Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » Youtube - Nasıl???????????

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 11.10.2006   #31 (permalink)

Punisher999's Avatar

Re: Youtube - Nasıl???????????

@hayatbilgisayar :
mesajına noktasına kadar katılıyorum.

Kendi adıma ilk başta kaybettiğimiz onca zamanı bir kenera koyarak, yeniden başlamak var.İşlerimi azaltma ve artacak tüm zamanı hayallerimi gerçekleştirmeye ayırma kararı almıştım.
8-10 ay bu modda devam etmek niyetindeyim. Bu sürecin sonunda kabul edilebilir düzeyde bir başarı elde eder ve ışığı gördüğüme inanırsam, hali hazırda yaptığım tüm işlerden ayrılacağım.

Tüm bu kararları almamda, kendimi yol ayrımında hissetmemde 2 ay sonra ailemin 3 kişiye çıkacak olması ve yeni gelecek olana karşı hissettiğim ağır sorumluluk ta var tabi. Çok büyük imkanlar serilmedi benim önüme ve belki de bu yüzden hep bir isyan halinde oldum ama kendi çocuğuma en iyisini sunmak için çabalamak adına da bundan iyi sebep olamaz.
Punisher999 şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 11.10.2006   #32 (permalink)

nurkan's Avatar

Yer: ankara

@bgul

kişisel algılamamın imkanı yok. çünkü ben sizi tanımyorum.sizin de kişisel algılamınızı istemezdim fakat "boburlenmek" kelimesi de pek hoş değil.

hayatta rastgele değişkenlerin olmasına inamıyorum. evet ekonomi dersinde Risk ve Şansı aynı başlıkta gördüm ve sınavlarda da bu şekilde geçtim. aynı biyoloji dersinde gördüğüm ve inanmadığım evrim gibi.buna içinde bulun durumda farkında olmamak yerine sorgulamak denir. evet yonlendirmeme kısmı doğru hayatımı sadece ders kitaplarında gördüklerimle yonlendirmedğim doğru.hayatı komplex bir fonksiyon olarak düşünürsen seçtiğin her değişkenin başka bir kapı açmasına şans diyemezsin. şans senin de ifade ettiğin gibi ancak rastgele değişkenler olabilir ki benim de nefret etmekten kastım buna inanmaktı. diğer postumda kırdıysam kusura bakma
teşekkürler.
nurkan şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 11.10.2006   #33 (permalink)

wanadoo's Avatar

Yer: li yersiz

az önce cnn turk sitesinden okudum.
haber tam da benim demek istediğim konuya değinmiş.
Old 11.10.2006   #34 (permalink)

genom's Avatar

Yer: izmir

Peki olayın parasal yönüne bakarsak youtube bu parayı Google hissesi olarak alıcak eğer Google hisseleri borsada değer kaybederse youtube sahipleri daha az mı para alıcaklar? Sonuçta şu anda sanal bir değer gibi verilen para.
genom şu an çevrimdışı  
Old 11.10.2006   #35 (permalink)

emremer's Avatar

Yer: Viyana, İstanbul

Cnn'deki haberde gri kısımda .com balonundan şimdiki farkın "değer yaratmak" olduğu da vurgulanmış.
---
Biraz zenginin malı züğürdün çenesi olacak ama yine de yazayım, bilgiğim kadarı ile bir şirketin değeri belirlenirken 5-10 yıllık tahminler baz alınıyor.

Sadece Adsense'den yola çıkarsak, inglizce bir sayfanın kabaca aylık geliri,
Günde 100milyon gösterim üzerinden yılda 90 - 100 milyon$, 10yılda 1milyar$
Diğer gelirleri ve marka değeri vs. düşünüldüğünde zorlama da olsa olabilir bir rakam gibi.

1- Google, bu parayı youtube'e vermek yerine kendi hanesine yazmış olacak
2- video daki en büyük rakibini ortadan kaldırmış oldu
3- diğer rakiplerine çok büyük bir gövde gösteri yaparak "king? its me" demiş oldu.
emremer şu an çevrimdışı  
Old 11.10.2006   #36 (permalink)

hayatbilgisayar's Avatar

Yer: Antalya

Bu tip firma değeri belirlemelerinde çok fazla kıstas gözönüne alınır. Ben kendi şirketimi kapatıp arkadaşımın şirketine ortak olma adımı attığımda, biz bu firmaları niye birleştirmiyoruz diye düşündük, sormadığımız mali müşavir kalmadı, ama herkes maliye, vergi dairesi, vs. sizin gibi küçük şirketlerle ilgilenmez, bu ancak büyük şirketlerin yapabileceği bir şeydir cevabı verdi. Daha önce çalıştığım yabancı şirkette de iki adet Türk şirketini kendi bünyemize almıştık, hasbelkader bir tanesinin işlemleri içinde yer almıştım. O nedenle ne kadar zor bir iş olduğunu biliyorum. Incık bıncık herşey sayılıyor, hele Amerika'da firmaların hisse senetleri var, ortakları var, o ortakların beklentileri var, vs. vs. Yani bu iş bizde olduğu gibi "vereyim sana 1,5 milyar dolar, el sıkışalım, sen de bana şirketini ver tarzında olmuyor"

Üstelik niye 1,5 milyar değil 1,65 milyar dolar değer biçildi diye soruyorsunuz, arada 150 milyon dolar fark var, söylemesi kolay, bir düşünün ve YTL değerini hesaplayın isterseniz Benim kapattığım şirketimin sermayesi 25.000 YTL idi (25 milyar TL), o beğenmediğimiz 150 milyon dolar ile benim büyüklüğümde 9.000 tane şirket alınırdı
Old 11.10.2006   #37 (permalink)

hayatbilgisayar's Avatar

Bravo punisher,

Benden sana moral olarak sonuna kadar destek. İnandığın güvendiğin şeylerden vazgeçme. Üstelik bak ailen de büyüyormuş Darısı bizim başımıza, biz henüz 2 kişiyiz, haa bir de kedim var, o da sayılırsa 3 kişiyiz

Kaybettiğin zamanları boşver, unut gitsin, geçmiş bitmiş zaten. Ama o zamanlardan alacağın maksimum dersleri de almayı unutma, tecrübe, deneyim, her ne deniyorsa bu tip olaylar ile birikiyor zaten.

Ve benden sana bir tavsiye, 39 yaşındayım, senin yaşını bilmiyorum, ister abi tavsiyesi, ister arkadaş tavsiyesi diye al; isyan etmek topluca yapılmadığı takdirde bireysel olarak hiçbir işe yaramaz, tam tersine seni umutsuzluğa ve karamsarlığa iter. Toplum halinde isyan edersen bir şeyler olur, bir şeyler değişir, ama bireysel olarak isyan edersen sadece kendini yıpratırsın, yapacağın işleri de yapamaz hale gelirsin. Keskin sirke her zaman küpüne zarar, dışarıdakiler farkına bile varmaz, testi kırılınca da çöpe atarlar
Old 11.10.2006   #38 (permalink)

hayatbilgisayar's Avatar

Haklısın emremer, ve unutmayın ki dünyanın gidişatı bu yönde, büyükler iyice büyüyor, devler iyice devleşiyor. Bizim memleketimiz de onlara anlamaz gözlerle bakıyor, biz hala ticaretinin sanayisinin % 80 nüfusu Kobi'lerden oluşan göçebe toplum şeklinde yaşamaya uğraşıyoruz.

Aslında Google'un bu yaptığı dünyada çok önceleri başladı, markalarda az çok yanılıyor olabilirim, ama bildiklerim şunlar;
Volkswagen Grubu : Porsche, Audi, Volkswagen, Skoda, Lada, Seat, Lamborghini, Bentley, Bugatti
Bosch Siemens Grubu : Bosch, Siemens, Gagenhau
Electrolux Grubu : AEG, Electrolux, Zanussi
Bilgisayarda da Quantum Maxtor, derken IBM Hitachi derken Seagate de birilerini aldı sanıyorum, onda da pazar payı birkaç şirketin eline kaldı.

Google da global pazardaki bu yöntem ile büyüyor, Microsoft da habire bir şirketler alıyor, Adobe Macromedia'yı alıyor, Corel Jasc'ı alıyor derken Google'da bu furyada kendi hizmetlerini çeşitlendirmek için kendisine her konu ile göbekten bağlanmış müşteriler kazanma stratejisini başarı ile uyguluyor. Biz de hala template'ler, dernekler, konuşup duruyoruz
Old 11.10.2006   #39 (permalink)

cgencer's Avatar

Yer: istanbul

rakamın fahişliğine söz edenlere: rakamın yüksekliği, dayandırıldığı ekonomi ile alakalıdır. projenizi eğlence sektörüne dayandırabilirseniz, onların bu işten karlı çıakcağı hale getirebilirseniz, onlar da sizi karlı çıkarır. ama bu mp3 sitesi açmakla olmuyor işte... tabandan gelmek lazım, youtube önce amatör videoları hedef aldı, o sınavdan başarılı çıktı, şimdi çeşitli medya şirketleri, bu geçerliliğini ispat etmiş şirketle çalışmayı tercih ediyor, kendileri sil baştan yeni bir sistem yaratmak yerine. Google da kendi video portali çok tutmadığı için youtube'a yatırım yaptı kanaatimce. Google almasaydı youtube'u ne olurdu? masraflarını karşılayabiliyorlarsa çok problem olmazdı; birkaç ay sonra CBS, MTV, iTunes gibi dijital müzik ve video ile alakalı bir ortamla anlaşma yaparlar, dah yüksek de fiyat çekebilirlerdi. Sonuçta hızla büyümeye baçlayan bir sektör dijital eğlence. ve buna tam da uygun zamanda gereken yükü kaldırabilecek bir projeyle daldılar.

şirket birleşmeleri, kaynaşmaları ve bozdurmaları, kapitalist sistemin başka bir tekniği... bir şirketi bir noktaya kadar getir, sonra hızla elden çıkar. elde ettiğin sermaye ile yeni yatırımlara giriş. mesele bu ivmelerden yararlanarak projeler henüz ucuzken elde edip, değeri yükseldiğinde ve düşüşe de geçmeden elden çıkarmak. sevmediğim, rahat edemeyeceğim bir kapitalist anlayış bu belki, belki çok amatör ruhluyuz, ama sistem bu şekilde işliyor. bir işe kalpten bağlanmak yerine, ona belirli mesafede, analiz ve verilerle ele alıyorsun, sonucunda da matematiksel bir formül gibi karın ya da zararın oluyor. tabii ayakabbıcı hüsnü amca ve bakkal emmi gibilerin böyle bir sistemde yeri yok, çünkü sistem onları çoktan marketlerle değiştirmiştir bile.
Old 11.10.2006   #40 (permalink)

hayatbilgisayar's Avatar

Çok doğru yazmışsın cgencer. Aslında o yazdığın "işe kalpten bağlanma" kısmına ben de biraz katkıda bulunmak istiyorum. Diğer konularda da yazdığımız gibi memleketimizde iş yok, işler yok, insanlar var, sadece insanlar var. Bu yazıştığımız arkadaşların hepsi benim gibi (daha doğrusu eski ben gibi) tek veya birkaç kişilik şirketler, özellikle bizim sektörde bu durum çok fazla. Dolayısı ile insanlar kişiye odaklanıyor, siz istediğiniz kadar marka yapın, logo yapın, faturanıza kartvizitinize her tarafa firma logonuzu basın, yine de insanlar (yani müşteriler) isim ile sizi arıyor. Benim adım Hayri, şirketimin de adı Hayat bilgisayar Hizmetleri, kısaca Hayat, bana telefon açan müşterilerimin sadece % 10 kadarı Hayat bilgisayar diye arıyor, % 50'si Hayri Bey diye arıyor, % 40'ı ise Hayati Bey diye arıyor (bu Hayati diye arayanlar da gitgide çoğalıyor, Hayat ile Hayri'yi çok güzel birleştirmişler, demek ki bende kişisel bir kurum imajı yaratmayı başarmışım , yani insanlar beni tanıyor, benimle iş yapıyor. Halbuki şirket de tüzel bir kişiliktir, şahıslar sadece şirketin ortağı olur, müdürü olur, çalışanı olur, ama şirket olamazlar, şahıs şirketi olsalar bile o da tüzel bir kişiliktir. Dolayısı ile şirket sahipleri de bir zaman sonra şirketi kendi malları gibi görmeye başlıyorlar, zaten tek kişilik şirketsin, para senin cebinde, alacağı vereceği sen takip ediyorsun, işleri sen takip ediyorsun, o zaman şirket ne ki, şirket de ben'im demeye başlanıyor Yani kalpten bağlanma aslında biraz da piyasanın insanların davranışı ile oluşuyor.

Buna en büyük örnek ise büyük şirketler, şimdi kimbilir Turkcell'in genel müdürünün adını, veya Arçelik'in üretim müdürünün adını, o yüzden bu büyük şirketler bile ülke şartlarına uyup kendi kurumsal kimliklerini bir şahıs (daha doğrusu bir nesnel şahıs) ile birleştirmeye uğraşıyorlar. Turkcell'in Cellocan'ları, Arçelik'in Çelik'i, ne bileyim Ülker'in Golf'u hep bu çabanın ürünleri. Yani bizim insanlarımız kurum falan tanımazlar, karşılarında insan görmek isterler, böylece o firmalara daha bir samimi davranıp kendilerini daha yakın hissederler. Bence işin amatör ruhu bir yana, bizdeki asıl sorun buradan başlıyor (veya da sorun değildir, kararı siz veriniz).
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

nasil , youtube

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim