Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » Freelancer biri ile çalışmak?

İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları...

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 11.11.2006   #1 (permalink)
Miolnir

Miolnir's Avatar

Yer: İzmir
Freelancer biri ile çalışmak?

İnternette bir firmanın "kurumsal web konusunda şirketlerin en sık yaptıkları 10 HATA" isimli başlığında rastladığım şu yazıyı sizlerle paylaşmak istedim.

Alıntı:
1. Webi kurumsal bir sirket yerine, freelance birine veya
aile dostu bir bireye yaptırmak
Şu anda rich media üzerine freelancer çalışmaktayım. Benim gibi çalışan birçok kişi gibi büyük çaplı projelrde daha önceden birlikte çalışmış olduğum kendi alanlarında uzman kişilerle bir iş paylaşımı yaparak projeyi yönetiyorum.

Firmanın kastetmiş olduğu freelance kelimesinin anlamı TR de her ne kadar değerini yitirsede, Amerikada nüfusun 1/3 ü bu şekilde çalışmaktadır. Türkiye'de de kendi bu freelancer olarak çalışan, çok başarılı işler çıkaran kişiler örnek gösterebilirim.

Sanki freelance kelimesi bir şekilde anlam kaybediyor gibi arkadaşlar. Kötü bir şeyi betimlemek için kullanılıyor.

Bizim ülkemizde işini doğru ve hakkıyla yapan freelance çalışanlara haksızlık edilmiş olmuyor mu sizce de?
Görüşleriniz nelerdir?
Miolnir şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 11.11.2006   #2 (permalink)
kerem1905

Yer: istanbul
Görsel: 1
Re: Freelancer biri ile çalışmak?

Gelişi güzel, akla ilk gelen şeylerin yazıldıgı, enine boyuna düşünülüp araştırma yapılmadan çıkarılan 10 sonucu kim takar ?!
Maalesef daha ilk maddede freelancelere çamur atarak işe başladıları için gerisini
-tamamiyle doğru bile olsa- okumaya lüzum yok.

Ajansların yüzüne gözüne bulaştırdığı işleri de biliyoruz.
Bu işi iyi yapan var bir de iyi yapamayan var.
Başka ayrımlara gerek yok.
kerem1905 şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 11.11.2006   #3 (permalink)
bgul

Yer: İstanbul

Demek istedikleri duygusal davranmayin. Yani isle arkadasligi birbirine karistirmayin gibi bi sey. Eh bunu nasi anlatiriz, nasi sofistike yaparaz demisler, bulmuslar kendilerince.
bgul şu an çevrimdışı  
Old 11.11.2006   #4 (permalink)
tesera

tesera's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 28

Haklılık payıda yok değil hani. Bir tarafta karşınızda bir şirket var diğer tarafda bir şahıs. O kişi hastalansa bile işiniz sekteye uğrar. Gerisini siz düşünün.

Tesera Fotograf Sergisi
tesera şu an çevrimdışı  
Old 11.11.2006   #5 (permalink)
UlgenKhan

UlgenKhan's Avatar

Yer: Ankara
Görsel: 7

Denklem basit : Piyasanın efendisi müşteridir, onu yöneten de fiyat dengesidir.

freelance bir bütçe sübabıdır, kimi zaman uçuk örnekleri olsa da... Firma ise, "ben ... firmasına / şirketine sitemi yaptırdım" diyebilmek, amiyane tabiri ile "caka satmak", marka vızıltısı yaratmak için bir yol olarak seçilir genellikle...

Var olan kötü freelance örneklerinden kaçmak için tutulunulan bir dolu da olabilir kimi zaman firmalar... Ve bazen gerçekten aldığını hakeden can simitleri...

İyi freelance, akıllı tüccarın şansıdır. İyi firma, zengin tüccarın farkıdır.

Mesaj UlgenKhan tarafından 11.11.2006 (01:19) yeniden düzenlendi..
UlgenKhan şu an çevrimdışı  
Old 11.11.2006   #6 (permalink)
kerem1905

Görsel: 1

Alıntı:
tesera tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
Haklılık payıda yok değil hani. Bir tarafta karşınızda bir şirket var diğer tarafda bir şahıs. O kişi hastalansa bile işiniz sekteye uğrar. Gerisini siz düşünün.
ajansı da su basar iş bir hafta gecikir.bu da bir ihtimal dimi ?
ben sanırım senin demek istediğini anladım ama kaçırdığın bir nokta var;
adamlar freelance biri ile çalışmanın olumsuz yanlarından filan bahsetmiyor veya bunu tartışmıyor direk yapılmayacaklar listesinin en başına freelance biri ile çalışmak ibaresini koyuyor.
sorun burda.
kerem1905 şu an çevrimdışı  
Old 11.11.2006   #7 (permalink)
cgencer

cgencer's Avatar

ifade özgürlüğü, kendi şirketinde kendi müşterisine istediği gibi davranma özgürlüğü, serbest piyasanın sağladığı özgürlük, etrafına çamur at insanlar seni biliyor sansın yanılgısı...

adamın kendi sitesinde ne dediğini ne takıyorsunuz ki? adam bütün piyasanın efendisi mi ki? o zaman siz de sitenizde aksini yazın. aynı ifade özgürlüğüne siz de sahipsiniz.

ama ben olsam böyle ufak firmaların dediklerini takmazdım bile. düşünüp vakit harcadığınıza değmez.
Old 11.11.2006   #8 (permalink)
fatihunal

fatihunal's Avatar

Yer: Ege'nin en büyük köyü

Alıntı:
kerem1905 tarafından gönderilen mesaj: Mesajı Görüntüle
adamlar freelance biri ile çalışmanın olumsuz yanlarından filan bahsetmiyor veya bunu tartışmıyor direk yapılmayacaklar listesinin en başına freelance biri ile çalışmak ibaresini koyuyor.
sorun burda.
Olaya birde firma açısından bakmak lazım;

İşletmelerin Genel Amaçlarını yazmak isterim.

a) Uzun dönemde kar sağlamak.
b) Topluma hizmet etmek. (a şıkkı olmadan imkansız)
c) İşletmenin yaşamını sürekli kılmak. (a şıkkı olmadan imkansız)

Bu durumda freelance olanlara "tüh kaka eeeehh" demeleri normaldir. Çünkü, varlığını sağlayabilmesi için gerekli olan kazanımları yapmasında işine sekte vurabilecek en büyük rakip freelancerlar. Bunun hepimiz farkındayız.
Bir bakıma bu durumdan hoşnut olmamız gerekli. Çünkü, korktukları en büyük rakip bizleriz. Fakat, etik olarak o ibareyi oraya koymaları çokta uygun değil. Herkes işini yapsın ... İyi olan kazanır.

Bu biraz "Tek rakibim THY" tarzında bir ibare olmuş
Old 11.11.2006   #9 (permalink)
Miolnir

Miolnir's Avatar

Yer: İzmir

Bu firmayla yazılanlardan ötürü rahatsızlık duyan ve mailleşen bir arkadaşımızın mailini paylaşmak istiyorum:

Alıntı:
Merhaba,
gezinirken eskaza sitenize rastladım ve web konusunda şirketlerin en sık
yaptıkları 10 HATA dökümanınızı okudum.

Birçok maddeye katılmamakla birlikte bu dökümanın şirket profilinize hiç
yakışmadığını içtenlikle söyleyebilirim. Kişisel görüşüm, bunu okuyan kişilerde
"başkalarını kötüleyerek kendilerine müşteri çekmeye çalıştıkları saçma bir reklam
stratejisi" izlenimi uyandırdığıdır.

Özellikle takıldığım;
"Webi kurumsal bir sirket yerine, freelance birine veya aile dostu bir bireye
yaptırmak." maddesini neden doğru bulduğunuzu açıklamanızı rica ediyorum.

Ayrıca dökümanda belirtiklerinizi işlerinizde yansıtamadığınız da çok açık. Birçok
freelance çalışan tasarımcının sizden çok daha iyi işler çıkardığını içtenlikle
söyleyebilirm.
Bu konuyu musait bir zamanımda örneklerle birlikte bazı tanınan sitelerde yazmayı
düşünüyorum, öncesinde bilginiz olsun istedim.

Saygılarımla.

-------------------------------------

Yanıt:

Sevgili Mert,

Dünya serbest bir dünya, sen de "Neden freelance çalışanları tercih etmelisiniz"
diye bir doküman yap, kendi nedenlerini anlat. Biz kurumsal şirketleri
kötülemiyoruz, freelance çalışanların yaptıkları işleri yeterince takip
etmediklerini, ha denildiğinde ulaşılamadıklarını, ekip çalışması olan webi bir kişi
ile yaptıklarını ve bunun yanlış olduğunu düşünüyoruz.

E-posta adresinde veya ayarlarında soyadı bile olmayan sadece "Mert" diye biriyle
çalışmalarını da önereceğimiiz sanmıyorum. Dilediğin ortamlarda dilediğin şekilde
düşüncelerini ifade edebilirsin. Sana göre iyi olan, bize göre iyi olmak durumunda
değil.

Önemli olan sonuç elde eden webler yapmak, yapanın zevkine uygun ışıl ışıl
(varsaydım süper webler yapıyorsun) webler değil.

Saygılarımızla,
Bu firmayı takmıyorum açıkcası bir alameti farika değil şüphesiz. Fakat insanlarda uyandırdıkları bilinç yakında bu sektörde freelancer çalışanların sorumsuz, bilgisayarına üç beş program kurup web sitesi , programlama yapıyorum diyen insanlar olduğu imajını oluşturacak.

Her ne kadar piyasada bu şekilde çalışanlar olsa da, bunu zaten mantıklı bir işletme ayırabilecek durumda olacağını düşünüyorum.

kurumsal kimlik oluşturmak kolay birşey değil, tecrübe isteyen bir çalışma alanı. Kesinlikle bir ekip işi olduğuna katılıyorum. freelancer çalışan kişilerin de bu tür durumlarda ekip halinde çalıştıklarını hatırlatmak istedim.
Miolnir şu an çevrimdışı  
Old 11.11.2006   #10 (permalink)
UlgenKhan

UlgenKhan's Avatar

Yer: Ankara
Görsel: 7

Bu arada unutmadan...

Söz konusu .pdf dökümanında, sözü geçen mailde ve nihayet sitelerinde kullanılan dil itibarı ile şahsım üzerinde gereken imajı yaratmayı başarabilmişlerdir...

Türkçe'yi düzgün kullanamadan, yazım kurallarının gereklerini sıradan insandan farklı olacak kadar yerine getiremeden, bu tarz iddiaları ortaya atmış olmaları beni sadece üzdü...
UlgenKhan şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
calismak , biri , freelancer

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi