Zoque.Forum
»
İş Bankası Yerine Niye Bize Danışmıyorsunuz - Garanti Bankası!
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: USA
|
Re: İş Bankası Yerine Niye Bize Danışmıyorsunuz - Garanti Bankası!
cok eskiden sabah gazetesinin tv reklamlarindan birinde, "birakin hurriyeti milliyeti, sabah alin" diyordu. baya eskiden yalniz. 13 sene once filan. eheh.
ayrica amerikada ask.com 'un tvdeki bi reklaminda Google ile direk kiyasliyaraktan biseyler anlatiyor. iste Google sonuclarindan daha accurate filan gibi biseyler diyor. yani oluyor boyle seyler sanirim. |
|
|
|
|
|
#14 (permalink) | |
|
Yer: istanbul
|
Alıntı:
ancak, başlığı değiştirmişler " Bu banka" yapmışlar. böyle olunca çok başarılı bir reklam çalışması olmuş. gerilla denilebilir ( mi? ). "bu banka" gerilla çalışmasını diğer bankalar içinde yapmışlar, ben hsbc ve akbank' ı denedim. 5 yenileme sonrasında geldi. |
|
|
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
console; Amerika'daki reklam kuralları ile bizdeki durum farklı, kanunların olaylara bakışı ve reklam politikaları epeyce farklı. Amerika'da direkt rakibinizin adını vererek biz onlardan daha iyiyiz diye reklam verebiliyorsunuz, yani bizim arama motorumuz Google'dan bin kat daha iyi, işte araştırmaların sonucu diye reklam verebilirsiniz. Ama Türkiye'de ve Avrupa'nın birçok ülkesinde bu şekilde reklam veremezseniz, bizdeki Rekabet Kurulu, diğer ülkelerdeki benzer kurullar anında reklamınızın yayınını yasaklayıp size bir sürü ceza verirler. O yüzden bizdeki reklamların hiçbirinde rakiplerin adı kullanılmaz, diğer deterjanlar, diğer çocuk bezleri gibi sıfatlarla rakipler anlatılmaya çalışılır.
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
bunun yasakla bir ilgisi oldugunu dusunmuyorum. sirketimize tanitima ve satislarini arttirmaya yonelik bayi ziyaretleri yapan, piyasanin en buyuk iki islemci ureticisi amd ve intel temsilcileri kesinlikle rakip firmanin ismini telafuz bile etmiyolardı. en son amd firmasinin gecen yaz ayinda yaptiklari sunumda ; intel ve amd clocking hiz tablosunu perdeye yansittilar ve dogal olarak firma isimlerini gorduk ama temsilci arkadaslar yine de ısrarla intel yerine rakip firma diye telafuz ederek sunuma devam ettiler. bence bunun nedeni; firmaların rakiplerini kendilerinin kan davalısıymışcasına bir düşmancıl tavırla ya da gs - fb çekişmesine benzer bir fanatizmle ezmeye çalışmak yerine , rakibim elbette olacak bugun x yarın y olabilir, benim için firma ismi rakip firmadır diyebilmesidir.
|
|
|
|
|
|
#20 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Bu dediğiniz firmanın pazarlama prensibi olabilir, onu bilemem. Zaten birebir pazarlamalarda veya müşteri ziyaretlerinde neler söylendiği firmanın pazarlama politikalarına veya pazarlamacıya bağlıdır. Örneğin beyaz eşyada da tam tersi bir davranış görülür, Arçelik'in şu çamaşır makinesi 6 kilo alır ama şu kadar da fazla su harcar, halbuki bizimki daha az harcar denilebilir.
Benim yasak dediğim yazılı veya görsel medyadaki reklamlar, yani gazete, dergi, televizyon, radyo, hatta artık internet, vs. reklamlarında direkt rakibin adını vererek reklam yapamıyorsunuz, onu söylemek istedim.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!|
En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
|
| acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site |