Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » Youtube - Nasıl???????????

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 12.01.2007   #41 (permalink)

nistel's Avatar

Yer: İstanbul
Re: Youtube - Nasıl???????????

Var olmayan her zaman daha çok tutuluyor.Tabi kaliteliyse.Youtube'nin kalitesinden şüphemiz yok.
Ben Beyazıt ÖZTÜRK'ü çok severim.DÜşünmüş yaratıcı zekası ile var olan bir şeyi nasıl ilgi çekici bil halde kendime uyarlarım diye pikniktube ismini bulmuş.Çok sevildiği için reklam sorunuda yok.Ama gidip amatör web masterlarla çalışınca görüyorsunuz sonuç ortada ben hiç beğenmedim.Var olan taklit ediliyor bunda bir anormallik yok ama kalite farkı çok fazla.Kanal D o web mastera kaç para ödemiştir düşenemiyorum bile.Ve siz diyorsunuz ki youtube bu başarıyı nasıl yakılıyor.Youtube zaten şu anki değerini hakeden çizgide bir görünümle piyasaya çıktı.Ayrıca gayet sade..
nistel şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 13.01.2007   #42 (permalink)

Yer: Adana

Alıntı:
nistel tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Var olmayan her zaman daha çok tutuluyor.Tabi kaliteliyse.Youtube'nin kalitesinden şüphemiz yok.
Ben Beyazıt ÖZTÜRK'ü çok severim.DÜşünmüş yaratıcı zekası ile var olan bir şeyi nasıl ilgi çekici bil halde kendime uyarlarım diye pikniktube ismini bulmuş.Çok sevildiği için reklam sorunuda yok.Ama gidip amatör web masterlarla çalışınca görüyorsunuz sonuç ortada ben hiç beğenmedim.Var olan taklit ediliyor bunda bir anormallik yok ama kalite farkı çok fazla.Kanal D o web mastera kaç para ödemiştir düşenemiyorum bile.Ve siz diyorsunuz ki youtube bu başarıyı nasıl yakılıyor.Youtube zaten şu anki değerini hakeden çizgide bir görünümle piyasaya çıktı.Ayrıca gayet sade..
Size katılıyorum gerçekten. Bende Beyazıt ÖZTÜRK ün sevenlerindenim ama PIKNIKTUBE ciddi manada bir tasarım ve programlamaya muhtaç durumda. 1 video ekleyebilmek için 27 takla atıyoruz. Bu kadar basit olmamalı bazı şeyler. Bunu söylemekten nefret ediyorum ama işte bu yüzden Tr den bir YOUTUBE v.s çıkmıyor sanırım.
teknoemin şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 13.01.2007   #43 (permalink)

nistel's Avatar

Yer: İstanbul

Şunuda eklemeliyim var olan birşeyi güzel ve profesyonel bir şekilde göze sokmakta Google ve youtube un durumunu açıklıyor.
nistel şu an çevrimdışı  
Old 14.01.2007   #44 (permalink)
mow

Yer: İzmir

çok güzel yazılar var, ama benim fikrim bu işte bir danışıklı-dövüş olduğu yönünde. Bir kaç soruyla pekiştirebiliriz;

Google isteseydi:
- çok daha iyisini teknik ve görsel anlamda yapamaz mıydı?
- dünyada internet kullanılan en ücra köşeye bile ulaşıp kendi ürününü binlerce, milyonlarca kat daha iyi bir şekilde pazarlayamaz mıydı?
- bu verdiği inanılmaz paranın yarısını bile video yükleyenlere paylaştırmış olsaydı her şartta en az 6 ay para dağıtıyor olmaz mıydı?
- youtube'un servis sağlayıcısını satın alamaz mıydı?
- youtube'da teknik aksaklıklar yaratıp veya başka birşeyler yapıp değerini kat kat düşüremezmiydi?
- bu hizmetten hemen önceki video.Google.com sizi düşündürmüyor mu?
- bunların hepsini yapsaydı bırakın göndermeyi hangimiz youtube'a girip video izlerdik?

bence bu şeyi Google önceden planlayarak yaratmıştır, bu para transferi ekonomik,sosyal ve yasal neleri ifade ediyorsa, hangi kazançları gösteriyorsa bunlara detaylarıyla bakılması lazım. bu kadar kısa sürede bu kadar para bir amerikan filmlerinde olur bir de amerikan kandırıklarında.

kazanılan paranın günlüğü 128.000$ a geliyor, para basma makinanız olsa maliyetini düştükten sonra bu kadar kar edilmez gibime geliyor
mow şu an çevrimdışı  
Old 14.01.2007   #45 (permalink)

Yer: Adana

Alıntı:
mow tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
çok güzel yazılar var, ama benim fikrim bu işte bir danışıklı-dövüş olduğu yönünde. Bir kaç soruyla pekiştirebiliriz;

Google isteseydi:
- dünyada internet kullanılan en ücra köşeye bile ulaşıp kendi ürününü binlerce, milyonlarca kat daha iyi bir şekilde pazarlayamaz mıydı?
- bu verdiği inanılmaz paranın yarısını bile video yükleyenlere paylaştırmış olsaydı her şartta en az 6 ay para dağıtıyor olmaz mıydı?
- youtube'un servis sağlayıcısını satın alamaz mıydı?
- youtube'da teknik aksaklıklar yaratıp veya başka birşeyler yapıp değerini kat kat düşüremezmiydi?
- bu hizmetten hemen önceki video.Google.com sizi düşündürmüyor mu?
- bunların hepsini yapsaydı bırakın göndermeyi hangimiz youtube'a girip video izlerdik?

bence bu şeyi Google önceden planlayarak yaratmıştır, bu para transferi ekonomik,sosyal ve yasal neleri ifade ediyorsa, hangi kazançları gösteriyorsa bunlara detaylarıyla bakılması lazım. bu kadar kısa sürede bu kadar para bir amerikan filmlerinde olur bir de amerikan kandırıklarında.

kazanılan paranın günlüğü 128.000$ a geliyor, para basma makinanız olsa maliyetini düştükten sonra bu kadar kar edilmez gibime geliyor
Yazı da herşeyi netçe açıklamışsınız. Google mükemmel bir senaryo ile YOUTUBE sitesine 2 milyar $ gibi bir rakam önerip satınalark YOUTUBE a ilgiyi çekti ve bir taşla 2 kuş vurmuş oldu.
teknoemin şu an çevrimdışı  
Old 23.01.2007   #46 (permalink)

metis's Avatar

Yer: Konya

Alıntı:
cgencer tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
kültür, eğitim ve din... onlardan farkımız ve dışlanma sebeplerimiz.
Bu üçünden de dışlanmamızı sağlayan en büyük etken bence din olmuştur, ve bu nedenle parasal kaynaklar elbette. Eğitim ve kültür bir yere kadar seviye eşitlenebilir, geçilebilir fakat din konusunda yapılacak hiç bir şey yok. Ve Bu adamların da kazandıkları tek yer dinlerinden olmuştur.
metis şu an çevrimdışı  
Old 23.01.2007   #47 (permalink)

cgencer's Avatar

Yer: istanbul

Alıntı:
bu kadar kısa sürede bu kadar para bir amerikan filmlerinde olur bir de amerikan kandırıklarında
buna pek katılamayacağım, hatta tipi çekememe sendromu diyebilirim bile.
amerika'da nitelikli web projelerinin milyon$'larla ölçüldüğü bir gerçek; birçok web startup'ı bundan nasibini almıştır. youtube'un tutma sebebi de çok ciddi bir potansiyele sahip olması: müzik ve eğlence sektörü. zaten Google alır almaz hemen müzik sektöründen devlerle masaya oturdu, comedy central'in özel versiyonlarını, müzik kliplerini falan kendisine bağlayan bir anlaşmaya girişti.

yurtdışındaki değerleri yerel değerlerimizle karşılaştırma ve yerel vizyonumuzla değerlendirme hatasına girmeyelim. sonuçta bir web projesinin kaça yapıldığı da önemli değil, nasıl pazarlandığı, pastadan hangi dilime talip olduğu çok önemli. biz sanıyoruz ki, 3-5 bin$a bu iş biter, verirsin bir programcıya bu parayı, 3-5 kuruş da tasarımcıya atarsın, hallolur işte sana devasa siteler. kazın ayağının öyle olmadığını anlamak çok kolay; çok detaylı da olmayan bir analiz bile işin içyüzünü gösterir bize. bu konuda benim de bir e-bay'im olsun diye bir yazı yazmıştım geçenlerde bir ara. biz hala web projelerini doğru değerlendiremiyor, hak ettiği noktaya getirecek unsurları çok iyi bilemiyoruz. sonuçta bir beyazperde, bir izlesene gibi site x yüzbin$'a satılıyorsa bu bir iş planı gerektirir, istikrarlı bir çalışma gerektirir, düzenli bir pazarlama gerektirir. web projesini bir iş, bir şirket gibi görüğümüz zaman değerlenmeye başlar. haa, ondan sonra fiyatı belirleyen sabrınız, rekabet şartları ve pazarlama kabiliyetiniz olacaktır. hala web üzerinde nitelikli proje almak isteyen kaynak sahipleri mevcut. ama onlara ulaşacak kalitede bir çalışma ortaya çıkarıp, bunu alınabilecek hale getiren var mı? pek az.
Old 23.01.2007   #48 (permalink)

cgencer's Avatar

Yer: istanbul

ayrıca

Alıntı:
google isteseydi:
denmiş. Google'ın el attığı Google video projesinin bu kadar ses getirdiğini pek sanmıyorum. hatta youtube çıkmadan googlevideo sallantıdaydı bile denebilir. ama altyapıyı ve düzeni iyi oturtmuş, kitleyi de kendisine bağlamış bir ürün olan youtube, Google'ın soyunup da beceremediği ya da yarım bıraktığı projeyi çok daha güçlü bir şekild eçözümlemiş oldu.
Old 23.01.2007   #49 (permalink)

erdinç's Avatar

Yer: Londra

Google bir süre çalışılabilecek en mükemmel şirket seçildi. Bu şirketle ilgili bir video izledim. Gerçekten olağaüstü ve hayran kalmamak elde değil. Google tam bir üniversite kampüsünü andırıyor. 6000 çalışanı var. İçeride her tarafta ücretsiz cafe'ler, 24 saat açık ücretsiz lokantalar, mükemmel çocuk yuvaları, köpek bakım merkezleri, birkaç tane spor salonu ve daha birçok keyifli mekan var.
En önemlisi ise şirketin yaratıcı beyinleri rahat ettirmek için hayal edilebilen herşeyi gerçekleştirmiş olması. Konuşan kişilerden biri "ben uyumayı çok seviyorum. O yüzden işe sabah 11'de geliyorum ve kimse bana karışmıyor" dedi. İş görüşmelerini bu cafelerde yapan insanlar var. Kampüsün içinde her tarafta bisikletli gençler dolaşıyor. Google normal bir şirkete hiç benzemiyor.
Youtube'u satın alırken Youtube'un yükselen trendini göz önüne aldılar. Google kendisi 100 bin dolar gibi, düşük bir bütçe ile iki üniversite öğrencisi tarafından kurulmuş bir şirket. Şu anda Google değer en hızlı artan şirket. O bakımdan birkaç yıl sonrasının hesabını yaparak satın almaya karar vermişler.
erdinç şu an çevrimdışı  
Old 23.01.2007   #50 (permalink)
mow

Yer: İzmir

Alıntı:
cgencer tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
buna pek katılamayacağım, hatta tipi(k) çekememe sendromu diyebilirim bile....
insanlar nedense ihtiyarladıkça huysuz bir üslup takınıyorlar. çekemediğim durumlarda kıskandığımı zaten açıkça belirtirim. bakış açınızdan siz, Google ın yaptıklarını masum görebilir, her söylediğine inanabilir, "Google" dan çok "Google" cı olabilirsiniz fakat ben böyle düşünmüyorum
mow şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

nasil , youtube

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows