlenmek eglenceli olabilirdi belki ama ne yeri ne zamani acikcasi.
ilk olarak sans diye nitelendirdigim sey yazi turadan cok daha fazla. 1/2 ihtimal de oldukca iyi bi durum ama ona denk gelmek epey bi zor. televizyondaki sans oyunlarindaki gibi lutfen yardim edin mehmet ali bey demekten bahsetmiyorum ben. ne olacagi daha cok hayatinda olan milyarlarca degiskenin bir araya gelip olusturdugu bi durum sonrasi senin alacagin kararlarin sonuclarina bagli. sen her zamanki gibi olayi .5 ihtimalle zengin olurum, ya da olmam diye degerlendirirsen, yanlis formul sonrasi rastgele bi sonuca varmis olursun ki bu islemcinin saatiyle yarattigi bi "random"dan cok daha fazla seyi etkiler, senin benim hayatim gibi. sans faktorunun olmadigini gormek de aslinda formul yok demekten farksiz. formul cikarip da sonucun ne olacagini durum degerlendirmesi yaptiktan sonra ortaya koymayi, acikcasi "formul falan yok" demekten cok daha faydali bulurum; buluruz; bulurlar.

risk dedigin ne peki? ekonomi dersinde gordugun, belkide gormedigin, risk'in aslinda sans'tan cok da bi farki yok. hatta kitabini actiginda enteresan bi sekilde konu basliginin "Sans" oldugunu farketmediysen, bence ortada sans ve riski ayni cumle icinde kullanmaktan cok daha buyuk bi sorun var; icinde bulundugun durumun farkinda olmamak, sonrasindaysa bunu yonlendirmemek.

iyi gunler.
bgul şu an çevrimdışı  
Old 11.10.2006   #28 (permalink)

Mendoza's Avatar

Yer: Bursa

@nurkan
Finansta 2 adet risk vardir. Systematic ve Unsystematic. Sistematik risk gece gunduz calisip 750m maas + ssk dir... yani parani 5 ayri kagida, 2 ayri para birimine yatirmaktir. Sistematik olmayan risk ise butun yumurtalari bir sepete koymaktir. Butun paranla gidip dolar alip, dolarin 1 gecede 2 katina cikmasini beklemektir. Iste Risk ~ Sans denklemi de burdan gelmektedir. Kimi oturur hayati boyunca hic risk almadan calisir didinir, biryerlere gelmeye calisir. Kimi ise diger yolu secer...
Genelde "ohh adamlara bak kisa yoldan multimilyarder oldular" diyip ic ceken insanlar bu riski goze alamayanlardir. Tam tersi bu riski goze alanlar "ben de bir onlar gibi olacagim" der.
Mendoza şu an çevrimdışı  
Old 11.10.2006   #29 (permalink)

hayatbilgisayar's Avatar

Yer: Antalya

Sevgili Punisher,

Benzer konulara gelmişiz yine Bir tek kişi çok şey yapamaz, hem de hiçbir şey yapamaz. Ama atletler tek başına koşuyor diyorsanız yanılırsınız, arkasında antrenörü doktoru psikoloğu masajcısı sponsoru bir sürü insan var, tenisçilerin de öyle, boksörlerin güreşçilerin de öyle. Semih Saygıner kendi başına başlayıp çok iyi oldu, ama sponsor bulamasa nereden şampiyonalara katılıp dünya şampiyonu olacaktı, tek tanınırlığı "abi geçen gün bizim kahveye Semih diye biri geldi, konuşturuyor topları" diyenlerden ibaret olacaktı. Onun için tek kişi ancak bir fikri ortaya çıkarabilir, ilk tohumlarını da atabilir, ama ondan sonra tarlayı sulayacak, ilaçlayacak, zararlı böceklere dikkat edecek, sonra hasadı yapacak, ürünü depolayacak, gerekirse kurutacak, paketleyecek, en önemlisi markayı oluşturacak, pazarlamasını yapacak, satışını yapacak, tahsilatını toplayacak birileri de lazım. Bak en azından tarlaya ektiğin tohumlar için bile 6 - 7 kişiye ihtiyaç var. O anlattığınız gittigidiyor, yemeksepeti, vs. gibi sitelerin fikirlerini tabii ki bir veya iki kişi bulmuştur, ilk adımları da onlar atmışlardır, ama sonra ürünü iyi bir şekilde ambalajlamışlar, pazarlamışlar (spam mail yapmak da dahil), sponsorlar bulmuşlar, gelen azıcık paraları da yatırıma harcayarak büyümelerini sürdürmüşlerdir.

Hepimiz geçmiş ortaklıklardan, ekip çalışmalarından ağzımız yanmış bir şekilde herşeye karamsar bakar bir hale gelmişiz. Ama hayat öyle birşey değil, hiçbir zaman herşey sürekli eksiye gitmez, dibe vursan bile mutlaka bir miktar yukarı çıkmaya başlarsın. Memleketteki her insan da kötü sahtekar üçkağıtçı değil, evet düzgün insan bulmak çok zor, ama herkes kötü olsa zaten memleket de olmazdı, savaş açlık kıtlık içinde hayatımızı sürdürmeye uğraşıyor olurduk. O yüzden insanlara karşı tabii ki temkinli olun, dikkatli olun ama güveninizi kaybetmeyin. Siz insanlara güvensiz yaklaşırsanız insanlar da sizden negatif elektrik alıp size güvenmemeye başlarlar, sonunda gerçekten kımıldayamaz bir hale gelirsiniz. Ben bu hale gelmiştim, dibe de vurmuştum, işimden ayrıldım, eşimden ayrıldım, evimi değiştirdim, serbest hayata başlamıştım, bulduğum azıcık müşterilerimin çoğu beni bıraktı, ama bir şekilde güvenimi, inancımı hep ayakta tutmaya çalıştım, ve hiç umulmadık bir zamanda, umulmadık bir şekilde aman ne olursa olsun diye kendi haline bıraktığım bir projemi sattım, ama alan insanlara ilk andan itibaren o kadar pozitif bir elektrik verdim ki, herşeyi o kadar çıplak ve en ince detayına kadar anlattım ki, o insanlar yüzümü görmeden sesimi duymadan sadece yazdığım e-mail'ler ve faksladıkları bir dökümanı imzalayıp geri faksladığım için banka hesabıma istediğim parayı anında gönderdiler. Ve o para benim çıkışım oldu, kendimi toparladım, tekrar çıkmaya başladım, hatta diğer konuları takip eden arkadaşlar bilirler, yakın zamanda iyi bir iş teklifi almama rağmen yine de prensiplerim uğruna kabul etmedim, bir de üstüne şirketimi kapatıp yakın bir arkadaşım ile ortak çalışmaya başladım. Artık onun şirketi altında beraberce çalışıyoruz, çok da iyi olacak.

Bir gün birinin senin aklındaki projeyi yapıp, ah ben demiştim demek yerine yine birilerine güven, hemen projelerini onlarla yapmaya başla, çünkü bu şekilde lotodan piyangodan kesin para çıkacağından emin değilsen projelerin zaten hiç olmayacak, yarı ölü doğup komada kaldıktan sonra tamamı ile ölecekler. Yine kazık yersen yersin, elindeki proje gideceği varsa yine gider, ama öyle tecrübeler kazanırsın ki hiçbir şey olmasa onlar sana yeter, o bilgilerinden tecrübelerinden daha ne projeler çıkartırsın. Amaaa, ya bir de o çalıştığın insanlar iyi çıkarsa, ya projen tutarsa, ya ortak yürümeye devam ederseniz, o zaman ne güzel olur değil mi?

Gerek bu konuda, gerekse diğer konularda hep olağanüstü şeyler konuşuluyor, çok başarılı insanlar projeler konuşuluyor, çok paralardan bahsediliyor. Bu konuyu açan arkadaşım da Youtube ve Google'dan başlamış, ben de diyorum ki Google, Yahoo, Altavista, MSN, 4 tane saydınız, hadi 5.de AOL olsun, altıncıyı biliyormusunuz, tanıyormusunuz, onu da saysanız 7.yi biliyormusunuz, 10.ya kadar gelemezsiniz bile. Halbuki arama motorlarına otomatik site ekleyen AddWeb programında kayıtlı 800.000'den fazla arama motoru var, herhalde bizde de 1.000 tane arama motoru, şirket rehberi, vs. çıkar. Yani uç örnekler ile bir yere varmak çok zor, onları örnek almak da bize birşey sağlamaz. Ama neyi görürüz; o insanlar da yılmadılar, bir kişi iki kişi başlayıp yavaş yavaş büyüdüler, eğer projeleri parlak bir fikir ise biraz daha hızlı büyüdüler. Ama yılmadılar, vazgeçmediler, inançlarını ve güvenlerini kaybetmediler, ne işlerine karşı ne insanlara karşı. O insanlardan ancak bunları örnek alabiliriz. Yoksa 1 yılda 1 milyon dolar kazanacağım diye bir işe başlarsanız elinizdeki 1.000 YTL'den de olursunuz. Yani işe çok para kazanacağım diye değil, iyi bir proje yapacağım, iyi bir iş yapacağım, bunun için şunlara ihtiyacım var, şu tip insanlar bulmam lazım, şu tip insanlarla çalışmam lazım diye başlayın, belki 1 milyon dolar kazanmazsınız ama öyle bir anda öyle birşey olur ki, o size destek olur, başka ilhamlar verir, 1 yılda olmasa bile yemeksepeti gibi 3 yıl sonra 1 milyon dolar kazanabilirsiniz. Onun için yılmak yok, vazgeçmek yok, kimseye güvenmiyorum diye kendinizi hapsetmek de yok, çıkın dışarı, başlayın projelerinize, yazın çizin fikir sorun, hadi bir yerden başlayın.
Old 11.10.2006   #30 (permalink)

wanadoo's Avatar

Yer: li yersiz

İnternet arama motoru Google, video paylaşım sitesi YouTube'u satın alıyor. Varılan anlaşma uyarınca, Google, YouTube hisseleri için 1 milyar 650 milyon dolar ödeyecek.
Google'ın açıklamasına göre, iki şirket de bağımsız olarak varlığını sürdürecek.
Şubat 2005'te açılan YouTube, kısa süre içinde dünyanın en popüler internet sitelerinden biri haline geldi.

KURULUŞ HİKAYESİ

Steve Chen ve Chad Hurley isimli iki gencin 2005 yılı Şubat ayında kurduğu YouTube, 1.5 yıllık sürede milyar dolarlık bir şirket oldu. YouTube’un kuruluş hikayesi Google’unkine benziyor. Kredi kartı alışveriş sitesi Paypal’da birlikte çalışan Steve Chen (28) ve Chad Hurley (29), 2005 yılının Ocak ayında garaj ofislerinde, bir ev partisinde çektikleri fotoğrafları ve video dosyalarını arkadaşlarıyla paylaşmak istedi. Büyüklükleri nedeniyle, videoları e-posta ile göndermekte zorluk çeken ikili, dosyaları paylaşmak için daha iyi bir yöntem bulmak üzere kolları sıvadı. Böylece Mayıs ayında test videosunun yayınlanmasıyla hayata geçen YouTube.com, Aralık’ta yayına başladı.

20 MİLYON ZİYARETÇİ

Sitede günde ortalama 100 milyon kısa video kaydı izleniyor. Ayda 20 milyon kişinin siteyi ziyaret ettiği tahmin ediliyor.
Google Yönetim Kurulu Başkanı Eric Schmidt, çalışanlarının kısa sürede YouTube'u heyecan verici ve güçlü bir medya platformu haline getirdiğini belirterek "Bu platform, Google'ın bilgi akışını düzenleme ve bu bilgiyi evrensel anlamda erişime sunma misyonuyla uyuşuyor" dedi.
Schmidt, iki şirketi yapıları itibarıyla "doğal ortaklar" diye niteledi.
Google'un parçası olmasına rağmen YouTube bağımsız bir marka olarak varlığını sürdürecek.
Anlaşmayla, şirketin 67 çalışanı da görevlerine devam edecek. Bu kişiler arasında şirketin kurucuları Steve Chen ve Chad Hurley da bulunuyor.
Hurley, YouTube sitesinin "insanların medyadan yararlanma biçiminin değişmesinde ve yeni bir klip kültürü yaratılması sürecinde önemli bir rol oynadığını" söyledi.
Chad Hurley, "Güçlerimizin birleştirerek Google'ın teknoloji liderliği ve küresel erişim olanaklarından yararlanıp, kullanıcılarımıza daha kapsamlı hizmet sunabileceğiz" dedi.
Google'la YouTube arasındaki anlaşma, iki şirketin de farklı dağıtım anlaşmaları yapmalarını izliyor.
Universal Music Group, YouTube ile sanatçılarının haklarının korunmasına ilişkin bir anlaşma imzaladı.
Youtube ayrıca CBS'le de anlaşmaya vardığını söylüyor. Bu anlaşma uyarınca CBS YouTube'a kısa haber, spor ve eğlence görüntüleri sağlayacak.
Google da Sony BMG ve Warner Music'le anlaşma imzaladı. Bu şirketler, Google'a müzik klipleri verecek.
Google önümüzdeki aydan itibaren ABD'deki kullanıcılarının ücretsiz olarak sitesinden müzik klipleri, sanatçı röportajları ve diğer görüntüleri izleyebileceğini açıkladı.
Şirket yetkilileri, ücretsiz görüntülere ek olarak kullanıcıların 1.99 dolara müzik klipleri indirebileceğini belirtti.

Alıntı:
heady tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
orkut.com? yaratıcısı bildiğim kadarıyla Türk ve Orkut da soyadı... yanlış mı hatırlıyorum?
ekşi sözlük? bu arkadaş da Türk değil mi?

1 küsür milyar dolara bakıp başka başarıları göz ardı etmezsek ne mutlu bize...
abi orkut adı. soyadı değil , bilgisayar mühendisi,eski Google çalışanıdır kendisi.

ekşi sözlük 1milyar dolar eder mi ? ya da şöyle sorayım ekşi sözlük kaç para eder ?
yonja.com'u bimeyen yoktur herhalde onun da yaratıcısı bir Türk. ama yonja da 1 milyar dolar ya da buna yakın bir seviyede para etmez.nedeni ne peki? Herkes bu iki siteyi iyi biliyor,pazarlama dersen çok iyi yapıyorlar.ama fiyat olmuyor işte.demek ki sorun başka yerde.

bence youtube tamamen .com balonun eskiden verdiği gazla çok yüksek bir fiyata satıldı.
kişisel görüşüm bence bu kadar etmezdi.
ayrıca şu an hiçbir türk .com markası bu kadar kısa sürede (you tube kadar) para etmez.nedendir bilmiyorum ama yabancılar bu (fikir,pazarlama) işlerini çok iyi yapıyorlar.http://www.milliondollarhomepage.com güzel bir örnek mesela.daha bir sürü var
atolye.blogspot.com adresinden bakabilirsiniz.

Bakın Sevgili Mehmet Doğan sitesinde neler diyor :

Alıntı:
YouTube'un Getirecekleri
Fakat Youtube'un oluşturduğu bir kavram var ki bu bir milyar dolardan bile daha değerli bir anlam taşıyor. Napster'i düşünün? Eski Naspter ağı içindeki kullanıcılar, bugün Youtube'un ziyaretçi sayısı kadar çoktu. Peki Napster'a ne oldu? Katılımcı-kullanıcı kavramını getiren bu girişim, yeni bir işletme modelinin açılmasına neden oldu. Bu işten gerçek paralar kazanan, herkesin hatırladığı, belirli bir işletme modeli olmayan Napster değil, bugün 1 milyar şarkı satmayı başarmış, Napster'ın ön ayak olup, altyapı oluşturduğu Apple iTunes Store.

YouTube, yepyeni bir sektöre ön ayak olacak bir şeyler yapıyor. John Moore'un söylemiyle "sıradan bir konuyu (video), sıra dışı bir şeye çevirmeyi" başarıyor. Daha önce ulaşılması zor olan videoların bulunmasına ön ayak oluyor, siteye video koyma deneyimini kolaylaştırıyor, tavsiyelerde bulunuyor, kullanıcının beslediği bir oluşum olarak her gecen gün büyüyor. YouTube, belirli işletme modeli (karlı bir girişim olmak istememesinin ana nedeni de bu zaten. Eğer yasal olmayan içerik ile kar etmeye baslarsa, Millenium dijital Anlaşmasındaki bazı açıklardan da yararlanamayacak demektir) olmamasına rağmen, ileride gerçekleşecek inanılmaz fırsat ve deneyimlerin kapısını herkese aralıyor. Demek istediğim, YouTube şu an, Tudor'un yaptığı gibi, kendilerini video işinde sanıyor ve ileride olabilecek gelişmelerin sinyallerini ise diğer şirketler verirken, kendileri en azından şimdilik görmezden geliyor.
Alıntı:
Youtube, su an Napster gibi, isletme modeli kurma yolunda. Fakat bu isletme modelinin "sıradan bir konuyu, sıra dışı bir şeye çevirmek" ilkesine uymasi onlari milyar dolarlik bir sirket yapabilir. TV dizisini sanal ortamda satmak isi yapiliyor zaten (Google Video ve iTunes); sanal video upload iside. Esas firsatlari ilerleyen donemde gorecegiz. Benim ilk aklima gelen, Youtube'un kisisellestirmeye yonelik cabalarini artirmasi ve boylece, reklam verenlerin ve yari profesyonel dijital icerik hazirlayanlarin ilgisini cekmesi. Ornegin, Gillette sirketi, milyonlarca dolar para harciyor TV'de reklam vermek icin. Eger Youtube, Gillette markasini, ilgilelerle bulusturmayi basarsa ve bu reklami seyredenlere para verse nasil olur? Yani Gillette, buyuk TV sirketlerine para vermek yerine, onun reklamini seyredecek Youtube kullanicilarina para verse. Ya da Golf ile ilgili icerik hazirlayan bir film produksiyon sirketi, bunu seyredecek, reklam verecek ve para odeyecek kisileri YouTube ortaminda bulsa.

Youtube'un en onemli noktasi su an TV ve produksiyon sirketlerinin, model uzerinde dusunmeye baslamasi. Ornegin CBS, innertube diye birsey baslatti. Bunlari daha da cok gorecegiz ilerleyen donemde.
Alıntı:
Ornegin, normal bir TV kanali acmak, neredeyse milyar dolara yaklasan bir yatirimi gerektiriyor. Butun bunlarin uzerine, bu yeni kanalin, dagitim sirketleri ile anlasmasi gerekiyor (kablo TV saglayicilari), bu saglandiktan sonra iyi icerigi ile izleyici bulmasi ve reklam geliri kazanmasi gerekiyor. Yani geleneksel broadcasting (yillik 350 milyar dolarlik bir sektor) gayet zahmetli ve zor bir is. Peki bu kanallar ne ile para kazaniyor: kaliteli icerik ile. Peki kim hazirliyor buyuk TV kanallarinin icerigini: yuzde 80 gibi bir oranda, bagimsiz yapimci sirketler. Yani severek izledigimiz bircok programin, adi gecen TV kanali ile tek iliskisi, bu TV kanalinin, o bagimsiz yapimci sirketi finansal ve proje gelistirme yonunden desteklemesi. Peki bu isten aslan payini alan kim? Yanlis cevap: bagimsiz yapimcilar. Dogru cevap, buyuk reklam gelirleriyle zenginlesen ve 350 milyardan en buyuk payi alan buyuk TV kanallari. Dusunsene, youtube'un bu bagimsiz sirketlerle is birligi yaptigini. Acaba ayda kac lira odemeyi gozden cikarirdin Besiktas'in maclarini web uzerinden reklamsiz ve kesintisiz izlemeyi ya da Lost, Prison Break'in yeni bolumlerini Youtube'da gormeyi elde etmek icin? Fakat simdilik bunlar kisa donemde kolayca halledilebilecek sorunlar degil. Burada yilda 350 milyardan soz ediyoruz. NBC, ABC, CBS bundan pay almak hirsini sence youtube cok ziyaret ediliyor diye birakacak mi?
ben de Mehmet Doğan gibi verilen rakamı abartılı buldum ve bu kadar etmeyeceğini düşünüyorum.bir de şunu sorayım bu fiyat neye göre belirleniyor?
yani neden 1.5,2,5 milyar $ değil de 1.65 milyar $ fiyat biçildi...
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

nasil , youtube

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi: