»
Marka Tescili Hakkında Tecrübeleriniz
|
| İnternet ve İş İş planı hazırlanması, risk sermayesi, Türkiye'de risk sermayesi, şirket kurulması, internette para kazanma yolları... |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Re: Marka Tescili Hakkında Tecrübeleriniz
teşekkürler fatihunal işin aslı patent ve marka tescili konusunda fazlaca bilgim yok. İstediğim şey; kendi yaptığım işlerim vereceğim bir isim altında güvende olması Bu isimle yada buna benzer isimlerle sektörde iş yapılmasını engellemek. Mesela ben ABC ismi altında çalışıyorum. abc.com bana ait daha sonra biri çıkıp abcbilgisayar.com.tr yi alıp benim işlerimi kendi yapıyor gibi göstermesin. Bir markam olsun istiyorum. sadece .com domaini alarak marka oluşturmanın yeterli olmadığı kanısına vardım bunun yasal bir zeminde tastik edilmesini istedim. acaba yanlış mı düşündüm tam olarak da bilemiyorum. Aklım da biraz karıştı açıkçası
|
|
|
|
|
|
#12 (permalink) | |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
Alıntı:
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
http://www.basalanpatent.com.tr Buradan Hertürlü Bilgiye Ulaşabilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Bir yanlışlık yok Nurkan. Doğru bir iş yapıyorsun. Şimdi yapman gereken com.tr uzantısını almak. Bir de .net uzantısını almanı tavsiye ederim. com, net ve com.tr uzantılarının üçü de bulunsun. Bu yaptığın marka tescili sana dünya genelinde koruma sağlıyor.
.com ve .net domainlerde Whois koruması kullanmanı ve gerçek bilgilerini yazmanı tavsiye ederim. Böylece hem gerçek bilgiler kayıtlı olur, hem de başkası göremez. Eğer bu marka tescilini yapmasaydın ve senin ismine benzeyen veya aynı ismi kullanan ama tescilli markası olan dünyanın herhangi bir yerinden biri elindeki .com'u alabilirdi. Bu konuda Türk markası homedepo ile yapancı marka homedepot arasındaki uyuşmazlığı örnek gösterebilirim. Homedepot dünya çapında iş yapan büyük bir Amerikan firması. Homedepo.com'u wipo kararıyla bir Türk firmasının elinden almak istedi ancak alamadı çünkü bizimkiler Türkiye'den marka tescili yaptırmış. Gerçi sonradan aralarında anlaşıp satın almışlar, o ayrı mesele. Eğer bizimkiler marka tescili yaptırmasaydı domaini kaybetmişlerdi. http://www.wipo.int/amc/en/domains/d...2001-0254.html Ayrıca bu marka tescili sayesinde senin ismine benzeyen bir domaini başkası kullanılırsa o domaini o kişilerin elinden alabilirsin. Bunun bazı şartları var. Örneğin isim jenerik olursa işler daha zor oluyor. Kurmaca isimlerde işlemler daha kolay oluyor. Sonuçta ne olursa olsun yaptığın iyi bir iş. Bu arada ismi merak etti herkes. Markayı alınca yazarsın herhalde. |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
Evet bugün itibariyle ücreti ödedim ve tescil işlemlerini başlattım. .net .com domainlerini aldım sadece com.tr kaldı. ama sürecin 1 sene kadar sürmesi sorun olacak askerlik işi araya girebilir.
|
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Yer: Londra
|
Bildiğim kadarıyla com.tr alan adını alabilmen için marka tescilinin sonuçlanması gerekmiyor. Sadece başvuru yapmış olman yeterli. Eskiden bu şekildeydi. Şimdi hala böyle olabilir. Bir bak istersen.
|
|
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
Tescil başvurusu yapıldığına dair TPE den belge geldiğinde com.tr için başvuru yapılabilir.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!