Zoque.Forum
»
Freelance fiyatlandırma ve iş güvenliği
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İst
|
Freelance fiyatlandırma ve iş güvenliği
Merhaba! soru şudur arkadaşlar: freelance olarak almayı düşündüğümüz birtakım işler var. Ve işveren
şahıs ve kurumlarla tek bağlantımız internet. Dolayısyla bir güven problemi yaşıyorum. Öncelikli mesele fiyatlandırmayken hadi onu hallettik dedik..Bu sefer de önceliği güven meselesi alıyor. freelance tecrübesi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Daha once çalıştıklarım birkaç tanıdık iş çevresiydi..Ama buna ragmen pürüzler cıkabiliyorken malum ücretlerin ödenmesini garantiye alacak bir yol varmıdır diye kafa patlatıyorum.. Konu ile ilgili hukuki bir gecerliliği olan ve minimum prosedür gerektiren/mümkünse gerektirmeyen yol nedir? bileniniz var mı?? iyi çalışmalar dilerim |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Freelance fiyatlandırma ve iş güvenliği
başta bir miktar peşinatsız çalışmamak ve peşinatın belgelenmesiyle her iki tarafı da işe bağlamak.
mümkünse basit de olsa yazılı bir anlaşma yapmak. ara aşamada da (prototip/demo sunum) bir miktar ücret daha almak. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İst
|
teşekkür..güvenlik ve ücret teslimi kısmını kısmen aştık gibi
ama zannediyorum yapılacak işi de açmalıyım..ev tekstiline yönelik desen tasarımı söz konusu..ve malumunuz böyle işlerde bir koleksiyon oluşturma hedefi oluyo. iş 72 dpi 5 cm gibi bir boyutta gönderildiğinde kopyalanma riski var..yani şahıs örnek çalışma istiyor diyelim..veya çalışmanın kendisini...yani önce onaylamak ve ardından bir koleksiyon oluşturmaya karar vermek diyor çalışma biçimine..fiyat verdiğinizde koleksiyonun öznesi olarak tasarladığınız ana fikrinize fiyat veriyorsunuz ve ana fikir 5 cm.de alınıp koleksiyona başka bir elde dönüşebiliyor..freelancer için doğru ve güvenli yöntem böyle biriş için nedir? her desen için ayrı bir patent mi? diyelim ki 700 deseniniz var ..? tekrar teşekkür ediyorum...ve yardım beklemeye devam ediyorum... |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Tavsiyem şudur;
Ancak hazırlanan sözleşme bildiğim kadarı ile hukuki geçerlilik kazanmıyor, bu konuda öncede tartışıldığını bildiğim için bilen bir arkadaş konuyu açıklarlasa sevinirim. veya freelance çalışacağınız firmaya, parttime çalışan personel statüsü ile Personel --> Firma arası bir sözleşme yaparak hukuki haklarınızı koruyabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
genelde böyle işleri elde gösterip, beğenirse bitmiş halini teslim etmek sağlıklıdır, en azından başta. sonradan güven oluşur elbet zamanla ve hakkınızın yenmediğini gördükçe rahat edersiniz karşılıklı. ama başlangıçta dijital ortamda demo vermek sağlıklı değildir, defalarca güvenin zamanla inşa edilen bir yapı olduğunu deneyimledim. başta güvenmemek ve bunu gerekirse belli etmekte sakınca yok. ama her bir desen için patent almanız da biraz tuzluya patlayacaktır, işin maliyetini 3'e 5'e katlasanız da yetmez buna.
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!