Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » E-Ticaret » İnternet ve İş » Freelance fiyatlandırma ve iş güvenliği

İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları...

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 10.12.2006   #1 (permalink)
isiklayazan

isiklayazan's Avatar

Yer: İst
Freelance fiyatlandırma ve iş güvenliği

Merhaba! soru şudur arkadaşlar: freelance olarak almayı düşündüğümüz birtakım işler var. Ve işveren
şahıs ve kurumlarla tek bağlantımız internet. Dolayısyla bir güven problemi yaşıyorum. Öncelikli mesele fiyatlandırmayken hadi onu hallettik dedik..Bu sefer de önceliği güven meselesi alıyor. freelance tecrübesi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
Daha once çalıştıklarım birkaç tanıdık iş çevresiydi..Ama buna ragmen pürüzler cıkabiliyorken malum ücretlerin ödenmesini garantiye alacak bir yol varmıdır diye kafa patlatıyorum..
Konu ile ilgili hukuki bir gecerliliği olan ve minimum prosedür gerektiren/mümkünse gerektirmeyen yol nedir? bileniniz var mı??

iyi çalışmalar dilerim
isiklayazan şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 10.12.2006   #2 (permalink)
cgencer

cgencer's Avatar

Yer: istanbul
Re: Freelance fiyatlandırma ve iş güvenliği

başta bir miktar peşinatsız çalışmamak ve peşinatın belgelenmesiyle her iki tarafı da işe bağlamak.
mümkünse basit de olsa yazılı bir anlaşma yapmak.
ara aşamada da (prototip/demo sunum) bir miktar ücret daha almak.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 10.12.2006   #3 (permalink)
isiklayazan

isiklayazan's Avatar

teşekkür..güvenlik ve ücret teslimi kısmını kısmen aştık gibi ama zannediyorum yapılacak işi de açmalıyım..ev tekstiline yönelik desen tasarımı söz konusu..ve malumunuz böyle işlerde bir koleksiyon oluşturma hedefi oluyo. iş 72 dpi 5 cm gibi bir boyutta gönderildiğinde kopyalanma riski var..yani şahıs örnek çalışma istiyor diyelim..veya çalışmanın kendisini...yani önce onaylamak ve ardından bir koleksiyon oluşturmaya karar vermek diyor çalışma biçimine..fiyat verdiğinizde koleksiyonun öznesi olarak tasarladığınız ana fikrinize fiyat veriyorsunuz ve ana fikir 5 cm.de alınıp koleksiyona başka bir elde dönüşebiliyor..

freelancer için doğru ve güvenli yöntem böyle biriş için nedir?

her desen için ayrı bir patent mi?

diyelim ki 700 deseniniz var ..?

tekrar teşekkür ediyorum...ve yardım beklemeye devam ediyorum...
Old 10.12.2006   #4 (permalink)
arsende

arsende's Avatar

Yer: Istanbul

Tavsiyem şudur;
  • Donelerin hepsini veya büyük bir kısmını almadan işe başlamayı kabul etmeyin. (freelance çalışma biçiminde zaman ve işin sürekli olması önemli, zamanı uzatmayalım.)
  • Doneleri teslim alırken kağıt üzerinde kalem kalem yazın, tarihi belirtin, teslim tarihini ayrıca yazın.
  • İstenen işin niteliği, ödeme bilgileri, teslim tarihi, gecikmeler gibi önemli başlıkları içeren yazılı bir sözleşme hazırlayın, karşılıklı imzalayın.
  • Aşamalı olarak çalışma prensibi edinin Örn: Sözleşme anı %25, Demo sunumu ve onay %25 iş teslimi kalan bakiye vb..
  • İş tesliminde yazılı olarak işi teslim tarihi, geriye kalan sorumluluklarınızı kağıda dökün, imzalayın

Ancak hazırlanan sözleşme bildiğim kadarı ile hukuki geçerlilik kazanmıyor, bu konuda öncede tartışıldığını bildiğim için bilen bir arkadaş konuyu açıklarlasa sevinirim.

veya

freelance çalışacağınız firmaya, parttime çalışan personel statüsü ile Personel --> Firma arası bir sözleşme yaparak hukuki haklarınızı koruyabilirsiniz.
arsende şu an çevrimdışı  
Old 10.12.2006   #5 (permalink)
cgencer

cgencer's Avatar

Yer: istanbul

genelde böyle işleri elde gösterip, beğenirse bitmiş halini teslim etmek sağlıklıdır, en azından başta. sonradan güven oluşur elbet zamanla ve hakkınızın yenmediğini gördükçe rahat edersiniz karşılıklı. ama başlangıçta dijital ortamda demo vermek sağlıklı değildir, defalarca güvenin zamanla inşa edilen bir yapı olduğunu deneyimledim. başta güvenmemek ve bunu gerekirse belli etmekte sakınca yok. ama her bir desen için patent almanız da biraz tuzluya patlayacaktır, işin maliyetini 3'e 5'e katlasanız da yetmez buna.
Old 10.12.2006   #6 (permalink)
isiklayazan

isiklayazan's Avatar

Çok teşekkür ederim!! Çok yardımı olacak arkadaşlar!..iyi çalışmalar dilerim..
Yanıt

Etiketler
guvenligi , fiyatlandirma , freelance

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
ADnet Reklamları [ Siz de reklam verin  » ]
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.2 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 04:27.